Search
Close this search box.

30 Látnivaló Budapesten – Budapest Látnivalók

Budapest látnivalók

Fővárosunk számtalan gyönyörű és egyedi látnivalóval vár mindenkit. Budapest programok kifogyhatatlan tárházával rendlekezik, hisz a legjelentősebb múzeumok, színházak, zenés színházak, galériák, és események itt vannak. Ha nem élsz a fővárosban, de ide érkezel látogatóba, akkor ajánlott megismerkedni az olyan Budapest látnivalók és programokkal, melyeket igazán egyediek és jelentősek. Cikkünkben a híres emlékművek, épületek, utcák, kávézók, szobrok, múzeumok, színházak, hotelek, és termál fürdők is helyet kaptak, sok más lehetőség mellett. Budapest látványosságai örök élményt nyújtanak melyek elrabolják az idelátogatók szívét. Csapatunk tagjai közül többen éltünk Budapesten hosszabb ideig, jómagam már 7 éve a főváros lakója vagyok és örömmel járom be ezeket a helyeket időröl időre. Nézzük hát, mik azok a nevezetességek Budapesten amit napjainkban igazán érdemes meglátogatni, avagy kipróbálni!

Szállások, tippek, tömegközlekedés

Miért a legjobb úticél Budapest a szabadság eltöltésére? Erre rengeteg okot tudnék felsorolni. Fővárosunk egyszerűen varázslatos, a Budapest látnivalók sokasága egyszerűen elbűvölő, programok rengetege vár rád! Magyarország legszebb városainak első helyezettje könnyen megközelíthető, számtalan busz- és vonatjárat fut be a pályaudvarokra, a Liszt Ferenc reptér rengeteg nemzetközi repülőjárat megállója.

A városon belüli közlekedés miatt sem kell aggódnod. A reptéri buszjárat mellett autóbérlési lehetőségeid is vannak. A BKK (budapesti tömegközlekedés) saját fejlesztésű applikációja segítséget nyújt az útvonaltervezésben a főváros területén és a közvetlen szomszédságában is. A kialakított bicikliutak és az applikációval műkődő kerékpárkölcsönzés lehetőségei a zöldebb közlekedést is lényegesen könnyítik.

A közlekedés mellett fontos téma a szállás. Ha luxusra vágysz, 5 csillagos gyönyörű szállodák nyújtanak kényelmet, de olcsó szállásokat is tudsz igényelni. A Budapest látványosságok felkutatásához pihenésre is szükség van. Cikkeinkben foglalkoztunk már szórakozási lehetőségekkel, vendéglátóhelyekkel, turisztikai célpontokkal. A belváros felfedezése során a New York Cafe Budapest is megér egy kis időt.

30 Látnivaló Budapesten – Budapest Látnivalók listája

 

A látnivalók Budapest városában egy nagyon hosszú bakancslistát alkotnak, de mielőtt belevágnék a témába, gyönyörű fővárosunk történetéből ismertetnék néhány fontosabb tudnivalót. A ma ismert Budapest három városból egyesült: A Duna jobb partján elterülő Pest, valamint a folyó bal partján elhelyezkedő Buda és Óbuda városaiból. Az egyesítésre 1873. november 17-én került sor.

Ezen a területen már az I. század elején éltek emberek, a rómaiak itt alapították meg Pannónia tartomány fővárosát. A IV. századig létrehozott épületek maradványai még ma is fellelhetőek. Az V. század elején a hunok leigázták a várost. A monda szerint Attila király bátyjáról, Budáról nevezték el a Duna bal partján fekvő várost. A magyarok Árpád vezérrel érkeztek e területre.

A századok múlásával a város fokozatosan fejlődött. Virágkorát Zsigmond király és Mátyás király uralkodása alatt érte el. 1541-ben Buda török kézre került és elkezdődött a 150 éves török hódoltság, majd 1868-ban a Habsburgok segítségével visszafoglalták. Nagyszabású építkezések és újítások kezdődtek, majd a XIX. században ismét a magyar politikai és gazdasági élet központja lett.

Lóvasút és villamosvasút indult a városban, majd 1896-ban Európa első földalatti vasútja is megépült. A két világháború során a város komoly károkat szenvedett. A XIX. század második felében épültek meg a lakótelepek és gyárak többsége. A város arculata rengeteget változott az idők során, fejlődése is igen látványosnak bizonyult. Az itteni látnivalók gyerekkel is kellemes élményt nyújthatnak.

1. Budai Vár

A Budapest látnivalók egyik legfontosabb helyszíne a Budai Vár, az első kerületben. Történelem, építészet, káprázatos kilátás, jó ételek és kultúra. Rengeteg kultúra! A remek lehetőségek miatt egy egész napot el tudsz ott tölteni. Magyarország egyik legismertebb helye, mely méltán került a Világörökség kincsei közé. Közkedvelt úticél a turisták és az itt élők körében is.

Több remek étterem van a várban ahol finomat reggelizni, ebédelni vagy akár vacsorázni is. Egy nyugodt séta evés után a Tóth Árpád sétányon, ahol a gyerekek szaladgálhatnak, nem kell aggódni a járműves forgalom miatt. Itt találhatóak Budapest nevezetességei közül fontos kulturális és történelmi épületek, mint például a Magyarok Háza vagy a Magyar Tudományos Akadémia néhány részlegének épülete, az Országos Széchényi Könyvtár. Számos fontos épület és múzeum található itt, melyeket nem érdemes kihagyni.

A vár belső udvarán eléred a fenti képen is látható Nemzeti Galériát, melyben megtekinthető a leghíresebb magyar festmények néhány darabja. Ezen felül néhány nagyszerű román és gótikus stílusú építmény is vár, mint például a Mátyás templom és a híres Halászbástya is. A cukrászdákban, éttermekben megjutalmazhatod magad egy finom híres magyar süteménnyel! Ne feledjük a Hilton hotel rooftop bárját sem, ahonnan lenyűgüző látvány nyílik a városra.

2. Parlament

things to do in budapest

A toplistánk második helyezettje a Magyar Parlament. Ezt a fenséges épületet mindenkinek kötelező felfedeznie. Napjainkban ez a magyar látványosság a harmadik legnagyobb parlament a világon. Építészeti szemmel nézve is figyelemre méltó. Az épületet Steindl Imre tervezte és neogótikus stílusban alkották meg. Az építkezéseket 1902-ben fejezték be és ma már gyönyörű, felújított állapotban tekinthető meg.

Az Országház épülete könnyen megközelíthető a piros metróval (M2), melynek Kossuth Lajos téri megállója nagyon közel lett kiépítve. A Parlamentben csatlakozhatsz egy vezetett látogatáshoz és a rakpart irányába bejárhatod a teret. Bal oldalán állították fel Andrássy Gyula– és pár lépésre tőle József Attila költőnk szobrát. Jobb oldalánál láthatod gróf Tisza Istvánt, aki az első világháború idején Magyarország miniszterelnöke volt.

Megtekinthető az 1956-os szabadságharc elesett hőseinek felállítot emlékmű és Rákóczi Ferenc szobra is. Érdemes időt tölteni az 56-os forradalom emlékére kialakított múzeumban is. A Kossuth tér jobb oldalán megtalálod a nagyméretű szoborcsoportot, melyet Kossuth Lajos emlékére állítottak fel és tematikájában az 1848-49-es forradalomhoz kötődik, több jelentős személyiség alakját ábrázolva.

A Budapest látnivalók ingyenes látogatására általában nemzeti ünnepeken kerül sor. Ez az Országház épületére is vonatkozik. Például a március 15-i nemzeti ünnepnapon is ingyenes látogatási lehetőséget szoktak biztosítani. Emellett augusztus 20-án is díjmentesen bejuthatsz a kupolacsarnokba, csodálhatod a magyar Szent Koronát és az alkotmányt is. Az épület önmagában is lenyűgöző és érdemes felfedezni!

3. Széchenyi Lánchíd

things to do in budapest

A Széchenyi Lánchíd egy meseszép, kiemelkedő pont Budapest nevezetességei között. A látnivalók Budapest területén mind csodaszépek, de ez mégis különlegesebb! A legtöbb látogató véleménye szerint ez a főváros legszebb hídja és központi része. A Lánchíd gróf Széchenyi István megbízásából készült a 19. század közepén, a forradalom után.

A második világháború idején a németek felrobbantották a Lánchidat a keleti frontról visszavonulva. A kommunizmus idején újjáépítették és az elmúlt években ismét felújítási munkálatokat folytattak. 2021-ben lezárták teljes körű felújítás miatt. 2022-ben részlegesen megnyitották, főleg a tömegközlekedés helyreállítása érdekében, majd 2023. augusztus 4-én, Budapest 150. születésnapján adták át.

A Széchenyi Lánchíd, úgy mint a többi fővárosi híd, összeköti Budát és Pestet. A budai oldalon belefut a gyönyörű Clark Ádám térbe. Itt fel tudsz szállni a régi Siklóra, ha gyorsabban fel akarsz jutni a Budai Várba. Érdemes a Budai Várat ebből az irányból megközelíteni, hiszen bámulatos kilátásban lesz részed! A pesti oldalon a hídnál található a híres Gresham Palota, mely ma a Four Seasons Budapest Hotelnek ad helyet.

4. Hősök Tere

things to do in budapest

A Budapest látnivalók egyik közkedvelt helye a Hősök tere. Számos látogató és városlakó is előszeretettel időzik itt, Magyarország legfontosabb történelmi személyiségeinek szobrai mellett. A tér középpontjában a magyar törzseket vezető hét vezér szobrát tekinthetjük meg, akik 895-ben a magyarokat Pannónia területére vezették. Középen magasan kiemelkedik egy angyal, a koronát és a jogart tartva kezeiben.

A szoborcsoport mögött egy ketté osztott nagyméretű boltíves emlékmű első részén felsorakoztatták a középkori magyar királyok szobrait. A második részén folytatták az uralkodóké, hercegeké és újkori magyar királyoké. Itt láthatóak Erdély magyar uralkodói is, akik a török fennhatóság idején uralkodtak. A sort néhány 19. századbeli fontos alak zárja.

Budapest könnyen megközelíthető pontja, a sárga metró (M1) vonalán lévő Hősök tere megálló közvetlen közelében. A tér az Andrássy út legvégén található, a tökéletesen egyenes főúté, mely kettészeli Budapest belvárosát. Itt találjuk a Művészeti Múzeumot és a Nemzeti Galériát is. A tér mögötti Városliget további kincseket rejt, melyeket szintén a Budapest szabadtéri látnivalók közé sorolhatunk.

5. Szent István Bazilika

things to do in budapest

A Budapest szabadtéri látnivalók közül szintén közkedvelt Szent István Bazilika az utóbbi években az egyik legdrágább budapesti turisztikai központtá vált. Ez a környék a történelmi központ egyik legszebb helye, ahol lehetőséged nyílik sétálni és ábrándozni. Emellet számos vendéglátó hely közül válogathatsz a Bazilika környékén, ha egy jó magyar fogást fogyasztanál vagy éppen csak egy kávéhoz, italhoz ülnél le.

A magyarországi Római Katolikus Egyház egyik legjelentősebb épülete a Szent István Bazilika, melyet a XIX. század végén kezdtek el építeni Hild József tervei alapján klasszicista stílusban. Különböző problémák miatt a nagykupola beomlott. Az építkezéseket Ybl Miklós tervei szerint folytatták, reneszánsz stílusjegyekkel. Végül 1905-ben felszentelték és I. Ferenc József uralkodó jelenlétében elhelyezték a zárókövet.

A Bazilikát az első magyar királyról nevezték el, Szent Istvánról, akinek a jobb kezét a Bazilika relikviái között őrzik. A templom belépőjegy ellenében látogatható, illetve a torony is. A belváros népszerű helye, idegenforgalom és helyi lakosság szempontjából is. Augusztus 20-án innen indul a Szent Jobb-körmenet. Az Adventi időszakban pedig a Szent István tér nyújt helyszínt a híres Karácsonyi vásárnak. A kürtőskalács workshoppjaink is itt vannak a közelben!

6. Vajdahunyad Vára

A gyönyörű látnivalók Budapest területén másik bakancslistás helye a Vajdahunyad vára, mely a már fentebb említett Hősök terétől nem messze helyezkedik el, a Városligetben. Ez az épület egy igazi kastélynak tűnhet, de nem az. A Milleniumi Kiállítás keretein belül építették meg 1898-ban, amikor Magyarország ezeréves fennállását ünnepelték.

Vajdahunyad várának szépségéhez hozzátartozik, hogy hét különböző magyarországi épületről másolt jellemzők alapján tervezték meg. A vár főbejárata felőli rész a toronnyal az erdélyi Hunyad várának utánzata. A mintául felhasznált kastélyok különböző korokból származnak, így különböző építészeti stílusokat örökítenek meg, mint például a román, gótikus, reneszánsz és barokk.

A Budapest látnivalók gyerekkel is élvezhetőek. A vár melletti tónál csónakot bérelhettek, vagy tél idején jégkorcsolyázhattok. A főváros legnagyobb parkja, a Városliget további lehetőségeket biztosít. Több órás program a Fővárosi Állat- és Növénykert látogatása, mely az országban a legrégebbi és a legnagyobb gyűjteménnyel rendelkezik. Mindez csupán 4500,-Ft./felnőtt és 3200,-Ft./gyerek jegyár ellenében.

7. Terror Háza

things to do in budapest

A Budapest látnivalók esős időben is remek lehetőségeket biztosítanak. A szabadtéri programok helyett jöhet ilyenkor a múzeum. A Terror Háza bizonyára az egyik felejthetetlen fővárosi múzeum. A kiállítás a kommunista és szocialista évek sötét időszakát eleveníti meg, az 56-os forradalmat és az azt követő kivégzéseket is. Azoknak nyújt emléket, akiknek szenvedést és több esetben halált okozott a diktatúra.

A Terror Háza négy szintből áll, mindegyik különböző tematikával. A második emeleten megtekinthető állandó kiállítás krónológiai sorrendben mutatja be a diktatúra idején történt eseményeket. Az első emeleten a második világháborút követő időszak elevenedik meg előttünk, például a csehszlovákiai deportálásokat is kiemelve. A földszinten egy tank is található és olyan emberek arcképe, akik életükkel fizettek a diktatúra elnyomása idején.

A falakon különböző dokumentumokat figyelhetsz meg az áldozatokról és a forradalomról. Az alagsor már gyermekeknek nem ajánlott. A diktatúra legsötétebb pillanataiba nyerhetünk itt betekintést. Rekonstruálták a cellákat, melyekben fogva tartottak és kínoztak áldozatokat. Hat vérpad-utánzatot is felállítottak, amilyeneket a kivégzésekhez használtak és e szörnyű eseményekről felvételeket is vetítenek.

Néhány rész talán még felnőtteknek is elrettentő lehet. Mindezek ellenére, a Terror Háza valóban az egyik legkiemelkedőbb múzeum a városban, páratlan, és Budapest nevezetességei közé tartozik úgy hazai, mint külföldi túristák körében. A múzeum látogatásához csak egy 4000,-Ft. értékű belépőjegyet kell kiváltani a helyszínen, illetve lehetőség van előre bejelentkezni kedvezményes csoportos látogatásra.

8. Gellért Hegy

Visszatérve a Budapest szabadtéri látnivalók sorához, következzen a Gellért hegy. Egy kis túrát megér a lélegzetelállító látvány, mely elénk tárul a csúcsra érve. A Citadella a Budapest látnivalók kihagyhatatlan pontja, a fővárosi folyópart legmagasabb pontján épült és gyönyörű kilátást biztosít a városra. Az úgynevezett Citadella erőd, a hegy tetején, az 1848-49-es szabadságharc leverése után épült meg.

Magyarország a függetlenségét akarta visszaszerezni az Osztrák Birodalomtól (Habsburg Monarchia). Ez viszont nem történt meg, mivel az orosz hadsereg leverte a szabadságharcot 1849-ben. A Citadella egy erődként szolgált az osztrák hadseregnek, mert innen felügyelhették a várost és könnyebben használhatták az ágyúikat egy újabb esetleges forradalom kitörése esetén.

Napjainkban már csak az egy kellemes időtöltést nyújtó hely, melyet sok városlakó és turista is használ. Érdemes felsétálnod sötétedéskor, mivel a fényekbe öltöztetett gyönyörű főváros képe tárul majd eléd. A domboldalon, útközben megtekintheted még Szent Gellért szobrát is, mely a Dunára néz. A csúcson pedig a távolról is feltűnő Szabadság szobor látható.

A csúcsra feljuthatsz egy kis túrával, a Gellért Hoteltől indulva, de buszjárat is van, mely majdnem teljesen felvisz. Egy másik útvonal az Erzsébet híd felől indul, a Szent Gellért szobránál lévő lépcsősorral. Egy könnyed túráról van szó, szóval, ha lehetőseged nyílik rá, akkor mindenképpen megéri időt szánni rá!

9. Hadtörténeti Múzeum

A Budapest látnivalók gyerekkel is élvezhetőek, ezt már említettem. Izgalmas kaland elé nézhettek, ha meglátogatjátok a Hadtörténeti Múzeumot. A Hadtörténeti Intézet és Múzeum Kapisztrán téri épületében megszokott kiállítás 2023-ban időszakos kiállítással Székesfehérvárra költözött át. Végleges helye a magyar vitézség csarnokaként újjászülető Honvéd Főparancsnokság épülete lesz, a Budai Várban, a Dísz téren.

Az Intézetben sokan látogatják a könyvtárat, a levéltárat és a térképgyűjteményt, de a legnépszerűbb mindenképpen a Hadtörténeti Múzeum részlege, a felbecsülhetetlen műkincseknek köszönhetően. Az épület udvarán egy szoborpark található, itt egy kis pihenéssel is eltöltheted az időt. Tavasztól őszig gyönyörű zöld övezetben élvezheted a nyugalmat.

Az állandó kiállítások közül a legkiemelkedőbbek: “Jelszavaink valának: haza és haladás” (Magyarország hadtörténete (1815-1866)), Magyarország a Nagy Háborúban 1914-1918, vagy akár a Magyar katonák a szovjet fogságban 1941-1955. Nagyszerű kiállítás van azokból a fegyverekből, melyeket magyar katonák használtak különböző korszakokban.

A múzeumban rengeteg állandó és időszakos kiállítást látogathatsz meg. A magyarországi hadtörténelem különböző korszakait feltáró intézmény rengeteg érdekességet tartogat számodra. A belépő díja kedvező, 1400,-Ft./fő felnőtteknek, extra díjért tárlatvezetés is igényelhető. Kedvezményes jegy van a családoknak, a gyerekek múzeumpedagógiai programra is befizethetőek.

10. Operett Színház

budapesti színházak

A Budapest látnivalók esőben is látogatható úticéljai közül népszerű a Budapesti Operettszínház, Magyarország leglátogatottabb színháza. A világháborúk előtti békeidőben itt orfeum működött, melyet a háború kitörésével bezártak. 1923-ban döntötték el, hogy az operettnek saját otthona kell legyen. A klasszikus operett hagyományait új, modern művészi megoldásokkal gazdagítják a műsorokban.

Története során belülről többször átalakították. A régi, megmaradt elemek és az új beépített modern technológiák, darabok teljes összhangban vannak. A színházterem nézőterét még mindig a százéves csillár ragyogja be. Zenés népszínházként magyar operettek és kortárs magyar musicalek kapnak helyet a színpadon. A színház vezetősége többfunkciós kulturális központként szeretné működtetni az intézményt.

A 100 éves Operettszínház repertoárjában mindenki talál magának megfelelő műsort. A 2023-as évad különlegessége a Centenáriumi Ünnepi Gála volt. A Szépség és a Szörnyeteg, az Abigél, a Diótörő, a János Vitéz és sorolhatnám a jobbnál-jobb előadások címeit, nem is említve a Marica grófnőt vagy a Mária főhadnagyot, melyekből sokaknak ismerős lehet egy-egy részlet.

És ki ne hallott volna Csárdáskirálynőről?! Nekem személyes kedvencem az operettelőadások közül. A Társulat ma már több nyelven is előadja ezt a műsort. Repertoárjukban szerepel még az István, a király is, mely közismert és népszerű darab. Az előadások függvényében különböző jegyárakkal találkozhatunk, a belépőket viszont online is meg lehet vásárolni. Egy biztos: a Budapesti Operettszínház megér egy estet!

11. Rooftop bárok

Budapest programok végtelen sorának lehetőségeit nyújtja látogatóinak. A különböző vendéglátóhelyek között igazán különleges helyet foglalnak el a rooftop bárok. A különböző italok és ízléses fogások mellett a legfontosabb a kivételes panoráma, melyben gyönyörkedhetnek a vendégek. Egy remek program lehet akár délutánra vagy estére is. Egyedül és barátokkal is garantált a hangulat. Érdekel, ugye?

Budapest belvárosában számos ilyen helyet találni, a budai és pesti oldalon egyaránt. A kilátás a városra vagy éppen a Dunára bámulatos tud lenni nappal, de az éjjel kivilágított építészeti műalkotások is elképesztő látványt nyújtanak. A lemenő nap fényében úszó város képe egyszerűen csodálatos. Elég egy alkalom és magával ragad az egész, a tetőteraszok különleges élményt tartogatnak.

A 10 legjobb rooftop bár Budapesten cikkünkben bátran válogathatsz összeállításunkból. Csak hogy néhányat kiemeljek közülük: a 360 Bar, a The Duchess, a Leo Rooftop, a Sky Garden vagy éppen az Intermezzo. Ha a Budai Várban töltesz egy kellemes napot, akkor lezárásképp kihagyhatatlan estére a Halászbástyában működő rooftop bár és étterem.

12. Romkocsmák

A látnivalók Budapest területén nemcsak kulturális jellegűek. Néha jöhet egy kis szórakozás is! Ha már a rooftop bárok szóba kerültek, akkor következhetnek a romkocsmák. A Gozsdu Udvar és a Szimpla Kert fő úticélok ilyen esetben. Ezek főleg a külföldi turisták körében számítanak közkedvelt helyeknek, de a vidéki fiatalok is gyakran ideutaznak egy kis kikapcsolódás érdekében.

Az év bármely időszakáról legyen szó, a belváros turisztikai célponttá válik a fiatalok körében, akik inkább szórakozásra vágynak. Ha te is kikapcsolódnál kicsit, buliznál, táncolnál és sok hasonló szándékú fiatalt megismernél, akkor Budapest belvárosa és romkocsmái remek választásnak fognak bizonyulni. Az elfogadható árak és a pörgős hangulat magával ragadnak akkor is, ha egyedül vágnál neki az éjszakának.

Az említett Gozsdu Udvar a belvárosban található, a Deák Ferenc tér közelében. Igazából egy kocsmákkal és éttermekkel teli labirintusról beszélünk Budapest szívében. Általában teltházas napjaik vannak és csak úgy kígyóznak a sorok, szól a zene. A Szimpla Kert a legkomplexebb romkocsma, a Kazinczy utca 14 szám alatt várja vendégeit minden nap koncertekkel, bulikkal, kiállításokkal és háztáji piaccal, akár ebédelni is.

13. Karácsonyi Vásár

A Budapest látnivalók téli fénypontjához érkeztünk! Egy újabb példa rá, hogy a Budapest látnivalók gyerekkel is élvezhetőek. Bár ebben az esetben talán azért érdemes vastagabb pénztárcával készülni. Pár éve már, hogy Budapest is bekerült a leghíresebb európai karácsonyi vásárok közé. Méltán tartozik Budapest nevezetességei közé, hiszen 2023-ban már negyedszerre lett Európa legjobb adventi vására.

A budapesti Karácsonyi vásárnak több helyszíne is van. A fő látványosságok a Vörösmarty téren találhatóak. A híres vásár a Szent István Bazilikánál van, emellett az Erzsébet körúton, a Deák Ferenc téren és a Budai Várban is találunk árusokat. Központi helyeken találhatóak, így akár tömegközlekedéssel is nagyon könnyen megközelíthetőek.

Rengeteg kézműves termék vásárolható meg a standoknál mindenféle kategóriában. Bőrből készült kézműves tárgyak, kézzel készített dísztárgyak, kerámiák, szappanok, játékok, édességek és sorolhatnám. Ezen kívül rengeteg ételes-italos bódé van jellegzetes magyar ételekkel, édességekkel, forralt borral és különlegességekkel. Mindenképpen érdemes bakancslistára tenni!

14. Széchenyi Fürdő

things to do in budapest

A Széchenyi Fürdő egy mesés helyszín a Budapest szabadtéri látnivalók között. Nemcsak kültéri medencéik vannak, hanem beltéri kisebb medencék, szaunák és mindenféle jóság megtalálható itt. Budapest egyre elismertebb turisztikai célponttá vált és ezzel együtt az addig országos szinten elismert thermál fürdő nemzetközi viszonylatban is elismerést nyert. A legjobb wellness hétvégi úti célok közé tartozik.

Az 1913-ban épült létesítmény a 19. század egyik legismertebb politikusáról és arisztokratájáról lett elnevezve, gróf Széchenyi Istvánról. A hihetetlen gyógyhatású természeti meleg vizek 18 medencében élvezhetőek, ezen felül 10 szauna és gőzkabin, számtalan masszázsterápia, arcápolási kezelések, török fürdők és egyebek, még sörfürdő is használható.

Az év bármely időszakában tökéletes választás egy kis kikapcsolódásra, lazulásra, vagy éppen gyógyulásra. Hidegebb időszakban is érdemes befizetni, mivel a medencék thermál vízzel vannak feltöltve. A belépődíjak megfizethetőek, van félnapos és egész napos befizetési lehetőség is, valamint extra szolgáltatásokat is lehet igényelni. Ha egészségügyi okok miatt látogatnád gyakrabban a fürdőt, akkor bérletet is kiválthatsz.

15. Szabadság Híd

Ha a látnivalók Budapest területén szóba kerülnek, akkor a Dunán átívelő hidakról mindenképpen beszélni kell! A Lánchidat már említettem, most a második legszebb budapesti híd került sorra, a Szabadság-híd. A Fővám teret és a Szent Gellért teret összekötő szakaszhoz szomorú esetek is kötődnek, hiszen itt sokan megpróbálnak öngyilkosok lenni. Sokak szerint erről híres a csodaszép építmény, de ezt cáfolnám.

A Szabadság-hidat 1894 és 1896 között építették és eredetileg Ferenc József hídnak nevezték. A királyról nevezték el, aki abban az időben az Osztrák-Magyar Monarchiában uralkodott. Ferenc József ütötte be az utolsó ezüst csavart a híd szerkezetébe gőzkalapács segítségével. Sajnálatos módon, ezt ellopták, de később pótolták egy utánzattal. Ez az ezüst szegecs a híd pesti oldalán kiemelten megtekinthető.

Főleg a fiatalok körében közkedvelt hely. Központi helyen található, remek fotók készülnek szépségének és a kilátásnak köszönhetően. Néhányan esténként a pilléreken ülve beszélgetnek. Ez szigorúan az alsó részekre megengedett, feljebb mászni tilos! 2016-ban hónapokra lezárták a villamossinek felújítása érdekében, ekkor a sokan kitelepedtek matracokkal, nyugágyakkal, még piknikeztek is. A hídfoglalások azóta is népszerűek, néhány nyári hétvégére forgalommentesíteni szokták a hidat a városlakók számára.

16. Magyar Nemzeti Múzeum

A Magyar Nemzeti Múzeum egy újabb úticél, mely bizonyítja, hogy a Budapest látnivalók esőben is izgalmasak és sokfélék tudnak lenni. Az épület nemcsak belülről szép, a kertet is érdemes megcsodálni. Az ELTE humán szakának épülete mellett található, egy békés, zöld övezetben. Gyönyörű épületek veszik körül és fákkal teli terek.

A Magyar Nemzeti Múzeumot 1802-ben hozták létre és a Pollack Mihály által tervezett neoklasszicista épületben kapott helyet. A belépőjegy kiváltása nélkül szép időben sétálhatsz egyet a múzeum kertjében, leülhetsz egy kávéval és élvezheted a kilátást. Mégis ajánlott benézni a kiállításokra, hiszen rengeteg érdekességet tartogat a látogatók számára Magyarország történelméből.

A kihagyhatatlan budapesti múzeumok közé tartozó intézményben hét állandó kiállítás van. Magyarország általános története két részre van osztva: a régészeti feltárások az avar korig a földszinten és az ezt követő időszak a modern korig az első emeleten. Utóbbi magába foglalja az Árpád-háziak korát, a török uralom idejét Erdélyben és a Királyi Magyarországon egyaránt.

A modernebb és jelenkori történelem Rákóczi függetlenségi harcával kezdődik, több ruházati tárgyat és érmét is kiállítottak ebből az időszakból. Ez a korszak a magyarországi kommunizmus felemelkedésével és bukásával végződik. A második emelet egy része 20. századi magyar tudósokról szól. Az első emelet egyik termében a fő különlegesség a középkori magyar koronázási palást.

17. Magyar Állami Operaház

Az olyan városokban, vidékeken, ahol kulcsfontosságú a kulturális élet, ott a kulturális programok is elengedhetetlenek a látogatók számára. Ilyen értelemben Budapest kapcsán a Magyar Állami Operaházat muszáj megemlíteni! A neves budapesti színházak kiemeltjének épülete új-reneszánsz stílusban épült és a főváros központjában helyezkedik el, a híres Andrássy-úton.

Eredeti megnevezése a Magyar Királyi Operaház volt és Ybl Miklós tervezte, aki a 19. század egyik leghíresebb építésze volt. Az építkezéseket 1875-ben kezdték el Budapest városának és I. Ferenc József uralkodónak a megbízásából. A munkálatok majdnem tíz éven keresztül folytak, mire 1884-ben az Operaház megnyitotta kapuit a nagyközönség előtt.

A lélegzetelállító épületben ma rengeteg opera és koncert zajlik, de napközben az épületen belüli idegenvezetéshez is lehet csatlakozni. Programjainak egyik fénypontja az évente megrendezett Budapesti Operabál, melyet már több, mint 130 éve, 1886 óta megszerveznek. Az eseményre szigorú ruhaviseleti szabályok vannak. Férfiaknak fehér nyakkendő és frakk, a nőknek pedig földig érő estélyi ruha kötelező.

18. Magyar Nemzeti Galéria

A Magyar Nemzeti Galéria a kultúrát kedvelő turisták közkedvelt célpontja a Budapest látnivalók közül. A Budavári Palotában található múzeum 1975-ben költözött az átalakított épületbe. Messziről felismerhető az épület a jellegzetes kupolájáról, mely a palota legmagasabb pontja és gyönyörű városi panorámát kínál az érdeklődőknek. Időjárás függvényében, az állandó kiállításokra szóló belépőjeggyel látogatható.

Megtekinthető számtalan kiállítás Budapest intézményeiben, állandóak és időszakosak egyaránt. A Magyar Nemzeti Galériában nagy mértékű közgyűjteményt őriznek, mely a magyarországi képzőművészet kialakulását és fejlődését mutatja be az államalapítástól napjainkig. Régi korok emlékei és a kortárs művészet darabjai egyaránt megtalálhatóak itt.

A teljes áru jegy az állandó kiállításra 4200,-Ft., erre 2-3 órát kell rászánni. A múzeum viszont lehetőséget kínál az összes kiállítás látogatására 7200,-Ft. ellenében, ezt a belépőt minden nap 15 óráig lehet kiváltani. Vannak kedvezményes jegyek és tárlatvezetés is igényelhető. Foglalkozásokat is szerveznek iskolásoknak, de önálló felfedezés lehetősége is adott. Ha a Budai Várban jársz, érdemes rá időt szánni!

19. Gellér Fürdő

gellért fürdő

A wellness úticélok a Budapest programok körében nagyon közkedveltek. Ezek közé sorolható a Szent Gellért fürdő is, melyben múlt és jelen összefonódik. Már a XII. században kórház állt a helyén, hol pestises betegeket gyógyítottak. A fürdő vizének csodás gyógyhatásairól már abban az időben is tudtak. A XVII. században létező Sáros fürdő a forrásból, a vízzel együtt feltörő iszapról kapta nevét.

A mai napig működő gyógyfürdő a XX. század elején épült meg, 1918-ban nyílt meg a fürdőzők és gyógyulni kívánok számára. A Szent Gellért fürdő és hotel a főváros első luxusintézménye volt és sokáig Európa legmodernebb létesítményeként tartották számon. Épülete a szecesszió jegyeit hordozza, a kupola barokk stílusban épült. A csarnokban látható üvegablakokat Arany János Buda halála című balladája ihlette.

A gyógyító víz ajánlott ízületi- és gerincbetegségekre, porckorong panaszokra, érszűkületre és keringési zavarokra is. A medencék és szaunák mellett wellness- és gyógyszolgáltatások is elérhetőek. A napi belépő 9400,-Ft., de több alkalmas bérletek is vásárolhatóak. A masszázsok és különböző szolgáltatások felár ellenében igényelhetőek. Gyógyulni vagy csak pihenni szeretnél? A Szent Gellért fürdő téged is vár!

20. Vacsora a Dunán

vacsora a dunán

Budapest látványosságok hosszú sorából most nem egy konkrét helyet emelünk ki. Egy kellemes esti programról van szó, mely nyugodt, csendes körülményeket biztosít. Egyedül és társasággal is élvezhető, pároddal egy romatikus vacsorának tökéletes ötlet. Fővárosunkban már több lehetőség közül választhatsz, ha a Duna vizén töltenél egy kis időt.

A Gróf Széchenyi rendezvényhajón hagyományos magyar fogásokat fogyaszthatsz egy előzenés hajókirándulás során, közben a csodálatos panorámában is gyönyörködhetsz. Gyertyafényes, élőzenés, romantikus vacsorának lehetőségét kínálja fel a 7-es dokktól induló hajóút, a Legenda City Cruises táblától. A 6-os dokk, a Vigadó téri állomás kikötője a MAHART PassNave társaság hajójának.

Számos lehetőség nemcsak vacsorával, az esti órákban csábít a Duna vizére. Az éjszakai városnéző hajóutak mellett nappali körutazások is bizonyítják, hogy Budapest látnivalók páratlan szépségeivel büszkélkedhet. Mindez elérhető már pár ezer Forint befizetésével, ellentétben egy vacsorás sétahajózással, melynek ára 20 és 30 ezer Forint között mozog. A páratlan élmény azonban ezt az összeget is mindenképpen megéri!

21. New York Cafe

kávézó Budapest belváros

A New York Cafe Budapest egyik igazán különleges látványossága az Erzsébet körúton, a Blaha Lujza tér mellett. Központi elhelyezkedése miatt tömegközlekedéssel is könnyen megközelíthető, a piros metró (M2) megállója gyalogosan pár percen belül elérhető. Ezen kívül villamos- és buszmegálló is van a közvetlen közelében.

A több mint 120 éves kávéház több történelmi változást, rendszereket élt át, de mindig képes volt a megújulásra. A Világ Legszebb Kávéháza címet is elnyerte. A közismert hely működése során összeforrt az irodalommal, vendégül látta a kényelemre és otthonos hangulatra vágyó művészeket. Természetesen a közembereket is szeretettel várták.

A hangulatos kávézók közé soroltuk történelmének és kialakításának köszönhetően. 1894-es átadását követően gyorsan az irodalmi és művészeti élet központjává vált, írók és költők közkedvelt gyülekező helyeként került be a magyar kultúrtörténetbe. Már kialakítása során nagy hangsúlyt fektettek a tágas belső térre, melyet csavart márványoszlopokkal választottak el.

Az irodalom és művészetek pártolása a mai napig a kávéház életének része. Ezt mi sem bizonyítja jobban, mint az évről-évre megrendezett New York Művész Páholy sorozat. A kávézó különböző rendezvények, akár esküvők helyszínéül is szolgál. A modern budapesti vendéglátásban kiemelkedő szerepet tölt be. A nagyfokú érdeklődés miatt ajánlott az asztalfoglalás érkezés előtti napon.

22. Libegő

Libegő

A Budapest látnivalók gyerekkel is élvezhetőek. Rengeteg családi program áll rendelkezésedre fővárosunkban. Az állatkert mellett a gyerekvasút is remek ötletnek számít. A budai hegyek között halad a Guinness rekordok könyvében is jegyzett gyermekvasút, 11 km hosszú pályaszakaszon, a Széchenyi-hegy és Hűvösvölgy között. Összesen nyolc állomáson áll meg, az utazás díja 1000,-Ft./felnőtt és 500,-Ft./gyerek.

A Jánoshegy megállónál nemcsak a gyermekvasút közlekedik. 1970. augusztus 20-án a nagyközönség számára is megnyitották a Libegőt. A János-hegyi kötélpálya alsó állomásától indul és a szintkülönbséget legyőzve ér fel a gerincre, 5-8 méter magasságban lévő függőszékekkel. Az első magyar drótkötélpályás felvonó a János-hegyet és Zugligetet köti össze, díja mindössze 1200,-Ft./felnőtt és 600,-Ft./gyerek.

A pályája 1040 méter hosszú, 262 méteres szintkülönbséggel és 12 perces menetidővel. Hegyállomása a János-hegyet Normafával összekötő úton található, utóbbitól egy kellemes sétával elérhető. A zugligeti végállomás megközelíthető közvetlenül busszal is. A közlekedéséről ajánlott érdeklődni, hiszen a rossz idő és a karbantartás is befolyásolja. Libegj egyet és csodáld a budapesti panorámát!

23. Vásárcsarnok

Körbejárni a Vásárcsarnokot rossz idő esetén határozottan felkerülhet a Budapest látnivalók esőben listánkra! A Vásárcsarnokokban általában rengeteg stand és bolt van különféle árukkal. Bio gyümölcsök, zöldségek, savanyúságok, kézműves sajtok és különféle hús termékek helyi készítői vagy viszonteladói várják a vásárlóikat. Ha efajta termékekre vágysz, ezek a budapesti piacok a tökéletes úticélok számodra!

A leghíresebb beltéri piac Budapesten a Fővámtéri Vásárcsarnok, mely – nevéből is tudni – a Fővám téren helyezkedik el. Mindenképpen megéri néhány helyi terméket beszerezni! Csak ajánlani lehet a helyi pékárut, mint a friss, porhanyós sajtos pogácsát és a finom, omlós tepertős pogácsát. Az édes ízeket kedvelőknek is van bőven miből választani, a Vargabéles csak egy példa azokból, amiket érdemes kipróbálni.

A különböző krémekkel vagy lekvárokkal töltött pogácsák és természetesen a legfinomabb rétesek bármikor jól jönnek reggelire vagy nasinak. Ha húsos termékekről beszélünk, akkor nem szabad elfelejteni a paprikás kolbászt – lehet csípős is-, és a különböző szalámikat, szalonnákat. Mindenképpen ajánlott beszerezned egy kis fűszerpaprikát a konyhádba, hiszen a magyar fűszerpaprikának nincs párja!

24. Margit Sziget

A Margit sziget egy fontos hely a Budapest látnivalók közül. Az emberek ide járnak sétálni, kocogni, biciklizni, kutyát sétáltatni vagy csak élvezni a kellemes időt a családdal. A sziget nagyrészén nem közlekednek járművek, csak zöld övezet van. Akár a nyugalom szigetének is nevezhető. Van egy kis állatkert is, melyet meglátogathatsz, játszótér és néhány emlékmű is akad.

A szigeten megtalálod a monostor romjait, amelyben Szent Margit élt. A múltban a nyulak szigetének hívták ezt a helyet, de a felszentelés után visszanevezték Margit szigetnek. Itt megtalálhatod még a Palatinus strandot is. Rengeteg bár, étterem várja vendégeit. Ezen kívül több eseményt is szerveznek a sziget területén. A Margit sziget a nemzetközileg is ismert Sziget Fesztiválnak ad helyet.

Fiatalok egész Európából vagy akár távolabbról is ide látogatnak évente e közismert eseményre. Ha nyáron a fővárosban tartózkodsz, kihagyhatatlan! Európa egyik leghíresebb nyári fesztiváljáról beszélünk, mely a zeneipar legnagyobb és legismertebb alakjait is színpadra állítja. Nagyszerű program, egy szigeten, a főváros szívében. Meglesz a pezsgő fesztivál hangulat és a kényelem is!

25. Párizsi Udvar

things to do in budapest

A Budapest látnivalók másik kiemelt különleges pontja a Párizsi Udvar. Az elbűvölő hely ma a Parisi Udvar Budapest Hotel Hyatt részeként működik. Az épület Brudern József bárónak készült, Pollack Mihály által, aki a Magyar Nemzeti Múzeum építésze is volt. Az építményt 1817-ben fejezték be és már akkor Párisi Udvarnak kezdték el nevezni.

A báró maga a második emeleten lakott, a földszinten pedig 32 üzlethelyiség volt kialakítva. Az üzletek a legelegánsabb és legpazarabb boltok voltak a városban. Úgy hitték, ez a lélegzetelállító épület egy másolata a Parisian Passage des Panoramasnak, melyről nevét is kapta. 1906-tól a Budapesti Központi Megtakarítási Banknak adott helyet és teljesen átalakították.

A második világháború idején rengeteg környékbeli épület rongálódott, a Párisi Udvar viszont érintetlen maradt. A hotelben található arab, gótikus és mór díszítés is. Az eredeti homlokzatot, lépcsőházat és díszítő csempéket gondosan megőrizték, ahogy a vendégszobák méretre készült magyar kézműves bútorait is.

A hotel egyik része a máig szabadon látogatható Párisi Udvar. Nagyszerű kávézó és söröző működik benne, finom fogásokkal, desszertekkel és italokkal, elérhető áron! Tökéletes helyszín lehet üzleti megbeszélésekhez vagy egy kellemes kávészünethez, reggelihez vagy italozáshoz. Ide felveheted a legcsinosabb öltözéked. Fedezd fel cikkünkben Budapest leggyönyörűbb hoteleit!

26. Dunapart

things to do in budapest

Ingyenes programok Budapesten? Itt a tuti tippünk: a fővárosi Dunapart! A Budapest látnivalók ingyenes helyei közül A Duna partján rengeteg felfedezni valót találsz! A pesti oldalon haladva az Országház mellett József Attila költőnk szobra mellé is leülhetsz kicsit pihenni. A fiatalok gyakran kiülnek az ilyen hangulatos helyekre. A Duna vizének nyugtató folyása elviszi magával a gondokat és minden rossz gondolatot.

Innen a piros metróval (M2) a Duna alatt átutazhatsz a budai oldalra, ahonnan teljes egészében megcsodálhatod a Parlament épületét. Tényleg gyönyörű! Itt a rakparton majdnem végig, a Duna mentén közlekedhetsz villamossal is. Ez az utazás gyönyörű képeket nyújt, Budapest nevezetességei sorban tárulnak fel előtted: A Budai Vár, a Lánchíd, az Erzsébet híd, a Gellért hegy és végül a Szabadság híd is.

Ha végig sétálsz a Duna Korzón, akkor kis szobrocskákat találhatsz az úton, illetve itt kerül utadba a Magyar Tudományos Akadémia főépülete, a Gresham Palota, a Vigadó, mely egy gyönyörű épület a Váci utca közelében, és még sorolhatnám! A rakparton található a Duna parti cipők nevű zsidó emlékhely is. Ezeken felül rengeteg kávézót és parkot fogsz találni, ha szünetet szeretnél közben tartani.

27. Iparművészeti Múzeum

Budapest múzeumok

A Budapest látnivalók közé tartozó kihagyhatatlan múzeumok közül muszáj kiemelni még az Iparművészeti Múzeumot. Az 1872-ben alapított intézmény rengeteg műtárgyat őriz a látogatóknak, melyek az egyetemes és magyar iparművészet történetéről nyújtanak áttekintést. A magyar szecesszió egyik remekművének tartott palota Lechner Ödön tervei szerint épült keleti, nyugati és magyar népi művészeti stílusjegyekkel.

A Ráth György-villában megtekinthető kiállítások számos tematikával foglalkoznak. A mi szecessziónk című állandó kiállítás Budapest egyik legjobb művészeti programja, a szeccessziós gyűjteményünk kiemeltjeit mutatja be. Szecessziós üvegablakok csodálhatóak meg, illetve képek és betűk a szecessziós ex-librisekből. A Ráth villa honlapján virtuális múzeumlátogatásra is lehetőség van.

Az Iparművészeti múzeum állandó kiállítását a Városligeti fasor 12. szám alatt találod meg. Hétfő kivételével mindennap látogatható 10 és 18 óra között. A teljes árú belépő 3200,-Ft., de számos kedvezmény elérhető, illetve tárlatvezetést és extra szolgáltatásokat is kínálnak felár ellenében. Ha érdekel az iparművészet, akkor a Ráth György-villa téged is vár!

28. Andrássy Út

andrássy út

Az Andrássy út közel 2,5 km hosszúságú sugárút, mely a Belvárost és a Vároligetet köti össze, a budapesti Champs-Élyséés néven is emlegetik. Az egész környék az UNESCO világörökség része a vasúttal és a Hősök terével együtt. Számos hely található itt, melyek bizonyítják, hogy Budapest programok legjobbjaival várja a látogatókat. A fasoros sétányok kellemes perceket biztosítanak egy sétához.

A turisták körében is közkedvelt Andrássy út vonalán a budapesti látnivalók számos különlegessége látogatható. A már említett Magyar Állami Operaház közelében a Budapesti Operettszínház, a Thália Színház és a Radnóti Miklós Színház is várja az érdeklődőket. Tovább haladva elérhető a Terror Háza Múzeum, a Liszt Ferenc Emlékmúzeum és a Kodály Zoltán Emlékmúzeum, illetve a Hősök tere is.

A sugárúton haladva luxusmárkák helyeibe is betérhetsz. Paloták és kertes villák hosszú sorát csodálhatod meg, több nagykövetség is ide költözött. Számos hotel áll rendelkézedre, melyek közül válogathatsz. Kiemelném a legújabbat, a Balettintézet épületében, a Drechsler-palotában megnyitott gyönyörű W Budapest Hotelt. 2023. júliusában nyitották meg a vendégek számára a luxusszállodát.

A W hotel Budapest elegáns étterme és bárja is kívételes élményt nyújt, de mellette számos kávézó és vendéglő vár kiadós étkezésre és italfogyasztásra. Ha felkeltették az érdeklődésedet a rooftop bárok, akkor jó hírem van! Az Andrássy út 39. szám alatt, Budapest legmagasabban berendezett rooftop bárja egész nyáron 360 fokos városi panorámát nyújt számodra. A 360 Bar téged is vár!

29. Gresham Palota

budapest látnivalók gresham palota

A Gresham Palota Budapest nevezetességei közül egy újabb híres és népszerű választás, mely 1987 óta a Világörökség része. A központban helyezkedik el, a Lánchíd pesti hídfőjével szemben, a Széchenyi István téren. A néhai Gresham Életbiztosító Társaság budapesti székházában működött a Gresham kávéház, melyben a Gresham-kör tartotta összejöveteleit művészeknek és íróknak.

A szecessziós épületek egyik legszebb példájába látogathatsz el, melynek építésekor rengeteg festett üveget, mozaikot és kovácsoltvasból készült elemeket használtak fel. A gyönyörű építmény a Lánchíd és az Alagút geometriai hossztengelyével egybe esik, így akadálytalanul át lehet látni Budára a királyi lakosztályból. A gyönyörű látkép egyszerűen feledhetetlen.

Az épületet 2001-ben megvásárolta a Four Seasons hotellánc és 2004-ben, egy teljes körű felújítás után megnyitotta a térség első luxusszállodáját. Azóta is az ország egyik legdrágább és legelőkelőbb hoteljének számít. Lehetőség van viszont csak egy koktél idejére betérni és gyönyörködni. Érdemes kihasználni ezt, mivel a Four Seasons Budapest egyik leghíresebb és leggyönyörűbb látványossága.

Két helyszín látogatható az épületben. Az étterem, mely az épület sarkában található, és egyenes bejárás van az utcáról, a Kollázs Brasserie. A Múzsa cocktail bár pedig a hotel lounge mellett található. Ez az egyik legjelentősebb és legelegánsabb cocktail bár a városban, vendégei pedig a város krémje, és a legjelentősebb idelátogató külföldiek. Ha a Múzsában szeretnél koktélozgatni, a dress code-ot is vegyük számításba. Ez nem melegítős, strandpapucsos hely!

30. Aquaworld Budapest

Aquaworld Budapest látnivalók strandok

Listánk utolsó pontjához értünk, mely családi programnak talán a legjobb. Barátokkal, szeretteiddel, gyerekekkel vagy csak pároddal kettesben, de akár egyedül is élménydús lehet. Pihenésre, kikapcsolódásra és szórakozásra is rengeteg lehetőséget nyújt az Aquaworld Resort Budapest, a Megyeri híd pesti hídfője mellett. Zöld környezet és tiszta levegő vár nem is oly messze a városközponttól.

A belvárosból közvetlen buszjárattal és autóval is könnyen megközelíthető, a szabadtéri parkolás ingyenes. Ahogy ők maguk reklámozzák: “Nyaralj Pesten az év 365 napján!” Az Aquaworld Budapest egyik legnépszerűbb helyszíne turisták és helyiek körében is, Európa egyik legnagyobb fedett vízi élményparkjaként tartják számon. Az élménymedencék és csúszdák csodavilága, szaunák és úszó oktatás áll az érdeklődök rendelkezésére, mindössze 9700,-Ft./felnőtt és 4900,-Ft./gyerek egész napos belépőjeggyel.

A wellness és családbarát szállodában a szobák és lakosztályok mellett konferenciaközpont, éttermek, bárok, az Oriental Spa wellness- és fitneszrészleg, játszóterek és Bongo Kids Club játszóház várja a kicsiket és nagyokat igényeik szerint. Squash pályát és szabadtéri teniszpályát is használhatnak a vendégek, illetve a felnőttek számára a Gaming bár is több kikapcsolódási lehetőséget biztosít. Kalandra fel!

Összefoglaló: Budapest látnivalók

Budapest szabadtéri látnivalók és beltéri programokat biztosító intézmények sokaságával büszkélkedhet. Ez a húszas válogatás csak egy kis bevezető a budapesti életbe. Remélem kedvet kaptál hozzá, hogy felfedezd a magyar fővárost! Közelben élő vagy távolabbról ideutazó egyaránt találhat magának megfelelő helyet a pihenésre, kikapcsolódásra vagy éppen szórakozásra. A látnivalók és különböző programok rengetege bárkit képes lekötni legalább néhány napra. Ráadásul, akár tömegközlekedéssel is, Budapest könnyen megközelíthető. Legyen tél, vagy nyár, Budapest téged is vár! Ugyanakkor, ha már Budapesten jársz, cikkeinkből megtudhatod melyek Budapest legjobb vendéglői, kávézók, rooftop bárok, színházak, termál fürdők, és megannyi egyéb látnivaló és tennivaló!

Pin: Budapest látnivalók

30 Látnivaló Budapesten – Budapest Látnivalók
Spread the love
Scroll to top

You cannot copy content of this page