Search
Close this search box.

15 Legszebb Város Europában – Európa Városai

Ez az oldal többek között az utazásról szól. Bejegyzéseinkkel az a célunk, hogy a lehető a legjobb ötleteket kínáljuk mindazok számára, akik következő úticéluk kiválasztásához inspiráció után kutatnak. Ebben a cikkben kiválasztottunk Európa legszebb városai közül 15 lenyűgöző úticélt. Listánkon szerepelnek olcsó európai városok, illetve lenyűgöző közép-európai városok is. A meglátogatandó városok mindegyike egészen egyedi, mi pedig izgatottan várjuk, hogy megoszthassuk veled legszuperebb tippeinket. De térjünk is a lényegre: hova utazzunk Európában?

15 Legszebb városok Európában – európai városok

Miért éppen ezeket a városokat ajánljuk figyelmedbe? Mint azt látni fogod a cikk során, nem csak Európa legnagyobb városai szerepelnek a listánkon, de néhány kisebb városka is, amelyek a várva várt európai utazást felejthetetlenné varázsolják.

Véleményünk szerint ezek a városok nemcsak biztonságosak, de gazdag kultúrával, remek éjszakai élettel és ínycsiklandozó gasztronómiával fogadják a látogatókat. Bár Közép-Európa városai leginkább a múzeumokról és kulturális örökségükről híresek, de rengeteg egyéb felfedeznivalót tartogatnak a kíváncsi utazó számára.

Ha bármely várost volt szerencséd már korábban meglátogatni és ez a sokadik alkalom, próbálj meg új helyeket és látnivalókat felfedezni. De lássuk csak melyek a legjobb Európa úticélok? Hova utazzak Európában?

1. Róma

európai városok

Róma, az Örök városként, vagy a Hét dombra épült városként emlegetett gyöngyszem kétségkívül az egyik leglátogatottabb az európai városok közül. Olaszország fővárosa romantikus, szórakoztató, pozitív energiával, csodálatos ételekkel és barátságos emberekkel fogadja látogatóit. Számos oka van annak, hogy miért érdemes Rómába látogatnod, és hidd el, nem csak kulturális vagy valláshoz kapcsolódó érveink vannak.

A város építészete meglehetősen lenyűgöző, éppen ezért bátran állíthatjuk, hogy emiatt Róma könnyedén Európa legszebb városának is tekinthető. De a város ezen kívül számos egyéb látnivalót rejt. Először is, ha Rómában vagy, mindenképp érdemes elmerülnöd az olasz gasztronómia világában. Ha minket kérdezel, kezdésként egy ízletes tésztát és egy ropogós pizzát kajánljunk. Túlzás nélkül, ezek az ételek gyógyítják a lelket. Kétségkívül figyelemre méltó, hogy az olaszok mennyire kiegyensúlyozott életmódot folytatnak ahhoz képest, hogy mennyi szénhidrátot fogyasztanak.

Na de, vajon drága-e Rómába utazni? A válasz sajnos igen, viszont érthető okból. Európai utazás kapcsán Róma az egyik leglátogatottabb városok közé tartozik. A város népszerű úticél romantikus kiruccanásokhoz, szórakoztató éjszakai élethez, illetve a világszerte ismert olasz konyha is megannyi kirándulót bevonz. Gondoljunk csak a Carbonara tésztára! És ha már itt tartunk, főző órán is részt vehetsz! Mindezek mellett, ha az igazi olasz érzést szeretnéd átélni, egy római kirándulásra mindenképpen megéri költeni.

2. Barcelona

barcelona látnivalók

Európa legnagyobb városai közül az egyik legnépszerűbb úticél Barcelona, a „Grófok városa”, vagy „Gaudi városa”. A Grófok városa elnevezés magyarázata nem más, mint hogy a város hosszú időkig a barcelónai gróf otthonául szolgált. Barcelonát  az Európa úticélok közül az egyik legjobbnak tartják, ami kicsit sem lep meg.

Itt szó szerint mindent megtalálsz. Kultúra, építészet, ételek, éjszakai élet, szórakozás és innovatív, modern látnivalók. A város megannyi izgalmas felfedeznivalót kínál, amelyekből kedvedre válogathatsz. Mit ajánlunk mi? Attól függően, hogy mennyi időt szeretnél eltölteni ebben a színkavalkádos városban, mindenképpen látogasd meg a fontosabb helyszíneket, mint például a Sagrada Familia, a La Rambla, a Barcelonai Katedrális és az Arc de Triomf.

Barcelona másik előnye az, hogy remek stranddal renelkezik. Ha eleged van a turistákkal tömött utcákból, tegyél egy kis kitérőt és élvezd a tengerpartot és a napsütést néhány finom koktél mellett. Ha szenvedélyed a fotózás, fedezd fel a város legmagasabb pontjait, ahonnan lélegzetelállító kilátást nyerhet a városra.

3. Milánó

Ha még mindig azt kérdezgeted, hova utazzak Európában vagy melyek a legszebb városok Európában? íme még egy remek úticél. A divatvilág fővárosa, Milánó megérdemelten az egyik legnépszerűbb európai város. Miért is olyan különleges Milánó? Ha belegondolunk, Milánó nem mondható Európa legfestőibb városának, de van néhány gyönyörű épülete, amelyet látni kell. 

Ilyen például a Dóm, a Galleria Vittorio Emanuele II, a Santa Maria Delle Grazie és a lista itt még korántsem ért véget. Sokakat azonban a vásárlás és a milánói divatbemutató csábít a városba. Milánó azért az egyik legjobb város Európában, mert ezerarcú. Nem számít, hogy bevásárolni érkeztél, meg szeretnéd látogatni híres épületeit, vagy egyszerűen csak élvezni szeretnéd a remek gasztronómiát, Milánóban mindezt megteheted.

Ha nem vagy biztos abban, hogy mit érdemes meglátogatnod, ajánljuk figyelmedbe Milánó legszebb rejtett gyöngyszemeit, mint például a Bosco Verticale vagy a Leonardo da Vinci szőlőültetvényt. Meglátogathatod a várost egy milánói fesztivál ideje alatt is, hogy még többet megtudhass a városról. Bárhogyan is döntesz, mindenképp szánj legalább két napot Milánóra!

4. London

európai városok

A hova utazzunk Európában kérdésre az egyik legyetértelműbb válasz nem más, mint London. London gazdag kultúrjának, történelmének, élettel teli éjszakai életének, egyedülálló színházi világának köszönhetően kiemelkedik Európa legnagyobb városai közül. Napokat tölhetsz el itt úgy, hogy egy percig sem unatkozol.

Évezredekre visszanéző kastélyok, várak, templomok és katedrálisok mellett érdekes látképet eredményeznek a város modern, mai épületei, amelyek együtt alkotnak egységet és teszik Londont az egyik legegyedülállóbb európai várossá. A Torony híd meglátogatása remek élményt nyújthat ha érdekel az építészet, illetve a hajózás.

A West end negyed megannyi színházáról híres, ahol a hét minden estéjén csak úgy pezseg az élet. Ha érdekel a királyi család története és betekintést szeretnél nyerni mindennapjaikba, lépj be a Kensigton palotába vagy látogass el a Westminster palotához. Egy biztos, Londonban a látnivalóknak sosincs vége, szóval a felejthetetlen élmény garantált.

5. Firenze

európai városok

Európa legszebb városai gyűjteményünk következő szereplője Firenze. Firenze az európai városok egyik legszebbike, amelyet a Flora istennő tiszteletére rendezett ünnepség okán a „Liliomok városának” nevezték el.

Ez a város kétségkívül a költségesebb európai városok egyike. Viszont szépségének és gazdag kulturális örökségének köszönhetően tökéletes úticél mindazok számára, akik romantikus, vagy pihentető kiruccanásra vágynak. Mindenhol ismert reneszánsz stílusban épült gyönyörű építészetéről.

Firenze azonban olyan híres épületekkel kápráztat el, mint a Santa Maria del Fiore katedrális, a Santa Croce-bazilika, a Basicila di San Lorenzo és még sokan egyéb. Ha kulturális kiruccanásra vágynál, a város megannyi fontos helyszínt és lenyűgöző látnivalót tartogat. Valójában ez az egyik legnagyobb ok, amiért Firenze az egyik legnépszerűbb város Európában, csodálatos épületei ugyanis csak úgy vonzzák az utazni vágyókat.

6. Sevilla

Európa legszebb városai közül Sevilla magasan kiemelkedik. Ugyanakkor, egy ha európai utazás körül forognak a gondolataid, de nem szeretnél egy vagyont elkölteni, Sevilla az egyik legolcsóbb európai város, amelyet meglátogathasz. Ha szereted a spanyol kultúrát és történelmet, Sevilla nem fog csalódást okozni.

Itt található a világ legnagyobb gótikus katedrálisa, amely egyben az UNESCO Világörökség része is. Az építészet valóban egyedülálló, így minden bizonnyal lesz mit megcsodálni az itt töltök idő alatt. A sevillai programok közé tartozik egy kis időtöltés Triana és Santa Cruz negyedekben, a spanyol tapas megkóstolása, de egy flamenco showra is érdemes befizetned!

A spanyol konyha gazdag ízvilága nem véletlenül világhírű. Kóstolj bele az utcai ételekbe, miközben barangold be Sevilla gyönyörű utcáit. A város ugyanakkor egy  nagyszerű úticél, ha szeretnéd bevetni magad az éjszakai életbe, tekintve, hogy a többi európai városhoz mérve, olcsóbb.

7. Bécs

Hova utazzunk Európában? Ha Európa legnagyobb városai helyett egy kisebb, de annál hangulatosabb városba látogatnál, Bécs tökéletes választás. Bécs kétségkívül az egyik leggyönyörűbb főváros egész Közép-Európában.

Bár sokan vitatkoznának velem, úgy gondolom, hogy ez az egyik legolcsóbb európai város. Bécset Mozart, Beethoven és Sigmund Freud otthonául szolgált, éppen ezért hívják az álmok és a zene városának. Bécs nem csak a zenéjéről híres, hanem remek borairól is. Tudtad, hogy Bécs a bor fővárosa? Hát azt, hogy Bécs az egyetlen főváros a világon, ahol nagy mennyiségű bort termelnek?

Ha rajongója vagy a jó boroknak, itt kedvedre élvezheted a helyi borok gazdag ízvilágát. A város másik gyöngyszeme az állatkert. A Bécsi Állatkert a világ legrégebbi és egyetlen barokk állatkertje. A Schönbrunni kastély mellett található, így egy csapásra két remek programot is megejthetsz. Bécs amellett, hogy Közép-Európa egyik legjobb úticélja a kirándulók számára, a várost a világ legélhetőbb városának is választották.

8. Malaga

Hova utazzak Európában, ha napsütésre vágyom és melegre? Ha minket kérdezel, a legszebb európai városok egyike a tengerparti Malaga. Miért érdemes Malagát választanod úticélul? A válasz egyszerű. Úgy tartják, hogy Malagát minden évszakban meg lehet látogatni, de valljuk be, egy nyári kiruccanás a legjobb választás.

Évente több mint 300 napsütéses napot élvezhetsz Malagában, így ha hideg országban élsz, ez a város a te helyed. Milyen programlehetőségek vannak Malagában? Nos, sétálhatsz az utcákon, felfedezheted a bárokat, éttermeket és belekóstolhatsz a lenyűgöző utcai ételekbe is.

Ha művészetrajongó vagy,  mindenképp ejts utadba a Picasso Múzeumot.  Ha tengertpartra vágynál, a Costa Del Sol a világ egyik legnépszerűbb strandja, ahova minden évben számos utazó érkezik. Ne aggódj, Malagában 15 másik strand is található, így nem kell a zsúfoltság miatt aggódni.

9. Prága

európai városok

Melyek a legszebb városok Európában? Európa úticélok gyűjteményünk ezúttal Prágába kalauzol. Prágát gyakran nevezik a 100 torony városának vagy Ezer tornyos városnak, hegyes tetejű, gótikus stílusú épületei miatt. A Cseh Köztársaság fővárosa kétségkívül Közép-Európa egyik legszebb városa.

Prágában található a világ legnagyobb kastélya is, amely a 9. századból származik. Felejthetetlen kilátásért látogass el a Charles Bridge-hez vagy Károly-hídhoz éjszaka, naplementekor vagy napfelkelte közben. Az ámulat garantált. Ugyanakkor, Prága egy meglehetősen drága városnak számít Csehországban.

Bár egyesek szerint olcsóbb, mint a többi európai város. Ez természetesen mindenki egyéni költségvetésétől függ. Prága telis tele van érdekes műemlékekkel, a város utcái elképesztően hangulatosak, és minden látnivaló sétatávra található egymástól. Ez teszi Prágát Közép-Európa egyik legjobb és legszebb városává.

10. Amsterdam

európai városok

Európa látnivalókban gazdag és sokszínű, éppen ezért bárhová is utazz, egy európai utazás megannyi élményt rejthet magában. Listánkon a következő az egyik legnépszerűbb európai város, Amszterdam. Hollandia fővárosát „Észak Velencéjének” is nevezik, mivel nagyszámú csatorna található itt, amelyek az UNESCO Világörökség részét képezik.

Csakúgy, mint sok európai főváros esetében, Amszterdamban is kissé költséges lehet néhány eltöltött nap. Ha viszont csak egy gyors kiruccanásra vágysz, egy 3 napos kirándulás költséghatékonyan is megszervezhető. De miért is Amszterdam az egyik legjobb látnivaló Európában? Amikor Amszterdamba látogatsz, a 17. századi holland aranykorba térsz vissza.

Ezen kívül a Red Light District valószínűleg az egyik leghíresebb hely, amelyről mindenki hallott már. Ez a világhírű hely a 19. században a bordélyházak helye volt, ahová a tulajdonosok piros gázlámpákkal vonzották a kuncsaftokat. A név azóta is fennmaradt, a piros lámpákkal díszített csatornák pedig a régi hangulatot idézik. Manapság bárokat és mozikat találhatunk itt. De lássunk néhány további európai várost, amelyet érdemes meglátogatni.

11. Liszabon

Hova utazzunk Európában, ha szeretnénk megfizethető áron kirándulni? Lisszabon nemcsak Európa legszebb városai közé tartozik, de az egyik legolcsóbb európai városként is ismert. Gyakran Hét domb városának is nevezik, mivel Rómához hasonlóan hét dombra épült, és mindegyikről egyedi kilátás nyílik a városra.

Kevesen tudják, de Lisszabon valójában Európa második legrégebbi fővárosa, Athén után. Mint korábban említettük, Lisszabon egy meglehetősen pénztárcabarát város, ahol érdemes elidőzni. Nem beszélve az ízletes utcai ételekről, amelyek nemcsak megfizethetők, de remek gasztronómiai élményt is nyújtanak. A másik ok, amiért Lisszabon az egyik legjobb úticél Európában, az a város sokszínűsége.

A 28-as villamoson utazva dőlj hátra és élvezd a város gyönyörű utcáit. Hallottál már a chorizoról? Lisszabonban lehetőséged nyílik megkóstolni a hagyományos tűzön főzött chorizót. Ha belekóstolnál az éjszakai életbe is, látogass el a Bairro Alto-ba. A kis macskaköves utcák éjszaka megtelnek élettel. Ez egy remek alkalom és hely egy kis szórakozásra a hosszú városnézés után.

12. Párizs

Az európai városok közül az egyik leghíresebb Párizs. Nem európaiként főleg ha európa úticélok jöhetnek szóba, legtöbben Párizst választják. Ennek egyik oka az ikonikus Eiffel-torony, amely valóban ámulatba ejtő, de a város megannyi egyéb látványossággal is rendelkezik.

A Louvre világhírű múzeum megtekintése már-már kötelező program egy párizsi kirándulás esetén, de ugyanakkor a Champs-Élysées meg a Notre-Dame is a legfontosabb látnivalók között szerepel. Ha nyugodtabb programra vágynál, sétálj a hangulatos Montmartre művészeknegyedben.

Kóstolj bele a francia gasztrónómiába és ismerkedj meg a legkedveltebb francia fogásokkal. Látnivalókból itt sincs hiány, úgyhogy mindenképp ajánljuk, hogy több napos kirándulásban gondolkodj, ha Párizsba látogatnál. És ha már Párizs, a francja sajtok sem maradhatnak ki!

13. Dublin

Hova utazzak Európában válogatásunk következő szereplője nem más, mint Európa legnagyobb városainak egyike, a varázslatos Dublin. Dublinban igazán otthon érezheted magad. Az írek hihetetlenül barátságosak és kedvesek. Mindent megtesznek annak érdekében, hogy érezd, mennyire szívesen fogadnak.

Ha a városnézés közben bármi kétség felmerülne az irányokkal kapcsolatban, nyugodtan kérj útmutatást a helyiektől. Ottléted alatt mindenképp kóstold meg a világhírű Guinness sört. Írország az ételeiről is méltány híres. Ha azt hinnéd, hogy az ír konyha csupán krumplit, pörköltet és halat rejt számodra, tévedsz. Számos lenyűgöző nemzetközi étterem közül válogathatsz, ahol jobbnál jobb specialitásokat kóstolhatsz meg.

Az irodalom rajongójaként nehezen találsz jobb helyet a világon, mint Dublin. Oscar Wilde, Samuel Beckett, Jonathan Swift és még sokan mások otthonául szolgált ez a város, nem csoda hát, hogy híres könyveik és történeteik megírásása Dublinból nyertek ihletet. Ha szereted az élő zenét, mindenképp látogass el a helyi pubokba, ahol hagyományos ír zenét hallgathatsz.

14. Cambridge

Ha a legszebb városok Európában listát szeretnénk összeállítani, Cambridge semmiképp sem maradhatna le. Ha Londonban járnál, egy gyors kiruccanás Cambridge városába elengedhetetlen. A város megannyi látnivalóval fogadja az érkezőt.

Bár Cambridge leginkább a világhírű Cambride Egyetemről híres, számos egyéb látnivaló van, amelyet érdemes felfedezned. Ha minket kérdezel, szánj egy hosszú hétvégét a városra, hogy nyugodtan elidőzhess a városban és bejárhasd hangulatos utcáit.

Európa látnivalókban gazdag városai alól Cambridge sem kivétel. Templomok, múzeumok, történelmi kis utcák sokasága csábítja felfedezésre az ide utazót. Ittléted alatt mindenképp sétálj a csatornák mentén, térj be a hangulatos kis boltokba, de ne feledkezz meg az élettel teli angol pubbokról sem, ahol érdemes kipróbálnod néhány helyi specialitást.

15. Koppenhága

Ha európai utazás, akkor az Európa látnivalok listájáról nem maradhat le a gyönyörű Koppenhága. Dánia szépsége, a mesék városa, egy város, ahol az emberek a legboldogabbak a világon. Bár az időjárás nem mindig a legkellemesebb, mivel télen erős szél fúj, illetve a nappalok is rövidek, Koppenhágába mégis több okból is érdemes ellátogatni.

Nem meglepő tehát, hogy Európa egyik leglátogatottabb városaként tartják számon. Emellett, Koppenhágát Európa negyedik legdrágább fővárosának is tartják, de túlzás nélkül, minden fillért, pontosabban minden koronát megér. Ha szeretnéd te is megtapasztalni, hogyan élnek a dánok, tölts el néhány napot Koppenhágában. A tömegközlekedés egészen elképesztő, remekül felépített, így minden könnyen megközelíthető vonattal, metróval és busszal is.

Számos fantasztikus éttermet találsz ínycsiklandozó ételekkel. Benézhetsz a kis kávézókba is a csatornák mentén, és ugyanitt az éjszakai életbe is belevetheted magad. Koppenhágába egyedül is érdemes ellátogatni, mivel nagyon biztonságos, a dánok pedig hihetetlenül kedvesek az idegenekkel. Véleményünk szerint Koppenhága az egyik legjobb európai város, amelyet akár egyedül, akár párban vagy barátokkal meglátogathatsz.

Összefoglaló: európai városok – A legszebb városok Európában

Reméljük te is legalább annyira élvezted Európa legszebb városai gyűjteményünket, mint amennyire mi élveztük azt összeállítani. Akár pénztárcabarát közép-európai városok után kutatsz, akár a legnépszerűbb nagyvárosokat szeretnéd felfedezni, Európa városai nem fognak csalódást okozni.

Külföldiként remek élmény lehet jobban megismerni egy másik ország kultúráját, és megtapasztalni, hogyan is élnek a helyiek. Ha azt kérdezed, hogy melyik a legjobb vagy legszebb város Európában vagy hova utazzak Európában, a válaszunk egyszerű. Mindenhová és bárhová! Nem tudunk választani!

Mindegyik város egyedi és lélegzetelállító, megannyi érdekes látnivalóval és programmal. Attól függően, hogy milyen érdeklődési körrel rendelkezel és melyik várost tartod igazán izgalmasnak, tervezd meg az utazást és indulj útnak! Egyedül, barátokkal, családdal vagy pároddal, az élmény garantált.

Kövessetek minket Facebookon és az Instagramon!

Pin: Európai Városok

15 Legszebb Város Europában – Európa Városai
Spread the love
Scroll to top

You cannot copy content of this page