Search
Close this search box.

Legjelentősebb Légitársaságok

légitársaságok

Úgy érzem nem lesz meglepő amikor azt mondom, hogy utazni a világ egyik legjobb dolga. Ha tehetném, folyamatosan a bőröndöm magam után húzva járnám a reptereket és újabb és újabb úti célokat tűznék ki magam elé. Ha Budapestről repülnél, szuper hírem van a számodra, ugyanis innen népszerű légitársaságok izgalmasabbnál izgalmasabb desztinációkat kínálnak. Az alábbi cikkben összegyűjtöttem azokat a legjelentőseb légitársaságokat, amelyek Budapestről repülnek. A listán lesznek fapados légitársaságok, de az Európában működő és Budapestet is érintő prémium légitársaságok kínálatát is szemügyre vesszük. Igen, a Wizzair-től az Emirates-ig, az alábbiakban mindent megtalálsz. Ha érdekelnek a legvagányabb úti célok, poggyászszabályok és egyéb információk, olvass tovább!

A legjelentősebb légitársaságok amelyek repülnek Budapestről

Bár a magyar légitársaság nevét nem kell bemutatni, de számos más szolgáltató úti céljai közül válogathatsz és ezekről lehet, hogy nem is hallottál. Csak hogy néhányat említsünk, a budapesti reptérről remek helyekre eljuthatsz izraeli légitársaság és olasz légitársaság jóvoltából is. Ezeknek és más légitársaságoknak bizony érdemes utána nézni és nyomon követni az ajánlataikat, hiszen valósággal megnyitják a világot előtted.

Az alábbiakban megismerkedhetsz azoknak a legjelentősebb légitársaságoknak a gyűjteményével, amelyek Budapestről repülnek. Természetesen, mindegyik légitársaság esetében közelebbről megnézzük a legfontosabb tudnivalókat. Ide tartozik például a jegyek árazása, a poggyász szabályok, beleértve a kézipoggyász, fedélzeti poggyász, illetve a feladott poggyász árazása is. Európában a Vueling-et is megtalálod (ez egyik kedvencünk), de Budapestre nem igazán van még járatuk.

Ezen kívül természetesen megosztom azt is, hogy pontosan honnan, milyen megbízható helyről vásárolhatsz online jegyet az adott légitársaságtól. És mondanom sem kell, gondolatban kissé elkalandozunk, hiszen megnézzük azt is, hogy milyen fantasztikus helyekre repítenek el a listánkon szereplő légitársaságok. És ne feledd, ha valaha is gondod adódna egy légitársasággal, késés, vagy más okokból, mindig fordulhatsz az AirHelp-hez segítségért és kompenzációért! Ha készen állsz, üdv a fedélzeten, öveket becsatolni, jöjjön a legjelentősebb légitársaságok listája!

1. AirFrance

légitársaságok

A legjelentősebb légitársaságok közül a listánkon az első szereplő az AirFrance. Ez a franciaországi légitársaság 1933 óta repíti utasait külföldi célállomásokra. Az AirFrance természetesen a budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren is jelen van, ahonnan a www.airfrance.hu oldalon online foglalva izgalmas helyekre utazhatsz. A legnépszerűbb úti célok közül kiemelkedik Zanzibár, és fogózz meg jól, az oda-vissza jegy csak 700 euróba kerül!

Ennél olcsóbban utazhatsz Miamiba is, illetve New Yorkba, ahova az oda-vissza jegy 500 euró körül mozog. A foglalásnál Economy, Premium Economy és Business jegykategóriák közül válogathatsz. Az Economy-n belül pedig Light, Standard és Flex jegyeket válthatsz, attól függően, hogy szeretnél-e a foglaláshoz feladott csomagot és helyfoglalást adni. Ezek között az árkülönbség 50 és 100 euró között változik.

AirFrance oggyász szabályok: AirFrance kézipoggyász méret 55 x 35 x 25 cm, feladott poggyász súlya 23 kg

2. Ryanair

A fapados légitársaságok közül az egyik legnépszerűbb a Ryanair légitársaság, amely egy ultra olcsó, diszkont légitársaságként híresült el. A Ryanairt 1985-ben alapították Írországban, Budapesten 2012 óta jelen van. A www.ryanair.com/hu oldalon jutányos áron vásárolhatsz repjegyet Európa legnépszerűbb városaiba és nyári desztinációiba, mint például Zakynthos, Róma, Párizs, Barcelona és Velence.

Az athéni járatra szóló egyirányú jegyárak például már kevesebb, mint 30 eurótól elérhetők. A Budapest-Párizs járatra 150 euróért vásárolhatsz oda-vissza jegyet. A jegyvásárlásnál Basic, Regular, Plus és Flex Plus kategóriák közül választhatsz. Míg a Basic csak kézipoggyászt tartalmaz, a Regular egy 10 kg-os, a Plus pedig egy 20 kg-os feladott poggyászt is engedélyez.

Ryanair poggyász szabályok: Ryainair kézipoggyász méret 40x20x25 cm; 10 kg-os feladott poggyász 12-25 euró; 20 kg-os feladott poggyász 17-50 euró

3. Swiss Airlines

A Swiss Airlines egy 2002-ben alapított svájci repülőtársaság, amely összeköti Európát Észak-Amerikával, Dél-Amerikával, Afrikával és Ázsiával. A legizgalmasabb Budapestől induló Swiss Airlines járatok között szerepel Rio de Janeiro, ahova kevesebb, mint 700 euróért repülhetsz el. Hasonló árkategóriában vásárolhatsz jegyet Hawaiira, Shanghaiba vagy Las Vegasba. Az európai járatokra szóló jegyek 100 euró körül mozognak.

A www.swiss.com/hu websiteon biztonságon vásárolhatsz jegyet. A jegykategóriák között megtalálod a csupán kézipoggyászt tartalmazó Light kategóriát, a Classic és Flex kategóriákat, amelyek egy feladott poggyászt tartalmaznak, illetve a Business jegykategóriát, amellyel 2 darab feladott poggyászt vihetsz magaddal.

Swiss Airlines poggyász szabályok: Swiss Airlines kézipoggyász méret 55x40x23 cm; feladott poggyász súlya 23 kg

4. Lufthansa

légitársaságok

Az 1953-ban alapított Lufthansa a prémium légitársaságok közé tartozik. A jegyeidet a német légitársaság hivatalos oldalára lépve, a www.lufthansa.com oldalon vásárolhatod. Számtalan izgalmas európai, ázsiai és észak-amerikai desztinációk közül válogathasz. A legnépszerűbb ajánlatok között szerepelnek olyan európai nagyvárosok, mint Amsterdam, Madrid és Milánó, amelyek oda-vissza ára 180 euró között mozog.

A Lufthansával azonban olyan helyekre is elrepülhetsz, mint Bangkok, Boston vagy Tokyo. Ezek oda-vissza ára 600 és 1000 euró között változik. Egyes járatokra a jegykategóriáknál Economy, Premium Economy és Business között választhatsz.

Lufthansa poggyász szabályok: kézipoggyász méret 55x40x23 cm, feladott poggyász súlya 23 kg

5. Austrian Airlines

A fapados légitársaságok közül az egyik legnépszerűbb Budapestől is sokszor igénybe vett légitársaság nem más, mint az 1957-ban alapított Austrian Airlines. Ha az osztrák fővárosba repülnék Budapestről, akkor az Austrian Airline remek választás, ugyanis heti 21 járata lehetővé teszi, hogy a hét bármely napján, különböző időpontokban kevesebb, mint 50 perc alatt Bécsbe repülj kevesebb, mint 50 euróért oda-vissza.

Ausztrián kívül az Austrian Airlines Svájcba, Spanyolországba, Németországba és Belgiumba kínál járatokat. A jegykategóriáknál az Economy és a Business közül választhatsz, de ezeken belül is lehetőség van különböző típusú jegyek vásárlására attól függően, hogy mennyi csomaggal utazol.

Austrian Airlines poggyász szabályok: kézipoggyász méret 55x40x23 cm, feladott poggyász súlya 23 kg

6. Turkish Airlines

Az 1933-ban alapított török légitársaság, a Turkish Airlines egy világszerte elismert prémium légitársaság, amely a világ különböző célállomásaira kínál járatokat. A legnépszerűbb Budapestről induló járatai között szerepel Dubai, ahová 1000 euróért juthatsz el, illetve Seoul és Havana, ahová az oda-vissza jegy 1500 euró között mozog. Természetesen összeköti Budapestet és Isztanbult is, így röpke 2 óra alatt eljuthatsz.

A Turkish Airlines www.turkishairlines.com weboldán Economy és Business jegykategóriák közül választhatsz. Az Economy-n belül pedig Ecofly, ExtraFly és PrimeFly jegyeket vásárolhatsz. Míg az első csak egy kézipoggyászt tartalmaz, az ExtraFly magába foglal egy 23 kg-os feladott csomagot is, míg a PrimeFly jeggyel a feladott csomagod 30 kg lehet.

Turkish Airlines poggyász szabályok: kézipoggyász méret 23x40x55, feladott poggyász jegytől függően 23 kg vagy 30 kg

7. British Airways

A British Airways az Egyesült Királyság nemzeti légitársasága, melynek központja Londonban, a Heathrow repülőtéren található. A légitársaság egyike a világ legnagyobb és legismertebb légitársaságainak, és széleskörű hálózatot kínál Európa, Ázsia, Afrika és Amerika szerte. 1975-ben alapították. A www.biritshairways.com oldalon Budapestől olyan nagyszerű helyekre repülhetsz, mint Marakesh, Málaga vagy éppen London.

Az Economy oda-vissza jegyárak például a londoni járatra 200 euró körül mozognak. Ha Business osztályon utaznál, kb ennek az összegnek a duplájára számíthatsz, de sok esetben akár jutányosabb áron is vásárolhatsz Business jegyet.

British Airways poggyász szabályok: kézipoggyász méret 40x30x15cm, feladott poggyász Economy és Premium Economy osztályon 23 kg, First és Business osztályon 32

8. KLM

Következő a listánkon az 1919-ben alapított holland légitársaság, a KLM. A KLM légitársaság Budapestről induló járatok kínál olyan izgalmas úticélokkal, mint például Los Angeles, Cancun, Lima vagy éppen Mexico City. A www.klm.hu oldalon pillanatok alatt megvásárolhatod a jegyed. Az árakat elnézve, a KLM a fent említett úticélokra 1000-1200 euróért kínál oda-vissza járatokat.

Ennél azonban sokkal olcsóbban utazhatsz olyan európai városokba, mint például Aberdeen (350 euró) vagy éppen Lyon (250 euró). A jegyvásárlásnál az Economy kategórián belül Light, Standard, Standard Plus és Flex jegyek közül választhatsz. Lehetőség van azonban Business oszályon is utazni, itt Business Standard és Business Flex kategóriák léteznek.

KLM poggyász szabályok: kézipoggyász méret 55x35x25, feladott poggyász Economy osztályon 23 kg, Business osztályon 32

9. Emirates

légitársaságok

A Budapestről induló prémium légitársaságok közül az egyik leghíresebb és nemzetközileg legelismertebb az Emirates légitársaság. A www.emirates.com oldalon vásárolva jelenleg 84 városba vásárolhatsz repjegyet, ha az Egyesült Arab Emírségek 1985-ben alapított légitársaságával utaznál. A legizgalmasabb úti célok között szerepel Mauritius, Nairobi, Tokyo, Buenos Aires, de a lista itt még koránt sem ér véget.

Az Emirates-szel bárhová eljuthatsz, a Új Zélandtól Mexikóig. Az egyik legnépszerűbb úti cél azonban Dubai, ahová már 300 euróért vásárolhatsz oda-vissza jegyet. A jegykategóriák az Economytól a First Class-ig, vagyis első osztályig terjednek.

Emirates poggyász szabályok: kézipoggyász méret 55x38x22 cm, feladott poggyász megengedett súlya az Economy osztályon 20 kg és 35 kg között van, Business osztályon 40, míg Első osztályon a 50 kg a súlyhatár

10. El Al – izraeli légitársaság

Az 1948-ban alapított El Al izraeli légitársaság összeköti Budapestet Tel Aviv városával és ezáltal egyéb izraeli csatlakozású járatokkal. A Budapest-Tel Aviv repülési idő csupán 3 óra, az egyirányú jegyek pedig akár 100 euróért is megvásárolhatók a légitársaság hivatalos weboldalán a www.elal.com oldalon.

A jegyvásárlásnál Lite, Classic és Flex kategóriák közül választhatsz. Míg a Lite csak a kézipoggyászt tartalmazza, a kb. 40 euróval drágább Classic jegyben már a feladott csomag és helyfoglalás is benne van.

El Al poggyász szabályok: kézipoggyász méret 56x45x25, feladott poggyász súlya Economy osztályon 23 kg, Business és Első osztályon 32 kg

11. American Airlines

Az 1926-tól működő American Airlines már Budapestről is indít járatokat, amelyekkel összeköti a magyar fővárost az Amerikai Egyesült Állomok legnagyobb városaival. Nem utolsó szempont az sem, hogy a jegyárak igencsak szimpatikusak. Például a Budapest-New York és Budapest-Phildalephia oda-vissza út már 450 euróért elérhető.

Ezen kívül az American Airlines-szal elrepülhetsz Miamiba, Dallasba, illetve Los Angelesbe is. Ezen járatokra az oda-vissza jegy 500 és 700 euró között mozog. A jegykategóriák terén Main Cabin, Business és Első osztály közül választhatsz. A jegyeket online is megvásárolhatod a www.aa.com oldalra kattintva.

American Airlines poggyász szabályok: kézipoggyász méret 56x36x23 cm, feladott poggyász súlya 23 kg, Business és Első osztályon 32 kg

12. Qatar Airways

Bár a gyűjteményünk végéhez közeledünk, de nézzünk meg még egy prémium légitársaságot, amely nem más, mint a Qatar Airways. A Qatar Airways légitársaságot 1993-ban alapították Qatar fővárosában Dohában. A magas minőségű szolgáltatásairól, izgalmas nemzetközi úticéljairól és megbízhatóságáról elhíresült légitársaság a magyar fővárost is számos nagyszerű külföldi desztinációval köti össze.

Példának okáért, a legnépszerűbb Qatar Airways járatok közé tartozik Manila, ahová az oda-vissza jegy közel 1000 euróba kerül. Hasonló áron juthatsz el Katmanduba is, de például olyan exotikus úti célok, mint a Maldív szigetek, Phuket vagy éppenséggel Zanzibár már 700 euróért elérhető. A Qatar Airlines járatain Economy és Business csomagok közül választhatsz, utóbbi Business Elite szintig terjed. A jegyeket a www.qatarairways.com/hu oldalon online is megvásárolhatod.

Qatar Airlines poggyász szabályok: kézipoggyász méret 50x37x25 cm, feladott csomag súlyhatára Economy jeggyel 35 kg, Business osztályon utazva 40 kg

13. Iberia – Spanyol légitársaság

A listánk utolsó előtti szereplője nem más, mint az 1927-ben alapított spanyol Iberia légitársaság, a Budapesten is jelen levő fapados légitársaságok egyike. Az Iberia Budapestről induló járatainak köszönhetően lőnyös áron juthatsz el olyan Spanyolországi helyekre, mint például Madrid, Lanzarote, Barcelona vagy Tenerife. Mindezen járatok oda-vissza ára 150 és 200 euró körül mozog.

Az Iberia ezen kívül remek összeköttetéseket kínál a világ különböző pontjaira. Például Madridból akár Limába vagy egyéb dél-amerikai nagyvárosba is könnyedén és kényelmesen eljuthatsz. Economy és Business jegycsomagok közül választhatsz, illetve az Economy-n belül Basic, Optimal és Comfort csomagok állnak a rendelkezésedre. A jegyeket az www.iberia.com/hu oldalra kattintva vásárolhatod meg.

Iberia poggyász szabályok: kézipoggyász méret 56x40x25cm, feladott csomag súlya 23 kg

14. Wizzair

légitársaságok

Végül, de nem utolsó sorban a legjelentősebb légitársaságok listáját nem más, mint a Wizzair, a magyar légitársaság zárja. Mondanunk sem kell, a Wizzair nemcsak a budapesti, de a debreceni reptéren is jelen van, és külföldi járatok sokaságával köti össze Magyarországot Európa (és nemcsak) legnépszerűbb úticéljaival.

A jegyeidet online is megvásárolhatod a www.wizzair.com/hu oldalon. A legnépszerűbb járatok közé tartozik Róma, Barcelona, Dubai, Malmö, Marosvásárhely, Kolozsvár, London, Párizs és még sorolhatnánk. Nehezen találni olyan európai városokat, ahová a Wizzair ne tudna elrepíteni. Ezen kívül pedig az erdélyi járatok Marosvásárhelyre és Kolozsvárra főleg nagyon népszerűek, és általában tele is vannak. Low cost légitársaság lévén pénztárcabarát ajánlatokból nincs hiány, a Wizz Discount Club pedig még további megtakarításra ad lehetőséget.

Wizzair poggyász szabályok: kézipoggyász méret 40x30x20 cm, feladott poggyász 10 és 30 kg között

15. Air China

Az 1988-ban alapított Air China kínai légitársaság immár Budapestet is összeköti Kínával. A www.airchina.hu oldalon online is válthatsz Economy, Business vagy First Class jegyet a légitársaság Kínába tartó járataira. A Budapestről induló legnépszerűbb úticélok közé tartozik természetesen Beijing, amely járatra kevesebb, mint 500 euróért vásárolhatsz oda-vissza jegyet.

Ezen kívül Chongqing városába is repülhetsz, amelyre az oda-vissza jegy 700 euró körüli összegbe kerül. A jegyvásárlásnál Economy és Premium Economy csomagok közül választhatsz. Míg az Economy jegy 1 darab feladott poggyászt tartalmaz, a Premium Economy jeggyel 2 darab feladott poggyászt is magaddal vihetsz.

Air China poggyász szabályok: kézipoggyász méret 55x40x20, feladott poggyász 23 kg

Összefoglaló: A legjelentősebb légitársaságok amelyek repülnek Budapestről

Mint láthattad ha Budapestről fedeznéd fel a nagyvilágot, számtalan légitársaság által indított járat áll a rendelkezedre. A fent összeállított listáról számos ismerős lehet, főleg a Wizzair magyar légitársaság, amely Európába és már Ázsiába is izgalmas desztinációkba repít el. A listánkon megtalálhattad a low cost, pénztárcabarátabb légitársaságokat is, de természetesen néhány prémium légitársaságot is beillesztettünk. Ilyen például a Qatar, az Emirates, vagy a KLM holland légitársaság. Reméljük, hogy összeállításunk a fontos információkon kívül adott némi inspirációt is, amelyekkel kibővítheted a bakancslistádat.

Pin: A legjelentősebb légitáraságok

Legjelentősebb Légitársaságok
Spread the love
Scroll to top

You cannot copy content of this page