Search
Close this search box.

15 Kötelező Látnivaló Barcelonában – Barcelona Látnivalók

barcelona látnivalók

Melyek Barcelona legfontosabb látnivalói? A katalán főváros Európa egyik legcsábítóbb városa! Mielőtt belevágnánk a Barcelona látnovalók részleteibe, fedezzünk fel néhány dolgot a városról, és a Barcelona látnivalók mellett nézzük az alapismereket. A katalán főváros több októl is kiemelkedő, mivel megtalálsz benne újat és régit egyaránt. Barcelona egy gyorsan fejlődő metropolisz, mely gyönyörű keveréke a történelemnek a jelennnel. Gondoljunk csak Antoni Gaudí tökéletes alkotásaira melyek Barcelona nevezetességei. Vagy, hogy a domboktól a tengerpartig mindent megtalálsz, történelmi városrészt és modern felhőkarcolókat, többek között. A listánkon találsz majd Barcelona ingyenes látnivalókat, történelmi épületeket, és szórakozáshoz is tippeket!

15 Kötelező látnivaló Barcelonában – Barcelona látnivalók

 

Ha olyansmire kerestetek rá a neten, hogy Barcelona látnivalók 4 nap alatt, jó hírem van! A mi listánk annyi mindent tartalmaz amivel teljesen nyugodtan kitölthető 4 de akár több nap is. Az ajánlott top 10 látnivaló Barcelona belvárosában nem elegendő, hogy igazán megismerd a várost. Ugyanakkor, ha már utazni készülsz, ne hagyd ki Barcelona legjobb szállásainak felfedezését sem!

Katalónia fővárosa Spanyolország északkeleti részén található. Barcelona Madrid után az ország 2. legnagyobb városa, és közvetlenül Milánó után az 5. legnagyobb metropolisz az EU-ban. Mivel a város méretéről beszélünk, egy másik tény, hogy Barcelona az egyik legnagyobb metropolisz a Földközi-tenger egész területén.

Ezenkívül a katalán főváros Spanyolország egyik leggyorsabban fejlődő városa, és Barcelona pénzügyi negyede számos multinacionális vállalatnak ad otthont. Barcelona ma már nagyon népszerű utazási célpont Spanyolországban, és számos UNESCO világörökségi helyszínnek ad otthont.

A nevezetességeken túl ott van még a futball, ami igazán fontos Barcelona turizmusában (és nem csak a turizmusban), és az ételek is! Rengeteg ízletes tapas ételt kóstolhat meg Barcelona szerte! Ha Barcelona tennivalóiról van szó, a város bebizonyította, hogy a szabadúszók és a remote munkások egyik legnépszerűbb bázisa. Rengeteg külföldi él és dolgozik online Barcelonából. Ez még változatosabbá és érdekesebbé teszi a várost.

Tipp: autóbérlésre használd a Discovercars.com oldalt, szállásfoglalásra pedig tökéletes a Booking.com.

1. Sagrada Familia

barcelona látnivalók

Antoni Gaudí építészete a Barcelonai látnivalók egyik égköve! Munkái közül a La Sagrada Familia templom a leghíresebb, és egyben Barcelona legfontosabb látnivalói közé is tartozik. Barcelonában kötelező körbejárni a templomot, megcsodálni a parkból, vagy épp befizetni egy benti túrára.

A Sagrada Familia 1882 óta épül, és a becslések szerint 2026-ra készül el. A mai modern eszközök mellett is több mint 140 évbe telik a templom befejezése. Amikor Gaudi átvette a projektet, átalakította azt, ötvözve a gótikus és szecessziós stílust a saját egyedi stílusával amiben többek közt a Mudejar építészet is szerepel. Életéből 12 évet csak ennek az épületnek szentelt.

Gaudi halála után a katalán modernizmus kezdte átvenni a templom további oldalainak kialakítását. Tisztán látható minden fázisa az épitkezésnek a stílusok és építészek váltakozásának következtében, mivel a templom minden oldala más és más. Belül is igazán lélegzetelállító, így ha azon töprengtél, hogy megéri-e a jegy vagy sem, azt tanácsolnánk, hogy mindenképp látogassátok meg a Sagrada Familiat és fedezzétek fel bent is!

2. Gótikus negyed

Nem számít, hogy ha a keresésed célja Barcelona látnivalók 4 nap alatt, több vagy kevesebb időrőre szól, a Gótikus negyed kötelező! Ez egyike a Barcelona ingyene látnivalók listájának, hisz felfedezni a legrégebbi városrészt már önmagában sok látnivalót rejt.

Ha meg akarod találni a város dobogó szívét, azt a környéket, amely a legautentikusabb és ahol átélheted az ibériai életstílust, legalább egy sétára rá kell szánni magunkat a gótikus negyedben! Ez a városrész több mint 2000 éves, így bőven van kínálata. Mint minden történelmi központban, itt is rengeteg rejtett átjáró, gyönyörű kis boltok, hangulatos terek, régi templomok és rejtett udvarok találhatók.

A gótikus negyed a régebbi katalán házak, titokzatos sikátorok és üzletek labirintusa, ahol gyönyörű helyi kézműves termékeket vásárolhasz, helyi divattervezők ruháit, és sok mást! Ezen túlmenően ott a Plaça Reial és néhány kötelező látnivaló amit a listánkon a továbbiakban megtalálsz! Barcelona nevezetességei közé tartozik barangolni a régi városrész utcáin is, szóval ne hagyd ki!

3. La Rambla

A La Rambla a túrásták által egyik leglátogatottabb látnivalók Barcelona belvárosában, Egy Andrássy út kaliberű hosszú sétálóutca üzletekkel, bárokkal, utcazenészekkel és még sok mással. Én személy szerint úgy gondolom, hogy a La Rambla túlértékelt, A néhány évvel ezelőtti támadás után soha többé nem tettem 5 lépésnél többet a La Rambla-n, pedig évente legalább kétszer járok Barcelonában,

Ez azonban továbbra is egyike azoknak a barcelonai tennivalóknak, amelyeket a legtöbb ember látni szeretne. Egy hosszú körút, amely összeköti a Placa Catalunyát és a Mirador de Colom-ot (a Kolumbusz-emlékművet) a tengerparton. A fent említett gótikus negyed a La Rambla jobb oldalán terül el, míg a bal oldalon Gaudi egyik épülete, valamint a híres La Boqueria piac található.

A La Boqueria a La Rambla egyik csúcspontja, amelyet nap mint nap rengetegen látogatnak. Friss gyümölcsöt, street food-ot, édességeket, kézműves csokoládét és friss gyümölcslevet vásárolhatsz műanyag poharakban. Ezeken kívül természetesen mindenféle élelmiszert lehet találni, ami általában a piacon kapható, de az utazókra és a „gyors falatokra” is specializálódtak.

4. Barcelona katedrális

A barcelonai katedrális a barcelonai látnivalók egyik fénypontja. A székesegyház hivatalos neve a Szent Kereszt és Szent Eulália Székesegyház. Ez az egyik legrégebbi templom a gótikus negyedben, a Plaça Seu-n található. A barcelonai katedrális egyben a barcelonai érsek székhelye is. Ez egy a Barcelona legfontosabb látnivalói között!

Barcelona székesegyháza a 15. századra nyúlik vissza (alaprajza 13. századi) és gótikus stílusban épült. A katedrális 5 folyosóra van osztva, és két kápolna is található benne. A lenyűgöző homlokzat a 19. században készült el. A homlokzat igazán szemet gyönyörködtető, vízköpőkkel, és mitikus állatokkal van díszítve. A belépéshez egy 7,00 eurós díjat kell fizetni de a katedrális belseje megéri azt az összeget!

Szűz Mária, a templom fő jelképe mellett a főoltár előtt található Santa Eulalia kriptája is. Eulalia egy helyi lány volt, aki mártírhalált halt Barcelonában a római időkben. Ezek mellett felfedezheted a Káptalanterem Múzeumot, a Lepanto-kápolnát és a kolostor udvarát ami gyönyörű. Az udvaron pálmafák, narancsfák, magnóliák, libák és egy 15. századi gyönyörű szökőkút is található.

5. Arc de Triomf

A különféle barcelona látnivalók között, az egyik legkiemelkedőbb, és egyben kevésbé is ismert a látogatók köreiben az Arc de Triomf. A diadalívet Josep Vilaseca I Casanovas építette és az 1888-as barcelonai egyetemes kiállítás főbejárataként szolgált. A boltív a Park de la Ciutadella-ba vezet, ahol abban az évben rendezték meg a világkiállítást.

Ami a tervezést illeti, ez egy Neo-Mudéjar konstrukció, amit személy szerint imádok! Az Arc de Triomf egyedülálló téglafala, amely szobrokat és dekoratív halakat tartalmaz, Barcelona egyik ikonikus nevezetességévé vált. A gótikus negyedtől északra található, nagyjából 5 perc sétára a Park de la Ciutadella-től.

6. Park de La Ciutadella

Ha már az Arc de Triomf környékén járunk, egy másik példány a top 10 látnivaló barcelona belvárosában a Park de la Ciutadella. Ez a park olyan kaliberű mint Hyde Parkként Londonban, a Villa Borghese Rómában, vagy akár a Central Park New Yorkba.

Ez a legzöldebb oázis a város központjában, nagy terekkel sétálni, piknikezni és pihenni. Van egy tó is, amelyen evezős csónakot lehet bérelni. Ha egy pihentető programot szeretnél Barcelonában, a Park de La Ciutadella nagyszerű választás! A fent említett tevékenységeken kívül rengeteg felfedeznivaló van a parkban.

Itt található a barcelonai állatkert, a Katalán Parlament, az Állattani Múzeum, a Museu d’Art Modern és a Geologia Múzeum. A másik ok, amiért ez a park fontos állomása a Barcelonai látnivalóknak, az Antoni Gaudí által tervezett Cascada Monumental szökőkút (ő csak sárkányokat tervezte). Egy gyönyörű műemlék amit jó megnézni!

7. Park Güelle – Antoni Gaudí

Aki rákeres a látnivalók Barcelona kulcsszavakra, annak tudnia kell a Güell Parkról! Barcelona legfontosabb látnivalói közé tartozik a Güell Park, ami egyike azoknak a helyeknek, amelyeket mindenkinek meg kell látogatnia Barcelonában! Antoni Gaudí egyik leghíresebb alkotása, a Güell Park az El Carmel dombon található.

A kertekből és építészeti elemekből álló parkrendszer 1924-ben nyílt meg a nagyközönség előtt. A Güell Park Eusebi Güell megbízásából készült, aki egy stílusos parkot akart létrehozni a barcelonai arisztokrácia számára. A park csodálatos épületekből áll, színes kerámia csempével kirakott teraszok, sétányok, lenyűgöző szobrok, kőépítmények és oszlopsorokból áll.

Amikor belépsz a parkokba a fő bejáraton, a két lépcső között máris láthatod Gaudí híres sárkány szobrát, amelyet szintén színes csempék borítanak. Ahogy megérkezel a park tetejére, a teraszról gyönyörű panoráma nyílik Barcelonára. Ezt követően, áldozz 1-2 órát rá, hogy körbejárhasd a parkot és felfedezd minden csodáját. A felnőttek belépődíja €10.

8. El Carmel bunkerek

Ha érdekelnek mik a barcelona látnivalók 4 nap alatt, az El Carmel hegyet ajánljuk figyelmedbe. Ha kevesebb időt töltesz a városban, gond lehet erre is időt szakítani, de nem lehetetlen. A kilátók a Güell Park fölött hűzódnak, és szükséges egy kis trekkig, de egyszerű feljutni szandálban is!

Az egyik legszebb naplemente, amit valaha láttam, El Carmelben volt! Ez egy kilátó a Turó de la Rovira tetején, ahonnan egész Barcelona városa látható. A Turó de la Rovira a spanyol polgárháború idején épült, 1937-ben. Az El Carmel bunkereit egy kézműves üteg részeként használták és búvóhelyként is szolgáltak a fasiszta támadók elleni védekezésben.

A polgárháború alatt számos fegyvert is elhelyeztek itt. Ezeket a Franco-rezsimben elvitték, és ma már teljesen más a funkciója. Ha egy városfelfedező körutat gyönyörű kilátással zárnál, feltétlenül ütemezz be egy kirándulást az El Carmelre. Míg a nap utolsó sugarai színesítik a várost és a látképet, Barcelona szimmetrikus, egyenes utcáit látni egészen a tengerig egyszerűen mesés!

9. Pont del Bisbe, Barcelona

Ha a barcelonai tennivalókról van szó, ez egy igazán szép fénypont! Az El Pont del Bisbe angolul Bishop’s Bridge lenne. A korábban említett barcelonai kiállítás részeként épült, 1929-ben. A híd a C. del Bisbe gótikus negyedében van elrejtve.

A Pont del Bisbe-t Joan Rubió I Bellver tervezte, aki a gótikus negyed szépítését javasolta, és az összes nem gótikus épületet neogótikusra cserélni. Ezt azonban elutasították, a Pont del Bisbe-t meg kellett tenni. Ma ez az egyik legaranyosabb dolog Barcelonában!

Ha a Plaça de Seu-n lévő barcelonai katedrálissal szemben néz, és a katedrális jobb oldalán lévő sikátorra megy, nem sokkal maga előtt látja a hidat. A Pont del Bisbe összeköti a Palau de la Generalitat a La Casa dels Canonges-szal. Ez a Barrio Gotico fénypontja, és Barcelona egyik kihagyhatatlan helye!

10. Casa Batlló

barcelona látnivalók

A “top 10 látnivaló Barcelona” volt amit a keresőbe írtál, hogy megtaláld a listánkat? A Casa Batlló a személyes kedvencem Gaudí műveiből Barcelonában. Számomra ez az építészet a hihetetlen végtelen emberi kreativitást képviseli. Tökéletes példa arra, hogy egy ember a megfelelő eszközökkel a leghihetetlenebb dolgokat hozhatja létre.

A Casa Batlló tervezését, valamint Gaudí építészetét a modernizmus vagy a tágabb értelemben vett szecessziós stílus részeként ismerjük el. 1904-ben alakították át és tervezték újra a korábbi épületet és ebben Gaudínak segített Josep Canaleta, Joan Rubió és Domènec Sugrañes i Gras.

A Casa Batlló az év 360 napján nyitva tart, és online is kaphatók jegyek. A belső terek még a külsőnél is lélegzetelállítóbbak, ezért szívből ajánljuk figyelmedbe ezt a Barcelonai látnivalót, és hogy foglaj jegyet Casa Batllóba, hogy felfedezhesd Gaudi varázslatos világát.

11. Rambla del Mar

Korántsem végeztünk még a Barcelonai látnivalókkal, sőt, ha szeretnél több mint 15 látnivalót találni, nézd meg az angol nyelvű cikkünket ahol további 5 tippet adunk szuper helyekkel Barcelonában! La Rambla del Mar a tengerparton található, pár lépésre a Mirador the Colomtól és a La Rambla utcától.

2011-ben a Rambla del Mar közelében szálltunk meg, és minden nap elmentünk oda legalább egy kávéra, hogy a tenger közelében üljünk és csodáljuk a várost. A Ramble del Mar gyönyörű kilátást nyújt a Montjuïcra és a gótikus negyed alsó részére.

Ez alapvetően egy fából készült sétány, amely egy kis félszigetre vezet a kikötőben. Találsz itt egy bevásárlóközpontot, melynek mindkét oldalán számos étterem és kávézó található, külső terasszal. Innen is látható a híres W Hotel, és a kikötő másik oldala, amely Barcelona strandjaira vezet.

12. La Pedrera – Casa Milà

A Barcelona látnivalók következő égköve Gaudí egy újabb alkotása, a Casa Mila. Ebből is látható mennyire jelentős személyiség volt, hisz oly sok emlékművet és gyönyörű épületet köszönhet Gaudinak a város! Casa Milà , La Pedrera vagy „A kőbánya” néven ismert a helyiek körében, ezzel utalva a nem szokványos, durván faragott megjelenésére.

Ismét a szecessziós és a modernista stílus ötvözésével találkozhatunk, az építész végtelen fantáziájával fűszerezve. Ez volt az utolsó lakóépület amit Gaudi valaha tervezett, és 1906-1912 között épült fel, Pere Milà megbízásából. Az épület ma nyitva áll a nagyközönség előtt és kiállításoknak is otthont ad. A Casa Milà ma az UNESCO Világörökség része.

13. Barcelona tengerpartja

Szemben a legnagyobb olasz városokkal, a Spanyolok legnagyobb városai a tengerparton vannak, így egyik legszuperebb pontja a látnivalók Barcelona listánknak a tengerpart. Egy folyamatosan modernizálódó metropolisz amely hosszan nyűlik el a tengerparton. Ez teszi Barcelonát még ellenálhatatlanabbá!

Ha nyáron Barcelonába látogatsz, a barcelonai strandokat ne hagyd ki! Barcelona 4,2 km hosszú homokos strandokkal rendelkezik és 4 fő strandterülettel. Ezek egyike a legnépszerűbb, korábban említett La Barceloneta. Rengeteg tennivaló van a strandon és a környéken is! Számos kocsma, bár és étterem található a környéken.

Néhány további felfedezésre váró strand az Icària Beach, ahol rengeteg koktélbár és tengerparti terasz található. Ha érdekel az ilyensmi, ellátogathatsz a Mar Bella Beachre, amely egy nudista strand. A W Hotel mellett is vannak nudista területek, szóval megeshet, hogy míg sétálsz a promenádon, látsz egy egy személyt ádámkosztümben.

A helyieknek ez egyénként teljesen normális, szóval te se bámulj sokáig senkit, és főleg a gúnyolódást tartsd meg magadnak! A tengerparton bérelhetsz kerékpárt vagy elektromos robogót, vagy sétálhatsz is. Kerékpáros túrán is részt vehetsz a városban, tengerparti megállókkal.

14. Tibidabo Hegy

barcelona látnivalók

A Tibidabo hegy a barcelonai látnivalók egyike, amit a legtöbben akik csak 2-3 napra mennek Barcelonába ki is szoktak hagyni. Barcelona mögötti dombok ölelik körbe a Tibidabo hegyet az egyik oldalon, míg a másikon gyönyörű kilátás nyílik a városra.

A tetőn az Expiatori del Sagrat Cor templom található, ami egy lenyűgöző 20. századi templom, 1962-ben fejeződött be. A hegyre siklóval lehet feljutni, amiért 7,50 eurót kell fizetni. Ha felveszed a menetrendbe a Tibidabo Vidámparkot is, a siklójegy mindössze 4,00 euróba kerül. A lélegzetelállító panorámával rendelkező vidámparkba online is megvásárolhatóak a jegyek!

15. Plaça d’Espanya, Barcelona

barcelona látnivalók

Amikor Barcelona látnivalók kerülnek szóba, a Plaça d’Espanya valójában nem a 15. legfontosabb, hisz ez Barcelona egyik legfontosabb tere! A korábban említett 1929-es nemzetközi kiállítás alkalmából épült, amelyet Montjuïc lábánál, a Sants-Montjuïc kerületben rendeztek meg. A Plaça d’Espanya a város egyik legnagyobb tere, amelyet Josep Amargós tervezett.

Ez több főút csomópontja is, melyből egy a Palau Nacionalhoz vezet, amelyben Katalónia egyik legszebb múzeuma, a Museu Nacional d’Art de Catalunya. A tér közepén lévő szökőkutat Josep Maria Jujol, Antoni Gaudí munkatársa tervezte, míg Miquel Blay felelt a szobrokért. Az épületeket Nicolau Maria Rubió i Tudurí tervezte.

A híres Varázskút bemutatója esténként 20 órakor kezdődik. És ez az idő megfelelő, hogy lássuk a teret narancssárga napfényben. A Plaça d’Espanya csodálatos a naplementében, főleg a velencei tornyoknál! Ugyanitt megtalálhatod a Parc de Joan Mirót – korábban Parc de l’Escorxadorként ismert – és az Arena de Barcelona bikaviadal-arénát is, ami a 20. század elején épült, mór revival stílusban, ma pedig nagy bevásárlóközpontként működik.

Összegzés: Barcelona látnivalók

Most hogy végigvettük a barcelonai látnivalók legfontosabbjait, reméljük, hogy készen állsz felfedezni a Katalán fővárost! A listánkon szerepeltek Barcelona ingyenes látnivalók is a Barcelona legtonosabb látnivalói között. Azonban, a múzeumok, Gaudi házak, és templomok különdíj kifizetése után látogatható meg. Érkeznek más, érdekes Barcelonával kapcsolatos cikkek is, ahogy más spanyol városok látnivalói is hamarosan felkerülnek a Mira Magazinra, szóval látogass vissza hozzánk!

Kövessetek minket Facebookon és az Instagramon!

Pin: Barcelona látnivalók

15 Kötelező Látnivaló Barcelonában – Barcelona Látnivalók
Spread the love
Scroll to top

You cannot copy content of this page