Search
Close this search box.

Budapest Éttermek – Legjobb Éttermek Budapesten

virtu étterem budapest

Budapest éttermek terén egy igazi kincsesbánya. Ha arra vágysz, hogy igazi gasztronómiai csodákban legyen részed, számtalan étterem Budapest belvárosában és környékén terülj-terülj asztalkámmal várja, hogy lenyűgözzön. Legyen szó a magyar konyha remekeiről, nemzetközi konyháról vagy fúziós fogásokról, bátran állíthatjuk, hogy a fővárosban mindent megtalálsz. De melyek is a legjobb éttermek Budapest belvárosában? A mai összeállításunkban mindenre választ kapsz. Az alábbi listán 20 éttermet találsz, amelyek különleges kínálatuknak köszönhetően mind-mind elnyerték a vendégek tetszését. Ha készen állsz arra, hogy belevesd magad a legkiválóbb budapesti éttermek világába, olvass tovább és találd meg a számodra legizgalmasabb éttermet!

25 Étterem Budapest szívében – legjobb éttermek Budapest belvárosában

Mielőtt azonban belevágnánk a listánkba, fontos elmondanunk, hogy minden étterem leírásához csatoltuk a Tripadvisor értékelést is. Ez valóban remek kiindulópont, viszont a Budapest éttermek válogatásunk összeállításánál figyelembe vettünk egyéb tényezőket is. Ennek értelmében az éttermeket nem a Tripadvisor értékelésük szerint listáztuk.

Sőt, a legtöbbet ezen éttermekből már személyesen is meglátogattuk. Ennek ellenére a rendezésük nincs semmilyen értékeléshez mérve. A Michelin csillagos éttermeket előrehoztuk, míg a zsebbarát helyeket mögéjük soroltuk be. Fontos szempont volt a minőség, a választék, a menü változatossága, az éttermek környezete, hangulata, a személyes tapasztalat, illetve az árazás.

Láthatod majd, hogy amellett, hogy a listánkra felkerültek Michelin csillagos éttermek Budapest belvárosában, egyéb, különleges éttermek Budapest egyéb kerületeiben is helyet kaptak a gyűjteményben. Most viszont, minden további nélkül, jöjjenek Budapest legjobb éttermei!

1. Stand Restaurant – 2 Michelin Csillag

étterem budapest

Stand Restaurant Tripadvisor értékelés: 5.0

A listánkon szereplő első étterem Budapest belvárosában várja a magyar gasztronómia szerelmeseit. Az étlapot elsősorban magyar, szezonális alapanyagokból készített tradicionális ételek alkotják, minden fogás azonban úgy van kitalálva, hogy megfeleljen a modern gasztronómiai elvárásoknak. Az étterem belterének hangulata gondoskodik a vendégek kényelméről és arról, hogy a felejthetetlen gasztronómiai élményt feszengés nélkül, nyugodt környezetben élvezhessék.

A Michelin csillagos éttermek Budapest belvárosában általában menüsorral fogadják a vendégeket. Ez a Stand Restaurant esetében sincs másképp. A 8 fogásos vacsoramenü vegetáriánus verzióban is elérhető, illetve gluténmentes és laktózmentes verzióban is kérhető. A vacsoramenü ára 74 900 forint, a hozzá illő borpárosítás 49 900 forintba kerül.

A magyar fogások között olyan ételek szerepelnek, mint a lecsó, a gulyás, de a faszénen grillezett őzgerinc vagy a kecsege is helyet kapott a menün. Az italválaszték fantasztikus, a somlói, tokaji, etyeki, Balaton vidéki és egyéb magyar borok mellett számos francia, olasz, spanyol, illetve tengerentúli bor kíséri a remek fogásokat.

Stand Restaurant cím: Székely Mihály utca 2., VI. kerület, 1061 Budapest

2. Essência Restaurant – Tiago & Éva – 1 Michelin Csillag

étterem budapest

Essência Restaurant – Tiago & Éva Tripadvisor értékelés: 4.5

Mint azt már tudhatod, Budapest étterem kínálata nem feltétlenül korlátozódik a magyar konyha remekeire. Az Essência Restaurant például a portugál konyhába is betekintést enged, egészen pontosan a portugál és magyar konyha sajátos ötvözetét kínálja. Az étlapról a gyermekkort idéző ízek köszönnek vissza, a modern csúcsgasztronómia kreativitásával fűszerezve. A tulajdonosok, Tiago és Éva a magánéletben házaspárt alkot, az étterem közös álmuk megvalósulása.

Míg a legjobb éttermek Budapest belvárosában, főleg a Michelin csillaggal rendelkezők, leginkább vacsoraidőben várják vendégeiket, a Essência ebédidőben is kitárja ajtaját a különleges élményre vágyó ínyencek számára. Ebédidőben a degusztációs menük mellett, az á la carte menüből is szemelgethetsz.

Az étterem vacsoraidőben azonban kizárólag degusztációs menüsort kínál. A 6 fogásos menü 48 900 forintba kerül, a hozzá tartozó hazai borpárosítással 71 900 forintba, míg a nemzetközi borpárosítással egybekötve a vacsora 75 900 forint. A menün olyan ínycsiklandozó fogások szerepelnek, mint a vizibivaly tatár vagy a tőkehal.

Essência Restaurant cím: Sas utca 17, V. kerület, 1051 Budapest

3. Borkonyha

Borkonyha Winekitchen Tripadvisor értékelés: 4.5

A Borkonyha már lassan 10 éve egyike a Michelin csillagos éttermek budapesti családjának. Egy fantasztikus hely, ahol az étkezés új értelmet nyer! A menün 4-ből 3 fogás hús alapú, és mind olyan újragondolt magyar ételekről beszélünk, ami igazán elképesztő a fő séf, Sárközi Ákos és a sous séf, Puskás csaba jóvoltából.

A mangalica és a hal nem hiányozhat a fő fogások közül, de mellette a gyönyörűen tálalt főételek után egy isteni desszertet is rendelhetünk olyan hozzávalókkal, mint a málnaméz, a levendula, és sok hasonló édes finomságot felhasználva. Úgy a minőség, mint a tálalást és az ízvilág is méltón viselheti a Michelin csillagot. Ha pedig kóstoló menüre vágynánk, erre is van lehetőség több fogással, különböző bórpárosításokkal.

Borkonyha cím: Budapest, Sas u 3, 1051

4. Costes

Costes Restaurant Tripadvisor értékelés: 4.5

A Costes étterem egy újabb kimagasló helyszín a listánkon, hiszen ő is egy Michelin csillaggal büszkélkedhet. Maga az éttemrem 2008-ban nyílt és a csillagot 2 évvel később szerezte meg. 2022 óta Rácz Jenő az executive séf az étteremben. Ha ellátogattok a Costesbe, tudnotok kell, hogy egy egységes hétfogásos menü áll a rendelkezésetekre.

Ha kedvelitek a fine dining koncepcióját a modern európai konyhával ötvözve, de már maga a tökéletes fogásokért is, ajánlani tudjuk a Costest. Az említett menüsorban olyan ételekkel találkozhattok, mint a füstölt törpeharcsa, a kacsamáj, saibling, vagy az öreglaki őzgerinc. A fogásokhoz természetesen párosított borok is járnak, ezt külön lehet kérni. A Costes étterem mellett ellátogathattok a Costes Downtown-ba is!

Costes cím: Budapest, Ráday u. 4, 1092

5. Rumour by Rácz Jenő – 1 Michelin Csillag

Rumour by Rácz Jenő Tripadvisor értékelés: 5.0

A Michelin csillagos éttermek Budapest belvárosában mind különlegesek, a Rumourhoz foghatót mégis nehezen találni. A fővárosi színházak ölelésében található Rumour étterem megálmodója a sztárséf, Rácz Jenő, aki filozófiája szerint az étteremben nyújtott élmény nem áll meg a puszta étkeztetésnél. Budapest éttermek terén rengeteg izgalmas helyet tartogat, és erre az egyik legjobb példa a Rumour. 

A hely különlegessége a séfasztal koncepció, amely lehetővé teszi, hogy a látványosabb elemek nyitott konyhában, a vendégek szeme láttára készüljenek. A színpadias vendéglátás természetesen nem minden, amivel a Rumour kiemelkedik a főváros éttermei közül. Az intim környezetben a vendégek degusztációs menüsort kóstolhatnak végig, amely során megismerkedhetnek olyan alapanyagokkal és ételekkel, amelyek itthon ritkaságnak számítanak. 

A kötetlen konyha a világ minden tájáról összeválogatott alapanyagokból dolgozik. Mivel az ételsor szezonális alapanyagok felhasználásával áll össze, a menü kéthavonta cserélődik. Az 6 fogásos Pre-theatre menü 39 900 forintba kerül, míg a 11 fogásból álló fine dining élményt nyújtó Rumour menü 59 900 forint.

Rumour by Rácz Jenő cím: Petőfi tér 3-5. V. kerület, 1052 Budapest

6. Parisi Udvar Passage Vendéglő

parisi udvar budapest

Parisi Udvar Passage Vendéglő Tripadvisor értékelés: 4.0

A következő étterem Budapest belvárosában, egészen pontosan a Parisi Udvar luxus hotel lenyűgöző belterében található. Budapest étteremkínálatának egyik legkiemelkedőbb példája a Parisi Udvar Passage vendéglő. Az étterem hazai alapanyagok felhasználásával autentikus magyar fogásokat kínál vendégei számára. Az étlapon régi magyar klasszikusok találhatók, amelyeket fantasztikus italkínálat és pezsgő válogatás kísér. 

A vendéglő olyan régi hagyományos ételekhez nyúlik vissza, mint a töltöttkáposzta, a zsírjában készített libamáj, a mangalica, a Budapest bélszín vagy a csirkepaprikás. De olyan magyar sütemények is megtalálhatók az étlapon, mint a hortobágyi palacsinta, az almás rétes vagy a túrógombóc.

Budapest étterem kínálatát elnézve a Parisi Udvar Passage vendéglő az a hely, amely hazai és külföldi vendégek számára egyaránt izgalmas, hiszen a magyar konyha remekeit sorakoztatja fel. A előételek ára 3 900 forinttól kezdődik, míg a főételek átlagosan 6 000 és 12 000 forint között mozognak.

Parisi Udvar Passage Vendéglő cím: Ferenciek Tere 10 Párisi Udvar Hotel, V. kerület, 1053 Budapest

7. Virtu

virtu étterem budapest

Virtu Tripadvisor értékelés: 4.5

Ha továbbra is érdekelnek a legjobb éttermek Budapesten, a Virtuba érdemes ellátogatnod. Bár az eddigi gyűjteményünkből megszokhattad, hogy gyakran a legjobb éttermek Budapest belvárosában találhatók, a Virtu ez alól kivétel. Ez az étterem ugyanis a Mol Campusban, a Kopaszi-gátnál található. A hely különlegessége a közép-európai, kárpátmedencei, valamint mediterrán gasztronómia ötvözése.

A páratlan panorámához nosztalgikus gasztronómiai élmény társul, a gondosan összeválogatott alapanyagokból készült ételek ugyanis a régió gasztronómiai örökségét ünneplik. A mennyei fogások között fellelhető például a palóc szarvasgulyás, valamint a főtt marhanyelvvel készült Krúdy húsleves.

A főételek közül talán a legkiemelkedőbb a gemence szarvas vadas, illetve a vaddisznóval töltött házi tészta, de a grillezett tokhal és a borjú bécsi is remek választás lehet. A desszertek között vargabéles, rakott palacsinta és Sacher torta szerepel. Az itallapot koktélok, pezsgők és remek borválogatás gazdagítja. A Virtu főételei 5 000 és 20 000 forint közül mozognak.

Virtu cím: Dombóvári út 28. 28. Emelet, XI. kerület, 1117 Budapest

8. Bárkert Bistro

étterem budapest

Bárkert Bistro Tripadvisor értékelés: 4.5

Hangulatos éttermek Budapesten? Irány a Bárkert Bistro! Ha érdekelnek különleges éttermek Budapest Várkerületében, akkor a Bárkert Bistro biztosan elnyeri a tetszésedet. Ez a neoreneszánsz épületben helyet kapó bisztró igényesen berendezett, tágas térrel, ma is élő történelemmel és fantasztikus kulináris élménnyel várja vendégeit. 

A Bárkert Bistro alapja a fúziós konyha, amely a hagyományos és klasszikus fogásokat újszerű és váratlan csavarokkal tálalja. Az étterem ugyanis a tradicionális magyar ételeket markáns nemzetközi ízekkel ötvözi. Ez jelenthet szokatlan íz-és alapanyag párosításokat, váratlan meglepetéseket, az eredmény azonban minden esetben lenyűgöző.

Az előételek között olyan fogások szerepelnek, mint a marhatatár vagy a torma panna cotta sült lazaccal. Ezek árai 2 000 és 3 000 forint között mozognak. A főételek közül nagy népszerűségnek örvend az argentín marha steak selymes krumplipürével, a kéksajtos pirított diós házi nudli vagy a béarni mártással kínált bőrén sült lazac zöldspárgával.

Bárkert Bistro cím: Ybl Miklos tér 2-6., I. kerület, 1013 Budapest 

9. Bombay Budapest

étterem budapest

Bombay Budapest Tripadvisor értékelés: 4.0

Melyek a legjobb éttermek Budapest belvárosában, ha India izgalmas gasztronómiai világába látogatnál? Nos, ázsiai éttermek Budapest különböző részein szinte bárhol megtalálhatók, de ha az egyik legjobb indiai érdekel, akkor foglalj asztalt a Bombay Budapest étterembe. A Bombayban igazi indiai ízvilág fogad, amit mi sem támaszt jobban alá, mint az, hogy a fogásokat indiai szakácsok készítik otthonról hozott családi receptek alapján.

Ez a páratlan étterem Északtól Dél-Indiáig felvonultatja a legkiválóbb indiai specialitásokat. Játékos vendégszeretet, vibráló környezet, a tradicionális és modern indiai ételkülönlegességek találkozása a Bombay. Ha imádod az indiai ételeket és kíváncsi vagy, hogy milyenek is az igazán különleges éttermek Budapest belvárosában, a Bombay a legjobb hely, ahová mehetsz.

Az étterem ebéd és vacsora kínálattal fogadja vendégeit. Ebédidőben érdemes kipróbálnod  a Thalit, amely egy réz tálon tálalt, 5 különböző ételt és desszertet tartalmaz. A tálca közepén rizs, papadam és Naan kenyér egészíti ki a fogást. Az étlap ezen kívül tartalmaz mindent, ami indiai, a főételek árai 6 000 és 10 000 forint között változnak. Az étkezés mellett gazdag ital és koktélkínálatból választhatsz, valamint a borlapot is érdemes megtekintened.

Bombay Budapest cím: Október 6. utca 17, V. kerület, 1051 Budapest

10. Babel Budapest – 1 Michelin Csillag

Babel Budapest Tripadvisor értékelés: 4.5

Budapest éttermek szempontjából kétségtelenül a legjobb hely az országban, hiszen mindent megtalálni a magyar fővárosban. A Babel Budapest étterem kínálatának egyik kiemelkedő példája, amely a közép-európai konyhát viszi terítékre. A többnemzetiségből álló (magyar, ukrán, szerb) csapat munkáját svéd konzultáns séf letisztult látásmódja kíséri, így egy igazán különleges, multikulturális gasztronómiai élményre számíthatsz. 

Az étterem célja Magyarország, a szomszédos országok, valamint az egykori Osztrák-Magyar Monarchia legjobb alapanyagait felkutatni és felhaszálni a lenyűgöző fogások elkészítéséhez. A  modern, stílusos beltér remek helyszínt biztosít a kikapcsoldósára, valamint arra, hogy zavartalanul élvezhesd a mennyei fogásokat. 

Az Exploration nevet viselő 8 felvonásos menüsor 55 000 forintba kerül, a hozzá tartozó borpárosítás pedig 26 500 forint. Kérés esetén a menüsor vegán verzióban is elkészíthető. A fogások olyan fantasztikus ételeket rejtenek, mint a füstölt angolna, osztriga, gyöngytyúk, mangalica szalonnával tálalt rakott krumpli, de az ínycsiklandozó ételek sora itt még koránt sem ér véget. Ha minket kérdezel, a legjobb éttermek Budapesten gyűjteményünk egyik legkiválóbb szereplője a Babel.

Babel Budapest cím: Piarista köz 2., V. kerület, 1052 Budapest

11. N28 Wine & Kitchen

n28 wine & kitchen - étterem budapest

N28 Wine & Kitchen Tripadvisor értékelés: 5.00

Ha egy igazán otthonos helyre vágyunk, mely modern, és ahol a kiszolgálás nem csupán kiszolgálás hanem igazi vendéglátás, akkor ajánlom figyelmetekbe az N28 Wine & Kitchen bisztrót! Először is kiemelnénk, hogy az N28 a belváros szívében található, néhány lépésre az Oktogontól és az Operától is, a magyar Broadway-en, a Nagymező utcában. Bárki aki a belvárosban él vagy dolgozik ellátogathat ide egy mennyei ebédre, vagy akár vacsorára is!

Egy újabb gyerekkori kedvencet kell megemlítenünk, és ezzel biztos vagyok benne, hogy sórban fogtok állni mindannyian az N28 előtt: előételnek lenyűgözően finom házi kocsonyát is kérhettek, ami mangalicából készül. Főételnek többféle mennyei húsos és húsmentes hazai és nemzetközi fogásból válogathatunk, melyek mind minőségi alapanyagokból készülnek Nagy Szabolcs séf felügyelete alatt. Egy bisztró ahol nem csak a jó minőségü ételek, a válogatott borok, de a figyelmesség, a tapasztalat és a professzionális vendéglátás kéz a kézben jár.

N28 Wine and Kitchen cím: Budapest, Nagymező u. 28, 1065

12. Déryné Bisztró

étterem budapest

Déryné Bisztró Tripadvisor értékelés: 4.0

Egy másik fantasztikus étterem Budapest belvárosában nem más, mint a Déryné Bisztró. Ez a nagyszerű nemzetközi fogásokat kínáló, de egyben magyaros étterem Budapest várkerületében található. Az elegáns, mégis otthonos hangulatú bisztrót a folyamatosan pezsgő élet és kozmpolita életérzés teszi különlegessé, nem beszélve a szinte egész napos élő manouche jazz, zongora vagy DJ zenéről.

A Déryné Bisztró remek választás brunchok, ebédek és vacsorák helyszínéül, családok és baráti társaságok számára egyaránt. A gazdag brunch menü olyan ízletes finomságokat kínál, mint a shakshuka, a kacsamáj benedict vagy a rozskovászos házi készítésű kenyéren kínált avokádó. A reggelik kb. 4 000 és 8 000 forintba kerülnek.

Az ebédkínálatot elnézve, az étlapon olyan különleges magyar fogások szerepelnek, mint a halászlé, rakott krumpli, kacsapecsenye és töltött káposzta. Ha pedig vacsorára foglalnál asztalt, akkor az új zélandi báránytól a wagyu steakig mindent megtalálsz. A gazdag itallapon pedig a hazai és nemzetközi italok és borok egyaránt megtalálhatók.

Déryné Bisztró cím: Krisztina tér 3., I. kerület, 1013 Budapest 

13. Zazie Bistro

zazie bistro étterem budapest

Zazie Bistro Tripadvisor értékelés: 5.00

A Zazie Bistro friss a budapesti éttermek választékában, de azonnal elnyeri mindenki tetszését aki ide látogat. Mint tudjuk, néhány éve nyitotta meg kapuit a MOL Campus. Azonban az irodákon túl, lenyűgöző gasztronómiai lehetőségek várják nem csak az itt dolgozókat, hanem a környék lakóit is, és bárkit aki csodaszép, modern környezetben szeretne mennyei finom újrafogalmazott magyaros ételeket fogyasztani.

A Zazie Bistro a MOL Campus épületének földszintjén található. Remek hely üzleti megbeszélésekhez, ebédhez, és vacsorához egyaránt. Ha itt jártok, mindenképp kérjetek a hortobágyi palacsintából, és kóstoljátok meg életetek legfinomabb mákos gubáját! Garantáltan a legfinomabb! Emellett, a Zazie cukrászmestere gyerekkorunk kedvencét, a madártej ízvilágát is gazdagította, tálalását pedig újragondolta. Ezt nem árulhatjuk el itt, de érdemes kipróbálni ha a Zazieban jártok. A meglepetés megéri majd!

Zazie Bistro cím: Budapest, MOL Campus, földszint, Dombóvári út 28, 1117

14. Nobu

Nobu Restaurant Tripadvisor értékelés: 4,0

A NOBU története Budapesten túl nyúlik, 1994-re amikor Nobuyki Matsuhisa, Robert de Niro és üzlettársaik megnyitották az első NOBU vendéglőt New Yorkban. Azóta a vendéglő megnyitott a világ körül Las Vegastól, Malibu, Milánó, Miami, Hong Kong, Melbourne, San Diego és Dubaion keresztül egész Moszkváig rengeteg városban. Budapest szívébe, a Kempinski Hotelbe 2010-ben érkezett meg az új stílusú japány konyha.

A Nobuban Nobuyuki Matsuhisa séf újragondolt japány konyhába ötvözi a dél-amerikai gazdag ízvilágot. Egy elegáns étterem ahol a világ ízeit élvezhetjük nagyvilági környezetben. Madonna szerint az a város, ahol Nobu nyílik, megváltozik. Ezt személyesen is megtapasztalhatjuk a Kempinskiben. A vendéglő ajánlására aki először eszik a Nobuban, próbáljon ki 3 dolgot a menü 8 csúcspontja közül, azaz végighaladva a fogásokon az előételtől a desszertig.

Nobu cím: Budapest, Erzsébet tér 7-8, 1051

15. Felix Kitchen & Bar

étterem budapest

Felix Kitchen & Bar Tripadvisor értékelés: 4.0

Mint láthattad, a legjobb éttermek Budapest belvárosában találhatók, ezek közül pedig számos fantasztikus panorámát nyújt a Duna partra. A FELIX Kitchen&Bar a Széchenyi Lánchíd és az Erzsébet híd között található, így kedvedre csodálhatod a Duna part nevezetességeit. Az étterem egy teljes értékű kortárs művészeti tér, ahol számos rendezvény és kiállítás kerül megrendezésre. A beltér elegáns és hívogató, otthonos kényelmet nyújt a vendégek számára.

Az étlapot klasszikus kedvencek alkotják, amelyek különleges, kiváló minőségű alapanyagok felhasználásával készültek. A séf a magyar és francia konyha konyha mellett a mediterrán gasztronómiát is becsempészi a felszolgált ételekbe. 

Az előételek között helyet kaptak francia sajtok, kaviár variációk, valamint Gillardeau osztriga. A főételek között megtalálható a szarvasgulyás, a marha bélszín, de tengeri sügér, óriási fekete tigrisrák, valamint bárányborda is. A főételek átlagosan 15 000 és 20 000 forintba kerülnek. Természetesen nem maradhat el a lenyűgöző borkínálat sem, amely magyar és nemzetközi borokat egyaránt tartalmaz. Miket tartogat még Budapest étterem kínálata? Görgess tovább és megtudod!

Felix Kitchen & Bar cím: Ybl Miklos tér 9, I. kerület, 1013 Budapest

16. Budapest Bisztró Csárda

Budapest Bisztró Csárda Tripadvisor értékelés: 4.5

Ha érdekel egy magyaros étterem Budapest belvárosában, akkor irány a Budapest Bisztró Csárda! A Budapest éttermek közül a Bisztró Csárda egy meglehetősen egyszerű, de annál otthonosabb és lazább környezetben várja vendégeit. A konyhára elsősorban a magyaros ízek jellemzőek, de olasz finomságokból sincs hiány!

A házi tészták, rizottók és fatüzelésű kemencében sült pizzák mellett a magyar konyha remekei is felsorakoznak. Az előételek között megtalálgatók az olasz sajtok, de a szürkemarha kolbász, valamint a hortobágyi palacsinta is helyet kapott.

A magyaros főételek menüjét olyan mennyei fogások ékesítik, mint a jércemell, vörösboros marhapörkölt, a nokedlivel tálalt csirkepaprikás, vagy a Budapest bélszín steak. A főételek 7 000 és 17 000 forint körül mozognak, míg a pizzák átlagosan 5 000-6 000 forintba kerülnek. Az itallap gazdagon tartalmaz hazai és olasz borokat, párlatokat, de frissítő limonádékat és koktélokat is kóstolhatsz.

Budapest Bisztró Csárda cím: Vecsey Utca 3, XX. kerület, 1054 Budapest 

17. Monkey Bistro

Monkey Bistro Tripadvisor értékelés: 4.0

A hangulatos éttermek Budapesten kétségtelenül csábítóak, de a rooftop bárok is legalább ekkora népszerűségnek örvendenek. A Monkey Bistro a kettőt ötvözi, a különleges miliőt és ízletes fogásokat megkoronázza a fantasztikus panorámát nyújtó rooftop terasz.

Az étterem Budapest várkerületében található, a Budapest Történeti Múzeum szomszédságában. A laza stílusú étterem tökéletes helyszíne a kikapcsolódásnak és felhőtlen szórakozásnak. A konyhára a magyar és nemzetközi ételek egyaránt jellemzők. Az étlapon például helyet kapott a parasztmájas, a mangalica-rilette, valamint az abált szalonna, de a tigrisrák, kacsa rámen, és maracujával ízesített csicsókakrémesleves is.

A főételeknél leginkább magyar fogások köszönnek vissza, tanyasi csirkemell, Nádudvari bélszín steak, fogasfilé és báránycsülök, csak hogy néhányat említsünk. Míg az előételek kb. 4 000 forintba kerülnek, a főételek 5 000 és 9 000 forint körül mozognak. Az itallapon számtalan gintonic variáció szerepel, de koktélok, borok, pezsgők és csapolt sör is megtalálhatók.

Monkey Bistro cím: Ybl Miklós Tér 4 Várkert Bazár, I. kerület, 1013 Budapest

18. Rudas Bistro

Rudas Bistro Tripadvisor értékelés: 4.0

Budapest éttermek válogatásunk következő szereplője a Rudas Bistro. Ez a magyaros étterem Budapest egyik legszebb helyszínén található, a Gellért-hegy lábánál, ahonnan fantasztikus dunai panoráma tárul a vendégek szeme elé. A Rudas Bistro a modern magyar és a nemzetközi konyhai ízeit ötvözi.

A szezonális alapanyagokból gondosan megalkotott fogások egyszerre repítenek vissza a régi idők nosztalgikus világába és hoznak frissességet a gasztronómiai életbe.  Az étlap gyakran megújul, de olyan mennyei fogásokra számíthatsz, mint a kakas consommé  csirke-gomba gyozaval, de a tradicionális magyar konyha kedvelőinek természetesen a gulyásról sem kell lemondaniuk.

A főételek között megtalálható a tanyasi paprikás csirke, a juhtúrós sztrapacska, a brassói, de a mennyei marhaburger is megér egy próbát. A főételek nagyjából 5 000 forintba kerülnek. Az itallapon hazai és nemzetközi borok, koktélok és röviditalok szerepelnek.

Rudas Bistro cím: Döbrentei tér 9, I. kerület, 1013 Budapest

19. Menza Étterem és Kávézó

Menza Étterem és Kávézó Tripadvisor értékelés: 4.5

Budapest kávézók és vendéglők terén nem szenved hiányt, a Menza Étterem és Kávéház pedig a kettőt kombinálva erősíti a kínálatot. Mindezt pedig egy végtelenül oldott, otthonos hangulatú környezetben. A Menza filozófiája szerint ez egy olyan étterem, ahol amellett, hogy a teraszon sütkérezve elszürcsölheted a kávédat, jót is tudsz enni. 

Az étlapon a hét minden napjára külön összeállított ebédmenü várja a vendégeket, emellett pedig a menülap gazdag ételkínálatot is tartalmaz. Az ételek listáját végignézve gyorsan rájöhetünk, hogy nemzetközi konyháról van szó, hiszen a kacsából és mangalicából összeállított hidegtál mellett venezuelai arepa is rendelhető avokádóval és garnélával.

A főételek között mangalicaszűz, thai zöld curry, grillezett báránymáj, hagymás rostélyos steak, vörösboros marhapörkölt, rizottók, burgerek és tészták is szerepelnek. A főételek ára általában 5 000 forint körül mozog. Az itallapon kávék, üdítők, limonádék, csapolt sörök, gyomorkeserűk, hazai és külföldi borok egyaránt megtalálhatók.

Menza Étterem és Kávézó cím: Liszt Ferenc tér 2, VI. kerület, 1061 Budapest

20. Fuji Japán Étterem

Fuji Japán Étterem Tripadvisor értékelés: 4.5

Japán étterem Budapest egy csöndes, nyugodt szegletében? Igen! Míg a legjobb ázsiai éttermek Budapest belvárosába tömöröltek, a Fuji a város zajától messze várja pihenni és feltöltődni vágyó vendégeit. A Fuji 1991-ben nyílt és Magyarország első tradicionális japán vendéglőjeként van számon tartva.

Az étterem stílusát az egyszerű, letiszult japán belsődizájn határozza meg. A jól ismert sushi and sashimi fogásokon túl olyan klasszikus japán gasztronómiai specialitások is megtalálhatók az étlapon, mint a teppanyaki, a tempura, a nabemono, vagy a tészták. A szakácsok gondosan összeválogatott kiváló minőségű alapanyagokból alkotják meg a klasszikus japán konyha remekeit a legújabb technológiák alkalmazásával.

A Fuji egyik különlegessége a tatami szobák, amelyek biztosítják az intimitást, legyen szó akár kétszemélyes vacsoráról vagy többtíz fős rendezvényről. Az árazást tekintve, a két személyes sushi tál 30 900 forintról indul. A levesek és előételek 1 400 forintba kerülnek, míg a rámenek átlagosan 5 000 forintba. Az itallapról természetesen nem hiányozhat a sake, illetve az umeshu, de a japán whiskey válogatás is figyelemre érdemes.

Fuji Japán Étterem cím: Csatarka ut 54. III. kerület, 1025 Budapest

21. Főőrség Étterem és Kávéház

Főőrség Étterem és Kávéház Tripadvisor értékelés: 5.0

Budapest éttermek terén megannyi izgalmas helyszínt tartogat mind a turisták, mind a magyarok számára. A Főőrség Étterem és Kávéház azonban egy olyan magyaros étterem Budapest várkerületében, amely Budai Várpalota szívében található. Pazar elegancia, kifinomult berendezés és ízletes magyar fogások gondoskodnak a marandó élményről. 

Az étlap olyan autentikus magyar ételeket kínál, mint az újházi kakasleves, a gulyásleves, a konfitált kacsacomb káposztás cvekedlivel vagy a bivalypörkölt. A hagyománytisztelet az étlap minden apró elemén meglátszik, de néha egészen kimagasló fogásokon is megakadhat a szemed. Ilyen például a Gránátos Induló, amely kis ízelítőt kínál a Magyar Honvédek ételeiből. 

Ha ide foglalsz asztalt, mindenképp hagyj helyet a desszertnek. Érdemes a borlapot is fellapoznod, a neves magyar borok mellett gyöngyözőborok és pezsgők is találhatók. Nem beszélve arról, hogy ősi magyar szőlőfajtákból készült különleges borokat is lehetőséged lesz megkóstolni.

Főőrség Étterem és Kávéház cím: Budai Vár, Hunyadi Udvar, I. kerület, 1014 Budapest

22. Manna Lounge & Étterem

étterem budapest

Manna Lounge & Étterem Tripadvisor értékelés: 4.0

A következő étterem Budapest belvárosában található, a Sándor Palotától nem messze. A vendéglő Budapest egyik legkülönlegesebb helyszínén, az Alagút tetején kapott otthont, ahonnan pazar kilátás tárul a vendégek szeme elé. A hely különlegessége, hogy nemcsak meleg időben, de a fűtőtött átlátszó falú sátornak köszönhetően a téli időszakban is lehetővé teszi a különleges panoráma csodálását. 

Mindeközben pedig a nemzetközi és magyar konyha gondoskodik az ízlelőbimbók lenyűgözéséről is. Az étlapon olyan különlegességeket találsz, mint a wasabis-fehércsokoládés karfiolkrémleves vagy a gyümölcsteában pácolt fogas filé. A hagyományos ízek kedvelői sem távoznak csalódottan, hiszen olyan finomságokat kóstolhatnak meg, mint a hagymás lepénnyel tálalt szűzpecsenye, a rosé kacsamell, a csirkemell supreme vagy a vasutas burger. 

A Manna Lounge Étteremben a levesek és előételek 2 000 és 5 000 forintba kerülnek, a  főételek 5 000 és 7 000 forint között mozognak, valamint a desszertek 1 900 forintba kerülnek. Az gazdag itallapon röviditalok, likőrök, vermutok, whiskey válogatás, sörök, borok és pezsgők szerepelnek.

Manna Lounge & Étterem cím: Palota ut 17, I kerület, 1014 Budapest

23. Spinóza Bisztró

Spinóza Bisztró Tripadvisor értékelés: 4.0

A következő étterem Budapest színházkedvelői számára különösen kedves, ugyanis a Belvárosi Színháztól és az Urániától csupán rövid sétára található. A Spinóza Bisztró különlegessége (ínycsiklandozó fogásai mellett természetesen), hogy esténként élőzenével várja vendégeit, péntek esténként pedig Klezmer koncert kerül megrendezésre a vendéglőben.

Az étterem a régi éttermek eleganciájával köszönti az ide betérőket, sötét fabútorok és antik bútordarabok díszítik a belteret. A konyha elsősorban magyar gasztronómiai specialitásokat kínál. Ezek közé tartoznak olyan házias fogások, mint a roston sült magyaros pácolt libamell lecsós burgonyával, libakolbásszal főzött házias töltött káposzta vagy a sült libacomb hagymás törtburgonyával és párolt lilakáposztával.

Míg az előételek általánosan 3 000 forintba kerülnek, a főételek ára 5 000 és 7 000 forint körül mozog. A Spinóza Bisztró kecsegtető borlappal fogadja vendégeit, amelyen hazai borok sorakoznak. Ha továbbra is kíváncsi vagy, hogy melyek a legjobb éttermek Budapesten, olvass tovább! Tartogatunk még néhány remek éttermet, amiről érdemes tudnod!

Spinóza Bisztró cím: Dob utca 15, VII. kerület, 1074 Budapest

24. Indigo – Flavors of India

Indigo – Flavors of India Tripadvisor értékelés: 4.5

A legjobb indiai étterem Budapest 6. Kerületében? Nos, ha érdekelnek különleges éttermek Budapest belvárosában, az Indigot bátran ajánljuk figyelmedbe. Közvetlenül a Terrorháza Múzeum mellett található indiai étterem hatalmas népszerűségnek örvend ázsiai éttermek Budapest viszonylatban. Az Indigo több, mint 140 különböző fogással kápráztatja el az indiai konyha szerelmeseit.

Az egyik legismertebb budapesti indiai vendéglőként, az Indigo előtérbe helyezi az alapanyagok magas minőségét, a hibátlan, autentikus kivitelezést, valamint a vendégszeretetet, amely az étterem filozófiája szerint a maradandó kulináris élmény fontos hozzávalója. A vendégek pedig autentikus, elegáns indiai környezetben fogyaszthatják el izgalmas ízvilágú falatokat.

Az Indigo étlapja olyan ínycsiklandozó fogásokat kínál, mint a Thali, a tandoorban készült húsételek és curryk, de pulao, bryani, tenger gyümölcsei, valamint a kihagyhatatlan fűszerezett indiai házi naan kenyereket is érdemes megkóstolnod. A főételek 4000 és 6000 forint között mozognak, a Thali 3 490 forintba kerül. Különleges éttermek Budapest belvárosában és környékén? Görgess tovább és ismerj meg még több remek vendéglőt, ahová érdemes asztalt foglalnod!

Indigo – Flavors of India cím: Jókai utca 13., XIX kerület, 1066 Budapest

25. Pörc & Prézli

Pörc & Prézli Tripadvisor értékelés: 4.5

Végül, de nem utolsó sorban a legjobb éttermek Budapest belvárosában és környékén gyűjteményünk utolsó szereplőjeként nézzük meg a Pörc & Prézlit. A Pörc & Prézli vendéglő Budapest belvárosában található, közel a Bazilikához. Az otthonos berendezésű kis étterem barátságos hangulattal hívogat, nem beszélve a mennyei illatokról és ínycsiklandozó falatokról.

A konyha a tradicionális magyar gasztronómia remekei határozzák meg, amelyek minőségi alapanyagokból készülnek. Igazi magyaros ételeket találsz itt, mint például az édesköményes tojásleves buggyantott tojással, a májas hurka, a hortobágyi húsos palacsinta, de székelykáposzta, gombapaprikás, fogasfilé, sertéscsülök és mátrai borzaska is fellelhető az étlapon.

A levesek kb. 3 000 forintba kerülnek, a főételek pedig általánosan 6 000 forintba. Az itallapon csapolt sörök, valamint a Szent András sörfőzde remekei találhatók. Ezen kívül külön borlapból és pálinkalapból is válogathatsz, amelyek neves magyar borászatok és pálinkafőzdék zamatos nedűit kínálják. 

Pörc & Prézli cím: Lázár u. 1, VI. kerület, 1065 Budapest

Összefoglaló: legjobb éttermek Budapest

Ez volt tehát a válogatásunkban ismertetett 20 legjobb étterem Budapest belvárosában és környékén. Mint láthattad Budapest étterem kínálata lenyűgöző. Legyen szó magyar konyháról, nemzetközi fogásokról, fúziós éttermekről vagy akár a Távol-Kelet kifinomult ételeiről, a fővárosban maradéktalanul mindent megtalálni a lehető legjobb minőségben. Míg egyes hangulatos éttermek Budapesten az egyszerűség jegyében az ízletes ételekkel és végtelen vendégszeretettel ejtik ámulatba a vendégeket, más Michelin csillagos éttermek többfogásos menüsorral okoznak váratlan meglepetéseket a gasztronómiai csodák keresőinek. Egy biztos azonban, válaszd bármelyik éttermet is a listánkról, a fantasztikus hangulat és mennyei fogások garantáltak.

Pin: legjobb éttermek Budapest – étterem Budapest

Budapest Éttermek – Legjobb Éttermek Budapesten
Spread the love
Scroll to top

You cannot copy content of this page