Search
Close this search box.

10 Látnivaló Bécsben – Bécs Látnivalók

bécs látnivalók

Bécs egyike azoknak a városoknak, amelyeket kötelező meglátogatnod egyszer az életben! Az osztrák főváros egyike azon Európai városoknak melyek kultúrát, történelmet, és élményt úgy nyújtanak, hogy érezni az utcákon sétálva a birodalmi főváros erejét és tekintélyét. Ebben a cikkben meg osztom veletek a legjobb Bécs látnivalók listáját, ha nem vagy teljesen biztos abban, hogy hova menj az első látogatásod alkalmával. A bécsi látnivalók közül a legjobb ötlet a múzeumok és a paloták látogatása, de azért a vásárlás, rendezvények, az opera, koncertek, és hasonlók is figyelmet kérnek.

Ausztria fővárosát több okból is érdemes meglátogatni. Bécs a zene világának nagy alakjainak adott otthont, mint Beethoven, Mozart, Strauss és Haydn. Érdemes el menni koncertekre, operára vagy egyszerűen egy egy utcai zenészt meghallgatni. A zenétől, a művészettől, a palotáktól a kulturális események és a vásárlásig, Bécsben mindent megtalálsz.

10 Látnivaló Bécsben – Bécs Látnivalók Egy Nap Alatt

 

Ehhez a listához nem jár Bécs látnivalók térkép de könnyen megtervezheted Google Maps segítségével az utadat. Bécs rejtett látnivalói közé tartozik egy pár múzeum, ami talán nem lenne az első választása mindenkinek. Ne feledjük a vidámparkot, amelyben a világ egyik legrégebbi óriáskerékre felülhetsz és onnan csodálhatod a gyönyörű fővárost! Számomra Bécs jelenti az egyik örök kedvencet és ezért remélem, hogy a Bécsi látnivalók megosztása után nektek is el nyeri tetszéseteket.

1. Schönbrunni Kastély

bécs látnivalók

Aki szereti a történelmet, az építészetet és a művészetet, vagy szeretné látni ahogyan a császárok éltek, annak kötelezően el kell mennie a Schönbrunni kastélyba. Ez a Bécs látnivalók 1 nap alatt listájára tartozik, hisz a legfontosabb látnivalója a fővárosnak. De, honnan is kezd a látogatást?

Nos, a kastély melletti parkot nem lehet ki hagyni. Nyáron amikor süt a nap, a délutáni órákban és meg világítja a tökéletes zöld füvet a piros virágokkal, az valami gyönyörű! Viszont ősszel is gyönyörű látvány. A Schönbrunni kastély az UNESCO Világörökség része, és Ausztria leglátogatottabb turisztikai látványossága. Évszázadokon át a Habsburgok nyári otthona volt, továbbá Mária Terézia, Ferenc József és más császárok is éltek itt.

A név jelentése “szép forrás”, ami az udvari vízfogyasztásra használt artézi kút miatt volt így nevezve. A rokokó stílusú palota az egyik legfontosabb építészeti, kulturális és történelmi emlék Ausztriában. A látogatók számára ingyenes a belépés a kertekben, így egy helyszín a bécsi látnivalók gyerekekkel listájáról is ki van ütve, hisz hatalmas a tér sétáláshoz, szaladgáláshoz.

A Schönbrunni kastély mellett található az állatkert is, viszont erre később térek ki részletesen. A múzeum a kastélyon belül csodálatos! Megtekintheted az összes királyi szobát, a Mária Terézia által lakott 18. századi szobákat, és ne felejtsük el a híres tükörtermet sem! Ha ezeket mind meg nézted, a Gloriette labirintusban is el lehet tölteni egy kis időt. Itt nem lehet unatkozni!

2. Hofburg

bécs látnivalók

A Hofburg palota egy gyönyörű épület, és szerepelnie kell a Bécs látnivalók egy nap alatt listán. A palota a Habsburg-dinasztia egykori rezidenciája, akárcsak a Schönnbrunni kastély. A Bécs szívében található Hofburg a 13. században épült, majd az épületet többször bővítették. Mivel a Schönbrunn volt a nyári rezidencia, a Hofburg a Habsburg család téli rezidenciájaként működött.

1946 óta Ausztria elnökének hivatalos rezidenciája és munkahelye. Az épület a barokk, a gótikus, a reneszánsz és a neoklasszikus építészet keveréke. A Hofburg meglátogatása egy nagyszerű ötlet, ha keresel Bécs látnivalók télen tevékenységeket. A látnivalók közé tartozik az Imperial Silver Collection, a Sisi Múzeum és az Imperial Lakosztály.

Ugyanakkor a Hofburg legújabb része ami 1881 és 1913 között épült, a Néprajzi Múzeum és Szépművészeti Múzeum. Én a Sisi Múzeumot tudom ajánlani. Egy pár órát el lehet itt tölteni, és nagyon részletesen be mutatják az életét a királynőnek. Akit pedig érdekel, Bécs rejtett látnivalói közé tartozik a Hofburgan található Vadászati és Fegyvergyűjtemény, valamint a Régi Hangszerek Tára.

3. Bécsi Természettudományi Múzeum

Ha szeretsz múzeumokba járni a Bécsi Természettudományi Múzeum egyike a legjobbaknak a városban. Tedd fel a Bécsi látnivalók télen listádra, hisz nyitva van egész évben! Nemcsak a városban, de a világ egyik legfontosabb történelmi múzeumaként tartják számon az országban is. A múzeum 39 kiállítóteremmel rendelkezik, amelyek több mint 100 000 tárgyat mutatnak be. A tudósok különböző kutatási projekteken dolgoznak, amelyek olyan témákat foglalnak magukban, mint a humán tudományok, a földtudományok és az élettudományok.

A múzeum belsejében számos kiállítást fedezhetsz fel. Egyesek állandóak, mások szezonálisak. A kiállítások a geológiáról, a dinoszauruszokról és az őstörténetről szólnak. Ugyanakkor a viág leghíresebb régészeti leletei közé tartozik a 29,500 éves Wilendorfi Vénusz. Egy arany gyűjtemény is itt található, amelyben öt évezred tárgyai vannak kiállítva.

De a kedvenc részem a dinoszauruszok terme. Hatalmas ősállat csontjai találhatóak ebben a teremben, valamint élethűnek ható, mozgó alloszaurusz maradványai is megtekinthető. Ha pedig tovább haladsz a dinoszauruszoktól, megnézheted a világ egyik legnagyobb és legrégibb meteorit gyűjteményét. Még 3D-ben is meg lehet tekinteni a meteorit-becspódását! Ez egy jó ötlet a bécsi látnivalók gyerekekkel napokhoz is!

4. Belvedere Kastély és Múzeum

Ausztria legértékesebb műgyűjteményét mindenkinek látnia kell, és ez a Belvedere múzeumban található. Nem tudod el dönteni melyek a legjobb Bécs látnivalók 1 nap alatt? Ez mindenképp közéjük tartozik! A Belvedere egy barokk stílusban épült történelmi épület. A Belvedere Savoyai Jenő herceg számára épült nyári rezidenciának. Néha azt kívánom, bárcsak abban az időben élnék, a pompás kertekben, és gyönyörű királyi lakosztályokban.

Mit lehet látni a Belvedere Múzeumban? Érdemes egy sétát tenni a Belvedere-tó környékén. Készíts néhány csodálatos képet a tóról, amely ezt a fenséges épületet tükrözi. Viszont az épületen belül más csodák találhatóak. Például, a világ legnagyobb Klimt-gyűjtemény. Gustav Klimt egy híres festő volt, ”A csók” című festménye a világhírű ami 1908/1909-ben készült. Továbbá három emeletnyi műalkotás vár rád a Felső-Belvedere termeiben.

Ha további kalandra vágysz, látogass el a Privy barokk kertben. Ez vissza fog vezetni téged is a hercegek és királyok életében. Itt található az Alsó-Belvedere ami viszont Jenő herceg lakópalotája volt. A Narancsházban és a Márványgallériában tartott kiállításokat nem szabad kihagyni. Még a díszistálló is át van rendezve egy középkori kiállításra, ahol hajdan a herceg lovai tartózkodtak.

5. Leopold Múzeum

A Leopold Múzeum a modern osztrák művészet egyik legnagyobb gyűjteménye. A sok múzeum közül a Leopold mutatja be a legjobban a modernizmus mesterműveit. Dr Rudolf Leopoldnak köszönhetően ma meg látogathatod ezeket a gyönyörű mesterműveket a múzeumban. A bécsi szecesszió, Wiener Werkstätte és az expresszionizmus kincsestára. A legnagyobb gyűjtemény az Egon Schiele gyűjtemény, valamint Gustav Klimt néhány mesterműve is itt található.

Ha esetleg nem tudod mik a legjobb bécsi látnivalók télen vagy borús időszakban, a Leopold Múzeum egy jó választás. A holisztikus művészeti koncepciónak megfelelően Rudolf Leopold a Jugendstil és a Wiener Werkstätte mozgalomból származó bútorokat és dekorációs munkákat is összegyűjtött. Például Josef Hoffmann és Koloman Moser, vagy Afrikából származó tárgyakat. Ez a különleges gyűjtemény a MuseumsQuartier-hez tartozik.

A Leopold Múzeum valóban a kíváncsi elmének való. Ez a múzeum egy olyan világot mutat be, amelyet egy pár szemével láthatunk. Rudolf és Elisabeth Leopold 5 évtizeden keresztül gyűjtötte a különböző tárgyakat, hogy ma tudj megtekinteni több mint 8,300 műemléket. A Leopold kavéházban meg ihatsz egy finom kávét és a teraszról csodálatos kilátás nyílik a MuseumsQaurtier belső udvarára.

6. A Bécsi Városháza

bécs látnivalók

A bécsi Városháza az egyik legjelentősebb épület a fővárosban. Ez az épület az önkormányzat székhelye. Friedrich von Schmidt, Bécs polgármestere újgótikus stílusban építette 1872 és 1883 között. A Rathaus meglehetősen masszív épület, 3 és fél emelettel, 2 pincével, tetőtérrel és egy toronnyal. Válaszd ezt a 10 bécsi látnivalók télen listájáról, hisz tökéletes időtöltés egy pár órára.

A Városháza egy csodálatos épület és a városban az egyetlen amely újgótikus stílusban volt építve és nem egyházi jellegű. Tudtad, hogy megépítéséhez 30 millió téglát használtak fel? Ugyanakkor az udvar egyik legnagyobbnak számít Európa szinten. Itt számos rendezvényt szerveznek évente. Bálok, filmfesztiválok vagy akár sportrendezvények, koncertek.

Kíváncsi vagy az adventi vásárra Bécsben? Az is a Városháza téren zajlik. Januártól márciusig pedig jégkorcsolyázhatsz a világ egyik legszebb korcsolyapályáján. Bécs azon városok egyike ahol úgy kultúra szempontjából, mint érdekes tevékenységek szempontjából az ember nem unja magát.

7. Práter

bécs látnivalók

Ha gondolkodsz azon, hogy mik a Bécsi látnivalók gyerekekkel, akkor itt meg is állhatsz. Egyik örök kedvencem a Práter, ami nem csak gyerekeknek, de felnőtteknek is tökéletes hely. A Práter az egyik legrégibb vidámpark Európában, 1766 óta működik. És ami a legérdekesebb, hogy az itt található óriáskerék a legrégibb a világon, 1897 óta működik.

Mit lehet látni a Práterben? Mindent! Rengeteg kalandterület várja a gyerekeket, kerékpározási lehetőségek, mozi, vízpark és még néhány játszótér. Természetesen ne feledkezzünk meg a hullámvasút legjaváról sem. Némelyikük meglehetősen ijesztő. Az összes látnivaló mellett számos kávézó és étterem is található a parkban. Ez egy tökéletes lehetőség a Bécs látnivalók 1 nap alatt listáján!

8. Schönbrunni Állatkert

Ugyancsak a bécsi látnivalók gyerekekkel lehetőségek között tökéletes választás a Scönbrunni állatkert. Mi lenne jobb hely a családok számára, mint elmenni az állatkertbe, és élvezni a természetet és a gyönyörű állatokat? A bécsi állatkertben az állatok jó kézben vannak. Rengeteg terület áll rendelkezésükre, jól tápláltak és nincsenek egyedül.

Az Állatkertet a Habsburgok hozták létre 1752 körül a Schönbrunni kastély részeként, és ma a világ legrégebbi működő állatkertje. Az állatkert a palotával együtt az UNESCO Világörökség része. Sokféle állatot láthatunk itt. Az egzotikusak közé tartoznak a pandák, elefántok, jegesmedvék, orrszarvúk. Ezek után pedig megtekinthetőek az akváriumok krokodilokkal, halakkal és szabadon élő madarakkal.

Az esőerdei ház mesterséges zivatarral kápráztat el, hogy tökéletes légkört teremtsen. És idén számos újszülött kisállat jött a világra. Többek között egy zsiráf, négy vízidisznó malac, valamint négy sarki farkas kölyök született. Korábban már említettük, hogy a Bécs látnivalók egy nap alatt listán rajta lesz a Schönbrunni kastély, másnap pedig vissza lehet térni az állatkertben, hisz itt is el lehet tölteni egy egész napot.

9. Bécsi Szépművészeti Múzeum

bécs látnivalók

A Bécs rejtett látnivalói közé tartozik a Bécsi Szépművészeti Múzeum, másképp nevezve a Művészettörténelmi Múzeum. Nyölccszögletű kupola koronázza meg a csodálatos palotát. Ez Ausztria legnagyobb művészeti múzeuma, valamint az egyik lefontosabb világszerte. I. Ferenc József osztrák-magyar császár nyitotta meg a létesítményt a bécsi Természettudományi Múzeummal egy időben.

Az utóbbi is hasonló kialakítású és a Maria Terázia térrel szemben található. A két épület 1871 és 1891 között épült Gottfried Semper és Karl von Hasenauer báró tervei alapján. Céljuk az volt, hogy teremtsenek megfelelő otthont a Habsburgok hatalmas műgyüjteményénének, és tegyék hozzáférhetővé a nép számára. Az épületek gyönyörűek, reneszánsz stílus látszik meg a homlokzaton, a fő szinteken pedig nagy íves ablakokat tekinthetünk meg.

Belül pedig megtekinthetjük a csodás márvány, stukkó díszítést, aranylevél és falfestményekkel. Ezek a festmények többek között Gustav Klimt, Ernst Klimt, Hans Makart és Munkácsy Mihály festményei. A festményeken kívül találhatunk egyiptomi és közel-keleti gyűjteményt, görög és római régiségek gyűjteményt, valamint egy szobrászati ​​és dekoratív művészeti gyűjteményt.

10. Sigmund Freud Múzeum

Az utolsó bejegyzés a Bécs rejtett látnivalói listán a Sigmund Freud Múzeum látogatása. Az épület, ahol jelenleg a múzeum található, egykor Victor Adler háza volt. 1891-ben épült, amikor Freud odaköltözött. Victor 47 évig élt ebben a házban, később az egyik szoba Freud irodája lett. A múzeumot 1971-ben alapították és Freud élettörténetét mutatja be. A múzeum Freud egykori praxisából és régi magánlakásainak egy részéből áll.

A bútorok egy része nem Bécsben, hanem a londoni múzeumban találhatóak. A múzeum mintegy kétezer dokumentumot, többnyire fényképeket, de festményeket, rajzokat és szobrokat tartalmaz. A gyűjtemény szinte az összes Sigmund Freudról és családjáról készült fotóból, Anna Freudról készült nagyszámú fotóból és pszichoanalitikus kongresszusokról készült fotókból áll. Ugyanakkor, ehhez a múzeumhoz kapcsolódik Európa legnagyobb pszichoanalitikus kutatókönyvtára 35 000 kötettel, valamint a Sigmund Freud Alapítvány kutatóintézete.

Bécs Látnivalók Egy Nap Alatt – Bécs Látnivalók Térkép

Mi a kedvenced a Bécs látnivalók 1 nap alatt listán? Ez a Bécs látnivalók térkép nagyon hasznos, hisz rengeteg hely van ahova el lehet látogatni. Bécs egy tökéletes hely ha családdal vagy, ezért mindenképp nézd meg a Bécs látnivalók gyerekekkel tevékenységeket is. Az adventi vásár sem maradhat ki a bécsi látnivalók télen listádról!

Kövessetek minket Facebookon és az Instagramon!

Pin it: 10 Bécsi Látnivalók – Bécs Rejtett Látnivalói

10 Látnivaló Bécsben – Bécs Látnivalók
Spread the love
Scroll to top

You cannot copy content of this page