Search
Close this search box.

15 Látnivaló Firenzében – Firenze Látnivalók

firenzei látnivalók

A művészetek városa, a reneszánsz szülőhelye, Toszkána szíve. Firenze az egyetlen olyan város Olaszországban, amely látni engedi a történelem, a kultúra és művészetek egymásba hajló váltakozását és fejlődését, úgy, ahogy azt még sosem tapasztaltad. Ha Firenze látnivalók után kutatsz, jó hírünk van számodra: a lehető legjobb helyre érkeztél. Alábbi bejegyzésünkben összegyűjtöttünk Firenze látnivalói közül szám szerint 15-öt, hogy mindenki megtalálja a számára kedves és érdekes programokat. 

Amennyiben több időt töltesz majd ebben a lélegzetelállító toszkán városban, a Firenzei dóm mellett megannyi látnivaló áll rendelkezésedre. Két vagy három nap alatt rengeteg helyre ellátogathatsz és remek programokon vehetsz részt. Vedd sorra a listánkon szereplő látványosságokat vagy sétálj elveszve Firenzében céltalanul, egy biztos: élményből nem lesz hiány! Városnézés, toszkánai napi kirándulások, borkóstolók, főzőtanfolyamok, Firenzében lehetetlen unatkozni. Élvezz ki minden csodálatos dolgot, amit Toszkána meseszép régiói kínálnak.

Firenze látnivalók – Firenze Nevezetességei

 

Melyek a legfontosabb Firenze látnivalók 1 nap alatt? Ha Firenzébe utazol és a firenzei dóm mellett egyéb látványosságok és programokra is kíváncsi vagy, akkor az alábbi utazási tippek tökéletesek lesznek számodra. Kihagyhatatlan helyszínek, látnivalók, fontos szobrok, terek, utcák, szállástippek, az alábbi listánkban mindent megtalálsz. Firenze kétségkívül egy csodálatos helyszínekben, művészetekben, történelemben gazdag város, ami elkápráztatja látogatóit. A belvárosban barangolva vagy épp a Firenze folyója mentén megpihenve átérezheted a téged körülvevő nagymúltú történelmet.

Bármely firenzei múzeum megannyi remekművet kínál a művészetek szerelmeseinek, szóval teljesen biztos, hogy tartalmas időtöltésre számíthatsz. Abban az esetben pedig, ha Firenzén kívül más helyekre is szívesen ellátogatnál, ajánljuk figyelmedbe Toszkána gyönyörű, vendégszerető városait, mint például Sienát. A pihenni vágyók kiélvezhetik a toszkán régió gyógyfürdőit és strandjait, illetve a kastélyok iránt érdeklődők számára is van bőven felfedeznivaló.

1. Piazzale Michelangelo

best things to do in Florence Italy

Listánk első szereplője a Piazzale Michelangelo, amely Firenze egyik legszebb látnivalója. Ha te is a városra tekintő panorámák rajongója van, akkor ez a helyszín kihagyhatlan számodra. A Piazzale Michelangelo a Firenze látnivalók közül az egyik legfontosabb állomás. Bár ez a helyszín a városközponton kívül helyezkedik el, mégis közel található hozzá. 

Egy könnyű 15 perces sétával könnyen megközelíthető Firenze történelmi központjából. Kelj át Ponte alle Grazie hídon, amelyet  a Santa Croce székesegyház közelében találsz. Erről a hídról gyönyörű kilátás nyílik a Ponte Vecchio hídra, illetve firenze folyója is látható.

Tulajdonképpen két útvonal közül választhatsz a Piazzale Michelangelo felé indulva. Az egyik egy szűkebb és meredekebb útvonal, amely szűk kis utcákon és lépcsőn vezet fel a domb tetejére. A másik lehetőség a Piazza Poggi irányából való feljutás. Ha a második lehetőséget választod, készülj fel egy lélegzetelállító kilátásra, amelynek főszereplője a Cattedrale di Santa Maria del Fiore, Firenze ikonikus katedrálisa, illetve egyéb nevezetes épületek. 

A Piazzale Michelangelo térre való feljutást leginkább naplemente előtt ajánljuk, ilyenkor ugyanis csodálatos a kilátás innen. Érdemes azonban időben elindulni, mivel naplementekor ez a helyszín igencsak nagy népszerűségnek örvend. Ez kifejezett igaz csúcsszezonban, amikor Firenzét ellepik a látogatók. Hogy tökéletes pontról élvezhesd a naplemente látványát a gyönyörű reneszánsz város fölött, próbálj mindenképp érdemes időben elindulnod.

2. Piazza della Signoria

Ha tudni szeretnéd, melyek a legnépszerűbb Firenze látnivalók 1 nap alatt, illetve a sok tér közül melyik a város főtere, mindkét kérdésre a válasz Piazza della Signoria. Ennek a helynek a meglátogatása ugyan nem kötelező, hiszen a városlegfontosabb látnivalói, múzeumai és szobrai a Piazza della Signoria nevezetű téren találhatók. Fontos azonban megjegyezni, hogy a Piazza della Signoria az egyik legjobb ingyenesen látogatható helyszín Firenzében.

De mi mindenre ad lehetőséget a Piazza della Signoria? Először is, a térre érve megtekingeted a Loggia dei Lanzi szoborgalériát, amely a valaha készült legfontosabb reneszánsz szobrok másolataival üdvözli a kiváncsi látogatót. Ugyanitt található a Palazzo Vecchio, amelynek belső udvarába ingyenes a belépés. Ami itt látható az igazán hihetetlen. A falakat díszítő 15. századi reneszánsz freskók, az építészet, a műalkotások minden bizonyossággal elvarázsolnak majd.

A Palazzo Vecchio a reneszánsz korban a híres Medici család rezidenciája volt. Miután a család a Palazzo Pittibe költözött,  a palota Firenze városházának szerepét töltötte be. A Piaza della Signoria téren található továbbá az Uffizi Képtár, valamint a Neptun-kút (Fontana del Nettuno), illetve Cosimo de Medici szobrát is megcsodálhatod.

3. Basilica di Santa Croce

best things to do in Florence Italy

Firenze látnivalók összeállításunk következő szereplője az egyik legfontosabb és legszebb firenzei templom, a Basilica di Santa Croce. A Piazza di Santa Croce meglátogatása nem maradhat le a listádról. Ha egy 5-ös listát kellene összeállítanunk azokkal a épületekkel, amelyeket mindenképp érdemes megnézned Firenzében, a Basilica di Santa Croce kétségkívül a lista egyik legfontosabb eleme lenne. 

Nos, amit tudnod kell, az legfőképpen az, hogy a Santa Croce a világ legnagyobb ferences temploma, és ezzel együtt Firenze fő ferences temploma. Egy másik ok, amiért kiemelkedő fontossággal bír, az nem más, mint az a tény, hogy a templom a történelem néhány legnagyobb nevének temetkezési helyéül szolgál. Itt nyugszik például például Niccolo Machiavelli, Michelangelo és Galileo Galilei is.

A harmadik ok, amiért a Santa Croce-bazilika meglátogatása különleges élmény az a templom tizenhat kápolnája, amelyek közül sokat a híres reneszánsz festő, Giotto freskói borítanak. Santa Croce is könnyen megtalálható. Körülbelül 800 méterre található a Dómtól, a korábban említett Piazza della Signoria és a Piazzale Michelangelo között helyezkedik el.

4. Ponte Vecchio

best things to do in Florence Italy

Firenze látnivalói közül egy másik fénypont a gyönyörű és egyedülálló Ponte Vecchio híd. A jó hír az, hogy a hid ingyenesen megtekinthető, illetve átkelve rajta, minden lenyűgöző részlete megcsodálható. Ez egy remek ingyenes program Firenzében, amelyet kár lenne kihagyni. A híron átkelve bőr- és ékszerüzletekbe toppanhatsz be, szóval ha szuvenírek után kutatsz, ez egy remek alkalom és hely lehet a vásárlásra.

A Ponte Vecchio hidat számos okból kihagyhatatlan látnivaló Firenzében. A helyi hiedelem szerint a híd a Római Birodalom idejéből származik, de a 12. században lerombolták. A 14. Század folyamán a hidat újjáépítették, és azóta többé-kevésbé akkori kialakításában tekinthető meg. A legenda szerint a második világháborúban az egyetlen ok, amiért a német hadsereg nem robbantotta fel a Ponte Vecchio hidat a város összes többi hidjával ellentétben, az az, hogy Hitler arra kérte őket, hogy ne okozzanak kárt benne.

A történet szerint ennek az az oka, hogy Hitler egyszer, amikor Firenzében járt, átkelt a Ponte Vecchio-n volt, és beleszeretett a híd szépségébe. Így a híd megmentése érdekében a német katonaság inkább felrobbantotta a Firenze folyója két partján elhelyezkedő épületeket. Mint ahogy azt említettük,  a hídon számos helyi kereskedő, ékszer-, bőr- és szuvenírbolt található, így mindenképp érdemes szétnézni az ott kapható kézműves portékák között.

5. Vasari Corridor

Melyek a legérdekesebb Firenze látnivalók 1 nap alatt? Ha olyan helyeket keresel, amelyek beindítják a fantáziádat, az egyik legjobb dolog, amit Firenzében tehetsz, az a Vasari folyosó feltérképezése. Ezt a menekülési utat Giorgio Vasari építette Cosimo di Medici megrendelésére a 16. században. Ugye, hogy izgalmas? Na de vajon miért volt szükség rá?

A Vasari folyosó összeköti a Palazzo Vecchiót a Palazzo Pittivel. Ha megállsz a  Palazzo Vecchio előtt, akkor ha elég figyelmes vagy, észreveheted körülbelül a második emeleten lévő folyosó egyik darabját, amely a Palazzo Vecchio-t az Uffizi Képtárral köti össze. Az út egészen az Arno folyó partjáig tart.

A folyósó aztán áthalad a Ponte Vecchio hídon, és egészen a Palazzo Pittiig nyúlik. A Vasari folyosó célja az volt, hogy Cosimo di Medici herceg szabadon mozoghasson új rezidenciája, a Palazzo Pitti és a kormány palotája, a Palazzo Vecchio között. Természetesen a folyosón való átkelés egy nagyszerű módja volt a menekülésnek is, abban az esetben, ha bármi probléma adódott a kormánypalotában. Példának okáért, a folyosó lehetővé tette a  haragos tömegek előli menekülést.

6. Palazzo Vecchio – Museum

best things to do in Florence Italy

Firenze látnivalói közül bármely firenzei múzeum tökéletes programként szolgálhat. Ha már múzeumokról van szó azonban, a Palazzo Vecchio kihagyhatatlan élményt nyújt. Fontos megjegyezni, hogy bár a gyűteményben található tárgyak száma alapján a Palazzo Vecchio nem első, de ezzel együtt minde mindenképpen érdemes ellátogatni ide. A főterem, a Salone del Cinquecento remek műalkotásokkal, freskókkal és reneszánsz építészeti remekművekkel teszi a Palazzo Vecchio-t Firenze kötelező látnivalójává.

A Salone Cinquecento a legimpozánsabb szoba, 52 méter hosszú, festményekkel borított mennyezetével és gyönyörűen megmunkált fakereteivel. Savonarola után a köztársaság szellemi vezetője a 15. században átvette a hatalmat Firenzében, és azt kívánta, hogy a Palazzo Vecchio legyen az 500 tagot számláló Nagytanács székhelye. Ekkor történt  a Medici család átköltöztetése is a Palazzo Vecchióból, és az épület a kormány használatának lett alárendelve.

A Palazzo Vecchio-ban megtekinthető néhány időszaki kiállítás, amelyekről mindig érdemes előre tájékozódni a weboldalon. Van azonban néhány egészen lenyűgöző darab is, amelyek bármikor megtekinthetők. Ha minket kérdezel, az ilyen lehengerlő faldíszítésű szobákban való barangolás minden elköltött centet megér. Apropó centek, az belépő 8 € és 20 €+ között változik a megvásárolt jegy típusától függően.

7. Dante Alighieri

best things to do in Florence Italy

Firenze látnivalók listánkról nem hiányozhat a Dantet körüllengő lelkület, ami igencsak meghatározó Firenzében. Kevesen tudják ugyanis, hogy Dante Firenzében született. Dante Alighieri, a rendkívül tehetséges 13-14. századi költő, író, filozófus és politikus mind az irodalom és a modern rejtélyes könyvek/filmek szerelmesei számára meghatározó alak. Fontos azt is tudni, hogy Dantet az olasz irodalom és kultúra fejlesztésében végzett munkájának köszönhetően az olasz nyelv atyjának tartják.

Mint bizonyára azt tudod, Dante megírta a híres Isteni színjátékot, amely magában foglalja az Inferno-t, valamint a De Monarchiát, amelyek mind az irodalom, mind a politikai élet alappilléreivé váltak. A modern rejtélyes könyvek és filmek elsősorban azért érdekesek, mert szorosan kötődnek Firenze városához. Dan Brown egyik híres könyve az Inferno, amely egy Dante Alighieri körüli legendára épül, és a könyv után egy film is készült. Ez remek megelőlegezője lehet egy firenzei utazásnak, szóval ha szeretnél megtudni néhány dolgot Firenzéről még az utazás előtt, akkor ez a film kötelező!

The death mask of Dante Alighieri

best things to do in Florence Italy

Melyek a legjobb Firenze látnivalók 2 nap alatt? Ha több időtt tervezel eltölteni ebben a lenyűgöző reneszánsz városban, remek hírünk van a számodra. Firenzében található Dante Halotti Maszkja, amely Dan Brown munkájának és a könyve alapján készült filmnek köszönhetően vált híressé a közelmúltban. Dante szobrok egyébként az Uffizi Képtár előtt, valamint a Bazilika di Santa Croce előtt találhatók. Sőt, ha többet szeretnél megtudni Dante életéről és munkásságáról, érdemes meglátogatnod a Casa di Dante vagy más néven Dante Háza nevű múzeumot is. 

A múltban Dante eredeti halotti maszkjának tekintették, amelyet közvetlenül az arcáról faragtak halálakor. A legújabb tanulmányok szerint azonban Dante elveszett síremlékének darabjaként határozzák meg.A halotti maszk sok híres személyiség körül fel-feltűnt az évszázadok során, míg utolsó tulajdonosa Alessandro d’Ancona szenátor1911-ben a Palazzo Vecchio-nak adományozta.

8. Uffizi Palace, Gallery, and Courtyard

Ha érdekelnek Firenze látnivalók 1 nap alatt, az egyik legfontosabb tennivaló Firenzében, amit semmiképp sem hagyhatsz ki az az Uffizi Képtár meglátogatása. Ez nem csak a legfontosabb firenzei múzeum, hanem egész Olaszország egyik legrangosabb, legfontosabb múzeuma. Az Uffizi Galéria egy művészeti múzeum ahol a reneszánsz legjelentősebb és legfigyelemreméltóbb alkotásai tekinthetők meg.

Az Uffizi Képtár a Piazza della Signoria mellett található, közvetlenül a Palazzo Vecchio közelében. A járvány utáni árak kétségkívül egy kicsit megugrottak. Viszont hidd el, a műgyűjtemény megtekintése minden centet megér. Megtalálhatók itt Giotto, Sandro Boticelli, Leonardo da Vinci, Verrocchio, Giovanni Bellini, Pero di Cosimo, Raphael, Michelangelo, Caravaggio, Dürer, Francisco Goya, Rembrandt és még sok más figyelemre méltó művész remekművei!

9. Santa Maria del Fiore Cathedral

florence italy

Ha Firenze látnivalói feltérképezésére kerül a sor, az első és legfontosabb állomás kétségkívül a firenzei dóm.  A Cattedrale di Santa Maria del Fiore  néven ismert dómót, Firenze legikonikusabb nevezetességét feltétlenül látnod kell. Firenze 15 legjobb látnivalója közül a dóm a 9. helyre került listánkon, de fontos megjegyezni, hogy nem azért, mert nem kellene az első számú prioritásnak lennie. Sokkal inkább azért, mert először a kevésbé ikonikus dolgokat szerettük volna kiemelni.

A Santa Maria del Fiore katedrális a Piazza de Duomo téren található, és Duomo di Firenze néven is ismert. Ez az egyik legjelentősebb és legimpozánsabb templom Firenzében, de országszerte is kiemelkedőnek számít. A katedrális építése a 13. században kezdődött, míg a szerkezet a 15. században fejeződött be.A Santa Maria del Fiore kupoláját Brunelleschi tervezte és építette, a campanile (harangtorony) pedig Giotto remekműve.

Ami igazán érdekes a Firenze dómban  az a lenyűgöző márvány reneszánsz borítás, amivel egyszerűen nem lehet betelni. Amikor belépsz, meglephet, hogy a katedrális belsejét nem freskók borítják. A beltér meglehetősen egyszerű. Ez azonban nem azt jelenti azt, hogy kevésbé lenne szép, mint például a római Szent Péter Bazilika. Ha Firenzében játsz, mindenképp látogasd meg a firenzei dómot, és ki ne hagyd a kupolát és a harangtornyot!

10. Palazzo Pitti

Firenze látnivalók listánk még korántsem ért véget. Gyűjteményünk következő szereplője egy remek firenzei múzeum, amelyet mindenképpen érdemes meglátogatnod. A Palazzo Pitti Firenze Olaszország egyik legjelentősebb múzeuma, amely jóval többet kínál, mint pusztán művészeti kiállításokat. Amint azt korábban említettük, a Palazzo Pitti Cosimo di Medici, Firenze hercegének rezidenciája lett, míg a Vasari folyosó összeköti ezt az épületet e a Palazzo Vecchioval.

Nos, mindezek előtt a Palazzo Pitti a 15. században Luca Pittié volt, aki egy híres és gazdag firenzei bankár volt. Az épületegyüttest egy évszázaddal később a Medici család vásárolta meg, és mint azt már tudjuk, a Toszkán Hercegség fő rezidenciája lett. Ma a Palazzo Pitti Firenze legnagyobb múzeumkomplexuma, amely jelentős gyűjteményt tartalmaz Raphael, Caravaggio és mások festményeiből.

A művészeti galéria mellett a Medici család királyi lakásai, valamint az ezüstmúzeum, a porcelánmúzeum és a jelmezgaléria is megtekinthető. Mindezek mellett pedig megcsodálhatók a gyönyörű Boboli kerteket is, amelyek a Palazzo Pittihez tartoznak. A kertek túlzás nélkül lenyűgözőek. Összességében tehát van bőven látnivaló a Palazzo Pittiben, úgyhogy szánj legalább 3-4 órát erre a programra.

11. Helyi ételkülönlegességek Firenzében

Nem gondolnád, de az egyik legfontosabb tennivaló Firenzében nem más, mint az evés. Pontosan. Az egész Olaszország méltán híres finom ételeiről és ínycsiklandozó gasztronómiájáról. Ami azonban Firenzét illeti, az egyik leggazdagabb olasz régió, ha az olasz gasztronómia kerül terítékre. Ha több időd van Firenzében, mindenképp nézz be egy főzőtanfolyamra, tégy egy gasztronómiai körutat, vagy egyszerűen rendelj egy pizzát. Ha nem tudod hol is kezdd, minden eshetőségre kiemelünk néhány gyöngyszemet!

Először is ismerkedj meg a street food királyával, a Schiacciate Fiorentine-val. Ez egyfajta szendvics, amelyet alapvetően Focaccia kenyérrel készítenek. Lapos, és minden verzióhoz remek töltelékek közül választhatsz. Ha séta közben Firenzében a Schiacciata szóra leszel figyelmes, ne hezitálj azonnal kipróbálni! Azok számára, akik szeretik az egyedibb dolgokat kipróbálni, a Lampredotto egy tipikusan firenzei utcai étel, amely különleges húsokkal, például szarvasmarha gyomorral van töltve.

A firenzei ételek csúcspontja, ha ebédről vagy vacsoráról van szó, egyértelműen a híres Bistecca Fiorentina, amelyet a világ egyik legjobb szték típusának tartanak. Egy másik helyi finomság a Trippa alla Fiorentina, amely egy tésztaétel. Ugyanakkor ne ki nem hagyható a Ragu di Cinghiale (vaddisznó ragu) Pappardele tésztával. Ó, és természetesen Firenzében a szarvasgombával készülő Olasz fogások kipróbálása is kötelező!

12. Fontana del Porcellino

Melyek a további Firenze látnivalók 1 nap alatt? Ha éppen elveszve Firenzében sétálsz olyan helyek és dolgok után kutatva, amelyek nemcsak érdekesek, de akár egy kis szerencsét is hozhatnak, jó hírünk van a számodra! Az Il Porcellino (A malac) egy vaddisznó bronz szökőkútja, amelyről úgy tartják, hogy szerencsét hoz.

Csakúgy, mint a római Trevi-kútnak, Veronában Júlia kebleinek vagy a milánói bikagolyóknak, a firenzei malacnak is az a feladata, hogy szerencsét vonzzon.Az Il Porcellino bronzszobrot Petro Tacca barokk művész alkotta és öntötte a 17. században. A ma Firenze történelmi központjában, a Piazza del Mercato Nuovon található szobor csak egy másolat, de a szerencsehozó hiedelem máig él.

De hogyan is hozhat szerencsét az Il Porcellino? A hiedelem szerint vaddisznó nyitott állkapcsába érmét kell helyezni úgy, hogy beleessen az alatta lévő rácsba. Ezt az egyik kezünkkel kell megtennünk, míg a másikkal a kan orrát kell dörzsölni. Ha csak a fenti képet nézzük, láthatjuk, hogy az orra ragyogóan fényes, míg a szobor többi része sötétbarna. Ez a színkülönbség természetesen a sok dörzsölés eredménye. A hiedelem úgy tartja, hogy ha ezt a két dolgot megtesszük, akkor az szerencsét fog hoz, valamint azt is biztosítja, hogy visszatérünk Firenzébe.

13. Galleria dell’Accademia di Firenze

best things to do in Florence Italy

Ha kíváncsi arra, hogy a fent felsorolt Firenze látnivalói mellett mi mással tölthetsz időt Firenzében, a Galleria dell’Accademia di Firenze meglátogatása remek program lehet! Főleg azok számára, akik azért látogatnak Firenzébe, hogy a művészeteknek és történelemnek hódoljanak, ez a firenzei múzeum kihagyhatatlan látnivaló.

A Galleria dell’Accademia az egyik legjelentősebb művészeti múzeum Firenzében, köszönhetően lenyűgöző gyűjteményének, amely magában foglalja a híres Michelangelo-szobrot. A kiállítás ezen kívül tartalmaz egy igazán terjedelmes Michelangelo szoborgyűjteményt, valamint a legkiválóbb firenzei művészek festményeinek gyűjteményét is. Ezek főként a 14-17. századból és a késő reneszánszból származnak. A La Accademia a város 2. leglátogatottabb múzeuma, és egyben a második legjelentősebb múzeum is.

14. Shopping in Florence Italy

shopping in florence italy

Firenze látnivalók listánk végéhez közeledve fontos megemlítenünk a rengeteg bőrüzletet és ékszerüzletet, amelyekbe firenzei utazásod során érdemes meglátogatnod. Ha van egy kis szabadidőd, mindenképpen barangold be a Piazza della Signoria és a környező utcák felsőkategóriás üzleteit és butikjait. Ugyanakkor, itt számos közepes költségvetésű divatüzletet, helyi és nemzetközi divatüzletet is találhatsz.

Ezenkívül a városban számos toszkán szuvenírbolt található, ahol helyi olívaolajat, bort és szarvasgombát, valamint egyéb hús- és olasz sajtok vásárolhatsz. A történelmi központban minden utcában találni valami érdekeset. Művészeti galériák és üzletek, valamint kézműves boltok, és régiségboltok sokasága fogadja a látogatókat. A vásárlás Firenzében egy remek élmény lehet, főleg ha néhány helyi finomságot is beszerzünk útközben!

15. Piazza Santo Spirito

Ha szórakozóhelyek után kutatsz elveszve Firenzében, akkor vedd az irányt a Piazza Santo Spirito tér fele. A városközpontban is rengeteg nagyszerű helyet találsz, ahol elfogyaszthatsz néhány ízletes aperitivót. Ilyen például a Piazza di Santa Croce, a Piazza della Signoria környéke, valamint az utóbbi és a firenzei dóm között lévő tereken.

Ha átkelsz azonban a hídon, néhány lényegesen olcsóbb és kevésbé forgalmas helyet is felfedezhetsz. A Palazzo Pitti környékén nagyszerű bárok találhatók, de a Piazza Santo Spirito az egyik legjobb hely. Egy Aperitivos este Firenzében kötelező program. Egy kimerítő városnézés után a legjobb program, amivel zárhatod a napot egy kis fingerfood és néhány Aperitivo koktél elfogyasztása.

Összefoglaló: Firenze látnivalók

Tehát, összegezzük: melyek a legjobb Firenze látnivalók 2 nap alatt? Fenti listánkból szemelgetve biztosan találsz bőven programot 2 vagy akár több napos firenzei időtöltésre is. Amennyiben sikerült mindent bejárni, Firenzéből számos egynapos kirándulásra is indulhatsz különböző toszkán városokba. De akár vonattal egynapos kirándulást is tehetsz Firenzéből Velencébe! Most azonban, hogy gondolatban végigbarangoltuk Firenzében gyönyörű városát, itt az ideje, hogy személyesen is felfedezzük a várost! Kultúra, történelem, művészetek, gasztronómia, éjszakai élet, Firenze tárt karokkal várja a kikapcsolódásra és művészetekre szomjas látogatókat!

Pin: Firenze látnivalók – Firenzei látnivalók listája

15 Látnivaló Firenzében – Firenze Látnivalók
Spread the love
Scroll to top

You cannot copy content of this page