Search
Close this search box.

15 Legszebb Afrikai Ország – Afrika Országai

Afrika országai

Ha őszinték akarunk lenni, Afrika országai közül mind az 54 ország megérdemli, hogy felkerüljön a legjobb afrikai országok listájára. Miért is? Ezek az országok egytől egyig igazi gyöngyszemek, akár a kultúrájukat, természeti adottságukat, gazdag állatvilágukat vagy éppen történelmüket vesszük alapul. kultúráról. Észak Afrika országai világhírű piramisairól ismertek, míg a kelet- és közép-afrikai országok elképesztő állatvilággal kárpáztatják el az ide érkezőiket. A délen található országok nyüzsgő városai és fantasztikus szigetei pedig festői panorámákkal hódítják meg a szíveket.  Mégis, hogy némi ízelítőt adjunk Afrika országaiból, kiválasztottunk 15-öt, amelyet szerintünk mindenképp érdemes meglátogatni. Kezdjük is el!

15 Legszebb Afrikai Ország – Afrika Országai

A mai Afrika országok és régiók útmutatónkban közelebbről is megnézzük azokat a kevésbé látogatott vidékeket is, amelyekről valószínűleg te is keveset hallottál. Beszélünk majd a Tunéziában található ókori római építészeti maradványokról, az excentrikus jelenetekrő, amelyeket Marokkóban csodálhatsz meg, az ugandai gorillatúráról és még sok másról. És ez még nem minden! Az Afrika legjobb országai listánkon olyan fontos kérdésekre is választ kapsz, mint például, melyik Afrika legbiztonságosabb, legolcsóbb országa, illetve melyik az az ország, ami a legnagyobb turisztikai célpont a kontinensen. Ha érdekel mindez, akkor olvass tovább! Jöjjön is az első ország!

1. Dél-afrikai Köztársaság

Az első példánk a Dél-afrikai Köztársaság, amely Afrika országai közül az egyik legnépszerűbb és leglátogatottabb ország. Ez az úti cél számtalan izgalmas tevékenységet kínál. Ilyen például a fehér cápákkal való ketrecbúvárkodás a Gansbaai’s Shark Alley-ban, túrázás a lenyűgöző Asztal Hegyen (Table Mountains), valamint  a Cape Winelands felfedezése, ahol a világ legjobb borait termelik. A Kruger Park is megér egy sétát, de érdemes Soweto történetével is megismerkedni a johannesburgi Nelson Mandela Házban.

Fontos azt is megemlíteni, hogy a Dél-afrikai Köztársaságban található a Durban botanikus kert is, amely világhírű és az országot a legjobb úti célok közé emeli. Ez a kert Afrika legrégebbről fennmaradt botanikus kertje és egyben a világ egyik legzöldebb kertje is. A 15 hektáros kert számos ritka fának és virágfajtának ad otthont, mint például cikádok, pálmafák, centenáriumi fák és orchideák. Egy biztos: egy Dél Afrika utazás sem lehet teljes a Dél-afrikai Köztársaság meglátogatása nélkül.

2. Seychelles-szigetek

Ha már Dél Afrika utazás, a Seychelle-szigetek sem elhanyagolhatók. Ezek a szigetek alkotják Afrika legkisebb, mégis hihetetlenül gyönyörű országát.  Körülbelül 115 sziget található itt, amelyeket korallzátonyok, buja esőerdők, völgyek, érintetlen strandok és fantasztikus tengeri élőlények tesznek Afrika egyik legizgalmasabb országává. A Seychelle-szigetek felfedezését kezd a legnagyobb és legnépszerűbb sziget, a Mahé-sziget meglátogatatásával, amely a legmagasabb hegyvonulatokkal, rózsaszín homokkal és gránitsziklákkal büszkélkedik.

Kétségkívül az egyik legjobb afrikai ország, ahol számos izgalmas tevékenységen vehetsz részt. Ilyen például a sznorkelezés, napozás, búvárkodás, de számos hajókirándulás is a rendelkezésedre áll. Ha pedig imádsz fotózni, akkor irány a madárles vagy a megunhatatlan városnézés. A Seychelle-szigetek egy másik előnye, hogy nem érintik jelentősebb természeti csapások, súlyos betegségektől mentes, az ország pedig a hurrikánzónán kívül található. Így zavartalanul, bizonságosan élvezheted az itt töltött időt és kedvedre gyönyörködhetsz az egyedülálló szépségű tájakban! 

3. Kenya

Ha az Afrika országok és régiók szavak hallatán az első dolog, ami eszedbe jut az az állatvilág, a szafarik és a fajvédelem, akkor Kenya minden bizonnyal a legjobb afrikai úti cél számodra. Kenya mintegy 60 szafari célpontnak ad otthont, beleértve a nemzeti parkokat, tengeri parkokat, nemzeti rezervátumokat, valamint nemzeti és magán természetvédelmi területeket. Ennek ellenére a legjobb szafari központ Afrikában a Maasai Mara Nemzeti Park, ahol a számtalan vadállat mellett megtekintheted a bivalyok nagy vándorlását is.

Kenya a szuahéli partvidék érintetlen strandjainak, Mombasa és Lamu történelmi erődeinek köszönhetően Afrika egyik turisták által leginkább látogatott országa. Olyan egyedi élményekben lehet itt részed, mint például a Zsiráf Manor meglátogatása, ahol úgy fogyaszthatod el a reggelid, hogy az ablakon közben zsiráfok bújnak be. Ugyanakkor Kenyában rengeteg városi program közül is válogathatsz. A múzeumlátogatástól a kulturális ihletésű éttermek meglátogatásán keresztül, rengeteg lenyűgüző programlehetőség kínálkozik a látogatók számára.

4. Egyiptom

Afrika országai és fővárosai közül az egyik legkiemelkedőbb Egyiptom és annak fővárosa, Kairó. Gazdag történelmének. köszönhetően Egyiptom Észak Afrika országai között is egyedülálló. Az ország lenyűgöző régészeti lelőhelyekkel rendelkezik, ilyenek például az UNESCO világörökség részét képező ikonikus piramisok, a rendkívüli sírok és templomok, a Királyok Völgye és a Nagy Szfinx. Mindezek az emlékművek hozzájárulnak ahhoz, hogy Egyiptom megérdemelt helyet kapjon a legjobb afrikai országok listáján.

Természetesen nem mulaszthatjuk el megemlíteni a gízai nagy piramist sem, amely Afrika egyik legszebb és leglátogatottabb helye. Az ókori műemlékek mellett meglátogathatod a Vörös-tenger partjait is, ahol világszínvonalú búvárcélpontokat találsz. Élvezd kedvedre a Vörös-tenger fantasztikus strandjait vagy indulj hajóútra a világ leghosszabb folyóján, a Níluson.

5. Tanzánia

Az Északi Szafari Körútnak köszönhetően, amely olyan hihetetlen szafariparkokat foglal magába, mint a Serengeti és a Ngorongoro, Tanzánia Afrika országai közül az egyik legjobb úti célnak minősül, amelyet neked is érdemes meglátogatnod. A parkokban izgalmas szafarikon vehetsz részt, megcsodálhatod a vadon élő állatokat, illetve, ha szerencsésen időzíted a kirándulásod, a bivalyok nagy vándorlását is elcsípheted. Természetesen választhatod az ország második legnépszerű túráját, a Dél Szafari Körútat is, amely ugyancsak fantasztikus élményt nyújt.

Egy másik nagyszerű programlehetőség nem más, mint az 5895 méter magas  Kilimandzsáró-hegy megmászása. Ez Afrika legmagasabb hegye, és egyben a legmagasabb tengerszint felett szabadon álló hegy a világon. A Klimindzsáró tulajdonképpen egy szunnyadó vulkáni hegy, de aggodalomra semmi ok, nincs biztonsági veszély.

Végül pedig, nem beszélhetünk Tanzániáról a szigetei megemlítése nélkül. Ha egy pénztárcabarát szigetre utaznál, amely nagyszerű strandokat, gyönyörű tájakat és izgalmas búvárhelyeket kínál, akkor Zanzibár és Pemba szigetei nem fognak csalódást okozni.

6. Malawi

Afrika országai és fővárosai közül kevésbé ismert Malawi, a kontinens egyik legmelegebb országa. Az ország légköre és hangulata végtelen kedvességet és vendégszeretetet áraszt. Annak ellenére, hogy Malawi egy kis ország, Afrika legjobb úticéljait kínálja a látogatók számára. Például, annak ellenére, hogy ez a délkeleti ország nem rendelkezik tengerparttal, mégis hihetetlen strand- és búvárcélpontokat kínál. 

Hogyan? Egyszerű! Malawinban található ugyanis a Malawi-tó, amely egyben Afrika harmadik legnagyobb tava és a világ harmadik legmélyebb édesvizű tava is. Ez a tó gazdag élővilággal büszkélkedik, mintegy 800-1000 halfajnak ad otthont. Tehát ha horgászni szeretnél vagy csak felfedeznéd a tavi élővilágot, Malawi a legjobb afrikai ország, amelyet meglátogathatsz.

Ha további vízi tevékenységekhez lenne kedved, látogasd meg a Likoma-szigetet, ahol evezhetsz, kajakozhatsz, de sznorkelezésre, búvárkodásra, csónakázására, de még vizisízésre is lehetőséged lesz. Ráadásul a szigeten gyönyörű tájakat csodálhatsz meg, amelyeket lombos baobabfák és sziklás partok díszítenek.

7. Marokkó

Ha egy kultúrában gazdag országot látogatnál meg, akkor Észak Afrika országai közül az egyik legjobb úti cél Marokkó. Az országot erősen befolyásolja az arab, a mediterrán, a nyugati, a berber, valamint az afrikai kultúra és örökség. Az ország legfontosabb látnivalói közé tartozik a Szahara-sivatag, az Atlanti-óceán valamint Marrakesh, Fez, Essaouira és Casablanca gyönyörű városai.

A Chefchaouen sikátorok kékre festett falainak és lépcsőinek egyedülálló építészete és kézműves munkái, valamint a Meknes és Fes kézműves üzletei Marokkót Afrika legjobb országai közé emelik. Ráadásul, ha nem tudnád, Marokkóban gasztronómiája elképesztő! A kultúrák találkozása olyan ételeket eredményezett, amelyek után biztosan megnyalod mind a tíz ujjad! Az egyik leghíresebb fogás a tagine, amely nevét a marokkói cserépfazékról kapta, amelyben hagyományosan készítik.

8. Mauritius

best African countries to visit

Mauritius, csakúgy, mint a legtöbb Afrika országai közül, számos tevékenységet kínál a turisták számára. Ráadásul, Mauritius tulajdonképpen egy sziget, amelynek 330 kilométeres partszakasza érintetlen, fehér homokos strandokban, tiszta kék vizekben, hegyvidékekben és fantasztikus üdülőhelyekben gazdag. Az ország remek úticél a  vízi sportok kedvelői számára. 

A legjobb afrikai országokhoz méltón, Mauritius fantasztikus szárazföldi tevékenységeket is kínál. Ilyen például az Egret sziget meglátogatása, azon belül is az Ile Aux Aigrettes felfedezése. Ez nem más, mint egy ökológiai természetvédelmi terület, amely számos növényfajnak és ritka madárfajnak ad otthont, mint például a vércse és a rózsaszín galamb. Mauritius további látnivalói közé tartozik az Eau Bleue vízesések, a Chamarel Seven Colored Earth Geopark, valamint a Heritage Nature Reserve Bel Ombre.

9. Ruanda

best African countries to visit

Valószínűleg nem gondolnád, hogy Ruanda a legjobb Afrika országok és régiók listáját gyarapítja, azonban ez az ország ma már gyönyörű tájakkal, biztonsággal és hihetetlen programlehetőségekkel ejti ámulatba az ide érkezőket. Az 1994-es népirtás után az országnak sikerült újjáépítenie magát és ma már Afrika egyik legbiztonságosabb és legmodernebb országává fejlődött.

A Kigali Genocide Memorial Centert meglátogatva beleláthatsz az ország tragikus történetébe, de azt is megértheted, hogy az évek során milyen messzire is jutott az ország. Látogasd meg a Néprajzi Múzeumot is, amely Afrika egyik legjobb gyűjteményének és a gyarmati időszak előtti Ruandából származó régészeti leleteknek ad otthont.

Ha kikapcsolódnál, irány a Kivu-tó, ahol olyan vízi sportok közül választhatsz, mint a kenu, a kajakozás és az evezés. Ugyanakkor, ne feledkezzünk meg az Akagera Nemzeti Parkról agy a Gishwati-Mukura Parkról sem, ahol szafari során találkozhatsz Afrika főemlőseivel.

10. Botswana

best African countries to visit

Egy ideje Afrika országai közül Botswana számít a legstabilabbnak. Tény, hogy hiba lenne azt mondani, hogy a többi ország instabil, de kiengyensúlyozott politikai helyzetének köszönhetően és szilárd talajon álló gazdaság miatt Botswana az egyik legjobb ország Afrikában. Ez az ország az egyik legjobb szafari célpont a kontinensen, ugyanis elképesztően gazdag állatvilággal rendelkezik.

Botswana déli részén található a Chobe Nemzeti Park, ahol szárazföldi és hajós szafarikon is részt vehetsz. A szubtrópusi éghajlatnak köszönhetően a park számos állat élőhelye. Ilyenek például a gepárdok, az antilopok, a zsiráfok, az elefántok, a vízilovak és a krokodilok. Botswanaban járva látogasd meg az Okavango-deltát is, amely számos madárfaj otthona. Az északi régióban pedig a Kalahári-sivatag és a Makgadikgadi Pans is érdekes látnivalók, ahol különféle ragadozókat és antilopokat is megcsodálhatsz.

11. Zambia

Afrika országai és fővárosai közül kiemelkedő Zambia is. Zambia tökéletes úti cél, ha ha elképesztő természeti csodákat, köztük elsősorban vízeséseket szeretnél megcsodálni. Először is, a legtontosabb a Victoria-vízesés, amit eredeti nevén Mosi-Oa-Tunya-vízesésnek hívnak. Ez a világ egyik legnagyobb szabadon eső vízesése, Zambiából és Zimbabwéből is megtekinthető. További lenyűgöző vízesések, amelyeket látnod kell, a Kalambo-vízesés, amely évszázadok óta létezik, illetve a szent helyként számon tartott  Chishimba-vízesés.

A vízesések meglátogatásán kívül más izgalmas dolgokat is beilleszthetsz a programodba. Például úszhatsz az Ördög medencéjében (Devil’s Pool). Igen, jól értetted. Ez a legmagasabb és legfélelmetesebb természetes infinity medence a világon, amely történetesen a Victoria-vízesés tetején található.

Ha viszont valami békésebb programra vágysz, pihenj meg a Kapishya termál forrásokban, amelyek a gyönyörű Chinsali esőerdőben találhatók.Végül pedig a Lunagwa parkokban izgalmas szafarikra indulhatsz. A legkedveltebbek az éjszakai és a gyalogos szafarik, de akár kenuba ugorva is közelebb kerülhetsz Zambia állatvilágához.

12. Uganda

Kétségtelenül, Afrika országai közül Uganda világhírű gorilla túráival emelkedik ki. Igen, gorilla túrára Ruandában vagy a Kongói Demokratikus Köztársaságban is lehetőséged van, de ahhoz az élményhez, amelyet Uganda nyújt nem létezik hasonló. A Bwindi Áthatolhatatlan Erdőben (Bwindi Inpenetrable Forest) a hatalmas vízhozamot kínáló Nílusnak köszönhetően több mint 300 hegyi gorilla található, más emlősök és számtalan madárfaj társaságában. 

Ezen kívül az ugandai legfontosabb látnivalók közé tartozik az Erzsébet Királynő Nemzeti Park, a Kasumbi sírok és a Murchison Falls Nemzeti Park, amely a csimpánzok, elefántok, afrikai oroszlánok, leopárdok és vízilovak természetvédelmi területe. Látogasd meg Jinja és Kampala városokat is, ha pedig adrenalin dús tevékenységekre vágynál, akkor irány a quadozás, hegyi kerékpározás, lovaglás, kajakozás, de legbátrabbaknak a vadvízi evezés is remek programlehetőséget nyújt.

13. Tunézia

Tunézia Afrika országai és fővárosai közül az egyik legkevésbé látogatott ország, pedig egy fantasztikus hely, amelyet érdemes meglátogatni. Az ország történelemben, római építészeti maradványokban gazdag, nem beszélve a gasztronómiáról és kultúráról. Tunézia több éves kulturális örökséggel rendelkezik, amely még a római birodalmakból ered. Erre bizonyíték például az El Djem Amfiteátrum, amely egy hatalmas római amfiteátrum.

A római befolyás mellett Tunéziát arab népek is lakták, akik a világon egyedülálló iszlám építészeti remekeket, köztük mecseteket hagytak maguk után. További szórakoztató tevékenységek, amelyere Tunéziában lehetőséged van az Karthágó ősi romjainak meglátogatása. Ezen kívül érdemes felfedezni Medina sikátorait is, vagy egy rövid kirándulásra indulni Sidi Bou festői kék-fehér városába.

14. Namíbia

Ha felfedeznéd a megszelídítetlen vadont és megcsodálnád a hatalmas dűnéket, Namíbia a legjobb úticél Afrika országai közül, ahová indulhatsz. Itt találkozik az óceán és a sivatag, a partok a hatalmas dűnékkel. Nem beszélve a lenyűgüző állatvilágról, az izgalmas szafarikról, amelyek mind mind Namíbiát Afrika egyik legfontosabb gyöngyszemévé teszik. 

Kezd az utazásod a Namíb homoktenger meglátogatásával. Ez a világ egyetlen tengerparti sivataga, ahol kiterjedt dűnék találhatók, közben pedig a tájat sejtelmes köd borítja be. Sétáljon fel a dűnéken, ki ne hagyd a két legnépszerűbbet, a 45-ös dűnét, illetve az Elim dűnét. Folytasd a túrát a 325 méter magas Big Daddy-vel, amely legmagasabb dűne a környéken.

Végül pedig csodáld meg az ikonikus Sossusvlei és Deadvlei sómezőket. Namíbiában járva ne feledkezz meg Etosha Nemzeti Parkról sem, de Afrika legnagyobb kanyonját, a Fish River Canyont is érdemes megnézned.

15. Zimbabwe

best African countries to visit

Az Afrika országok és régiók gyűjteményünk utolsó országa Zimbabwe. Ide utazva megtekintheted a vadon élő állatokat, valamint a híres Victoria-vízesést, amelyet sokak szerint jobb a zimbabwei Livingstone oldalról megtekinteni. Egy másik fontos gyöngyszem a Matobo-dombok. Itt a fantasztikus tájak kialakított vadasparkoknak adnak otthont, ahol többek között az afrikai orrszarvúkkal, antilopokkal, páviánokkal, leopárdokkal és bivalyokkal találkozhatsz. Ezen túlmenően, a dombok gazdag történelemmel is rendelkeznek. Egykor ez a hely az afrikai és európai birodalmak harctere volt, és Cecil Rhodes sírja is ehhez a helyhez kötődik.

Ha Zimbabwéban találod magad, akkor tudd, hogy a sokszínű nemzeti parkok hazájába érkeztél. Csak hogy néhányat említsünk, ezek közé tartozik Nyanga, Hwange, Mutirikwi, Mana Pools, valamint Matusadona. Egy másik fontos látnivaló a Chiremba Balancing Rocks, amely Epworthben (Harare) található. Ez a magmás kőzetekből álló geomorfológiai lelőhely az ország büszkesége és egyedülálló úti cél a kirándulók számára.

Összefoglaló: Afrika országai melyeket érdemes meglátogatni

Most, hogy a 15 legszebb afrikai ország gyűjteményünk végére értünk, láthatod, hogy az afrikai kontinenst meglátogatva szinte mindenbe belekóstolhatsz, legyen szó történelemről, kultúráról, állatvilágról vagy természeti csodákról. Egyiptomban elmerülhetsz az ókori egyiptomi építészet és kultúra remekeiben, Kelet- és Közép-Afrika országai olyan szafarikkal kecsegtetnek, amelyeket lehetetlenség megunni, egy Dél Afrika utazás során pedig megtapasztalhatod, hogy milyen egyveleget alkot a tradíció és modernizáció találkozása. Ha konklúziót kell levonni, bátran állítjuk, hogy Afrikában nem létezik szó szerinti legjobb ország, amelyet meglátogathatsz. Ha teheted, szervezz egy hosszabb utazást Afrika legjobb országaiba, és látogass meg annyi helyet, amennyit csak a bakancslistád elbír! Fedezd fel a légitársaságok listáját, melyekkel Afrikába utazhatsz!

Pin it: Afrika országai

15 Legszebb Afrikai Ország – Afrika Országai
Spread the love
Scroll to top

You cannot copy content of this page