Search
Close this search box.

25 Olasz Város – Legszebb Olasz Városok

olasz városok

Bárhol is jársz Olaszországban, mindenhol szépség, művészet és egyediség köszön vissza rád. Minden régiónak és minden olasz városnak megvan a maga története, saját ritkaságnak számító szépségei, amelyek kiemelik és megkülönböztetik a megszokottól. Az országon átutazva megfigyelhető, hogy az olaszországi városok építészeti stílusa  északról dél felé tartva változik. Megannyi észak olasz város mindig is komoly hatással volt Nyugat-Európára, az Osztrák-Magyar Birodalomra, sőt Franciaországra is. Ez mai viszonylatban is igaznak számít. Mindeközben a déli kisvárosok, az olasz tengerparti városok teljesen eltérőek. A városok építéséhez használt kő színe északról délre változik, így a városok általános megjelenése is változó. A listánkon szereplő legszebb olasz városok mindegyike egy igazi gyöngyszem, és mindegyik megérdemli a figyelmet.

25 Olasz Város – Legszebb Olasz Városok

 

A cikkünk célja a legszebb olasz városok bemutatása. Ehhez 25 kisebb olasz várost választottunk ki. Ezeket az városokat úgy gyűjtöttük össze, hogy végignéztük az összes varázslatos helyet északtól délig. Így összeállításunkban egyaránt feltűnik hegyvidéki észak olasz város, tengerparti város és olyan városok is, amelyek Olaszország legszebb tavainak közelében fekszenek. Listánk összeállításánál igyekeztünk különböző régiókból válogatni. A jó hír, hogy közelükben nemzetközi repülőtereket találni, de kereshetsz autókölcsönzőket is, hogy kényelmesen elérj ezekre a helyekre. Előfordulhat ugyanis, hogy ezek a kis olasz városok távol esnek a vasútvonalaktól vagy túl sok időt vesz igénybe az utazás, ha busszal szeretnéd megközelíteni őket.

1. Alberobello

Alberobello az egyik legkiemelkedőbb város a híres olasz városok közül, és határozottan Dél-Olaszország egyik legjobb városa. A Puglia régióban található olaszországi kisvárosokról beszélve nem maradhat le a bakancslistáról Alberobello. A híres Trulli házak, amelyek népszerűek ebben a régióban, egészen kiemelkedővé teszik ezt a helyet.

Az igazsághoz hozzátartozik, hogy az emberek általában nem töltenek itt néhány óránál többet, mivel csak néhány utcán találhatók Trulli házak, de ez a hely így is tökéletes úticél ha Pugliában jársz. Ennek a vidéknek a felfedezéséhez mindenképpen autóra lesz szükséged, különben Puglia gyönyörű városait és strandjait lehetetlen felfedezni. Vonattal vagy busszal Alberobello meglátogatása Bariból vagy Polignano a Mare-ból sajnos rengeteg időt vesz igénybe.

2. Amalfi

amalfi coast beaches

A legszebb olasz városok gyűjteményünkből nem hiányozhat az Amalfi-part ékköve, Amalfi városa. Ha az olasz tengerparti városok szerelmese vagy, akkor Amalfi számodra kihagyhatatlan. Mégis, amikor az emberek egy olasz turistavárost keresnek Nápoly közelében, általában Positano-t választják. Amalfi azonban nincs messze Positano városától, és a nagyszerű buszjáratnak köszönhetően könnyen megközelíthető.

A vendégeket gyönyörű szállodák várják Amalfiban, lenyűgöző kilátással, nagyszerű éttermekkel, gyönyörű stranddal és egy elbűvölő városközponttal, amelyeket muszáj felfedezni. Míg a szomszédos Positano hírnevének köszönhetően népszerűbb, Amalfi azon olasz tengerparti városok közé tartozik, amelyek nem telnek meg zsúfolásig turistákkal, és ahol az olasz nyár maximálisan élvezhető. Tökéletes nyári úti cél, amely könnyen elérhető Nápolyból autóval, komppal és busszal egyaránt.

3. Bellagio

things to do in Lake Como italy

Olaszország gyönyörű kisvárosait kémlelve, Bellaggio a Comói-tó tagadhatatlan gyöngyszeme, amit semmiképp nem szabad kihagyni! Olaszországot meglátogatva legtöbben Toszkánában, Lazióban, Pugliában vagy Campaniában szeretnek elidőzni, de az az igazság, hogy ez az észak olasz város egyedülálló szépségével pótolhatatlan élményt nyújt. 

A Comói-tó Olaszország egyik legszebb és egyben legexkluzívabb helye, gyönyörű városokkal, nagyszerű éttermekkel, luxusszállodákkal és lélegzetelállító kilátással a tóra, miközben körben az Alpok lenyűgöző látképe fogad. Bellaggio városa Milánóból vonattal, busszal vagy autóval egy órán belül elérhető. Mint mondtuk, ez a város egy gyöngyszem, amit érdemes bármikor meglátogatni!

4. Bolzano

Bolzano egy másik olyan észak olasz város, amit érdemes meglátogatni. Dél-Tirol fővárosa, amely 1918-ig (az első világháború végéig) Ausztriához tartozott. Érdekessége, hogy itt a németet, az olaszt és a ladin nevű helyi nyelvet széles körben beszélik. Ez az egyedülálló jellegzeteség teszi a területet történelmileg izgalmassá és kulturálisan frissítővé. Az osztrák és olasz építészet keveréke is széles körben jelen van.

Bolzano könnyen megközelíthető, hiszen autostrada (autópálya) köti össze az ausztriai Innsbruckot Bolzanóval, tovább folytatódva Veronáig. Bolzano Ausztriából és Veronából egyaránt elérhető. Veronából vonattal körülbelül egy óra és néhány perc Bolzano. Ugyanakkor, tökéletes úti cél azoknak is, akik Olaszország legjobb síterepeit keresik!

5. Como

things to do in Lake Como italy

A legszebb olasz városok listánk következő szereplője a lenyűgöző észak olasz város, Como. A város a Comói-tó partján, illetve az olasz Alpok között fekszik. Ez a város a legkönnyebben megközelíthető egynapos kirándulásra Milánóból, de ha nincs autód vagy nem sikerült bérelni, vonattal is egyszerűen elérhető a Milano Centrale-ból.

Olaszország egyik legbájosabb kisvárosaként Como gyönyörű utcákkal, kedves kis épületekkel, nagyszerű éttermekkel és bájos tóparti sétányokkal rendelkezik. Tökéletes hely a Comói-tó által kínált természeti szépségek felfedezéséhez. Ha több időt szeretnél itt a tó közelében tölteni, Comóból könnyen meglátogathatod a többi tóparti várost is.

6. Ferrara

Ferrara az egyik legszebb észak olasz város az Emilia Romagna régióban. Tökéletes választás például egynapos kiránduláshoz Bolognából indulva. A középkori város valóban Olaszország egyik legkiemelkedőbb városa. Itt járva felfedezheted a történelmi központ középkori kis utcáit, a katedrálist és a sok más gyönyörű teret, utcát, amelyek mind egyedi épületekben és építészeti remekművekben gazdagok.

Emilia Romagna városaként Ferrara természetesen gasztronómiai szempontból is kiemelkedő. Érdemes itt megkóstolni a Tenerinát, amely egy híres olasz desszert, de az egyik legfinomabb helyi tésztaétel, a Cappellacci di Zucca con Ragu is megér egy próbát. A cappellacci egy sütőtök krémmel töltött óriási tortellini, és bolognai raguval tálalják a tetején. Valami hihetetlen, őszintén, muszáj megkóstolni!

7. Matera

Materát az olasz Minas Tirith-nek is hívják, és mindenképpen egy különleges hely a híres olasz városok közül. Matera Basilicata régióban található, körülbelül egy óra buszútra a Bari nemzetközi repülőtértől. Van egy busz, amely óránként szállítja a látogatókat Materába. A barlangok, a régi házak és a gyönyörű város felfedezése mellett feltétlenül állj meg Materában enni, hiszen a Basilicata régió ételei egyszerűen mennyeiek!

Matera a világ egyik legrégebbi városa, 8000 éves múltra tekint vissza. A várossal szembeni völgyben vannak olyan barlangok, ahol bizonyítékot találtak arra, hogy több mint 8000 évvel ezelőtt emberek éltek itt. Matera ugyanakkor az UNESCO világörökség része, és határozottan az egyik legkülönlegesebb, legszebb olasz dombváros, amit valaha láttam!

8. Manarola

A legszebb olasz városok listánkról nem hiányozhat Manarola sem. Manarola a Liguria régió egyik legszebb városa és egyben az olasz tengerparti városok közül az egyik legegyedibb, amit csak meglátogathatsz. Cinque Terre kétségkívül csúcspont az utazók körében, Manarola pedig egyike Cinque Terre 5 városának. Fedezd fel a környéken Liguria legjobb strandjait, gyönyörködj az elképesztő panorámában, a bájos utcákban és lélegzetelállító tengerpartokban.

Ide utazva feltétlenül látogasd meg Manarola éttermeit és kóstolj bele olyan finom ligur ételekbe, mint például a pesto vagy a focaccia. Ha kedved tartja, remek túrákra is indulhatsz a környéken. Különleges például a manarolai útvonal, ugyanis az ösvényről lenyűgöző a kilátás! Ja, és persze ki ne hagyd az Aperitivo idejét, amely a sziklákon a legemlékezetesebb!

9. Modena

Ismét visszatérünk Emilia Romagna régióba, és elhozzuk Modenát, az egyik legbájosabbat a híres olasz városok közül, amelyet muszáj felfedezned. A portékák széles választékán, a gyönyörű történelmi központon, az lenyűgöző építészeten, templomokon és a művészeteken túl Modena éjszakai életéről is híres. Itt járva mindenképp látogasd meg Modena legjobb éttermeit is, hiszen a gasztronómia ellenállhatatlan. 

És mindezen felül itt találhatod a világszerte híres modenai balzsamecet is! Az étel ebben a városban is látványos, csakúgy, mint Emilia Romagna-ban mindenhol, de a választék itt hihetetlen! Modena egyéb okok miatt is Olaszország egyik legjobb városa. A város ugyanis a híres tenor, Luciano Pavarotti szülővárosa, valamint a leghíresebb olasz autómárka, a Ferrari otthona.

10. Orvieto

Orvieto az umbria híres olasz városok közül az egyik legszebb dombváros. Ha gyönyörű, dombtetőn elterülő olasz városokat keresel Róma közelében, Orvieto autóval vagy vonattal körülbelül 1,5 óra alatt megközelíthető. Orvieto óvárosa, a felfedezésre váró hely, a vasútállomástól felfelé található. A hihetetlen báj és vendégszeretet az egyik legkülönlegesebb olasz kisvárossá teszi a Orvieto városát.

Az állomás közelében sikló köti össze az alsóvárost a felsővárossal, de minibusz is átszeli a várost. Azonban az egyik legjobb módja annak, hogy láthasd a lenyűgöző kilátást, ha felsétálsz a kilátóhoz. Orvieto óvárosa rengeteg szépséget rejt, megcsodálhatod itt a Duomo di Orvieto-t, a lenyűgöző, 13. századi katedrálist, amely a gyönyörű Piazza del Duomo-n található. Ha meglátogattad a katedrálist, tegyél egy kört a barlangokban. Orvieto alatt több mint 1200 barlang található, amelyek eredete az etruszkok idejére nyúlik vissza, és mindegyiket ember alkotta.

11. Parma

things to do in parma

Ismét visszatérve Emilia Romagna régióba, vessünk egy pillantást egy másik egyedi helyszínre a híres olasz városok közül, Parmára. Parma Olaszország egyik legkiemelkedőbb városa, és 2020-ban Európa kulturális fővárosa volt, több okból is. A város gyönyörű, hangulatos, és megvan neki ez a különleges Emilia-Romagnai stílusa ami kissé visszafogott, kissé konzervatív, de imponáló.

Ha egy észak-olaszországi várost szeretnál meglátogatni, Parmát az északi régiók és Toszkána között találod. Könnyen megközelíthető Bolognából, Firenzéből és Milánóból is. Parmának kiemelkedő építészete, igazán hangulatos történelmi központja, lenyűgöző színháza, múzeumai és kastélya is van. Ezen túlmenően fontos a leghíresebb sonka, a Prosciutto di Parma, de a világhírű parmezán sajt, a Parmigiano Reggiano is megemlítése is, amelyek mind ide köthetők.

12. Piacenza

piacenza

Listánkon a következő szereplő egy másik észak olasz város, egy rejtett gyöngyszem, Emilia Romagna egyik legszebb városa, Piacenza. A jó hír, hogy Piacenzát még nem lepték el a turisták, így egy igazán autentikus olasz kisváros élményét nyújtja. Itt járva fedezd fel a Piazza Cavallit, középen a lenyűgöző Palazzo Vecchióval.

Ezután pedig olyan látványosságok várnak, mint a Palazzo Farnese, a Duomo di Piacenza és a Basilica di Sant’Antonino. Utóbbiban gyönyörű freskókat találsz. Piacenza történelmi központja bájos, és tele van kávézókkal, éttermekkel és bárokkal. Kihagyhatatlan egy helyi kávé kipróbálása, mint a Musetti. Nem beszélve az ételről! A leghíresebb olasz felvágottak közül három Piacenzában készül. Ezek a piacenzai Coppa, Pancetta és Salume.

Ezenkívül az egyik leghíresebb étel, amelyet itt érdemes megkóstolni, az a brodói Anolini. Ez hasonló a tortellinihez, lekerekített, és úgy néz ki, mint a nap. Az anolini stracottóval van töltve, ami egy 3 napig főzött darált hús, sajttal megbolondítva. Ezt a tésztát húslevesben tálalják, a tetejére pedig érdemes egy Parmigiano Reggiano-t szórni!

13. Polignano a Mare

polignano a mare

Polignano a Mare Puglia régió egyik kiemelkedő fénypont a legszebb olasz városok közül. A Pugliában található olasz tengerparti városok közül Pilgnano a Mare leginkább különleges strandjairól híres, amely remek nyári úti céllá teszi a várost. A gyönyörű fehér történelmi központ, hangulatos utcák és gyönyörű kilátás a sziklák tetejéről csak tovább fokozzák az élményt és feledhetetlenné teszik az itt töltött időt.

Polignano a Mare Dél-Olaszország egyik legszebb városa, amely nemcsak megfizethető, de mesés is, és az egyik legfestőibb városi stranddal rendelkezik. A város éjszakai élete is kiemelkedő, és a híres pugliai gasztronómia leírhatatlan. Semmiképp se hagyd ki a helyi ételek megkóstolását a város osteriáiban és trattoriáiban. Polignano a Mare-t Bariból érheted el a legkönnyebben. Megközelíthető vonattal vagy busszal, de mint az Pugliában lenni szokott, autóval a legkényelmesebb a közlekedés!

14. Portofino

portofino hotels

Portofino az olasz tengerparti városok közül az egyik legkifinomultabb, legexkluzívabb és kétségkívül a legszebb. Ha a legszebb, sőt legmenőbb olasz tengerparti várost keresnéd, akkor Portofinonak határozottan a lista élén a helye. Ez a város az olasz riviérán, Lugia régióban található. Ha felkerült Portofino a listádra, akkor készülj fel egy remek nyaralásra egy lélegzetelállítóan szép helyen.

Jachtok, exkluzív helyek, drága ételek, a legvarázslatosabb panorámák, mindezt megtalálod Portofinoban. Positanohoz hasonlítva, Portofino könnyedén felveszi vele a versenyt. A pihenés és a csónakázás mellett túrázhatsz, búvárkodhatsz vagy más vízi sportokat is kipróbálhatsz a környéken. Itt mindenképp érdemes ellátogatnod a Chiesa di Divo Martino-ba is, miközben felfedezheted a város összes elegáns, divatos és előkelő helyét. Portofino könnyen megközelíthető Milánóból vagy Genovából.

15. Positano

best places to visit in Campania Italy

Positano határozottan az egyik leghíresebb az olasz tengerparti városok közül. Mindenki látott fotót vagy hallott már a színes sziklaparti városról, amely valójában az egyik legnépszerűbb olasz turistaváros Nápoly közelében. Positano az Amalfi-parton található. Egy álomszép úti cél, ahonnan gyönyörű kilátás nyílik a tengerre és magára a városra is.

Positano csodálatos ételekkel, álomszép naplementével, nagyszerű éttermekkel és a remek amalfi-parti stílusú szállodákkal várja a vendégeket. Ez a hely túlzás nélkül úgy néz ki, mintha egy meséből bukkant volna elő. Előnye, hogy könnyen megközelíthető Nápolyból komppal vagy busszal. Élvezd a robogózást a szerpentineken, és fogyassz el néhány nagyszerű tenger gyümölcsét a gyümölcsfák alatt vagy a város strandján pihenve.

16. Porto Cervo

Ha az olasz tengerparti városok után vágyódsz, Porto Cervo az egyik csúcspont, amikor Szardínia szigetére kerül a sor. Ez egyike azon kisvárosoknak Olaszországban, ahová csakúgy, mint Portofinóba, főleg a gazdag és híres emberek vonulnak el pihenni és szórakozni. Elegáns partihelyek, divatos éttermek és jachtok körös-körül az ami itt fogad.

Ezen a területen rengeteg luxusszálloda, tengerparti klub és Észak-Szardínia legszebb strandjai találhatók. Costa Smeralda meglátogatása az egyik legjobb választás, ami még emlékezetesebbé teszi az olasz nyaralásod. A fehér homokos strandok és a kristálytiszta világoskék és smaragd víz itt olyan, mint sehol máshol!

17. Ravenna

Ravenna

Az legszebb olasz városok másik példája Ravenna, amely az Emilia Romagna régióban fekszik. Ravenna gyönyörű strandokat kínál. Emellett gazdag ókori történelemmel rendelkezik, amely egészen a római időkig tekint vissza. A bizánci időkből származó freskók és mozaikok széles és egyedi választékát is megcsodálhatod itt.  

A remek ételek,  kellemes strandok és a gyönyörű történelmi központ mellett Ravennában számos UNESCO világörökségi helyszín is fellelhető. Ha kihagynád például a nyüzsgő Riminit vagy csak elszabadulnál onnan egy kevés időre, Ravenna közel található hozzá és könnyen megközelíthető. Ravennát Bolognából vagy Velencéből vonattal is könnyedén elérheted. 

18. Rimini

A híres olasz városok közül Rimini az egyik legnépszerűbb, főleg a nyári szünet idején. Ez a város az Emilia Romagna régióban található, és ami igazán népszerűvé teszi, az a remek strandolási lehetőségek. Itt találhatók ugyanis Emilia Romagna leghíresebb strandjai. Ha olcsó olaszországi utazást szeretnél megejteni, Rimini egy megfizethető olasz város. Éppen ezért minden nyáron, a teljes szezonban zsúfolásig telik.

A város több kilométernyi homokos strandot kínál, jól kifejlesztett tengerparti területtel, tele éttermekkel, bárokkal és kávézókkal. Sok szállodának saját strandja is van a parton. Rimini éjszakai élete is kiemelkedő, amint azt el lehet képzelni, főleg nyáron. Bolognából, Velencéből vagy Milánóból könnyen elérheted ezt a várost közvetlen vonattal, de természetesen autóval bárhonnan kényelmesen eljuthatsz ide.

19. Siena

siena

Siena Olaszország egyik legszebb toszkán városa. Ha híres olasz városok érdekelnek a hegyvidéken, Siena remek úti cél lehet. Ez a város rengeteg csodálatos épülettel és történelmi nevezetességgel fogadja vendégeit. Ilyen példáult a Piazza del Campo, amely Európa egyik leghíresebb középkori tere.

De ne feledkezzünk meg Olaszország egyik legimpozánsabb templomáról, a sienai katedrálisról sem. Ugyanakkor ott vannak a nagyszerű toszkán ételek és a helyi specialitások, mint a szarvasgomba, olívaolaj, sajtok, pácolt húsok, de a kerámiák is megérdemlik a figyelmet. Siena a romantikus kiruccanások, a nászutak és a nagyszerű toszkán borok városa.

Könnyen megközelíthető Rómából, de az utazók körében népszerű célpont egynapos kirándulásként is Firenzéből. Ha Toszkánát autóval fedeznéd fel, Siena egyike azoknak a toszkán városoknak, amelyeket nem szabad kihagynod! 

20. Sirmione

Castle sirmione Italy

Sirmione az egyik legszebb észak olasz város a Garda-tó környékén. A tó déli partján található, történelmi központja pedig a tavon elnyúló hosszú félszigeten épült ki. Sirmione azon kisvárosok egyike Olaszországban, ahol minden varázslat adott a felejthetetlen nyaraláshoz.

Az észak-olaszországi városok általában nagyon tiszták és nagyon jól karbantartottak. Ezért Sirmione is gyönyörűen tiszta, virágokkal és pálmafákkal borított. Csodálatos ételeket fogyaszthatsz itt, a közeli Valpolicellából származó nagyszerű borokat kóstolhatsz, illetve kellemes sétákat tehetsz a város utcáit járva. Élvezheted a nyarat a tóparton, miközben egynapos túrákra indulhatsz a hegyekbe vagy éppenséggel meglátogathatod a közeli Veronát.

21. Sorrento

A legszebb olasz városokról beszélve muszáj megemlítenünk az olasz tengerparti városok közül az egyik legnépszerűbbet, Sorrento városát. Ez a hely tulajdonképpen egy olasz turistaváros Nápoly közelében, a Sorrentói-félszigeten. Különlegessége, hogy a város a sziklák tetejére épült, így hihetetlenül gyönyörű kilátást kínál a Sorrento-öbölre és a Vezúv vulkánra.

Sorrento kétségkívül az egyik legkedveltebb város és nyári úti cél az Amalfi-parton. Egy igazán bájos város, amelynek utcáit narancs- és citromfák díszítik. Az étel Sorrentoban hihetetlen gasztronómiai élményt nyújt, és az is a népszerűségének oka, hogy Sorrento a környék egyik legolcsóbb városa. Ne feledd el kipróbálni a Gnocchi alla Sorrentina-t ha itt jársz!

22. Taormina

A legszebb olasz tengerparti városok szicíliai példája nem más mint Taormina. Taormina az egyik legkülönlegesebb tengerparti város Szicíliában, amely nem csak gyönyörű strandokat, hanem a görög időkig visszanyúló gazdag történelmet, az Etnára nyíló lenyűgöző kilátást és ínycsiklandozó szicíliai gasztronómiát kínál!

Taorminát Cataniából vagy Palermóból érheted el. Ha nem szeretnéd Szicíliát körbeutazni, ajánlott Cataniába repülnöd, és innen busszal vagy taxival Taorminába utaznod. Ha már a városban vagy, tervezz egy túrát az Etnára, amely során közelebbről is megnézheted Olaszország egyik aktív vulkánját. Bérelhetsz ATV-t, búvárkodhatsz, csónakázhatsz vagy sznorkelezhetsz. Ráadásul a görög színház is remek látnivaló! Ezen kívül természetesen rengeteg nagyszerű étterem található Taorminában, ahol érdemes belekóstolni a helyi különlegességekbe!

23. Trento

Trento az egyik legbájosabb alpesi észak olasz város Trentino Alto-Adige régióban. A város a Garda-tótól északra található, körülbelül 1 óra távolságra Veronától. Nagyon könnyű megközelíteni mind Veronából, mind Bolzanóból vagy Innsbruckból. Kétségkívül ez Észak-Olaszország egyik legszebb városa.

Trento sokat kínál látogatói számára. Nagyszerű ételek, hangulatos utcák, színes építészet, a Buonconsiglio kastély fogadja az utazókat, és mindez természetesen lenyűgöző kilátással az olasz Alpokra. Ez egy nagyszerű úti cél mindazok számára, akik a hegyvidékek szerelmesei! Túrára is indulhatsz a városban, valamint felfedezheted a környéken található sí központokat. Kulturális szempontból is gazdag hely Trento, ugyanis a városban számos múzeum, templom és kiállítás is megtalálható.

24. Tropea

A legszebb olasz városok listánk végéhez közeledve, nézzünk meg egy újabb gyöngyszemet a délen található olasz tengerparti városok közül. Tropea az egyik legnépszerűbb város itt, amely egyre nagyobb népszerűségre tesz szert a látogatók körében. Ha gyönyörű olasz városokat keresel a nyári vakáció eltöltésére, Tropea az egyik legjobb választás Calabria régiójában. Bár nehéz erre a területre repülni, Tropea más déli nagyvárosokból is elérhető.

A legenda szerint Tropeát, Olaszország egyik legbájosabb városát, maga Herkules alapította. A történelmi központ nagyon szép, miközben gyönyörű strand várja az utazókat közvetlenül a sziklák alatt. Megtalálható itt a Szent Mária-izola szentély is. Azok számára, akik olcsó úti célt keresnek homokos strandokkal, sziklákkal és Dél-Olaszország pótolhatatlan hangulatával, Tropea a megfelelő választás lesz.

25. Vernazza

Spiaggia di Vernazza, Cinque Terre

Vernazza Olaszország egyik legbájosabb városa. Cinque Terre 5 városának egyike, egy az olasz tengerparti városok közül, amely lélegzetelállító kilátást, bájos utcákat, helyi különlegességeket, élelmiszereket és kézzel készített termékeket kínál. Vernazza egy gyönyörű kis stranddal és tengerparti éttermekkel várja a kirándulókat, ahonnan gyönyörű panoráma élvezhetető.

Vernazza és Cinque Terre többi városa vonattal könnyen megközelíthető La Speziából, Genovából és Milánóból. Nem ajánlott autóval ellátogatni Cinque Terrébe, mivel a parkolás lehetetlen, és időpocsékolás. A vonat 5 percet tesz meg Cinque Terre városai között. A Vernazzától Monterossóig vezető útvonal egyben a Cinque Terre-ösvény egyik legszebb része, amely kihagyhatatlan élményt nyújt.

Legszebb olasz városok – Összefoglaló

Most, hogy a híres olasz városok gyűjteményünk végére értünk, reméljük, készen állsz az legközelebbi olaszországi utazásod megtervezésére. Cikkünkben igyekeztük lefedni Olaszország legnépszerűbb kisvárosait, a leghíresebb olasz dombvárosokat, illetve a tengerparti városokat is. Legyen az úti célod egy észak olasz város vagy inkább az egyik tengerparti kisvárosban ejtőznél a parton, a listánkon szereplő városokból szerintünk egyik sem okoz majd csalódást. Természetesen a cikkünkben szereplő 25 városnál sokkal több olyan hely van Olaszországban, ami gyönyörű és érdemes meglátogatni. Ha viszont kisebb városokba vágynál, a felsoroltak remek lehetőséget nyújtanak az olasz kultúrával, történelemmel, gasztronómiával és nem utolsósorban életérzéssel való megismerkedéshez!

Pin: legszebb olasz városok

25 Olasz Város – Legszebb Olasz Városok
Spread the love
Scroll to top

You cannot copy content of this page