Search
Close this search box.

15 Látnivaló Marosvásárhelyen – Marosvásárhely Látnivalók

marosvásárhely látnivalók

És íme, következzen szülővárosom! Marosvásárhely látnivalók sokaságával büszkélkedhet. Székelyföld fővárosa, kulturális központja, a térség legnagyobb lélekszámú városa, mely ez Erdélyi medence közepén fekszik. Gazdag történelemmel rendelkezik, műemlékekkel bővelkedik, melyeknek megtekintése kihagyhatatlan az arra utazó számára. A híres Kultúrpalota és Tükörterme, festett üvegablakaival, a monumentális műemlékek, gyönyörű szeccessziós épületek látványa elcsábítják a turistákat. Tarts velem, ismerd meg Vásárhely történetét és fő látványosságait!

Marosvásárhely látnivalók

 

Egykor Székely-Vásárhelynek nevezték és Székelyföld fővárosának tartották e települést, melyben mai napig legnagyobb számú magyar lakossága van Romániának. Az országban a 16. legnagyobb város összlakosságát tekintve. A város fejlődésének legfontosabb időszaka a XIX. század végi és XX. század eleji úgynevezett Bernády-korszak, amikor kialakult a máig fennmaradt térszervezése és sajátos arculata.

Bernády György polgármesterségének évtizedei alatt épültek meg a marosvásárhelyi látnivalók főbb darabjai, a szeccessziós stílus is ekkor nyert teret az épületek díszítésében. A régi időkből fennmaradt kulturális örökségek, a modern kor hatásai, a szórakozási és pihenési lehetőségek turisztikai célponttá tették a várost.

Hogyan utazz Marosvásárhelyre és mikor?

Marosvásárhely fekvése és a közlekedési fejlesztések miatt a város könnyen megközelíthető. Ha kedved támadna elugrani egy kis vakációra az év bármely időszakában, több lehetőség közül válogathatsz. Napjainkban előnyt élvez a felhők feletti gyors közlekedés, ez a legkényelmesebb megoldás. A Transylvania Airport nemzetközi repülőtér csupán 15 km-re van a belvárostól és reptéri transzferre is lehetőség van.

A WizzAir járatai között van Budapest-Marosvásárhely repülő, csupán egy órás úttal. A Marosvásárhely repülőjegy pedig gyakran előnyös, alacsony áron beszerezhető. A Népligetből pedig Budapest-Marosvásárhely busz indul nap mint nap. A vasúti közlekedés már kicsit időigényes, a Budapest-Marosvásárhely vonat, a Hargita Intercity csekély 10 órás utat tesz meg a két város között.

Az autópályák kiépítése miatt az autós közlekedés is egyre könnyebbé válik. Marosvásárhely Kolozsvártól 100, Nagyszebentől 130, Brassótól 173, Budapesttől pedig 510 km távolságra fekszik. Nyári szezonban érdemesebb útra kelni, mivel rengeteg fesztivál, szórakozási lehetőség van. Ha pedig télen kerülne sor az utazásra, aggodalomra semmi ok! A téli időszakban is sok programra és kellemes időtöltésre számíthatsz!

Marosvásárhely rövid története

A gazdag történelme miatt Marosvásárhely és környéke látnivaló sokaságában bővelkedik. Történetének kezdetét a régészek és történészek a XI-XIII. század környékére teszik. Ami biztos, hogy az 1330-as években alapították a ferences kolostort és ebből az időszakból származik az írott forrás, mely először említi a várost Novum Forum Siculorum, vagyis Új Székelyvásárhely néven.

A települést 1616-ban Bethlen Gábor fejedelem szabad királyi városi rangra emelte. A város hálája jeléül utcát nevezett el és 2020-ban szobrot is emelt a fejedelem emlékére, mely megtekinthető a város központjában. Ebben az időszakban épült ki a vár is, mivel az akkor romos kolostor nem tudott védelmet nyújtani a lakosságnak.

A nehezebb időket megélt város fejlődése a XVIII. század végén és a századforduló után lendült be kissé. Ebben az időszakban épült fel a legendás hírű ezermester, Bodor Péter zenélő kútja, amely zenével 1836-ig, friss vizével egészen 1911-es elbontásáig örvendeztette meg az oda látogatókat (1936-ban készített másolata megtekinthető a budapesti Margit-szigeten).

A második világháborút követő időszakban mentek végbe a legnagyobb strukturális és demográfiai változások a város életében. 1952-ben Marosvásárhely a Magyar Autonóm Tartomány központja lett, majd ennek megszűnésével, 1968-tól Maros megye központja. A sok interetnikus konfliktus következménye volt 1990 fekete márciusa, mely évekre megbélyegezte a városban lakók életét.

1. Marosvásárhely főtere

marosvásárhely látnivalók

A Marosvásárhely látnivalók útvonalának kiindulópontja talán leginkább a Főtér lehetne, a Rózsák tere. Innen nyílik a Színház tér is, modern épületekkel körülvett közterület. A Marosvásárhelyi Nemzeti Színház, a maga nemében Romániában egyedülálló nemzeti színház, amelyben repertoárszínházként két társulat működik: a román nyelvű Liviu Rebreanu Társulat és a magyar nyelvű Tompa Miklós Társulat. 

A tér szélén áll az egykori ferences templom és kolostor tornya, amelyet a benne működő iskolával együtt a szocializmus idején leromboltak. A tornyot csak nagy nehézségek árán sikerült megmenteni a pusztulástól. Mellette található a Néprajzi és Népművészeti Múzeum a patinás Toldalagi palotában, Marosvásárhely legszebb XVIII. századi barokk épületében.

A Rózsák tere északi végében az Urunk Mennybemenetele Ortodox katedrális található, míg déli végétől pár méterre az Angyali Üdvözlet ortodox templom. A kettő között pedig az ismeretlen katona emlékműve és Avram Iancu lovasszobra is megtekinthető. A tér közepén díszeleg nyári időszakban a virágóra, a város magyar és román megnevezésével. Karácsonykor a virágóra helyén szokták felállítani a Karácsonyfát.

2. Kultúrpalota

Legjobb Netflix Filmek

Marosvásárhely és környéke látnivaló szempontjából nagyon gazdag, szebbnél-szebb tájak és építmények varázsolják el az oda látogatókat. E rengeteg közül viszont a leghíresebb, akár a város jelképének is tekinthető Kultúrpalota, a magyar szecessziós épületek egyik gyöngyszeme, melyet a XX. század elején építtetett az akkori polgármester, Bernády György.

Az épület külső homlokzatát mozaikok és szobrok díszítik, köztük a legismertebb Hódolat Hungáriának dombormű is. Az előcsarnokot két freskó, a lépcsőházakat pedig színes, festett üvegablakok díszítik. A nagy hangversenyteremben található Európa egyik legnagyobb orgonája. A második emeleten a kis hangversenyterem, a harmadikon pedig a képtár tekinthető meg a gyönyörű festményekkel.

Nem utolsó sorban pedig következzen a Tükörterem, a Marosvásárhely Kultúrpalota leglátogatottabb helye. A terem két végében egy-egy hatalmas velencei tükör díszeleg, melyet festett üvegablakok sora köt össze. Ezek egy része a hun-székely eredet jegyében őstörténeti jeleneteket ábrázolnak, a középen lévő ablakok pedig székely népballadákat részleteit.

3. Városháza

marosvásárhely látnivalók

A Marosvásárhely látnivalók másik különlegessége a Városháza, a település egyik szimbóluma. A XXI. század elején építették, a fentebb említett Kultúrpalota előtt pár évvel. Mindkét épület a magyar szecesszió stílusirányzatát képviseli, napjainkban is csodálatos egységet alkotva. Mindkettő tervezését a budapesti építészpáros, Komor Marcell és Jakab Dezső nyerte el.

Bernády György polgármesterrel egyeztetve a tervek módosultak, így a középre tervezett torony végül a sarokra került, megtörve a homlokzat szimmetriáját. Barokk térszerkezete van, díszítésében a szecessziós stílus keveredik a historizáló megoldásokkal. Mindezt megkoronázzák a pécsi Zsolnay kerámia-részletek. Csak nézz fel az épületre és el fogsz veszni a gyönyörű részletekben.

A világháború után Erdély román fennhatóság alá került, ekkor eltávolították a nagy magyar címert és a színes díszített ablakokat, a kommunizmus idejében pedig struktúrájában is változott az épület. Ma a helyi önkormányzat üzemelteti a helyet, turisták számára nem látogatható. A 60 méter magas toronyba időközönként fel lehet menni. Ha adott rá a lehetőség, akkor érdemes megragadni az alkalmat!

4. Vártemplom

marosvásárhely látnivalók

A XIV. században Marosvásárhelyen ferences kolostor működött. a XVII. század eleji ostrom után ennek épületei csak részben maradtak fenn. A romokat lassan elbontották és tégláit a városfal építéséhez használták fel. A templom is jelentős károkat szenvedett, azonban a század végére sikerült felújítani Teleki Mihály gazdag adományából, ekkor lett új kazettás mennyezete, két régi régi táblát sikerült megmenteniük.

A Vártemplom Marosvásárhely és Székelyföld egyik legjelentősebb késői gótikus épülete. A XVIII. század második felében történt felújítások során nyerte el a templombelső a mai formáját, a hajót barokk stílusban díszítették és ebben az időszakban került helyére az orgona is. Napjainkban azon ritka templomok közé tartozik, amelyben két orgona is működik.

Különlegessé teszi még e református templomot, hogy II. Rákóczi Ferenc a Vártemplomot választotta fejedelemmé választásának helyszínéül és nem kevesebb, mint 37 országgyűlést tartottak itt. A templom tornyában már az 1600-as években óra működött, a XIX. század végétől pedig harangütés is jelezte az idő múlását. A templom falait belülről egy helyi képzőművész által készített címerpajzsok is díszítik.

5. Marosvásárhelyi Református Kollégium – Bolyai Farkas Elméleti Liceum

Marosvásárhelyi Református Kollégium - Bolyai Farkas Elméleti Liceum

A Református Kollégium alapítása a XVI. századba nyúlik vissza, akkor még a Vártemplom területén kapott helyet a Schola Particula. Bolyai Farkas is itt tanított, halálának 100 évfordulóján ünnepséget is tartottak, ahol bejelentették: az iskola felveszi leghíresebb tanárának nevét. Az ezredfordulón újra nagy hagsúlyt fektettek az egyházi oktatásra, ekkor vált külön intézménnyé a Református Kollégium.

Ha Marosvásárhely és környéke látnivaló kerül szóba, akkor a két Bolyai szobra, a róluk elnevezett tér és iskola semmiképpen sem maradhat ki. Leghíresebb professzora, Bolyai Farkas és leghíresebb diákja, Bolyai János szobra méltó helyet kapott az iskola melletti téren. Megjegyezném még, hogy Bernády György, Marosvásárhely kétszer megválasztott polgármestere is ebben az intézményben tanult.

Az iskola a XVII. század elején költözött helyére, ahol máig működik. A XIX. században megépült a kétszintes bentlakás és utána még egy kétszintes szárny, melyet később elbontottak. A ma is látható főépületet Bernády György építtette polgármesterként. A szeccesiós stílusú épület ma mindkét magyar tannyelvű oktatási intézménynek helyet ad.

6. Marosvásárhelyi Vár

Marosvásárhelyi Vár

A marosvásárhelyi látnivalók egy másik ismertebb helyszíne a Vár. A megszokottól eltérően Erdély egyik legnagyobb vára a belvárosban található. Mai arculatát, mely a XVII. századra emlékeztet, a XX. század második felében alakították ki restaurálási munkálatok során. Ehhez az épületegyütteshez tartozik a korábban már bemutatott Vártemplom is.

Báthory István erdélyi vajda a XV. század végén építtette meg az erődöt a templom köré, melyet egy évszázaddal később leromboltak. Borsos Tamás városbíró együttműködése a lakossággal eredményezte az újjáépítést. Ekkor létesült a hét bástya: Kapubástya, Szabók-bástyája, Mészárosok-bástyája, Kádárok-bástyája, Szűcsök-bástyája, Lakatosok-bástyája, Vargák-bástyája, melyet a helyi céhek tartottak fenn.

2012-ben Európai Uniós támogatással nagy felújítási munkálatoknak fogtak neki, ez látható napjainkban. Az oda látogatókat egy teljesen modern építmény várja. A Vár udvarán rengeteg kulturális rendezvényt és egyéb jellegű eseményt szerveznek, múzeum is megtekinthető, sőt, évente ijászversenyt is szerveznek A Vár megjobb íjásza néven.

7. Teleki Téka

A Teleki Téka több intézményt foglal magába: egyrészt a Teleki-Bolyai Könyvtárat, mely Erdélynek egyik leggazdagabb könyvgyűjteménye, másrészt a Bolyai Múzeumot. Az épület a XVI-XVIII. században épült, barokk stílusban. Teleki Sámuel, a könyvtár alapítója a XVIII. század végén építtette hozzá a Wesselényi családtól örökölt házhoz azt a szárnyat, melyben könyvtára ma is eredeti elrendezésében látható.

A Teleki-Bolyai Könyvtár két nagy könyvgyűjteményt foglal magába. A Teleki Téka bibliofil ritkaságok örzője is egyben, Teleki Sámuel gyűjteménye mintegy negyvenezer kötetet foglal magába, felesége könyvei is külön részt kaptak benne. A Bolyai Könyvtár nagyobb állományú, ebbe megszűnt felekezeti iskolák és egyéb intézmények könyvei is bekerültek, illetve magángyűjtemények felajánlásai.

Marosvásárhelyt a Bolyaiak városának is hívják, ezért elengedhetetlen, hogy e két híres ember emlékének múzeumot hozzanak létre. Erre sor is került a XX. század elején. Bolyai Farkas és Bolyai János tárgyi emlékei, valamint a két tudós írásos hagyatékának egy kiemelt része is megtekinthető. Érdekesség, hogy Bolyai Farkas koponyáját és fia koponyájának egy részét is kiállították az újrahantolásuk után.

8. Arany Kakas

A marosvásárhelyi látnivalók sorából sokáig kiamaradt a régen közkedvelt vendéglő és szórakozóhely, ismertebb nevén az Aranykakas. A Bürger-házat, melyről beszélünk, a XIX. század végén építtette a város egyik legtehetősebb vállalkozója, Bürger Albert. Ez a lakóház az akkori Marosvásárhely perifériáján működő sörgyár saroképülete volt.

A szecessziós stílusjegyeket hordozó neobarokk palota a második világháború után állami tulajdonba került és később raktárépületnek használták. A 70-es években lett belőle vendéglő, Aranykakas néven, melyet az Avicola baromfitenyésztő vállalat működtetett. Ezt a 90-es években bezárták és új tulajdonosa már nem költött rá, karbantartását elhanyagolták.

A romos épület a Vásárhelyi Forgatag nevű rendezvénysorozat kulturális eseményeinek egyik fő helyszíne volt. A vásárhelyi lakósok folyamatosan felemelték hangjukat a felújítás mellett. 2005-ben került jelenlegi tulajdonosához, aki pénzt fektetett bele és szakértőkkel egyeztetve restauráltatta, 2022 májusában pedig újra is nyitotta kapuit a vendégek előtt, a Marosvásárhely éttermek listát bővítve.

9. Római Katolikus Templom

A vásárhelyi katolikus közösség már a XIV. században szerveződött, ám a reformáció negatív hatást gyakorolt rájuk. Ebben az időszakban a katolikus egyház a megszűnés határához közeledett. A középkorban a ferences apácák klastroma volt, ám a reformáció térhódításával már csak a Vártemplomot használták, a katolikus vallásgyakorlat tilalom alá került.

A XVIII. században indult újra a katolikus élet, a jezsuiták letelepedése során. Ekkor építették a kápolnát, melyben II. Rákóczi Ferenc fejedelmi esküjét is letette. E század során épült meg a mai plébániatemplom, a gyönyörű főoltár és szószék is ekkor készült el. A festett üvegablakok csak a XIX. századtól díszítették az épületet. Pár évvel később a templom boltozataira mennyezetképeket is festettek.

A 70-es években a plébánia keleti oldalán egyetemes épületet húztak fel a kántori lakással, melyet később ki is bővítettek a hitoktatás érdekében tanteremmel. A Keresztelő Szent János plébánia udvarán hozták létre a Deus Providebit ifjúsági házat az ezredforduló előtt. A Tanulmányi Ház a marosvásárhelyi magyar nyelvű felsőfokú szakoktatás érdekeit szolgálja és különféle magyar kulturális rendezvényeknek is helyet ad.

10. Teleki-ház – Bernády Szobor

Teleki-ház - Bernády Szobor

A Marosvásárhely látnivalók közé már besoroltunk több olyan épületet, melyet Bernády Györgynek köszönhetünk. Ebben a pontban következzen a polgármester úr szobra, mely a róla elnevezett téren található, a Főtér északkeleti szélén. Mögötte ott tündöklik a Teleki-ház, mely Teleki Domokos tulajdona volt, ő építtette fel ma is látható formájában az 1800-as évek elején.

A híres Teleki-ház volt Bem tábornok főhadiszállása 1849 januárjában. A forradalmat követően pedig itt Eperjesi József lovaskapitány, az első császári kerületi főbiztos lakhelye volt. A XX. században több műemléki változáson esett át. Korábban lebontott nyugati szárnyát újra felépítették és a református egyház renováltatta. Korabeli felvételeken akkor még a kapu két oldalán ablakok helyett ajtók voltak.

A Teleki-ház előtti téren, a Vár alatti Bernády-téren láthatjuk Bernády György egész alakos bronzszobrát. Ezt 1944-ben állították fel a polgármester emlékére. Bocskay Vince alkotása hiánypótló, hiszen kevés olyan városvezető volt, mint Bernády. Ő indította el a város ugrásszerű fejlődését a század elején és máig fennmaradt műemlékeink kötődnek nevéhez.

11. Privo Hotel

Privo Hotel

Ha Marosvásárhely és környéke látnivaló hosszú sora kerül elénk, bizony nem elég egy nap az embernek, hogy a fontosabbakat bejárja. Marosvásárhely szállások hiányában sem szenved, így több napot is eltölthetünk a városban és közelében. A kényelmes pihenés, a vendéglátás minősége fő szempont a látogatónak, ezért nyugodt szívvel ajánlhatom a Főtér közelében lévő Privo Hotelt.

A Hotel Privo egy négy csillagos szálloda, Marosvásárhely fő látványosságaitól és központjától csupán pár száz méterre, a fő vasúti pályaudvartól 1 km-re és a reptértől csupán 15 km-re található, igény szerint reptéri transzfert is lehet kérni. A hotelben wellneszközpont, szauna és pezsgőfürdő is igénybe vehető. Meglestük a Bookingot, az eddigi vendégek 9,1 pontosra ítélték a szálláshelyet.

A Hotel Privo és a Csonka Villa együtt alkotják a Privo Komplexumot Marosvásárhely egyik csendes zöldövezetében. Összesen több mint száz fő elszállásolására alkalmas, luxusapartmanokkal. A Csonka Villa a település egyik különleges, több mint 100 éves szecessziós épülete, melynek felújítása során megőrizték az eredeti formákat és később autentikus szellemben rendezték be.

12. Zsinagóga

A Marosvásárhelyi látnivalók sorolásában továbbra is a Főtér közelében maradunk. A fő úttal párhuzamosan futó Iskola utcában (ma Aurel Filimon utcában) található a zsinagóga. A zsidó közösség első zsinagógája a XIX. század közepén épült, melyet másfél évtizeddel később le is bontottak. A ma is fennálló templomukat a század végén építtették fel Iacob Gartner bécsi műépítész tervei alapján.

Ez a látványosság Erdély egyik legnagyobb zsinagógája, a gyergyószentmiklósi mellett ez a másik ma is működő zsidó templom. A monumetális épületnek három kupolája van és belső terét a jellegzetes díszítőelemek szépítik, piros, kék és zöld színű ablakai vidám hangulatot sugallnak. A nagy rózsaablakok, a két hagymasisakos torony és a nyolcszögű, szintén rózsaablakos kupola a keleti világot idézik.

A zsinagóga közepén itt is találunk egy bimát, négy világítótesttel szegélyezve, mely az ortodox zsinagógákra jellemző. A hívek számára itt olvassák fel Mózes öt könyvét, a Tórát. A nyitvatartás szerint látogatható az épület, a jobbra lévő hitközségen lehet kérni idegenvezetést. Ha erre visz az utunk, akkor érdemes a zsidó múzeumot is megtekinteni, mely ugyanitt található.

13. Klinikák és a 13 Székely Vértanú Emlékhelye

13 Székely Vértanú Emlékhelye marosvásárhely

A fő látványosságok a Főtéren és környékén további lehetőségeket kinálnak, de mi most kicsit odébb állunk. Marosvásárhely és környéke látnivaló sokaságában nehéz párat kiválasztani. Történelem szakos lévén fontosnak tartom, hogy megemlítsem a Székely Vértanúk Emlékművét is, ahol évente megemlékezést tartanak a híres 13 aradi vértanúra és a szabadságharca emlékezve.

A Postarét, mely helyet ad az oroszlános obeliszknek, csupán 1,5 km-re található a központtól. Az 1875-ben avatott emlékhely az 1854-ben kivégzett három székely vértanúnak állít emléket, név szerint: Török János, Horváth Károly és Gálfi Mihály. 1990 fekete márciusa óta a város magyarsága minden évben összegyűl ezen a helyen március 15-én ünnepelni és emlékezni.

A Postarétről kis kanyargós, macskaköves úton fel lehet jutni a Klinikák negyedbe. A Maros megyei kórház és a sürgősségi osztály (ismertebb nevén SMURD) mellett rengeteg szakrendelő található ezen a környéken, többek között a Maros Megyei Vérközpont is. Sőt, meg kell említenem, hogy a Marosvásárhelyi Orvosi és Gyógyszerészeti Egyetem épületkomplexuma is itt terül el.

14. Weekend

A sok kulturális program és látnivalók keresése közben nem szabad elfelejteni a kikapcsolódást sem! Erre tökéletes lehetőséget nyújt nyári szezonban a Maros Szabadidő- és Sportközpont, közismertebb nevén Weekend-telep. Ezt az üdülőparkot az 1930-as években, a Maros egyik holtágán létesítették. A 60-as években sportpályákat, medencéket, vendéglőket építettek fel a telepen.

Az ezredfordulón az üdülőpark karbantartását hanyagolták, így a látogatottsága is visszaesett. Az itt működő bárok és diszkók vonzották be a fiatalokat és tartották fent a bulizás és szórakozás lehetőségét. A 2000-es évek elején látványos és nagyméretű felújítások mentek végbe, melynek eredményeképp a Weekend-telep ma már Erdély egyik leglátogatottabb strandja.

Jelenleg nyári szezonban hét nyitott úszó- és fürdőmedence van feltöltve a telepen, három vízicsúszdával. Ezek mellett fedett olimpiai medence, sportpályák (labdarúgás, röplabda, kosárlabda, lábtenisz), éttermek, kerthelyiségek várják a látogatókat. A csónakázó medencében és a Maros holtágán csónakázni is lehet. A park szezonon kívül is látogatható, a gokart pálya sem csak nyári szezonban működik.

15. Somostető – Állatkert

A Marosvásárhely látnivalók másik fő attrakciója az állatkert és a felújított park a Somostetőn, mely a város fölé emelkedő dombon terül el. A kiépítés és modernizálás után Erdély egyik legkorszerűbb szabadidős parkja lett. A gyerekeknek játszóteret alakítottak ki, piknikezésre alkalmas zöld övezetet, újraindították a kisvasútat is. Emellett az Állatkert és az “Erdei házikó” is várja látogatóit.

A kicsivonat a Somostető területén belül szállít kicsiket és nagyokat egyaránt. 2009-ben korszerűsítették, ekkor kapta új nevét is: Thomas-vonatocska. Útvonala körülbelül 800 méter, az erdő között. Az “Erdei házikó” tulajdonképpen egy étterem és kávézó, ahol természetes alapanyagokból készült termékeket fogyaszthatnak a vendégek 2011 óta.

Végül, de nem utolsó sorban következzen a 60-as években alapított, tölgy- és gyertyánerdővel körülvett állatkert, mely tökéletes életteret biztosít a különböző állatfajoknak. A korszerűsítése és kibővítése folyamatosan zajlik, egyre több projektet indítanak el ennek érdekében. Az alapterületét már 40 hektárra terjesztik ki, hogy az elefántoknak és zsiráfoknak is megfelelő életteret hozzanak létre.

Összefoglaló: Marosvásárhely látnivalók

Szülővárosom látnivalókban nagyon gazdag, Marosvásárhely Kultúrpalota épülete közismert, a Vár és a Vártemplom, gyönyörű látványosságok sokasága. Székelyföld fővárosa lévén kulturális és történelmi örökségben is gazdag település. Remélem, hogy figyelmedet felkeltette a sok érdekesség és turisztikai attrakció. Minden adott, hogy egy változatos programokkal teli szabadságot tölts el nálunk. Pihenni vagy szórakozni szeretnél? Összeállítottunk egy listát a legjobb erdélyi szállásokról, ha nem csak Marosvásárhelyre látogatnál el! Vagy éppen kulturálódni? Bármihez is van kedved, várunk szeretettel Vásárhelyen!
Melyek a legjobb Segesvár látnivalónk? Olvasd el cikkünket!

Pin: Marosvásárhely látnivalók

15 Látnivaló Marosvásárhelyen – Marosvásárhely Látnivalók
Spread the love
Scroll to top

You cannot copy content of this page