Search
Close this search box.

15 Latnivaló Milánóban – Milánó Látnivalók

Milánó látnivalók

Melyek a legjobb Milánó látnivalók, és miért is fontos, hogy felsoroljunk 15-öt? Jogos a kérdés, hiszen Milánó nem tartozik a legkedveltebb olaszországi turisztikai célpontok közé. Ennek oka viszont korántsem az, hogy Milánóban ne lenne elég látnivaló! Az ok egyszerű. Ez a gyorsan fejlődő metropolisz nem a turizmusra támaszkodik, sokkal inkább az üzletre, a divatra, a művészetekre és az alkotásra. A legtöbb ember, aki Milánóba látogat, csupán 1-2 napig marad, meglátogatja az 5 alapvető látnivalót, majd továbbmegy, azt gondolva, hogy mindent látott. Nos, hadd mondjam el, hogy Milánó utazás szempontjából csodálatos felfedeznivalókat tartogat. A tennivalók listája nem ér véget a Milánói dóm meglátogatásával. Most viszont, hogy lásd mennyire tartalmasan eltölthetsz napokat, akár heteket Milánóban, én, mint a város lakója megosztom veled a 15 legfontosabb látnivalót, amelyet igazán kár lenne kihagynod!

Mielőtt rátérnék azonban listára, engedd meg, hogy megosszak néhány alapvető információt, amit tudnod kell a városról! Ha azon töprengenél, hogy mire számíthatsz Milánóban, fontos tudnod, hogy Rómával ellentétben, Milánó sokkal modernebb. Ugyanakkor, a régi idők emléke is megtalálható itt, így mindenkinek jut érdekes látnivaló. Azt gondoltad volna egyébként, hogy Milánó külvárosában, egy tavon szörfözési lehetőség is adott?

Ez csak egyetlen példa a rengeteg meglepő dolog közül, amelyet a városban találsz! Egy másik örök igazság Milánót illetően az, hogy ugyanazon a környéken több száz eurót is fizethetsz egy ínycsiklandozó fogásért, vagy 2 lépéssel arrébb egy helyi bárban akár 2 euróért is elfogyaszthatsz egy sört. Milánó költségek szempontjából kétségtelenül a trükkösebb városok közé tartozik, éppen ezért érdemes az árakat előre online megnézni. Ez viszont azt is jelenti, hogy legyen bármilyen költségvetésed, ugyanúgy élvezheted a Milánó adta élményeket!

15 Látnivaló Milánóban – Milánó látnivalók

 

Jelenleg Milánó Olaszország 2. legnagyobb városa. Több mint 1,5 millió lakossal rendelkezik, és az ország legnagyobb metropolisza is, ahol több mint 8 millió ember él. Emiatt Milánó a globális alfa városok egyikeként ismert. Lombardia fővárosa nemcsak számos iparág erős bázisaként van számon tartva, de erős befolyást is gyakorol ezekre.

Ide tartozik az innováció, a kereskedelem, a design, a művészet, az oktatás, a szórakoztatás, az építészet, a média és a kutatás. Milánó kétségtelenül Európa négy motorjának egyike. Ez a hely egyben a leggazdagabb, nem fővárosként funkcionáló város, illetve a kontinens második legnagyobb gazdaságával is büszkélkedő város is. Milánó ugyanis a világ négy divat fővárosának egyike. Ha készen állsz a látogatásra, a milánó repülőtér Európa legtöbb nagyvárosából megközelíthető. 

Mivel az Italy Best székhelye is Milánóban van, rengeteg témát dolgozunk fel a várossal kapcsolatban. Ilyen például a fine dining éttermek, bárok, tetőtéri bárok, helyi gasztronómiai élményt kínáló éttermek, vegán éttermek, kávézók, templomok, gyógyfürdők, edzőtermek, divatmárkák, ékszerüzletek, luxusszállodák, hostelek, megfizethető szállodák és még sok más téma! Most viszont azt hiszem, itt az ideje, hogy megnézzük melyek a legjobb látnivalók Milánó városában!

1. Milánói Dóm

Melyek a legjobb milánó látnivalók 1 nap alatt? Természetesen, ha Milánó legfontosabb látnivalóiról van szó, minden egyes listán vezető az a látványosság, amely a mi listánkról sem maradhat le: a Milánói dóm. Annak ellenére, hogy a városban rengeteg csodálatos hely található, a Dóm a város legfontosabb szimbóluma! Éppen ezért az első számú állomásnak kell lennie, amint Milánóba érkeztél. Számunkra, akik Milánóban élünk, a Piazza del Duomo a város központja. Minden itt kezdődik!

A Dóm egy kolosszális katedrális, amely a gótikus építészet egyik legkiemelkedőbb darabja a világon. Az építkezések a 14. században kezdődtek, és közel 6 évszázadig tartottak. A katedrálison még ma is folyamatos a munka, hiszen az apró részleteket mindig karban kell tartani. A Dóm, más néven Milánói Dóm Európa 2. legnagyobb temploma, és az 5. legnagyobb templom a Földön.

Építészeti tervét tekintve, egy 4 oldalrészes hajóból áll, maga a hajó pedig mintegy 45 méter magas. Az építményt 40 hatalmas oszlop tartja, amelyek egy oszlopsoros erdő benyomását keltik, amikor bent sétálunk. Mind az oldalsó részeken, de különösen hátul, óriási rózsaablak található, amely a katedrális belsejében az egyik legszebb alkotás.

Személy szerint azt javaslom, hogy vásárolj teljes jegyet a Dóm meglátogatására. Ezek a jegyek megvásárolhatók a helyszínen vagy online, és lehetővé teszik a katedrális belsejének, valamint a tetőtérnek a megtekintését. Ki kell emelnem, hogy a tető a naplemente előtt valami hihetetlen élményt nyújt!

Ez az egyetlen program, garantálom, már megér egy milánói kiruccanást! A katedrális múzeumát is meglátogathatod az all-in-one jeggyel. Ezt ugyancsak ajánlani tudom, hiszen ez a hely is lélegzetelállító! Képzeld el, hogy elveszel ezekben a sötét szobákban, amelyek telis-tele vannak különböző korokból származó gyönyörű vízköpőkkel. Mindenki, de főleg az építészet szerelmesei számára ez a múzeum kihagyhatatlan program!

2. Galleria Vittorio Emmanuele II

galleria vittorio emmanuele ii milano italia, milan italy vittorio emmanuele gallery

Jöjjenek is a további látnivalók Milánó városában. Nos, az örök második befutó a Galleria Vittorio Emmanuele II. Ez a hely nemcsak azok kedvence, akik rövid Milánó utazás során a dómból kisétálva gyorsan ide is benéznek. Ez a hely a milánóiak imádott helye is, hiszen egy olyan építészeti darab, amibe rögtön bele lehet szeretni.

A Galleria az egyesült Olaszország első királyáról kapta a nevét. Kevesen tudják, de egyben Olaszország legrégebbi működő bevásárlóközpontja is. Milánóban a legjobb tennivalók közé tartozik a vásárlás, étkezés, valamint néhány rendkívül elegáns bár és étterem felfedezése. Minderre és még sok másra ad lehetőséget a Galleria Vittorio Emmanuele II. Ez a 19. század végén épült épületegyüttes ugyanis a legikonikusabb bároknak, éttermeknek és divatházaknak ad otthont!

A Galleria Vittorio Emmanuele II-ről

Galleria vittorio emmanuele milano italy

A komplexum építészetéről tudni kell, hogy az aszimmetrikus, 4 emeletes, üvegboltozatos neoklasszicista épületen néhány lenyűgöző barokk elem is megtalálható. Ha megfigyeled a részleteket, a mennyezeten freskókat is látni fogsz.

Az épület két árkádból áll, amelyek egy nyolcszögletű térben metszik egymást középen, közvetlenül az üvegkupola alatt. Az üvegkupola alatt négy mozaik látható, amelyek a három olasz királyság négy címerét mutatják be. Ez lenne Torino, Firenze, Róma, és negyedikként Milánó is.

A hagyomány szerint ha háromszor megpörgeted a jobb sarkaddal a torinói címerbika heréit, szerencséd lesz. Ezen az érdekességen túl számos ékszermárkát, luxus divatmárkát, könyvesboltot és ikonikus bárt találni itt, mint például a Camparino vagy az Aperol terasz. A Gallerián belül található egy luxusszálloda is, sok más üzlet, kávézó és étterem között.

3. Teatro alla Scala

Mióta Milánóban élek, teljesen biztos vagyok benne, hogy a 3. hely megérdemelt győztese a Milánói Scala. A Teatro alla Scala az egyik legszebb hely, amit Milánóban láthatsz Milánóban, éppen ezért ki ne hagyd a megcsodálását! Ez a csodálatos operaház mindössze néhány percre található a Piazza del Duomo tértől és néhány lépésre a Galleriától. Éppen ezért akár a milánó látnivalók 1 nap alatt listádra is gond nélkül felkerülhet, hiszen könnyen és gyorsan megközelíthető a város másik két látványosságától indulva.

A Teatro alla Scala a Piazza della Scalán található. Olaszország egyik legnagyobb operaháza és az ország legjobb 3 operájának egyike. A Scala 1778-ban nyitotta meg kapuit, és az opera mellett a világ egyik vezető balettszínháza is. Sok világhírű, nagy név játszott, énekelt és táncolt a Scala színpadán. És a mai napig a legjobb előadások tekinthetők meg itt.

A Teatro alla Scala a neoklasszicizmus remeke, igazán lélegzetelállító belsővel. Fontos észben tartani, hogy a jegyek 2 óra alatt teljesen elkelnek. Az egyetlen módja annak, hogy a legjobb helyet foglald, az az ha hónapokkal korábban eltervezed, hogy mit szeretnél megnézni, és azonnal megvásárolod a jegyet.

Ha nem szeretnél egy előadásra beülni, napközben is megtekintheted az operaházat, egy csekély összeg ellenében. Ez magába foglalja a múzeum kiállítását, a páholyokat, valamint a nézőteret is megtekintheted felülről. Ezt  a programot mindenképp javaslom, hiszen nem kerül sokba, az élmény viszont annál emlékezetesebb!

4. Brera Design District

Ha Olaszország Milánó látnivalók listázására kerül a sor, a Brera Design District az egyik kedvenc környékem, amely nem hiányozhat ebből a gyűjteményből sem. Ha engem kérdezel, szerintem itt vannak elrejtve a legjobb dolgok, amiket csak Milánóban találhatsz! Milánóban járva, feltétlenül látogasd meg Brerát, mivel ez a város egyik legszebb környéke. Brera az a hely, ahol a művészet, a divat és a Made in Italy címke találkozása egyedi hangulatot teremt.

A környék az elmúlt években a design világ legfontosabb helyszínévé vált nemzeti, és nemzetközi szinten egyaránt. Minden egy területi marketing célokat szolgáló, de idővel nemzetközi szintre emelt projektnek köszönhető. Két nagy esemény köthető ehhez környékhez: a Brera Design Week és a Brera Design Days. A kerület az Accademia di Belle Arti di Brera – Képzőművészeti Akadémia köré épült.

Brera utcáin a legszebb kézműves és designer üzletek, művészeti galériák és butikok találhatók. Nem hiányozhat innen természetesen a “luxus” utca sem, ahol a legtöbb milánói luxusmárka boltja megtalálható. Ilyen utca például a Via Alessando Manzoni, a Via della Spiga, a Via Montenapoleone és a Via Sant’Andrea. Könnyen kijelenthető, hogy Brerában mindenki megtalálható, aki valakinek számít a divat világában. Mindezek mellett pedig a legjobb éttermek, kávézók és koktélbárok is ezen a környéken találhatók!

5. Pinacoteca di Brera

milano latnivalok

Ha már Breráról beszélünk, van itt még néhány érdekesség, amelyek ugyancsak fontos látnivalók Milánó városában. Egyik itt található fontos állomás az Accademia di Belle Arti (Képzőművészeti Akadémia) egy nyilvános athenaeum, amely a Palazzo Brera épületében működik.

Az Accademia di Belle Arti ma már művészetekre és tudományokra is specializálódott, ahova évente több ezer hallgató jelentkezik. Ez Olaszország egyik legrégebbi iskolájaként van számon tartva, valamint a művészetek szimbóluma is. Az épületegyüttesben található az akadémia, és a Pinacoteca di Brera is.

A Pinacoteca di Brera Milánó Olaszország fő nyitott művészeti galériája, amely szintén a Palazzo Brera területén található. Ebben a galériában található Olaszország egyik legkiválóbb festménygyűjteménye, így a látogatás mindenképp indokolt. Az épület legfelső emeletén pedig egy lenyűgöző könyvtár található. Ha nyitva találpd, akkor érdemes azt is megnézned, hiszen valóban gyönyörű!

A Pinacoteca di Brera-ba való belépéshez 25 eurót kell fizetni, de a művészeti gyűjteményt figyelembe véve úgy gondolom, hogy megéri ezt az összeget! Az épületegyüttes hátsó udvarában az intézményhez tartozó botanikus kert található. Ennek megtekintése ingyenes. Sétálhatsz és fedezhetsz néhány ritka növényt, vagy leülhetsz egy padra, és egyszerűen élvezheted a természet adta nyugalmat és csendet a város közepén.

6. Castello Sforzesco

A milánó látnivalók 1 nap alatt tervbe tökéletes illeszkedik a Castello Sforzesco meglátogatása is. Ez az egyik legjobb program, amit Milánóban választhatsz! Fontos tudn, hogy ez a kastély valójában a város történetelmét tekintve az egyik legfontosabb nevezetesség, és a történelmi központtól északnyugatra található. Pontosan a Brera Design negyed szélén!

Mielőtt megosztanám személyes tapasztalataim és javaslataim a kastélylátogatással kapcsoltban, engedd meg, hogy röviden elmeséljem a kastély történetét! A Castello Sforzescot Francesco Sforza herceg építtette a 15. században. Ő Milánó 4. hercege volt, ami nagyon fontos, hiszen Milánó évszázadokon át Olaszország egyik városállama volt. Az egyik legerősebb méghozzá.

A Castello Sforzescóról azt is tudni kell, hogy évszázadokon keresztül Európa egyik legnagyobb fellegvárának számított. Érdekes tény, hogy Európa hivatalosan soha nem ismerte el a herceget, mivel az erővel vette át a hatalmat Milánó felett. A kastélyt először a 16. és 17. században bővítették, majd a 19. században alaposan átépítették.

Ma a kastély Milánó régészeti, polgártörténeti, numizmatikai, zenei, formatervezési és művészeti múzeumainak ad otthont. Gazdag képzőművészeti gyűjteménnyel rendelkezik, amelyet a látogatás során lehetőséged nyílik megcsodálni. A múzeumba való belépés csekély díj ellenében lehetséges. Ne felejtsd el a kerteket és a szökőkutat is megcsodálni, valamint átsétálhatsz a Sempione park felé is.

7. Chiesa di San Bernardino alle Ossa

Chiesa di San Bernardino alle Ossa Milano Italia Milan Italy

Ha a következő úticélod Olaszország Milánó látnivalók terén nem okoz csalódást, az teljesen biztos. A Chiesa di San Bernardino alle Ossa egyike azon lenyűgöző milánói tevékenységeknek, amelyekről csak kevesen tudnak. Ennek a helynek a meglátogatása a Milánó utazás egyik csúcspontja lehet! A San Bernardino alle Ossa-t először a 13. században építették, majd a 18. században egy tűzvész után újjáépítették.

A barokk és rokokó stílus figyelemre méltó darabja, csontházáról és híres koponyakápolnájáról ismert. Amikor megérkezel a térre, ne a középen található templomba lépj be, hanem a bal oldalon lévőbe. A kápolna a jobb oldalon van, és amint belépsz a templomba, egy kis folyosó végén találod.

Az osszáriumot eredetileg 1210-ben építették, hogy a közeli kórház temetőjéből össze tudják gyűjteni a csontokat. Később a templomot is hozzá csatolták. A magas kápolnát körös-körül több ezer emberi koponya és csont borítja az eredeti osszáriumból és más közeli temetőkből, amelyek a 17. századból származnak. A mennyezetet Sebastiano Ricci lélegzetelállító freskói borítják.

8. Navigli negyed

Nos, tegyük félre egy időre a templomokat, a művészetet és az építészetet, és beszéljünk néhány szórakoztató tevékenységről, amelyek a Milánó látnivalók 2 nap alatt útitervbe kényelmesen beilleszthetők! Navigli a város legszínesebb negyede, ahol aranyos kis színes házak, éttermek, kávézók és bárok találhatók a Naviglio Grande csatornáinak szélein.

Vasárnaponként bolhapiac van a Navigli fő csatornája, a Naviglio Grande mentén. Itt gyönyörüséges antik tárgyakat lehet találni, hisz az olaszok mindigis szerették az eleganciát. Emellett, egyedi tárgyak, könyvek, és mindenféle érdekességet is találni. Navigli nagyszerű úticél lehet napközben, ha szeretnéd felfedezni az autentikus, kissé zajos csatornákat, valamint átkelők környékét.

A bájos csatornák mentén tett séta és a rejtett sikátorokban való bolyongás szabályszerűen mindig nem várt gyöngyszemekhez vezet. Látogasd meg a Basilica di San Lorenzo templomot és művészeti galériákat, kóstolj meg néhány nagyszerű utcai ételt, vagy napozz a Darsena-csatorna közelében. Navigli szintén roppant népszerű esti vagy éjszakai úticél a szórakozásra vágyók számára, ezért ha Milánóban járva szeretnéd megtapasztalni az éjszakai életet, feltétlenül látogass el Navigliba!

A Naviglio Grande az egyik legnépszerűbb aperitivo hely a városban, amelyet többnyire turisták látogatnak manapság. Itt a bárok egymást érik, és mindig tele vannak. A szomszédos kisebb csatorna mentén pedig azokat a vendéglátó helyeket találod, ahova a helyiek járnak inkább.

9. Porta Nuova ( business negyed)

isola milano italy

Milánó Olaszország egyik legizgalmasabb városa. A látnivalók Milánó városában nemcsak az építészetet jelentik, hanem akár a business negyedet is, amely szerintem egy kihagyhatatlan program. A Porta Nuova, Milánó business negyede az egyik leggazdagabb negyed Európában, amely folyamatosan fejlődik. Neve a 19. században ezen a területen épült neoklasszicista kapuról származik.

A business negyed az olasz tőzsdének, valamint a nagy nemzeti és nemzetközi vállalatok székhelyének ad otthont. A Fortune magazin Fortune 500-as listájáról három cég is itt található. Elegáns kávézók, vendéglők és boltok népesítik a felhőkarcolók által alkotott központi teret. Emellett, télen itt mű sípályát is állítanak, meg jégkorsolyázni is lehet. A business negyed közelében a legérdekesebb rész az Isola, amely egy nagyon színes és izgalmas környék. I

tt találhatóak a híres fákkal borított tömbházak amelyeket Bosco Verticale neven ismerünk.Isola városrész ismert az éjszakai életéről, a rengeteg érdekes bárról amik különleges belsőépítészete és dekorációja különlösen hivogatóvá teszi ezeket a helyeket. Esténként a bárok és éttermek sokasága teljesen megtelik, hisz az olaszok imádnak szocializálódni.

Emellett ezen a környéken rengeteg galériát is találsz. A másik irányba indulva, a városközpont fele pedig ott vár a híres Corso Como mindössze néhány lépésre. Ez egy nagyon híres és látogatott utcája a városnak, ismételten, tele bárokkal és vendéglőkkel. Este 7-kor az olaszok el is lepik a környéket Aperitivozni.

10. Bazilika di San Lorenzo

Basilica San Lorenzo Maggiore milan italy

Most viszont térjünk vissza néhány lenyűgöző történelmi helyhez, amelyet Milánó tartogat számodra. Olaszország Milánó látnivalók listánk következő állomása a Basilica di San Lorenzo. Ez Milánó egyik legfontosabb temploma. Milánó városközpontjának délnyugati részén található, a Dóm és Navigli között félúton.

Az eredeti templom 402-ben épült, amely 1072-ben egy tűzvészben elpusztult. Amit ma láthatsz, az a 16. és 17. században épült a helyére. Ha a Piazza del Duomo-n jársz, és azon töprengesz, milyen plusz látnivalót iktathatnál be Navigli felé tartva, akkor ne keress tovább! Állj meg Colonne di San Lorenzo mellett, és élvezd a bazilikára és Konstantin császár szobrára nyíló kilátást a római oszlopsorok alatt ülve.

Tégy egy kört a templom belsejében, és fedezd fel a történelmi épületet, valamint a falakat és mennyezetet díszítő egyedi freskókat és mozaikokat. A római kori oszlopsor amely a templom előtt húzódik, igazán érdekes látványt nyújt, és ez a környék is ismert arról, hogy esténként a helyiek és túristák kiüljenek ide beszélgetni. A környék pedig (természetesen) tele van szuper bárokkal és vendéglőkkel.

11. Palazzo Reale

Melyek a legjobb Milánó látnivalók 2 nap kiruccanáshoz? Nos, a Palazzo Reale az elmúlt időben az egyik legszebb milánói látványosság lett számomra, hiszen folyamatosan itt tartják a legcsodálatosabb művészeti kiállításokat. Például, 2022-ben itt szervezték meg a Monet-kiállítást, ami lélegzetelállító volt, most pedig 2023 végéig a Bosch kiállítás tekinthető meg.

A Palazzo Reale tulajdonképpen a milánói királyi palota, amely az olasz városállam kormányzati székhelyeként funkcionált századokon keresztül. Mint ahogy azt már elmítettem, ma kulturális központként működik, amely nemzetközi képzőművészeti kiállításoknak ad otthont. Az épületegyüttes hatalmas (több mint 7000 négyzetméter), és rendszeresen több kiállítás kerül megrendezésre egyidőben.

Mivel Milánó utazás nem lehet teljes a Piazza del Duomo, a Duomo di Milano, valamint a Galleria Vittorio Emmanuele II meglátogatása nélkül, jó, ha tudod, hogy a Palazzo Reale közvetlenül a katedrálistól jobbra található, a Museo del Novecento közelében. Ha Milánóba látogatsz, nézd meg előre, hogy milyen kiállítások tekinthetők meg és ha időd engedi, látogass meg egyet!

12. Museo del Novecento

A látnivalók Milánó városában egészen elképesztők. A Museo del Novecento egy remek példa a legjobb látnivalókra. Ez a múzeum a 20. század művészetének áldoz. A Palazzo dell’Arengario épületében található, amelynek utolsó emeletén gyönyörű kilátás nyílik a Duomo di Milano-ra és a térre.

Ki kell emelnem, hogy ez egy meglehetősen új múzeum, csak 2010-ben nyílt, és gyűjteménye mintegy 400 műből áll. A 2. emeletről indulva  20. század eleji művészeteket találsz itt. Néhány Picasso-alkotás is látható a kor leghíresebb olasz festői mellett. Ahogy pedig tovább haladsz, úgy érsz el a 80-as és 90-es évekbe.

Vannak szórakoztató és interaktív labirintusok, valamint sötét szobák is amiket kipróbálhatsz, amelyek különlegesebbé teszik az élményt. A belépő is nagyon olcsó, 5 euró környékén jár egész évben. És, ami még jobb, ez egy olyan hely, ahol könnyedén el lehet tölteni 3-4 órát is a modern művészetek felfedezésével.

13. Az Utolsó Vacsora – Basilica di Santa Maria delle Grazie

Milánó látnivalók

Ezen a ponton már biztosan egyetértesz, hogy Milánó Olaszország egyik ékköve, amely sokkal több figyelmet érdemelne az Olaszországba kirándulóktól. Az egyik legfontosabb és leghíresebb látnivaló Milánóban Leonardo da Vinci Utolsó vacsora festménye. Ha igazán egyedi, híres és régi műalkotásokat keresel, amit érdemes megnézned Milánóban, keresve sem találhatnál híresebbet da Vinci híres freskójánál. Először azonban érdemes meglátogathatnod a Santa Maria delle Grazie bazilikát is.

A templom 1497-ben épült gótikus stílusban, külső burkolatként vörös téglát használtak. A Santa Maria delle Grazie a Corso Magenta úton található, és ugyanitt található az utolsó vacsora is. Bár drága meglátogatni azt a kápolnát, ahol a freskó található, érdemes erre az élményre befizetni, ha már Milánóban vagy. Érdemes ugyanakkor előre lefoglalni a jegyeket is, hiszen nagyon gyorsan elfogynak, és naponta csak korlátozott számú látogatót engednek be.

14. Fondazione Prada

Milánó látnivalók 2 nap alatt? Természetesen, még maradt néhány ajánlat a tarsolyomban! A város sokszínűségét mi sem bizonyztja jobban, mint a Fondazione Prada, amely az egyik legújabb és legjobb látnivaló a városban. A helyszínt egy építész készítette, aki olyan tértipológiákra fókuszál, amelyekben a művészet a lehető legjobban kiállítható és megosztható a nyilvánossággal. Ez a helyszín az 1910-es évekből származó szeszfőzde átalakításának eredménye.

A Fondazione Prada társelnökei 1995 óta Miuccia Prada és Patrizio Bertelli. Ez a kortárs művészettel és kultúrával foglalkozó intézmény, amely megér egy látogatást. Megnyitásától csak 2010-ig a Fondazione Prada 24 önálló bemutatót szervezett Milánóban, és most egy ideiglenes második helyszínnel is büszkélkednek, amely a Galleria Vittorio Emmanuele II-ben található. Ez egy hely az absztrakt modern művészetek otthona, szórakoztató és egyben fakultatív kiállítással. Hogy gondolod, itt az ideje egy Milánó utazás megszervezésének?

15. Milánói Specialitások

Még mindig azt kérdezed, melyek a legjobb látnivalók Milánó városában? Mint azt már láthattad, Milánó Olaszország egyik legsokszínűbb, legizgalmasabb városa, amely remek élményeket nyújt.  Ha valamit szeretek a milánói életben, az az étel! Van néhány milánói étel, ami a kedvencemmé vált, mióta ideköltöztem. Először is muszáj megkóstolnod az Ossobuco-t, amely egy tipikus helyi étel, valamint a Risotto allo Zafferano-t, ami sáfrányos rizottót jelent. Ez valami hihetetlen!

Ezen kívül a Costoletta, a Minestone és a Panettone még néhány olyan dolog, amit érdemes kipróbálni Milánóban! Persze a pizza, és olyan ételek mint a Carbonara vagy a Bolognai ragu sem hiányozhatnak a felhozatalból, csak tudni kell hol keressük őket!

Milánó legjobb éttermei közé tartozik a Trattoria Milanese, az Antica Trattoria della Pesa, és ha sajt korongba forgatott mennyei pastat szeretnél enni, akkor a Caminetti del Sempione kötelező! Ha valami másra vágynál, mint a milánói ételekre, Emilia Romagna régió legjobb ételeihez a Salsamenteria di Parmát ajánlom. A legjobb római ételekhez az Osteria Da Fortunata a tuti választás. Mindkettő a Brera negyedben található.

Milánó utazás tippek

Ha Milánó repülőjegyről van szó, attól függően honnan akarunk utazni, Budapestről a jegyek nagyonis elérhető áron vannak. Sőt, volt rá precedens mikor jómagam találtam oda-vissza jegyet alig 15 euróért. Budapestről az utazási idő alig másfél óra, így gyorsan Milánóba lehet érni. Kolozsvárról is van naponta járat, így erdélyieknek is hasonlóan egyszerű utazni.

Ha Milánó repülőtér kínálatát nézzük, a budapesti járatok általában Malpensara, míg a kolozsváriak Bergamoba érkeznek. Ezen kívül Milánónak még egy reptere van, Linate. A reptérről gyakran járnak a reptéri járatok melyek bevisznek a városba a Milano Centrale állomáshoz. A jegy ára manapság 12 euró egy irányba.

Milánó tömegközlekedés szempontból nagyon jól ki van építve. Jelenleg a városnak négy metrója van, és egy 5-ik is most nyílt meg Linate repteréről. Ez azonban még időbe telik míg az összes megállóját működésbe hozzák. Tömegközlekedésre mindig a 10 darabos jegy javasolt ha csak 2-3 napot tart a látogatás. A jegyek 90 percet érvényesek. Milánóbol vonattal pedig gyorsan elérhető űgy Velence, mint Firenze, vagy Róma.

Milánó látnivalók Összefoglaló

Igazság szerint jóval több, mint 15 olyan dolog van Milánóban, amelyet érdemes látni. Éppen ezért gondoskodunk arról, hogy a közeljövőben egy másik listát is összeállítsunk Milánó rejtett gyöngyszemeiről! Megannyi kevésbé ismert hely és programlehetőség van még a városban, mint például szórakoztató programok, múzeumok, villák, parkok és egyéb gasztronómiai élmények! Milánó látnivalók 1 nap alatt? Válogass bátran útitervedhez a fenti listából! Ha viszont adhatok egy tanácsot, akkor mindenképp azt javaslom, hogy legalább három napos utazást tervezz.

Számos remek Milánói szálloda közül válogathatsz, érdemes azonban időben elkezdened a keresgélést, hogy a legjobb szállást foglalhasd. Ha a meleg hónapokban látogatnál Milánóba, tervezhetsz egynapos kirándulásokat is olyan lenyűgöző közeli helyekre, mint például Torinó, Verona, a Garda-tó, a Comói-tó, a Maggiore-tó, Lugano, Piacenza, Parma, Cinque Terre, és a lista itt korátnsem ér véget. A legjobb dolog Milánóban, hogy Észak-Olaszország számos gyönyörű látnivalója mindössze 1-2 óra távolságra van a várostól és könnyen megközelíthető!

Pin: Milánó látnivalók

15 Latnivaló Milánóban – Milánó Látnivalók
Spread the love
Scroll to top

You cannot copy content of this page