Search
Close this search box.

Legjobb Netflix Romantikus Filmek

netflix romantikus filmek

Ha bekuckóznál és kedved támadna egy kis otthoni mozizásra, a Netflix romantikus filmek bő választékát kínálja. A hatalmas választék azonban fejfájást is okozhat, hiszen valljuk be, nem könnyű eldönteni, hogy melyik filmet éri meg igazán megnézni. Ha érdekel, hogy melyek a legjobb romantikus Netflix filmek, ne keress tovább, a lehető legjobb helyen lyukadtál ki! Hogy segítsek választani, összeállítottam egy tízes listát, ahol a számomra legszórakoztatóbb, legkedvesebb romantikus filmeket gyűjtettem össze, amelyeket a Netflixre fellépve bármikor te is megnézhetsz!

Legjobb Netflix romantikus filmek

Még azonban mielőtt elmerülnénk a Netflix szerelmes filmek világában, lássuk csak, hogy mire is számíthatsz a gyűjteményt illetően. Összességében véve a 2000-es évek legjobb hollywoodi romantikus filmjei kerültek fel a listákra, olyan szuper alkotások, amelyek minden korosztály számára élvezhetők.

Ha romantikus filmek netlix szolgáltatásban, akkor olyan gyöngyszemek jutnak eszembe, mint a Dear John, amely tinikorom klasszikusa! De természetesen ennél sokkal frissebb filmek is bekerültek a legjobb Netflix romantikus filmek gyűjteményembe, mint például a 2022-ben kiadott Nem várt találkozás (Love in the Villa).

Az alábbiakban egy gyors pillantást vetünk minden film cselekményére, színészgárdájára, így könnyen eldöntheted, hogy van-e kedved megnézni őket. Természetesen szpojler mentes övezetben böngészel, figyeltem arra, hogy ne áruljak el túl sokat. Popcornt, fagyit, zsepiket elő, jöjjenek a legjobb Netflix romantikus filmek a forró nyári napokra!

1. Love in the Villa – Nem várt találkozás

netflix romantikus filmek

Megjelenés: 2022
Fő szereplő(k):
Kat Graham, Tom Hopper, Raymond Ablack
IMDB értékelés:
5.4

A Netflix romantikus filmek listánk első szereplője nem más, mint a korábban említett 2022-es Nem várt találkozás (Love in the Villa). Mint a netflix szerelmes filmek általában, ez a film is egy igazán kedves, bájos történetet jelenít meg humoros köntöse ültetve. A cselekmény nem máshol, mint az elbűvölő Veronában játszódik, úgyhogy már csak emiatt is érdemes megnézni! Ha pedig imádod a jó hangulatú, romantikus vígjátékokat, egy percig se keress tovább!

A történet főszereplője a tanárnőként dolgozó Julie (Kat Graham), aki egy szakítás után az olaszországi Veronába utazik. A bonyodalmat az okozza, hogy a Julie által lefoglalt meseszép villa érkezésekor már foglalt, így nincs más választása, mint megosztani nyaralását a cinikus, és szemtelenül jóképű brit férfival, Charlie-val, akit Tom Hopper alakít.

A Mark Steven Johnson által rendezett Nem várt találkozás nemcsak Shakespeare meseszép Veronájába repít el, de egy olyan izgalmas világba is, ahol részesei lehetünk a két homlokegyenest különböző karakter egymás elleni harcában, majd romantikus egymásra találásában. De hogy milyen út vezet el egyik véglettől a másikig? Az a filmből kiderül.

2. Falling INN Love – Szerelem első vendéglátásra

Megjelenés: 2019
Fő szereplő(k):
Christina Milian, Adam Demos, Jeffrey Bowyer-Chapman
IMDB értékelés:
5.6

Néha mindannyian szeretnénk magunk mögött hagyni a megszokott életünket és egy ismeretlen helyen új életet kezdeni. Ezt a történetet mondja el a 2019-ben kiadott Szerelem első vendéglátásra (Falling INN Love). A Netflix filmek romantikus kategóriájában a Szerelem első vendéglátásra egy magával ragadó történetet mesél el Roger Kumble rendezésében.

A romantikus filmek netflix listánkon ez az egyik kedvencem, és nem véletlenül, hiszen a Christina Miller és Adam Demos remekül alakítja a történet két főszereplőjét, Gabriela-t és Jake-t. A történet azzal kezdődik, hogy a környezetkímélő technikákkal foglalkozó karrierista Gabriela elveszíti munkáját, a párja is elhagyja, így egy hirtelen ötlettől vezérelve feliratkozik egy új-zélandi nyereményjátékra, ahol egy fogadót nyer.

Új-Zélandra érkezve azonban kiderül, hogy a fogadó romokban áll, így gyorsan nekilát a felújításnak. Ekkor ismerkedik össze Jake-kel, a helyi ezermester agglegénnyel, aki nemrég veszítette el barátnőjét. A fogadó körüli bonyodalmak és a Jake-kel való viharos érzelmek hálója szövi a cselekményt, de Gabriela otthon hagyott magánélete is újra felszínre kerül. A történet döntéshelyzettel zárul: vajon Gabriela hazatér az ígéretek csábítására vagy örökre búcsút int addigi életének?

3. The Age of Adaline – Adaline varázslatos élete

Megjelenés: 2013
Fő szereplő(k):
Blake Lively, Michiel Huisman, Harrison Ford
IMDB értékelés:
7.2

Igazán ikonikus online filmek között kutatva bukkantunk rá erre a csodára! A következő választás a Netflix romantikus filmek közül a 2015-ös Adaline varázslatos élete (Age of Adaline). Ez a romantikus-fantasy film egy kevésbé megszokott történetet mesél el. A történet főhőse a Blake Lively alakította 29 éves gyönyörű Adaline, aki egy szeles hóvihar közepette egy fagyos tóba zuhan autójával, majd egy villám csap az autóba. A balesetnek köszönhetően nem öregszik tovább.

Adaline lassan nyolc évtizede féltve őrzi titkát, egyedül lánya, Flemming, aki jóval idősebb, mint ő, ismeri történetét. Egy szilveszteri bulin találkozik a karizmatikus és szenvedélyes Ellis Jones-szal, akit Michiel Huisman alakít. Álnéven mutatkozik be, és kezdetét veszi a titkolózás és érzelmi küszködés, hiszen Adeline jól tudja, hogy a férfi által elképzelt közös jövő megvalósíthatatlan.

Végül engedve a csábításnak, Adeline és Ellis szerelme tovább szövődik. Egy Ellis szüleivel töltött hétvége a féltve őrzött titok leleplezésével fenyegeti, amikor Adeline döntést hoz: megváltoztatja életét. A történet pedig keretesen egy újabb balesettel zárul, amely mind Adeline, mind Ellis életére sorsfordító hatással van.

4. The Ugly Truth – A csúf igazság

netflix romantikus filmek

Megjelenés: 2009
Fő szereplő(k):
Katherine Heigl, Gerard Butler, Bree Turner
IMDB értékelés:
6.4

Most viszont kalauzoljunk el a Netflix romantikus vígjáték filmek világába. A 2009-ben kiadott másfél órás A csúf igazság (The Ugly Truth) egy szórakoztató történet, amelynek főszereplője a reggeli tv műsor producere, Abby (Katherine Heighl) és a műsorvezető Mike (Gerard Butler). A filmet Robert Luketic rendezte.

Mike egy igazán sármos nőcsábász, aki szerint párkeresési módszerei tökéletesen működnek, Abby pedig éppen az újonnan megismert sebésszel, Colinnal próbálja elmélyíteni kapcsolatát. A két csípkelődő munkatárs fogadást köt, és Mike megígéri, hogy tuti tanácsaival segíteni fogja Abby-t, hogy el tudja csábítani Colint.

Egy humoros, szórakoztató kaland veszi kezdetét. A “kiképzés” közel sem felhőtlen, marakodás, csípkelődés, versengés kíséri. A csábítás fortélyaival való ismerkedés közben Mike és Abby közel kerül egymáshoz, olyannyira, hogy egy csók is elcsattan. De mi történik ezután és hol veszik el a történetben Colin? Hidd el, ezt a filmet neked is látnod kell!

5. The Holiday – Holiday

netflix romantikus filmek

Megjelenés: 2006
Fő szereplő(k):
Kate Winslet, Cameron Diaz, Jude Law
IMDB értékelés:
6.9

A romantikus filmek netflix listámon egy másik kedvenc nem más, mint a Holiday. Tinikorom legkedveltebb színésznői, Kate Winslet és Cameron Diaz főszereplésével, ezt a filmet a végtelenségig tudnám nézni. A romantikus netflix filmek közül mind cselekményét, mind üzenetét tekintve az egyik legkiemelkedőbb.

A cselekmény Iris és Amanda körül forog. Iris (Kate Winslet) reménytelenül szerelmes főnökébe, aki a karácsonyi bulin bejelenti, hogy eljegyezte az egyik kolleganőt. Eközben Amanda szakít kedvesével, mert rájön, hogy az megcsalja. A két csalódott, összetört szívű nő egymásra talál az interneten és kitalálják, hogy egy kis időre otthont cserélnek. Így érkezik Iris Los Angelesbe, Amanda pedig Londonba költözik.

A vakáció természetesen nem alakul a tervek szerint. Mindkét nő élete gyökeresen megváltozik egy-egy férfival való megismerkedésnek köszönhetően. Szórakoztató, romantikus, kedves film, ami tökéletes időtöltést nyújt, főleg azok számára, akik imádják a kesze-kusza szerelmi történeteket.

6. Holiday in the Wild – Karácsony a vadonban

holiday in the wild

Megjelenés: 2019
Fő szereplő(k):
Rob Lowe, Kristin Davis, Fezile Mpela
IMDB értékelés:
6.1

Mint azt láthatod, a Netflix romantikus filmek bőséges tárházát kínálja, így még koránt sem fogytam ki az ajánlásokból! Ha a Netflix filmek romantikus kategóriában kezdesz el keresgélni, nagy valószínűséggel megakad a szemed a Karácsony a vadonban (Holiday in the Wild) filmen, amelyet Ernie Barbarash rendezett és 2019-ben látott napvilágot. Nem utolsó sorban pedig Afrikában játszódik!

A cselekmény főszereplője Kate (Kristin Davis), aki miután fia kiköltözött a családi otthonból, hogy elkezdhesse főiskolai tanulmányait, egy zambiai utazással lepi meg férjét. A férj azon bevallja, hogy már nem szerelmes belé és véget szeretne vetni a házasságnak. Az összetört szívű Kate egyedül vág neki a kalandos útnak, ahol szinte azonnal össze is ismerkedik a jóképű pilotával, Derekkel (Rob Lowe).

Kezdetét veszi az igazi kaland. Egy váratlan repülőbaleset következtében Kate és Derek a vadonban landol, ahol megmentenek egy sérült kiselefántot. Egyre közelebb kerülnek egymáshoz, de Derek barátnője miatt nem teljesülhet be a szerelem. Kate végül visszatér New Yorkba, ahol állatorvosként dolgozik, de szíve visszahúzza. Hogy mi a történet vége? Ha engem kérdezel, nézd meg ezt a filmet, nem fogod megbánni!

7. Dear John – Kedves John

netflix romantikus filmek

Megjelenés: 2010
Fő szereplő(k):
Channing Tatum, Amanda Seyfried, Richard Jenkins
IMDB értékelés:
6.3

A netflix romantikus vígjáték filmek világától kissé eltávolodva, egy másik örök kedvenc, ami eszembe jut, az a Kedves John. Ez a 2010-es film az egyik legmeghatóbb, legszebb szerelmes film a mai gyűjteményben, ami garantáltan könnyeket fog csalni a szemedbe. Channing Tatum és Amanda Seyfreid főszereplésével ez a szerelmi történet egyben inspiráló és szívfacsaró.

A cselekmény egy véletlen találkozással indul, amikor Savanna (Amanda S.), a jómódú főiskolás lány a tengerparton beejti táskáját a vízbe. Ekkor ismeri meg John-t, a jóképű katonát, aki éppen látogatóban van édesapjánál. A találkozás sorsfordító, a két fiatal halálosan egymásba szeret és úgy tűnik, hogy ez a szerelem örökké fog tartani. Életük legszebb két hetét töltik együtt, de John-t szólítja a munka, vissza kell mennie a háborús övezetbe.

Kezdetét veszi a levelezés. Savanna és John szívfacsaró leveleket váltanak, amelyben leírják, hogy mennyire hiányoznak egymásnak. Újra találkoznak, de Johnt újra elszólítja a kötelesség. Egyre fokozódik a feszültség, és kérdésessé válik, hogy az egykor öröknek hitt felhőtlen szerelem kibírja-e a megpróbáltatásokat. Ez tipikusan az a film, aminek neki se kezdj anélkül, hogy magad mellé készítenél néhány zsebkendőt.

8. Rumor has it – Azt beszélik

Megjelenés: 2005
Fő szereplő(k):
Jennifer Aniston, Mark Ruffalo, Shirley MacLaine
IMDB értékelés:
5.5

A romantikus filmek Netflix listán az egyik legrégebbi film a 2005-ben kiadott Rob Reiner rendezésű Azt beszélik (Rumor has it). A gyűjteményben szereplő romantikus Netflix filmek közül kétségkívül ez a film mutatja be a legbolondosabb történetet. Az igazán kesze-kusza, de legalább annyira szórakoztató cselekmény főszereplő Jennifer Aniston, aki a New York Times gyászjelentések és esküvői bejelentésék íróját, Sarah-t alakítja.

Sarah nővére esküvőjére érkezik haza, vőlegénye, Jeff társaságában. A bonyodalom ott kezdődik, amikor Sarah a nagymamájával beszélget a házassággal kapcsolatos kétségeiről, és kiderül, hogy Sarah édesanyja az esküvője előtt egy héttel elszökött egy Beau Burrough nevű férfival. Sarah ráakad egy könyvre, amit Beau barátja írt és amiből az is kiderül, hogy maga a nagymama is engedett Beau csábításának, így nemcsak Sarah édesanyja, de nagymamája is romantikus viszonyt ápolt a férfival.

Sarah-t hajtja a kíváncsisága, és úgy dönt, hogy megkeresi Beau-t. San Franciscoba repül, ahol találkozik a jómódú, sármos férfival és mint ahogy az meg van írva, ő is a férfi ágyában találja magát. Rajtakapás, magyarázkodás, szakítás, békülés, csak úgy pörögnek az események a 96 perces film alatt. Egy igazán vicces, szórakoztató történet, amelyen garantáltan te is jókat nevetsz majd.

9. The Lucky One – Szerencsecsillag

Megjelenés: 2012
Fő szereplő(k):
Zac Efron, Taylor Schilling, Blythe Danner
IMDB értékelés:
6.4

A Netflix romantikus filmek listám végéhez közeledve itt az idő, hogy belekukkantsunk egy másik kedvencembe, a Szerencsecsillag (The Lucky One) című filmbe. A Netflix filmek romantikus kategóriájából ez az egyik legszebb és legmegrendítőbb történet. A filmet Scott Hicks rendezte és 2012-ben látott napvilágot. A két főszereplő Logan Thibault (Zac Efron) és Taylor Schilling (Beth Clayton) egymásra találásának történetét meséli el, szenvedéllyel, romantikával, megpróbáltatásokkal és némi humorral fűszerezve.

Logan tengerészgyalogos éppen Irakban szolgál, amikor egy fotót pillant meg a homokban, amelyen egy nő látható. Néhány pillanaton belül Logan mellett bomba robban, de túléli a becsapódást. Logan szerint a kép kabalaként tartotta őt életben és elhatározza, hogy amint hazatér, megkeresi a képen látható nőt. Így is tesz. Beth, a fotón szereplő nő kétkedve fogadja Logant, aki nem meri elmondani neki, hogy mit is szeretne tőle.

Logannak végül Beth édesanyja ad munkát, így lehetősége van belelátni Beth viharos kapcsolatába a gyereke apjával, akivel már nem élnek együtt. Logan összebarátkozik a gyerekkel, ezzel is magára haragítva a fiú apját. Beth és Logan kapcsolata egyre erősödik és végül egymásba szeretnek. A boldogság felhőtlen, egészen addig, amíg Beth volt férje le nem leplezi Logant és meg nem mutatja a Bethről készült fotót. De mi történik ezután?

10. Resort to Love – Gyógyír a szerelemre

Megjelenés: 2021
Fő szereplő(k):
Christina Milian, Tymberlee Hill, Kayne Lee Harrison
IMDB értékelés:
5.7

A Netflix romantikus vígjáték filmek között az egyik legújabban kiadott film a Gyógyír a szerelemre (Resort to Love), amelyet Steven K. Tsuchida rendezett. A Netflix szerelmes filmek közül ez a 2021-es film egy meglehetősen jó hangulatú, humoros, már-már abszurd történetet mesél el. A cselekmény főszereplője a korábban említett Szerelem első vendéglátásra filmből ismert Christina Miller, aki a feltörekvő popsztárt, Erica-t alakítja.

Erica és vőlegénye, Jason esküvője meghíúsul, ezt követően pedig a nő Mauritiusra utazik, hogy esküvőkön énekesnőként dolgozzon. A bonyodalom nem várat magára, rövidesen kiderül, hogy az egyik esküvő, ahol énekelnie kell, nem másé, mint ex-vőlegénye, Jason esküvője. Mindketten megdöbbennek, de Erica mindent elkövet annak érdekében, hogy Jason menyasszonya ne tudja meg, hogy kettejüknek közös múltjuk van.

Erica érzelmi viharba kerül. Ráébred, hogy még mindig komoly érzelmek fűzik Jason-hoz, viszont Jason testvére, Caleb arra ösztönzi, hogy ne tegye tönkre a Jason és menyasszonya esküvőjét. Emellett pedig lassan kirajzolódik, hogy Erica számára Caleb a tökéletes férfi. Erica-nak döntenie kell, az idő pedig sürget. Ha szeretnél egy kis időre elveszni egy igazán izgalmas, de szórakoztató szerelmi történetben, a Gyógyír a szerelemre remek választás!

Összefoglaló: netflix romantikus filmek

Ez volt a romantikus filmek Netflix lista, ami mint láthattad, remek kikapcsolódási lehetőséget kínál, ha kedved támadna egy kis romantikára. A gyűjteményemben szereplő romantikus Netflix filmek mögött fantasztikus színészek és rendezők állnak, akik biztosan nem fognak csalódást okozni! Ha engem kérdezel, bármelyik filmet is válaszd, a szórakozás és nem utolsó sorban az elérzékenyülés garantált! Megrendítő, bájos, humoros történetek ezek, szerethető karakterekkel, és többnyire a várva várt happy end sem marad el. Arra is bátorítanálak, hogy ha már láttál is néhányat a fent felsorolt filmek között, nézd újra őket! Hiszen mindegyik filmet érdemes újra és újra nézni! Ne hagyd ki listáinkat a legjobb vígjáték sorozatok,

Pin: Netflix Romantikus Filmek

Legjobb Netflix Romantikus Filmek
Spread the love
Scroll to top

You cannot copy content of this page