Search
Close this search box.

Meghatározó Disney Rajzilm – Walt Disney Filmek

disneys filmek

A Disney rajzfilmek a legszebb mesefilmek melyeket úgy gyermekeink mint mi magunk is ugyanúgy élvezhetünk. Ha érdekel melyek a legismertebb, legkedveltebb Disneys filmek, cikkünk ezt fogja bemutatni. Sokunknak nincs hozzáférése könnyedén az összes filmhez, így nehéz tudni mely Walt Disney filmek igazán jók, melyeket érdemes megnézni, és miért. Mások csak egyszerűen tudni szeretnétek, hogy mit válasszatok a rajzfilmek hatalmas kínálatából egy családi estére. Mindenkinek igyekszünk kiváncsiságát kielégíteni! Cikkünkbben összegyűjtöttük mindenidők legszebb és legíresebb Disney rajzfilmeit, és egy kis összefoglalót is mellékeltünk hozzájuk. Merljünk el a Walt Disney mesék világában!

30 ikonikus Disney Rajfzilm – Walt Disney filmek

A Walt Disney filmek már majdnem egy évszázada nevelnek fel generációkat. Gyönyörű grafika, tanító történetek, és magukkalragadó szereplők. Minden mesefilmnek megvan a saját egyedi karaktere, és mindeniket másért szeretjük. Minthogy magunk is Disney filmeken nőttünk fel, célünk továbbadni ezt a szokást, és gyerekeinket ugyancsak ezekkel a gyönyörű mesékkel felnevelni.

Mind tudjuk, hogy nagyon sok olyan animációs film készül melyben az erőszak, és torz, már már groteszk szereplők népesítenek. Mindenki szabadon választja meg mit szeret, de úgy gondolom, hogy szépet csakis széppel lehet tanítani. Listánkon megtalálsz sok régi klasszikust, de sokat az új Disney filmek kínálatából is. Ha gyerekeknek szóló online filmek sokaságát kerestétek, itt megtaláljátok!

1. Jégvarázs

disneys filmek

Megjelenési év: 2013

Ideje a kislányok nagy kedvencéről, a Jégvarázsról beszélni. Ha új Disney filmek keresésére indultál, íme egy! Ez az elmúlt 20 év egyik legsikeresebbike a Disneys filmek között. A két hercegnő, Elza és Anna kiskorukban nagyon sok időt töltöttek együtt, míg Elza varázserejével meg nem sebezte Annát. Ezt követően Elza évekre elzárkozott a külvilágtól. Még akkor is amikor szüleik elhunytak.

Először a koronázása napján jött elő szobájából, de sajnos gyorsan rossz irányba fordult az ünneplés. Elza elmenekült és úgy döntött, hogy többé nem bújik el varázserej elől, de távol tartja magát mindenkitől akinek árthatna vele. Anna testvére keresésére indul, és útközben megismeri Swant, Kristofot és mindenki kedvencét, Oláfot.

2. Hamupipőke

Megjelenési év: 1950

Az a mese a Walt Disney Pictures filmek közül amely megtanított minket hinni az álmok valóraválásában. Hófehérke nagy tanítója a kitartásnak, a tiszteletnek, szorgalomnak, és a töretlen hitnek. Az árván maradt lány, akinek mostohája és két mostohatestvére lesz a parancsolója. Szolgát csinálnak belőle saját házában. Ő mindezt szerényen és tisztelettel tűri.

Egy nap, a király bált hírdet annak reményében, hogy egyetlen fia feleséget talál, és biztosítják a királyság jövőjét. Erre a bálra minden hajadon leány hivatalos, így Hamupipőke is, aki örömmel el is menne rá. A mostohája és lányai azonban mindent megtesznek, hogy ezt megakadályozzák. Amikor minden remény oda, a segítség is megérkezik, de mindez csak határidővel.

3. Atlantisz

disneys filmek

Megjelenési év: 2001

Milo James Tatch a film főhőse, a nyelvész és térképész, ő az egyetlen ember a világon, aki el tudja olvasni az atlantiszi írást. Próbál támogatást szerezni a múzeumtól ahol dolgozik egy expedicióra, hogy megkeresse a pásztor naplóját. A könyvet melyet már nagyapja is keresett, és amely elvezet Atlantiszba. Természetesen a Smithsorien igazgatósága hallani sem akar az expediciórol.

Milo szerencséjére, Mr. Whitmore, egy milliárdos öregúr aki Milo nagyapjának jó barátja volt, tett egy ígéretet, amit szándékában állt betartani. Elküldte emberét, Helgát, hogy gyűjtse be Milot és vigye el kúriájába. Mr Whitmore megígérte Milo nagyapjának, hogy megtesz mindent, hogy eljussanak Atlantiszba. Mint kiderült, Milo nagyapja rálelt a pásztor naplójára egy expedición ugyanazzal a csapattal akivel Milot küldi Atlantisz felfedezesére Mr. Whitmore.

Természetesen nem lenne a Walt Disney filmek között ha nem találnák meg Atlantiszt. De az igazi történet ezután kezdődik, hisz nem sejtették, hogy élet fogja várni őket a tenger alá temetett szigeten. Atlantisz az egyik olyan Disney rajzfilm ami ajánlott kicsiknek és nagyoknak akik rajonganak a kalandfilmekért.

4. Az oroszlánkirály

disneys filmek

Megjelenési év: 1994

Talán mindenidők egyik legkedveltebb, legmeghatóbb, és legszebbje a Disney filmek listájának, az Oroszlánkirály. Ha állatos Disneys filmek keresésére indultál, az Oroszlánkirály egy tökéletes választás. Akik ezen a rajzfilmen nőttünk fel elmondhatjuk, hogy sok mindent innen tanultunk meg ebből a meséből. Néhányunkat pedig rendszeresen rávett a sírásra.

Szimba, az újszülött oroszlán történetét láthatjuk, akinek apja, Mufasa az oroszlánok vezetője volt. Legalábbis, a legerősebb falkáé. Mufasa testvére, Zordon a hiénákkal szövetkezve terveli ki a merényletet Mufasa ellen, melyet úgy állít be mintha Simba hibája lett volna. Emiatt, Simbának már kölyökként el kell menekülnie otthonról. Kimerültségtől ájultan talál rá Timon a szurikáta és Pumba, a varacskos disznó.

5. Pocahontas

Megjelenési év: 1995

Amikor inspiráló Walt Disney filmek és tv műsorok listájára kell gondoljunk, ahol a főszereplő megtesítője az erős, független, bátor nőnek, akkor Pocahontas az egyik legjelentősebb rajzfilm. Szerintem ezt kötelező lenne minden lánynak megnézni, mert az egyik legfőbb tanulsága a filmnek ez. Milyen egy bátor, szabad lelkű, erős nő, aki a szeretet nevében harcol.

Miután felfedezték az Új Világot, az angolok elkezdték kolonizálni Amerikát. Pocahontas egy valós történet által inspirált rajzfilm, az indián nőröl aki mindent megtesz, hogy népe és a sápadtarcuak békében élhessenek egymás mellett. John Smith is részt vesz az angolok expedicióján, mely épp Pocahontas törzsének földje közelébe vezette őket.

6. Mulán

Megjelenési év: 1998

A Mulán is azok a Walt Disney Pictures filmek közé tartozik mely kislányok, fiatal lányok, és felnőtt hölgyek számára is inspiráló. A mese mögötti üzenet, a bátorság, az, hogy harcoljunk azért amiben hiszünk, és, hogy ne tagadjuk meg önmagunkat ami a legjelentősebb. Mulán egy fiatal kínai lány, akit szülei ki akarnak mielőbb házasítani.

Tükörbe nézve rájön, hogy ő nem arra született, hogy csak feleség legyen, hanem ő sokkal többre is képes. Katona akart lenni, hogy apját megmentse a háborútól. Levágja haját, ellopja apja vértjét, és besoroztatja magát Ping néven, mintha férfi lenne. A Hunok elleni háború azonban sok megpróbáltatás elé helyezi őt, és a titkát is. Egyik leginkább ajánlott rajzfilm a Disney Plus filmek listáján!

7. A Szépség és a Szörnyeteg

Megjelenési év: 1991

A Szépség és a Szörnyeteg egy klasszikus amit mindenképp látni kell. Amellett, hogy jelenleg Disneys filmek vannak fókuszban, ez a rajzfilm karácsonyi nagykedvenc is, hisz a karácsonyi változata nagyon szép, és tökéletes aláfestés az ünnephez a gyerekekkel. Ami az eredeti rajzfilmet illeti, a történet elején kell kezdenünk.

Belle mindig kilógott a sorból, hisz ő a pletyka helyett könyvekkel töltötte a szabadidejét, és a falubeliek mind furcsálták, hogy nem akar férjhez menni sem Gastonhoz, a sármos vadászhoz. Az apja egy furcsa feltaláló volt, aki elindult a vásárba a legújabb találmányával. Az erdei úton farkasok támadtak rá, és menekülés közben talált rá a Szörnyeteg kastélyára.

Belle elindul apja keresésére, akire egy cellában talál rá a kastélyban. Felajánlja magát az apja szabadságáért cserébe a Szörnynek, aki ezt elfogadja, és elengedi az apját. A történet itt kezdődik csak igazán, megismerve előbb a kastély elvarázsolt népét, és a Szörnyeteg átkát.

8. Aranyhaj és a nagy gubanc

Megjelenési év: 2010

Aranyhaj és a nagy gubanc egy másik nagy kedvenc a Walt Disney filmek között. Mint láthatjuk, ez is egy újabb hercegnős rajfilm, melyben benne van a Disney összes varázsa és csodája. Aranyhaj haja varázserővel bír, ami megfiatalít és gyógyít. Emiatt egy boszorkány elrabolja kiskorában, és gyermekeként neveli fel egy toronyban elrejtve a világtól.

Aranyhaj legjobb barátja a kis kaméleon, Pascal. A királylány vágyik látni közelről a lámpásokat melyek minden nap a születésnapján jelennek meg az égen. – Szülei így ünneplik elveszett leányuk születésnapját – ezért eldönti, hogy megszökik a toronyból, és elmegy megkeresni a fényeket. Induláskor azonban, összetalálkozik egy tolvajjal. Aranyhaj is azon új Disney filmek közé tartozik melyet érdemes megnézni!

9. Tarzan

disneys filmek

Megjelenési év: 1999

Tarzan talán az egyik legkedveltebb a Disney Plus filmek között, főleg kisfiúk és állatrajongók esetében úgy általánosan! Afrika partjainál, egy hajótörés kövekeztében Tarzan szülei a szárazföldre eveznek és felépítik házukat a dzsungelben. Bár mindent megtettek, hogy biztonságossá tegyék a környezetüket, ez a leopárdot nem tartotta távol.

Tarzan megmenekül a vérengzéstől, és egy gorilla talál rá, akinek ugyanaz az állat gyilkolta meg kicsinyét. Úgy dönt, magával viszi az ember csecsemőt, és felneveli. Ezt társa, a család vezetője nem szívleli, de tudva, hogy elvesztették sajátjukat, úgy dönt mégis engedélyezi a gyerek csatlakozását a családhoz. Tarzan gorillaként nő fel, és úgy is él, míg bele nem botlig az angol tudós lányába, Janebe a dzsungel mélyén.

10. Aladdin

Megjelenési év: 1992

Aladdin egy nagy kedvence sokunknak. Nem csak, hogy a teljes Disney filmek között egy olyan melyben sokan megtaláltuk a kedvencünket, de több része is van, hogy újra és újra visszatérhessünk az 1001 éjszaka meséihez. A mesefilm gonosza, Jafar keresi a csiszolatlan gyémántot mely bejuttathatná a kincses barlangba.

Mint kiderül ez egy tiszta szívű ífjú utcai csavargó, aki időközben beleszeret a hercegnőbe. Aladdin be is lép végül a kincses barlangba, és ez megváltoztatja az életét. Merülj el a családdal a közel kelet varázslatos világában, és tudd meg, mi lett Aladdinnak a 3 kívánsága a dzsintől!

11. Herkules

disneys filmek

Megjelenési év: 1997

Herkules az egyik személyes kedvencem volt megjelenése óta. Ez a rajzfilm visszarepít minket az ókori Görögországba, a görög istenek világába, és nem enged többé visszatérni. Biztosan nem én vagyok és leszek az egyetlen akinek a Herkules rajzfilm lesz a megalapozója a görög mitológia iránti rajongásnak!

A Walt Disney Pictures filmek közül Herkules egy olyan választás amit minden nem és korban lévő egyén élvezni fog. Zeusz, a főistennek gyermeke születik, akit Hádész, az alvilág ura meg akar öletni egy jóslat miatt. Tervét nem tudja véghez vinni, de Herkules elveszíti isteni létét, így nem térhet vissza az Olümposzrra.

Emberek találnak rá, akik sajátjukként nevelik fel. Herkules azonban érzi erejét, és látványosan kilóg a sorból. Mivel az emberek között nem tud beilleszkedni, útnak indul, hogy Zeusztól kérjen segítséget. Arra nem számít, hogy ez a látogatás fényt derít arra is, hogy ő Zeusz fia. Azonban az útját végre megtalálja, és el is indul rajta!

12. A Kincses Bolygó

Megjelenési év: 2002

Jim Hawkins, ürbéli életet él, és kiskora óta imádta a Kincses Bolygó legendáját. A Disneys filmek listáján, az egyik legkalandosabb, leglátványosabb rajzfilmről beszélünk most! Egy nap Jim megtalálja a kincses bolygó térképét amit egy haldokló kiborg bíz rá. Egy habókos tudós, Doppler professzor úgy dönt finanszírozni fogja az expediciót, hogy felkutassák a legendás bolygótt.

Jim az ő társaságában nekivág a végtelen űrnek. Űrvitorlásuk legénysége azonban gonosz tervet forral. Jimék a kapitány és néhány hű embere társaságában még idejében elmenekülnek a lázadók elől, de tudják: Hosszú John Silver, a kiborg és rettegett kalózai addig nem tágítanak, míg meg nem szerzik a térképet amivel megtalálhatják a kincset.

13. A Notre Dame-i Toronyőr

disneys filmek

Megjelenési év: 1996

Párizs nevezetes katedrálisa, a Notre Dame majdnem ezer éve áll. A Walt Disney filmek néha megemlékeznek 1-1 híres neves építményről is, mely esetünkben Franciaország leghíresebb katedrálisa. A rajzfilm Victor Hugo, Párizsi Notre Dame című regénye alapján készült, előtérbe helyezve a púpos harangozót, Qasimodót.

Párizs főbírója, Frollo gyűlöli a cigányokat, és tűzzel vassal üldözi őket. Ő a gyámja kedvenc harangozónknak, aki azonban csupa szív és szeretet. Életét békésen éli a katedrális biztonságában míg össze nem találkozik Esmeraldaval, a cigánylánnyal. Az üldöztetés, és a szeretet kíséri végig a történetet, mely megtaníthat minket, hogy az emberség fontosabb mindennél.

14. Eszeveszett Birodalom

disneys filmek

Megjelenési év: 2000

Az egyik legeszeveszettebb példája a Walt Disney filmek és tv műsorok listájának. A történet a dél-amerikai Peruban játszódik, aholis Kuszko a király. Egy elkényeztetett fiatal uralkodó aki rendkívül önző és nem érdekli senki saját magánk kívül. Izma, a király tanácsadója, aki egy rémísztő koros nő, úgy dönt átveszi az uralmat, és megpróbálja megölni a királyt.

Kuszkó felhívatja a fővárosba Pachát, egy hegyi falu vezetőjét, mivel tanácsot akart kérni tőle. Kiderült, hogy egy újabb önző tervét akarta megvalósítani, így Pacha elutasítja a segítséget és haraggal távozik. Vacsoránál Izma és segítője megkísérlik megmérgezni a királyt, de rossz mérget használtak, így az lámává változott.

Próbálnak megszabadulni az állattá változott király testétől, de Kronk elejti a zsákot a lámával, és az épp Pacha szekerére pottyan. Mikor Kuszko magához tér, rájön hogy láma, és, hogy Pacha falujában van. Be kell látnia végül, hogy az egyetlen ember akire számíthat az Pacha. Mi történik ez után?

15. Vaiana

Megjelenési év: 2016

Teljes Disney filmek a Disney Plus-on találhatók online! Vaiana az egyik új Disney filmek között melyet muszáj megemlítenünk, hisz gyorsan nagy kedvence lett mindenkinek! Háromezer évvel ezelőtt a világ legjobb tengerészei keresztülhajóztak a Csendes-óceánon, és felfedezték Óceánia számos szigetét.

A Walt Disney Animation Studios legújabb animációs alkotása a Vaiana című film, amelynek főszereplője egy kalandvágyó tini, aki vakmerő küldetésre indul, hogy megmentse népét. Útja során Vaiana találkozik az egykoron hatalmas félistenként tisztelt Mauival. Együtt vágnak neki a nyílt óceánnak, az út pedig nem szűkölködik az eseményekben.

16. Zootropolis

disneys filmek

Megjelenési év: 2021

A legmagávalragadóbb az új Disney filmek között a Zootropolis. Már megszoktuk a Disneys filmek kitalálóitól, hogy próbálnak nevelni a szeretetre, az elfogadásra, az egyenlőségre. Ez a rajzfilm ebben éles példa, hisz egy olyan városról beszélünk ahol minden állat együtt él békében!

Érdekes módon, az álaltfajok másságával a rajzfilm rámutat emberi különbségekre is. Csak mert valaki más fajból van, megvannak a sztereotítiák, és előítéletek vele szemben. Ezért is nevet mindenki a nyúl arcába, mikor kijelenti, hogy ő rendőr akar lenni. A rendőrségen mind nagy, erős állatok dolgoznak. Bivalyok, orrszarvúk, oroszlánok, és hasonlók. A nyuszi azonban nem adja fel!

17. Lilo és Stitch

disneys filmek

Megjelenési év: 2002

Ohana azt jelenti család, és a családban senkit nem hagyunk magára! Ez a Lilo és Stitch rajzfilm legfontosabb üzenete és tanulsága. Egy földönkívüli kissé bolond professzor létrehozza a 626-os kísérletet, egy állat formájában mely elpusztíthatatlan. Ezt a lényt a földönkívüli bizottság vezetői halálra ítélik, de neki sikerül megszöknie és a Földön landol, Hawaiion.

Itt talál rá Lilo, aki kutyát szeretett volna örökbe fogadni. Helyette Stitch-et, a földönkívülit viszi haza, aki ezt önvédelemből vállalta be. A földökívüliek utána küldték teremtőjét és társát, hogy befogják őt, de szigorú utasítást kaptak, hogy az embereket nem bánthatják. Stitch így válik Lilo családjának részévé, és fordítja fel az életüket. Az újabb Disney Plus filmek egyike mely a legnagyobb nézettségnek örvend!

18. Macska arisztokraták

disneys filmek

Megjelenési év: 1971

Széltől is óvott, tündéri macskacsalád él a századforduló Párizsának egyik fényűző otthonában. Ez a régi Walt Disney filmek egyik legkedveltebbike. Nem csak a macskák, de természetesen Párizs miatt is! Az arisztokrata macskák boldog élete addig tart, amíg a ház úrnője közzé nem teszi végrendeletét, melyben halála esetén a macskáira hagyja vagyonát.

Inasa Edgár ezt végighallgatja, és nagyon rossz néven veszi a dolgot. Tovább haladva a madame azt mondja, ha ők már nem lennének, akkor viszont az inas örököl mindent. A sanda szolga azonnal kész az ármányra, és az újdonsült macskarisztokratáktól rögvest megpróbál megszabadulni.

Az elaltatott macskák kosara befordul a patakba Edgar motráról, így a cicák a vízben térnek magukhoz. A szerencse azonban melléjük szegődik, hisz hamarosan rájuk talál Mr O’Pamacska, aki visszajuttatja őket Párizsba. Vele, a kóbormacskák, és Roquefort, a háziegér segítségével visszaküzdik magukat otthonukba. Mindezt rengeteg bájos kaland, szívbemarkoló jelenet és gyönyörű betétdal kíséretében.

19. A hercegnő és a béka

Megjelenési év: 2009

A hercegnő és a béka más sokak nagy kedvence volt, a Walt Disney Pictures filmek megjelenése előtt is. Ez a Disney rajzfilm a régen létező Grimm mese, a Békakirály feldolgozása. Tiana egy New Orleans-i szegény családba született. Édesapjával rendkivül közeli viszonyban voltak. Együtt főztek, és az édesapa beavatta Tianat nagy álmába, hogy egyszer saját vendéglője lehessen.

Az édesapa sajnos elhunyt, de Tiana tovább vitte álmát, és több váltásban dolgozott, több munkahelyen, csak, hogy előteremthesse a pénzt az álmodott vendéglőhöz. Útja keresztezi útját egy királyfival aki zülleni érkezett New Orleansba. A woodoo mester is feltűnik ekkor, és nem cssak a királyfit változtatja békává.

20. Pán Péter

Megjelenési év: 1953

Minden angol gyerek elutazott már Pán Péterrel csodaországba. Mióta a Disney filmek között is megjelent a Pán Péter, azóta pedig a világon mindenki, aki látta ezt a rajzfilmet. Ha te már láttad, valled be őszintén! Elképzelted magad ahogy Csodaországba repülsz? Bár, az is lehet, hogy már tényleg felnőttél, és a csillámpór nem hat már rád.

Ne feledjük, hogy Csodaországban nem lehet lehet felnőni! Úgy gondolom mindkét része a Pán Péternek varázslatos. Azok a Disney rajzfilmek közé tartozik, ami valóban elrepít a csodák világába. Angolul az ilyent feel-good filmeknek nevezzük. Az olyan remekművek amitől igazán jól fogjuk érezni magunkat. Azért óvakodjunk Hukk Kapitánytól!

21. A Kis hableány

Megjelenési év: 1990

Minden lázadó tinédzser ki akar törni abból az életből amiben addig volt. Ilyenkor jön az első hulláma annak, hogy MI mit akarunk, mint egyének. Ariel, a Kis Hableány is épp ilyen tinédzser, aki rajongott a föld felszínén lévő életért, az emberekért. Arról ábrándozott, hogy egyszer ő is odafenn járhat, lábakon. Ez egy jó Disney rajzfilm úgy tiniknek, mint szülőknek is.

Találkozása a herceggel tökéletes ok volt rá, hogy ne érdekeljék többé az akadályok, és elfogadja a tengeri boszorkány ajánlatát. Okkal vette el a boszorkány Ariel hangját a lábakért cserében, hisz arra számított, hogy ha nem tud beszélni, nem tudja magába bolondítani a herceget 3 nap alatt. Ha pedig elbukik, örökre Urszula fogságába esik.

22. Csipkerózsika

Megjelenési év: 1959

Ez a Walt Disney filmek listája nincs rangsorolva, de az elejére igyekeztünk az olyan régi Disney filmek közül válogatni, melyek igazi klasszikusok. Ilyen a Csipkerózsika is, mely 1959-ben született, és napjainking az egyik legjelentősebb hercegnős rajzfilm. Az aranyhajú királylány akit Demóna megátkoz, hogy 16.-ik évének születésnapján megszúrja az újját egy rokka orsójával, és haljon meg.

Csipkerózsika szülei féltették lányuk életét, így a 3 jó tündérre bízták őt, akik egy erdei kunyhóban rejtették el és nefelték fel a királylányt. Születésnapjának közeledtével Csipkerózsika megismeri álmai hercegét, majd megtudja, hogy többé nem láthatja. Születésnapján, visszakísérik a királyi palotába, ahol Demóna átka beteljesülni látszik.

23. 101 Kiskutya

disneys filmek

Megjelenési év: 1961

Roger Radcliffe zeneszerző agglegényként él Londonban kan dalmatájával, Pongóval. Pongo elhatározza, hogy feleséget talál Rogernek és kiszemeli az utcán sétáló nőstény dalmatát és gazdáját, majd a parkban tett, előrehozott séta alkalmával összehozza Anitával. Ő maga pedig Anita dalmatájával, Perditával. A sokak által imádott Disneys filmek a dalmát kutyákkal sok éven keresztül tették a dalmatákat az egyik legkedveltebb házi kutyafajjá.

Perdita később 15 kölyökkutyának ad életet. Még aznap este meglátogatja őket Szörnyella de Frász, Anita egykori osztálytársnője, aki meg akarja venni az egész almot. Roger véglegesen visszautasítja, mire Szörnyella felbérel két bűnözőt, Jaspert és Horace-t, hogy rabolják el a kiskutyákat, hogy a bundájukból neki szőrmét lehessen készíteni.

Pongo és Perdita a londoni kutyák segítségét kéri a kölykök felkutatásához. Szörnyella vidéki házában, az elhanyagolt állapotban lévő családi birtokán tartja a kutyákat fogva Jasper és Horace, összesen 99 kiskutyát. Pongo és Perdi a londoni és vidéki kutyák segítségével rátalál kölykeikre, és a többi elrabolt dalmata kölyökre is. Megszöktetik mindet, majd megpróbálnak hazajutni a tél közepén úgy, hogy Szörnyella őrült állapotban üldözi őket.

24. Susi és Tekergő

Megjelenési év: 1955

Ha romantikus Walt Disney filmek és tv műsorok keresésére indulnánk, kevés olyan szivetmelengettető filmet találunk mint a Susi és Tekergő. Tekergő bohém kedvű, vidám kóbor eb, Susi pedig törzskönyvezett, szép és elkényeztetett Cocker Spaniel, aki karácsonyi ajándékként került egy szerető családba.

Susi gazdái elutaznak, ő pedig a nagymamával otthon ragad, akinek két gonosz macskája van. A macskák mindent megtesznek, hogy megszabaduljanak a kutyától, és sikerrel is járnak. Ez Susit egy sorozat veszéyes helyzeten sodorja át. Szerencsére, mikor a hölgy bajba keveredik, Tekergő nem tétlenkedik, hogy megmentse őt.

25. Hófehérke

Megjelenési év: 1937

Hófehérke egy azon Walt Disney Pictures filmek közül amelyet szinte mindenki ismer. Az árván maradt királylány, akit a féltékeny mostohája meg akar öletni a vadásszal az erdőben. Pontosabban, a régi Disney filmek egyik leggyülöltebb királynéja Hófehérke szívét kéri a vadásztól. A királyné egóját varázstükre bőszíti folyamatosan, azt mondogatva neki, hogy míg Hófehérke él, ő lesz a legszebb a vidéken…

Hófehérkének sikerül elmenekülnie, és rátalál a 7 törpe lakára, akik befogadták magukhoz. Amikor a királyné megtudja, hogy hófehérke életben van, eldönti, hogy megmérgezi egy mérgezett almával. Öregasszonynak álcázva magát felkínálja a lánynak az almát, aki beleharapva rögtön összeesik. Csak az igaz szerelem csókja mentheti meg.

26. A Dzsungel Könyve

disneys filmek

Megjelenési év: 1967

A Disney Plus filmek között található egy újabb klasszikus: A Dzsungel Könyve. Mauglit, a dzsungelben hagyott emberkölyköt farkasok nevelik fel. Az állatok hamarosan belátják, hogy nem biztonságos Mauglinak köztük maradni, hisz visszatért a környékre a rettegett tigris, Sír Kán. Bagira a fekete párduc vállalja magára, hogy visszakíséri Mauglit az emberek falujába.

A fiatal gyerek azonban ellenáll ennek a határozatnak, és többízben is megpróbál megszökni Bagira elöl. Így találja magát szembe Baluval, a medvével. Majd az orángutánokkal is. Végül nem sikerül elbújniuk, de a faluba se sikerül időben eljuttatni Mauglit, mire Sír Kán rájuk talál. Biztosan élvezni fogjátok a kedves mesét mely átvezet India dzsungelein.

27. Pinocchio

disneys filmek

Megjelenési év: 1940

A Walt Disney filmek közül egy újabb klasszikus, az olasz fabábú története. Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy magányos fafaragó, akit Dzsepettónak hívtak. Egy csillagfényes éjszakán, a csodák éjszakáján egy tündér életre kelti az öregember fabábuját, Pinokkiót, és ezzel fantasztikus kalandok egész sora veszi kezdetét.

A kis fabábú egyetlen kívánsága, hogy igazi kisfiú lehessen. De, ahhoz, hogy ez megtörténjen a Disney rajzfilm bemutat egy sor megpróbáltatást, melyek próbára teszik Pinokkiót bátorságában, hűségében, és őszinteségében. Bölcs barátja és lelkiismerete, Tücsök Tihamér hiába próbálja figyelmeztetni, Pinokkió csetlik-botlik, és egyik hibát követi el a másik után. Mint mi mindannyian.

28. Bambi

disneys filmek

Megjelenési év: 1942

A Disney rajzfilm mely megérint mindenkit. Bambi, a kis szarvas borjú születésétől indul a történet. Végigköveti az első lépéseit, első szavait, első kalandjait. Láthatjuk, hogyan ismerkedik meg az őt körülvevő szűkebb és tágabb környezettel, amiben hol édesanyja, hol kis barátai, Toppancs nyuszi és Virág, a borz segítenek neki. Bambi valójában a tévhittel ellentétben nem őz, hanem amerikai fehérfarkú szarvas vagy virginiai szarvas, amely nem összekeverendő az őzzel.

Megtapasztalja a veszélyt, amit főként a vadász jelent számukra, majd a bánatot, amit édesanyja elvesztése miatt érez. De nem marad magára, mert apja, az erdő Nagyhercege, magához veszi és felneveli. Ifjúkorában aztán a szerelem is rátalál. Szarvasbikához illően meg is küzd a választottjáért, majd egy erdőtűzből való sikeres menekülés után maga is családot alapít.

29. Robin Hood

Megjelenési év: 1973

A klasszikus Disney rajzfilmek sorában kiemelkedő a jószívű angol rabló, Robin Hood legandájának feldolgozása, jellegzetes állatszereplőkkel. A sherwood-i erdők mélyében élő, és onnan vadászó egykori keresztes lovag, Robin Hood a gazdagoktól elvesz, és a szegényeknek adja. Azoktól a gazdagoktól akik elnyomják a népet, és őt is. Robin Hood-ot egy róka testesíti meg a rajzfilmben.

A Disneys filmekhez jellemzően, a jó kontrasztok minden szereplőnél jelen vannak. Bajtársai közül óriási termetével kiemelkedik Little John, az örökké éhes és bivalyerős csuhás mede. A nottinghami sheriff Robin legádázabb ellensége, évek óta minden eszközzel próbálkozik, hogy elkapja a jótékony útonállókat. Robin szerelme gyermekkori játszótársa, a törékeny Marian, aki Robin miatt örökös veszélynek van kitéve…

30. Micimackó

disneys filmek

Megjelenési év: 1966

Micimackó, azaz Winnie the Pooh már több mint hét évtizede a gyerekek nagy kedvence. Ha Walt Disney Pictures filmek kerülnek szóba, a Micimackó egy klasszikus. amit mindenkinek látni kell. Több rajzfilm is van, több mese ami nem csak a mézes bödön kedvelőjét veszi előtérbe, de Tigrist is főszerepbe helyezi.

A Százholdas Pagony lakói és világuk magával ragadó, és sok meglepetést tartogat mindenki számára. Milne eredeti meséje és az összes leágazása szivünkbe zárta magát! Ezzel zárva listánkat, ne feledjétek megnézni cikkeinket nem csak Disney hősökről, de Netflix ajánlatainkat is sorozatokra, vígjátékokra, és rom-kom-ra is.

Összefoglaló: Disneys filmek – Walt Disney Filmek

Beszéltük a klasszikusokat és az új Disney filmek közül a legjobbakat. Megemlítettük melyik Disney rajzfilm a mi kedvencünk, és végig vettük a listáját azoknak a műveknek melyek szerintünk bizonyosan a legjobb alkotások. A Mira Magazinon találsz sok mást is az életmód rovaton túl! Nézz szét a gasztro rovatunkban, és az utazós rovatainkban is. Igyekszünk mindenki érdeklődési körét lefedni!

Pin: Disneys filmek – Walt Disney Filmek

Meghatározó Disney Rajzilm – Walt Disney Filmek
Spread the love
Scroll to top

You cannot copy content of this page