Search
Close this search box.

30 Netflix Sorozat – Legjobb Netflix Sorozatok

Netflix sorozat

Lassan beköszönt az ősz és a hideg idővel együtt a hosszú esték is felváltják a városban kint töltött nyári éjszakákat. Mégis mi más nyújtana jobb kikapcsolódást, mint egy Netflix sorozat, amit a kanapéra bekuckózva, kényelmesen élvezhetsz? Korábbi top Netflix sorozatok gyűjteményeinkben is ajánlottunk néhány szuper sorozatot, most viszont itt az idő újra közelebbről megnézni a népszerű sorozatok listáját.

A mai cikkünk segítségével kiválaszthatod a számodra legszimpatikusabb Netflix sorozatokat. Választék bőven van, így nyugodtan betárazhatsz belőlük az elkövetkező hetekre, hónapra. Összegyűjtöttünk ugyanis 30 Netflix sorozatot, amelyeket szerintünk (és nem csak, érdemes az IMDB értékelésekre is vetni egy pillantást) megéri nyomon követni. Lássuk is, hogy melyek ezek!

30 Szuper Netflix Sorozat

Manapság már az online filmek azt jelentik, hogy befizetünk a Netflixre. Ha érdekelnek a legjobb Netflix sorozatok magyarul, akkor a lehető legjobb helyre tévedtél. Az alábbiakban bemutatunk 30 sorozatot, amelyeket magyarul is megtekinthetsz a Netflix szolgáltatásában. A történet rövid ismertetője mellett, olyan fontos információkat is megtalálsz a leírások előtt, mint a sorozatok megjelenésének dátuma, a főszereplők nevei, illetve az IMDB értékelés, ami valljuk be, képes jobbra vagy balra billenteni a mérleget, amikor azon tűnődünk, hogy adjunk-e esélyt egy sorozatnak.

Romantikus, humoros, izgalmas Netflix sorozatok következnek, amelyekből kedvedre válogathatsz! Bár néhányról már valószínűleg hallottál, minden bizonnyal akad azért olyan cím is, ami újdonság számodra. Ha felkészültél, nézzük is meg az első sorozatot, amelyet neked is érdemes megnézned!

1. Inventing Anna – Az örökösnő álarca mögött

Netflix sorozat

Megjelenés: 2022
Fő szereplő(k):
Anna Chlumsky, Julia Garner, Arian Moayed
IMDB értékelés:
6.8

A listánkon szereplő legelső Netflix sorozat az Inventing Anna, vagyis Az örökösnő álarca mögött. Ez a 2022-ben kiadott sorozat megjelenése óta a népszerű sorozatok listáját gyarapítja a Netflixen. A történet az Anna Delvey néven ismertté vált ukrán nő valós történetére épül. Anna New Yorkban telepedett le, és saját magát egy gazdag európai örökösnőnek adta ki. A látszat fenntartása érdekében számtalan luxushotelben szállt meg, drága étteremkben evett, ahol mind-mind horribilis méretű tartozást halmozott fel.

Anna ezen kívül igyekezett úgy hírnevet szerezni, hogy befolyásos emberekkel vette körbe magát, akiktől csalással és manipulációval próbált pénzt kicsikarni. A sorozat főként a főszereplő, Anna, és egy újságírónő kapcsolatára összpontosít, aki megpróbálja feltárni Anna igazi személyazonosságát és motivációit. A sorozat alatt beleláthatunk Anna tékozló életébe, valamint végigkövethetjük bukását és leleplezését. 

2. The Kominsky Method – A Kominsky Módszer

vígjáték sorozatok

Megjelenés: 2018-2021
Fő szereplő(k):
Michael Douglas, Alan Arkin
IMDB értékelés:
8.2

A főszerepet a 78 éves világszerte ismert szinész, Michael Douglas,és Alan Arkin játszák. Alannek ez volt az utolsó előtti munkája, ugyanis idén (2023) 89 évesen elhunyt. Azonban úgy ment el, hogy a legjobb vígjáték sorozatot hagyta maga után amit a világ az elmúlt években látott. Nagyon ajánlott angolul megnézni!

A két tapasztalt és tehetséges színész a legjobb humorukat használva néznek szembe a legvalóságosabb időskori problémákkal, fájdalmakkal, veszteségekkel és ezt nekünk, fiatalabbaknak is át tudják úgy adni, hogy majdnem érezzük magunkon, hogy milyen lesz az a kor és milyenek leszünk mi. Ez az a film amit nézve nem tudod visszatartani majd a nevetést mások előtt, szóval csak óvatosan a vonatokon és repülőkön!

A Los Angelesben játszodó sorozat egy színészet oktatónak és legjobb barátjának, a tehetségkutató cég vezetőjének időskori életének részletét tárja elénk. A legjobb barátok az utolsó percig harcolnak azért, hogy élhessenek, és próbálnak szórakozni amennyit csak lehet. A Kominsky módszer az a sorozat ami bebizonyítja, hogy mennyit számít a filmjátszási tapasztalat. Egy mestermű, a Netflix legjobb sorozatok egyike!

3. Suits – Brilliáns elmék

Netflix sorozat

Megjelenés: 2011-2019
Fő szereplő(k):
Gabriel Macht, Patrick J. Adams, Meghan Markle
IMDB értékelés:
8.4

Ha érdekelnek a legjobb Netflix sorozatok magyarul, a Brilliáns elmék (Suits) neked való! Ezt a 9 évadból álló amerikai drámasorozatot Aaron Korsh készítette. A történet középpontjában a Pearson Hardman nevű jogi ügyvédi iroda áll, amely a manhattani üzleti világ egyik meghatározó szereplője. A sorozat kezdetén a cég vezető partnere, Harvey Specter (Gabriel Macht) egy tehetséges és ambiciózus, ám jogi diploma nélküli fiatalemberrel, Mike Ross-szal (Patrick J. Adams) köt megállapodást. A bonyodalom ott kezdődik, hogy bár  Mike zseniális memóriával rendelkezik és kiválóan ért a joghoz, de soha nem járt jogi egyetemre.

A sorozat az iroda napi tevékenységét, ügyeit mutatja be, illetve a szereplők közötti kapcsolatokat követi. Harvey és Mike próbálnak lépést tartani a bonyolult jogi ügyekkel, miközben titokban tartják Mike valódi végzettségét. Emellett a sorozat másik főszereplője Meghan Markle, aki az ambíciózus ügyvédet, Rachel Zane-t alakítja. Az évadok során egyaránt beleláthatunk Rachel munkájába és magánéletébe is.

A Brilliáns elmék a jogi dráma műfajába tartozik, de nagy hangsúlyt fektet a karakterfejlődésre, és az emberi kapcsolatokra is. A sorozat sikeres volt az izgalmas cselekménye, a humoros párbeszédek és a karakterek közötti dinamikának köszönhetően a sorozat, hűséges rajongótáborral rendelkezett.

4. Bridgerton

Netflix sorozatok Nőknek

Megjelenés: 2020 –
Fő szereplő(k):
Nicola Coughlan, Jonathan Bailey, Simone Ashley, Phoebe Dynevor, Regé-Jean Page,
IMDB értékelés:
7.4

A Netflix vígjáték sorozat listánk nem lehetne teljes minden idők egyik legnépszerűbb Netflix sorozata, a Bridgerton nélkül. Ha érdekelnek a legjobb Netflix sorozatok magyarul, a Bridgerton egy remek választás. Egy humorral fűszerezett történelmi, romantikus dráma sorozat, ami órákig a képernyő elé szegez. A sorozat cselekménye a 19. századi Londonban játszódik, az arisztokrácia világában. 

A cselekmény fókuszában a Bridgerton családot láthatjuk, amelyet nyolc testvér alkot. A főszerepben a Phoebe Harriet Dynevor által alakított Daphne Bridgerton áll, aki az egyik legidősebb lánytestvér. Az epizódok során végigkövethetjük Daphne történetét, ahogy igyekszik rátalálni a szerelemre és a boldogságra az általa választott férjjel. Eközben azonban feltűnik egy titokzatos szerző, a Lady Whistledown néven ismert újságíró, aki a társasági eseményekről és  furcsa szenzációkról ír egy közkedvelt újságban. Természetesen mindenki igyekszik kideríteni Lady Whistledown igazi személyazonosságát.

A Bridgerton romantikában, titkokban, szerelemben és szenvedélyben gazdag történetet mutat be, eközben pedig rálátást ad az arisztokrácia és a társadalmi osztályok szigorú hierarchiájára, valamint az ezzel járó társadalmi elvárásokra és korlátokra. A sorozat másik különlegessége, hogy modern zenei feldolgozások is felcsendülnek benne  korabeli feldolgozásban. Ez a megoldás egyedi és friss érzést kölcsönöz a sorozatnak és még különlegesebbé teszi. 

5. Unorthodox – A másik út

Megjelenés: 2020
Fő szereplő(k):
Shira Haas, Amit Rahav, Jeff Wilbush
IMDB értékelés:
8.0

Ha érdekelnek a legjobb sorozatok Netflix szolgáltatásban, akkor A másik út biztosan felkelti az érdeklődésed. Ez a német-amerikai négyrészes minisorozat 2020-ban került bemutatásra a Netflixen. A sorozat Deborah Feldman azonos című memoárján alapul, aki egy fiatal haszid zsidó nő volt. A sorozatban őt formáló karakter nem más, mint Esther vagy “Esty” Shapiro, akit Shira Haas alakít. A minisorozat Ester történetét követi, aki a szigorú haszid közösségéből, Williamsburg, Brooklynból menekül el egy előre elrendezett házasság elől.

A sorozat kezdetén Esty a haszid közösséget maga mögött hagyva Berlinbe költözik, ahol megpróbál új életet kezdeni, és megtalálni a saját útját a modern világban. Az epizódok során vissztekintések által beleláthatunk Esty előző életébe. Láthatjuk, hogy a haszid elvárások éshagyományok mennyire szigorúan szabályozták a lány mindennapjait. A másik út kétségkívül egy nehéz témájú sorozat, viszont határozottan a top Netflix sorozatok közé tartozik. 

6. Emily in Paris – Emily Párizsban

Netflix sorozatok Nőknek

Megjelenés: 2020 –
Fő szereplő(k):
Lily Collins, Philippine Leroy-Beaulieu, Ashley Park
IMDB értékelés:
7

A mai Netflix sorozat ajánló második szereplője az Emily Párizsban amerikai Netflix sorozat. A Netflix sorozatok közül az Emily Párizsban minden idők egyik legnépszerűbb sorozata. Tömegeket vonz nemcsak a képernyő elé, de a francia fővárosba, Párizsba is! A sorozat főszereplője Emily Cooper, akit a bájos Lily Collins alakít. Emily  egy ambiciózus amerikai marketingmenedzser, aki munkalehetőséget kap Párizsban a Savoir marketingügynökségnél. Párizsba költözve kezdetét veszi Emily kalandos élete.

Munkák,  projektek, szerelmek, barátságok kialakulását és zátonyra futását követhetjük végig a divat fővárosában töltött ideje alatt. A sorozat számos kulturális különbségre is rámutat, hiszen a harsány Emily tipikus amerikai nézőpontból közelíti meg a mindennapi dolgokat, munkát és emberi kapcsolatokat egyaránt, ami sokszor szembemegy a kifinomult francia viselkedési és öltözködési mintákkal. Az Emily Párizsban ugyanakkor bemutatja a pezsgő párizsi életet, betekintést enged a divat világába, de a francia kultúrára is rálátást ad.  

7. Peaky Blinders – Birmingham bandája

Netflix sorozat

Megjelenés: 2013-2022
Fő szereplő(k):
Cillian Murphy, Paul Anderson, Sophie Rundle
IMDB értékelés:
8.8

A Birmingham bandája egy roppant izgalmas brit bűnügyi Netflix sorozat, amely 2013-ban debütált, és azóta is hatalmas népszerűségnek örvend. A cselekmény a 19. századi Birminghamben játszódik, és a Shelby bűnöző család különböző ügyeit és családi életét mutatja be. A történet a család vezetője, Thomas Shelby (Cillian Murphy) körül összpontosul. Thomas a Peaky Blinders bűnöző banda feje, egy karizmatikus és okoz vezető, aki többek között olyan illegális tevékenységeket irányít, mint a lóversenyzés, fogadás és drogkereskedelem.

A család komoly hatalmi harcokat vív az állami hatóságokkal, de más bűnbandákkal is összetűzésbe keverednek. Beleláthatunk olyan korabeli történelmi és társadalmi eseményekbe, mint az IRA térségben zajló politikai konfliktusok, illetve a gazdasági változások, amelyek egyik napról a másikra átírják a család életét.

Emellett a sorozat a karakterek összetettségére is nagy hangsúlyt fektet. Megismerhetjük a családtagok és más fontos szereplők motivációit, életútját és nyomon követhetjük a karakterek fejlődését. A sorozat stílusa is kiemelkedő, hűen ábrázolja a korabeli Anglia hangulatát.

8. The Crown – A korona

Megjelenés: 2016 – 2023
Fő szereplő(k):
Claire Foy, Olivia Colman, Imelda Staunton
IMDB értékelés:
8.6

A legjobb Netflix sorozatok magyarul is elérhetők, és ezek közül nem kivétel az egyik legnépszerűbb, A korona sem. Ez a brit sorozat az Egyesült Királyság uralkodó családjának életét és munkásságát mutatja be. A sorozat első évadától kezdve főként II. Erzsébet brit királynő uralkodására fókuszál, kezdve a korai évektől egészen a kései évekig.

A történet elején láthatjuk, ahogy II. Erzsébet trónra kerül és próbálja megtalálni helyét és hangját a korabeli politikai és társadalmi változások között.A sorozat részletesen bemutatja a királynő és a brit királyi család tagjainak magánéletét, kapcsolataikat, az uralkodás nehézségeit és a hatalmi viszonyokat.

Emellett fontos eseményeket és történelmi pillanatokat is bemutat, amelyek az adott időszakban történtek, például a brit birodalom felbomlását, a hidegháborút, a Falkland-szigeteki háborút, de rálátást enged a különbző politikai botrányokra és változásokra is. A korona sorozat fontos részét képezi Diana élete is. Ha szívesen tudnál meg többet a brit királyi családról, A korona nem fog csalódást okozni.

9. Wednesday

Netflix sorozat

Megjelenés: 2022
Fő szereplő(k):
Jenna Ortega, Emma Myers, Hunter Doohan
IMDB értékelés:
8.1

Nem mondok újat, amikor azt állítom, hogy a Netflix jó sorozatok sokaságát kínálja. Az utóbbi időben az egyik legfelkapottabb a Wednesday, amely 2022 őszén jelent meg, és nem véletlen, hogy a top Netflix sorozatok közé tartozik. A Wednesday egyedi és sötét hangulatával, Tim Burton egyedülálló rendezői és vizuális stílusával, valamint  Lovecrafti horror elemekkel és mitogiai inspriációival hódítja meg a nézőket.

A történet főszerepében a Jenna Ortega által alakított Wednesday áll, akit a hírhedt Addams Family-ből ismerhetünk. Wednesday-t szülei egy bentlakásos iskolába iratják, oda, ahol egykor a szülők is tanultak és szenvedélyes szerelembe estek. A morcos, antiszociálisan Wednesday természetesen hátat fordít a beilleszkedés gondolatának is, a színes és életvidám szobatársa baráti közeledését is elutasítja.

A történet azonban izgalmas fordulatot vesz, amikor is gyilkosságok sokasága és egy rejtélyes szörny fenyegetése rázza meg a kisváros lakóinak életét. Wednesday a furcsa és természetfeletti események nyomába ered, hogy kiderítse, mi és pontosabban ki is áll a tragikus gyilkosságok mögött. 

10. Money Heist – A nagy pénzrablás

Netflix sorozat

Megjelenés: 2017-2021
Fő szereplő(k):
Úrsula Corberó, Álvaro Morte, Itziar Ituño
IMDB értékelés:
8.2

A Netflix top sorozatok közé tartozik A nagy pénzrablás (eredeti címén “La Casa de Papel”). Ez a spanyol televíziós sorozat 2017-ben indult, és azóta is világszerte óriási népszerűségnek örvend. A sorozat középpontjában egy titokzatos bűnbanda áll, akik ikonikus maszkokat viselnek, és önmagukat a Tokyo nevű narrátor által “nem szabotőr” nevű csoportként azonosítják.

A banda vezetője, aki magát “Professzornak” nevezi, kiváló bűnöző és zseniális stratéga. A Professzor egy nagyszabású rablást tervel ki, amely szerint a bűnbanda arra készül, hogy kirabolja a spanyol királyi pénzverdét és pontosan 2.4 millárd eurónyi, több tonnát nyomó bankjegyet lopjon el.

A cselekmény két idősíkban játszódik. Az egyik idősíkban a banda tagjai a pénzverdében tartózkodnak, a történet pedig az ott zajló eseményeket mutatja be.  A másik idősíkban a banda tagjait ismerhetjük meg, miközben a rablásra készülnek. Ugyanakor, a rablás utáni eseményekbe is beleláthatunk.

11. Elite – Elit

Megjelenés: 2018 –
Fő szereplő(k):
Omar Ayuso, Itzan Escamilla, Miguel Bernardeau
IMDB értékelés:
7.3

Hihetetlennek tűnhet, de még koránt sem fogytunk ki az izgalmas Netflix sorozatok gyűjteményünkből. A listánkon szereplő következő Netflix sorozat nem más, mint a spanyol Elit. A történet egy exkluzív spanyol magániskolában játszódik, ahol kizárólag gazdag és befolyásos családok gyermekei tanulnak. A sorozat kezdetén három középosztálybeli diákot, Samuelt, Cristiant és Nadia-t felvételiztetnek az iskolába. Az iskolának ezze az a célja, hogy előkészítse a tanulókat a sikerre és a privilégiumokra, ami a jövőben várja őket.

Az Elite fókuszában a társadalmi osztályok közötti feszültségek és konfliktusok állnak. Várható módon, a gazdag diákok és a szegényebb háttérrel rendelkező újonnan érkező diákok közötti különbségek miatt feszültségek és rivalizálások alakulnak ki. A sorozat során beleláthatunk a diákok személyes életébe, kapcsolataiba, valamint titkait is megismerhetjük.

12. Working Moms – Dolgozó anyák

Megjelenés: 2017 – 2023
Fő szereplő(k):
Catherine Reitman, Dani Kind, Philip Sternberg
IMDB értékelés:
7.8

A Netflix legjobb sorozatok listánkról nem hiányozhat a Dolgozó anyák. Ez a remek humorral fűszerezett sorozat a családi vígjáték sorozatok műfaját erősíti. Valósághű ábrázolást nyújt az anyaság és a munka egyensúlyának megtartásáról a modern világban, illetve rámutat azokra a  kihívásokra is, amelyekkel a dolgozó anyák nap mint nap szembesülnek. A cselekmény középpontjában négy anya áll, akik mind-mind különböző életstílusokkal és személyiségekkel rendelkeznek, de számos közös nehézséggel küzdenek. 

Az epizódok során közelebbről is megismerhetjük a szereplők életét, beleláthatunk a mindennapi küzdelmeikbe, részesei lehetünk kalandjaiknak, és végigkövethetjük, ahogy  próbálják megtalálni az egyensúlyt a karrier és a családi élet között. Mivel anyákról van szó, elengedhetetlen téma a gyermeknevelés, de olyan egyéb problémák is felsejlenek a sorozatban, mint például a munkahelyi stressz és szexizmus, a társadalmi elvárások sokasága, a karrierépítés és az önazonosság kérdése is.

13. Queen of the South – Az alvilág királynője

Megjelenés: 2016-2021
Fő szereplő(k):
Alice Braga, Hemky Madera, Peter Gadiot
IMDB értékelés:
8.0

Melyek a legjobb sorozatok Netflix szolgáltatásban, amelyeket nők kifejezetten imádnak? Nos, ha titkon a spanyol telenovellák szerelmese vagy, akkor egy percig se keress tovább. Az alvilág királynője ugyanis az azonos című spanyol telenovella adaptációja. A sorozat középpontjában Teresa Mendoza áll, akit Alice Braga alakít. Míg az első évadban Teresa egy egyszerű mexikói nő karakterét hozza, a későbbiekben a legbefolyásosabb drogkartellek egyikét irányító kereskedővé válik, aki rengeteg hatalommal bír. 

Teresa életének gyökeres változásának okát is megtudatjuk. Egy napon barátját brutálisan meggyilkolját, a rendőrség és a bűnözők üldözőbe veszik. Teresa kénytelen megszökni Mexikóból. Új életet kezdeni az Egyesült Államokban, ahol csatlakozik egy drogkartellhez és lassan felfelé kúszik a ranglétrán. Idővel Teresa saját kartellt hoz létre és kezdi megalapozni hatalmát az alvilágban. Az alvilág királynő talán a legizgalmasabb sorozat a listánkon, így bátorítunk, hogy nézz bele!

14. Stranger Things – Furcsább dolgok

Netflix sorozat

Megjelenés: 2016-2025
Fő szereplő(k): Millie Bobby Brown, Finn Wolfhard, Winona Ryder
IMDB értékelés:
8.7

Ha a érdekelnek legjobb Netflix sorozatok magyarul, akkor kétségkívül a Stranger Things vagy Furcsább dolgok amerikai sorozat elnyeri a tetszésed. Sőt, órákra a képernyő elé szegez majd! A sorozatot a Duffer testvérek készítették, és azóta, hogy 2016-ban debütált, hatalmas népszerűségnek örvend. A Stranger Things cselekménye a 1980-as években játszódik az Indiana államban található Hawkins nevű kisvárosban. Készülj fel  egy misztikus és paranormális eseményekkel teli történetre, amihez kiváló színészi játék társul.

A sorozat azzal kezdődik, hogy egy helyi fiúnak, Will Byers-nek (Noah Schnapp) hirtelen nyoma veszik a városban. Az első évadban a barátai és a családja próbálják kideríteni az eltűnés okát, közben azonban rejtélyes dolgokra bukkannak, amelyek egy másik dimenzióhoz, az úgynevezett Alvilág nevű helyhez kapcsolódnak.

A sorozat másik központi karaktere a Millie Bobby Brown által alakított titokzatos kislány, Eleven. Eleven különleges képességekkel rendelkezik, és segítség Will barátainak felfedezni az Alvilágot és annak ismeretlen veszélyeit. Rejtélyekből és paranormális izgalmakból nincs hiány, ugyanis a szereplők különleges veszélyekkel és szörnyekkel is szemben találják magukat. Egy biztos: jelenleg a Netflixen ennél izgalmasabb sorozatot nehezen találni.

15. The Empress – A császárné

Megjelenés: 2022 –
Fő szereplő(k):
Hanna Hilsdorf, Melika Foroutan, Svenja Jung
IMDB értékelés:
7.8

De lássuk mi mindent tartogat még a Netflix sorozat ajánló! A top Netflix sorozatok közé tartozik A császárné is. Ez a 2022-es történelmi dráma sorozat Erzsébet királyné életét mutatja be. A főszerepben Devrim Lingna Erzsébetet alakítja, Philip Froissant  pedig Ferenc József karakterét formálja meg. A német nyelvű sorozat 2022 szeptember 29-én látott napvilágot és két hétig a Netflix második legnézettebb idegen nyelvű sorozata volt. 

A császárné sorozat rámutat Erzsébet királyné életének nehézségeire, valamint a kihívásokra, amelyekkel szembesül, a trónnal és férjével való kapcsolatára. Beleláthatunk, hogy hogyan harcol meg a szerelemért, illetve milyen bonyodalmak kísérik sorsát. Etikett, tabuk, szerelem és dráma, egy tökéletes sorozat, ha rajongsz a történelemért és szívesen kikapcsolódnál.

16. You – Te

Netflix sorozat

Megjelenés: 2018-2024
Fő szereplő(k):
Penn Badgley, Victoria Pedretti, Tati Gabrielle
IMDB értékelés:
7.7

A Netflix top sorozatok gyűjteményünkből nem hiányoznak a kissé sokkoló Te címet viselő amerikai sorozat sem. A Te Caroline Kepnes azonos című regénye alapján készült. A sorozat középpontjában a Penn Badgley által alakított Joe Goldberg áll, aki egy  new yorki könyvesboltban dolgozik. Az cselekmény azzal indul, hogy Joe teljesen beleszeret az Elizabeth Lail által alakított Guinevere Beck-be. Joe megszállottként követi, figyeli és manipulálja Beck életét. A férfi rendületlenül küzd azért, hogy teljesen megkaparintsa Beck-et, és kész bármit elkövetni azért, hogy a nő közelébe kerüljön.

Ami igazán egyedivé és szokatlanná teszi a sorozatat, az az, hogy Joe nemcsak főszereplő, de narrátor is. Így nézőként közvetlenül beleláthatunk Joe  gondolataiba és érzéseibe. Megérthetjük, hogy a férfi mennyire veszélyes és mennyire beteges személyiséggel bír. Egy egészen felkavaró nézőpont ez.

A sorozat nem csak a romantikus kapcsolatok sötét oldalát, hanem az internetes közösségek és a közösségi média hatását is vizsgálja. A második évadban Joe Los Angelesbe költözik, és egy új nő, Love Quinn (Victoria Pedretti) iránt érez vonzalmat. A sorozat további évadot is megért, mindegyik folyamatosan bővíti Joe történetét, bemutatva az újabb és újabb kapcsolatokat és problémákat.

17. The Witcher – Vaják

Megjelenés: 2019
Fő szereplő(k):
Henry Cavill, Freya Allan, Anya Chalotra
IMDB értékelés:
8.0

A listánkon szereplő következő Netflix sorozat nem, más mint a Vaják. A sorozat egy  lengyel fantasy regénysorozaton, az Andrzej Sapkowski által szerzett “The Witcher” könyveken alapul. A sorozat 2019-ben indult és azóta már több évadot is megért. A Vaják a fantázia világában játszódik, ahol emberi lények, szörnyek és mágikus lények egyaránt léteznek. A központi világok közé tartozik Temeria, Redania és Nilfgaard, és ezeket a helyeket háborúk, politikai intrikák és természetfeletti fenyegetések szövik át.

A sorozat főszereplője Geralt of Rivia (Henry Cavill), egy hivatásos szörnyvadász, aki a különféle veszélyes teremtmények és szörnyek ellen harcol. Geralt sajátos képességekkel és mutációkkal rendelkezik, amelyeket egy titokzatos rituálé során szerzett. A sorozatban gyakran központi szerepet játszanak a politikai és társadalmi konfliktusok, valamint az intrikák, amelyek a különböző királyságok és hatalmi szereplők között zajlanak. Ezen kívül azonban beleláthatunk a szereplő magánéletébe is, például a fiatal hercegnő, Ciri (Freya Allan) életébe, akinek sorsa szorosan összefonódik Geraltéval.

18. Dead to Me – Halott vagy

vígjáték sorozatok

Megjelenés: 2019-2022
Fő szereplő(k): Christina Applegate, Linda Cardellini
IMDB értékelés:
8.00

A legjobb sorozatok Netflixgyűjteményünk következő szereplője a 2019-ben debütált Halott vagy. A sorozat középpontjában két női főszereplő áll: Jen Harding (Christina Applegate) és Judy Hale (Linda Cardellini). A történet a két nő életét meséli el, a cselekményt a barátságuk és enyhén szólva bonyolult kapcsolatuk határozza meg. Jen Harding egy magabiztos, erős akaratú nő, akinek az élete összeomlik, amikor férjét egy autóbalesetben elveszíti. Jen özvegyként próbálja túlélni a veszteséget és a gyászt. Egy támogató csoport segítségét kéri az események feldolgozásához. 

Itt ismerkedik meg Judy Hale-lel. Judy Hale egy kedvesebb és érzékenyebb nő, de titkokat és sötét múltat rejteget a külvilág elől. A két nő meglepő módon megtalálja a közös hangot, és gyorsan összebarátkoznak. Ahogy azonban a történet folytatódik, kiderül, hogy Judy-nak sok olyan titka van, amelyeket először nem árul el Jen-nek, és ezek a titkok számos problémát és konfliktust okoznak a barátságukban. A sorozatot egyedi humor, drámai pillanatok és váratlan fordulatok jellemzik. Ha imádod az ilyen stílusú sorozatokat, a Halott vagy biztosan gyorsan a kedvenceddé válik! Egy biztos, az izgalmas Netflix sorozatok egyike, amely okoz némi meglepetést!

19. Ginny and Georgia – Ginny és Georgia

Megjelenés: 2021 –
Fő szereplő(k):
Brianne Howey, Antonia Gentry, Felix Mallard
IMDB értékelés:
7.5

Egy másik a népszerű sorozatok közül A Ginny és Georgia. A sorozat egy anya és lánya kapcsolatát követi nyomon, miközben együtt és külön-külön is próbálnak beilleszkedni és új életet kezdeni Wellsbury kisvárosban. A sorozat legfőként a tinikorú Ginny (Antonia Gentry) és az anyja, Georgia (Brianne Howey) közötti kapcsolatra fókuszál, beleértve a generációs különbségeket és a köztük kialakuló konflikustokat is.  

Az anya, Georgia egy fiatal, vonzó és sokoldalú nő, aki a lányával együtt próbál új életet kezdeni. A részek során fény derül Georgia kalandos múltjára és az is kiderül, hogy a nő mindent elkövet annak érdekében, hogy elrejtse korábbi életét a külvilág elől. Ginny, a tizenöt éves lány keresi a helyét az új környezetben, miközben megpróbálja megérteni anyját és koránt sem tipikus életüket.

20. Queen Charlotte – Sarolta királyné

Megjelenés: 2023
Fő szereplő(k):
India Amarteifio, Adjoa Andoh, Michelle Fairley
IMDB értékelés:
7.4

Legjobb Netflix sorozatok magyarul? Igen! A Sarolta kirányné az egyik legújabb sikersorozat, amit neked is látnod kell. Ez a limitált Netflix sorozat tuladonképpen a Bridgerton sorozat előzménye, amely Mecklenburg-Strelitz Charlotte hatalomra jutását mutatja be. A spin-off sorozat a Bridgertonból ismert Sarolta királynéra fókuszál. A cselekmény két szálon fut, így végig izgalmas kettősség szegezi a képernyőhöz a nézőt.

Az első cselekményszál 1817-ben kezdődik, a Bridgerton sorozat idejében, Sarolta hercegnő királyi örökös halálával. Ekkor a királyné nyomást gyakorol gyermekeire, hogy megházasodjanak és örökösöket nemzenek. A második cselekményszál 1761-be repít vissza, amikor Sarolta György királlyal házasságra lép. Ha Bridgerton rajongó vagy, akkor egy percig se hezitálj, hogy megnézd ezt a sorozatot!

21. Women at War – Nők a fronton

Megjelenés: 2022
Fő szereplő(k):
Audrey Fleurot, Julie De Bona, Camille Lou
IMDB értékelés: 7.5

A Netflix új sorozatok terén is tud izgalmasat mutatni. Íme még egy remek sorozat, a Nők a fronton. A cselekmény 1914-be repít vissza, Franciaországba. Míg a német csapatok előrenyomulásával a férfiak életüket kockáztatva harcolnak a fronton, a történet 4 női főszereplőjének otthon kell helyt állnia a mindent elpusztítő háború közepette. Mint azt már említettük, a történet középpontjában négy nő áll: Marguerite, aki prostituáltként keresi a kenyerét,  a gyilkos Suzanne, aki ápolónőként dolgozik, a kolostor főapácája Agnes és Caroline, aki prostituáltból vált egy gyárigazgató feleségévé.

A négy nő sorsa összefonódik, közben pedig olyan témák merülnek fel, mint a prostitúció, azabortusz, a szexuális zaklatás és erőszak, a diszkrimináció, az egyház árnyoldala, stb. Mindez pedig a világháború árnyékában. Egy mély, üzenethordozó sorozat, amely bár nem tartozik a szó szoros értelemben vett szórakoztató sorozatok közé, de minden bizonnyal kiránt a valóságból.

22. Sex/Life – Vágyak/Valóság

Netflix sorozatok Nőknek

Megjelenés: 2021-2023
Fő szereplő(k):
Sarah Shahi, Mike Vogel, Adam Demos
IMDB értékelés:
5.5

A Vágyak/Valóság Netflix sorozat a nemrégiben népszerűvé vált izgalmas Netflix sorozatok egyike. Méghozzá szó szerint. Ez a felnőtt tartalmú amerikai dráma TV sorozat a Netflixen került bemutatásra. A Vágyak/Valóság Billie Connelly (Sarah Shahi) kettős életét meséli el, amely a házassági biztonság és az izgalmas múlt között ingadozik.

Billie Connelly egykor izgalmas és szenvedélyes életet élt New Yorkban. Ezt a korábbi életmódot azonban felváltotta a házasság, családi élet és gyereknevelés. A cselekmény kirobbantója ott kezdődik, amikor Billie újra elkezdi felfedezni vágyait és szexuálitását, miközben folyamatosan visszatekint a múltra és korábbi kapcsolataira. Naplója segítségével elmerül a vágyaiban és a fantáziáiban, és így a néző is betekintést nyer Billie életének korábbi, forró pillanataira.

A történetben Billie-t két férfival szövődő viszonya alapján is megismerhetjük. Az egyik oldalon ott van a megbízható és hűséges férje, aki biztonságot és stabilitást nyújt. A másik oldalon pedig visszaköszön egy korábbi szerelme, aki a szenvedélyt és az izgalmat képviseli Billie életében.

23. Manifest

Netflix sorozat

Megjelenés: 2018-2023
Fő szereplő(k):
Melissa Roxburgh, Josh Dallas, J.R. Ramirez
IMDB értékelés:
7.1

A Netflix jó sorozatok végtelen tárházát kínálja, így még bőven akad a tarsolyunkban ajánlani való. A 2018-ban indult Manifest az izgalmas Netflix sorozatok számát gyarapítja. A történet középpontjában egy Montego Air Flight 828 nevű repülőgép és annak utasai állnak. A repülőgép egy rutinútra indult Jamaicából New York felé, de a repülés során egy rejtélyes esemény történik, a repülőgép és annak utasai eltűnnek.

Öt évvel később azonban a gép az eltűntekkel leszáll New Yorkban. Az utasok és a személyzet rádöbbennek, hogy igazából 5 évvel korábban indultak el. Ekkor szembesülnek azzal a tényel, hogy az időutazásnak látszó jelenségnek számos következményei vannak. Az eltűnteknek ugyanazok az emlékei, mint amikor elindultak, míg mindenki más, a családtagokat beleértve, az eltelt 5 év emlékeivel éltek, és bizony sok dolog megváltozott azóta. Ez természetesen különféle konfliktusokhoz és rejtélyekhez vezet.

24. Girlboss

Megjelenés: 2017
Fő szereplő(k):
Britt Robertson, Ellie Reed, Johnny Simmons
IMDB értékelés:
7.0

A Girlboss a Netflix top sorozatok egyike. A sorozat Sophia Amoruso azonos című memoárja alapján készült, és Sophia Amoruso életét és az általa alapított Nasty Gal vintage ruházati vállalkozás kezdeti éveit követi nyomon.

Az Britt Robertson által alakított Sophia Amoruso egy fiatal, vagány és ambiciózus nő, aki számos nehézséggel harcol az életben. Az alacsony motivációval és a pénzhiánnyal küzdő Sophia egy nap úgy dönt, hogy saját vállalkozást indít. Gyorsan rá is jön, hogy az általa készített ruhák, kiegészítők és vintage darabok nagy népszerűségnek örvendenek a fiatal nők körében.

A sorozat bemutatja Sophia útkeresését, illetve azt, ahogyan a semmiből egy sikeres vállalkozóvá válik. A Girlboss bemutatja Sophia őrültnél őrültebb kalandjait, a Nasty Gal brand megteremtését és Sophia hatalmas sikerét az online piactéren. Természetesen beleláthatunk Sophia pénzügyi nehézségeibe, a személyes és szakmai kapcsolataiba is. 

25. Friends – Jóbarátok

Megjelenés: 1994-2004
Fő szereplő(k):
Jennifer Aniston, Courteney Cox, Lisa Kudrow
IMDB értékelés:
8.9

Szerintünk nem túlzás kijelenteni, hogy egyik Netflix sorozat ajánló sem lehet teljes a Jóbarátok sorozat nélkül. Ha érdekelnek a legjobb Netflix sorozatok magyarul, a Jóbarátokat megtalálod. A sorozat cselekményét hat barát közös története alakítja, akik New Yorkban élnek. Az egyik főszereplő Rachel Green (Jennifer Aniston) egy csinos lány, aki próbálja megtalálni a helyét a munka világában.

Belé szerelmes titkon Ross Geller (David Schwimmer), aki egy különc paleontológus, és Monica öccse. Monica Geller (Courteney Cox) a társaság tyúkanyója. Későbbi szerelme, Chandler Bing (Matthew Perry) egy vicces karakter, aki Joey Tribbiani (Matt LeBlanc) nőcsábász színészpalánta lakótársa. Végül, de nem utolsósorban a baráti társaság másik fontos karaktere Phoebe Buffay (Lisa Kudrow), aki legfurcsább zenei szerzeményeivel és egyedi humorával lopja be magát a néző szívébe.

A sorozat középpontjában a barátság, a humor, a szerelem, a karrier és az élet egyéb aspektusai állnak, és számos vicces és szívmelengető pillanatot kínál. Az egymás iránti szeretet, a nevetés és az egymásra való támaszkodás mindig a sorozat legerősebb üzenetei közé tartozott, és ez teszi a Jóbarátokat az egyik legkedveltebb és legemlékezetesebb televíziós sorozattá a világon.

26. Gilmore Girls – Szívek szállodája

Megjelenés: 2000 – 2007
Fő szereplő(k):
Lauren Graham, Alexis Bledel, Keiko Agena
IMDB értékelés:
8.2

Elérkeztünk a Netflix sorozat ajánló következő állomására, ami egészen 2000-be repít vissza bennünket. A Szívek szállodája amerikai televíziós dramedy műfajú (dráma és komédia keveréke) sorozat Lorelai Gilmore (Lauren Graham) és lánya, Rory Gilmore (Alexis Bledel) életét mutatja be. Lorelai egy szingli anya, aki együtt él a lányával. A történet fókuszában az anya-lánya kapcsolat áll, valamint a közös életük különböző aspektusait is megismerhetjük. Rory egy jó nevű magániskolába jár, rendkívül intelligens és tehetséges. A két nő együtt küzd meg a hétköznapi élet problémáival, miközben megpróbálják megtalálni a saját boldogságukat és az életük értelmét.

A sorozat stílusa egészen különlegessé teszi ezt a sorozatot, nem beszélve a nagyszerű párbeszédekről és humor kiemelkedő szerepéről. A cselekmény nem csak az anya és lánya kapcsolatra összpontosít, hanem az egész közösség, köztük a barátok, a család és a városi lakosok életére is kiterjed. Kétségkívül a népszerű sorozatok egyike!

27. Sex Education – Szexoktatás

vígjáték sorozatok

Megjelenés: 2019-2023
Fő szereplő(k):
Asa Butterfield, Gillian Anderson, Ncuti Gatwa
IMDB értékelés:
8.3

Folytatódjon a Netflix legjobb sorozatok ajánlónk a legszórakoztatóbb Netflix sorozatok egyikével, a Szexoktatással. Ez a brit sorozat Otis Bilburn (Asa Butterfield) főszereplével mutatja be mindazt a nehézséget és kihívást, amivel a tinik küzdenek szexuális életük tavaszán. Otis, akinek édesanyja egy híres szexuálterapeuta, egy különleges tehetséget fedez fel magában: képes segíteni másoknak a szexuális problémáik megoldásában és a kapcsolataik javításában.

Otisnak azonban nemcsak mások, de saját problémáival is szembe kell nézni. Ő maga még szűz, és tagadhatatlanul ügyetlen kissé. Egyik osztálytársa, Maeve Wiley (Emma Mackey) segítségével azonban létrehoz egy titkos terápiás rendszert, ahol diáktársainak segít. A diákok sorra fordulnak Otishoz szexuális kérdéseikkel és problémáikkal, így a nézők is beleláthatnak a tinik életébe és küzdelmeikbe. A Szexoktatás fantasztikus módon mutatja be a tinédzserek életét, a szexuális kalandjaikat, első szerelmeiket, a barátságok alakulását, kapcsolatok zátonyra futását és igazából minden olyan problémára rávilágít, ami a tinik vívódásának forrása lehet.

28. The Hookup Plan – Plan Cœur

Megjelenés: 2018-2022
Fő szereplő(k):
Zita Hanrot, Sabrina Ouazani, Joséphine Draï
IMDB értékelés:
7.1

Lassan a 30 legjobb sorozatok Netflix szolgáltatásban listánk végéhez közeledünk, de van még néhány remek ajánlás a tarsolyunkban. A Hook Up Plan, amelynek eredeti címe “Plan Coeur” egy francia televíziós – sorozat vígjáték. A sorozat Elsa (Zita Hanrot) életét mutatja be, aki nemrég szakított a barátjával, és azóta képtelen túllépni a szívfájdalmon. Barátai, Emilie (Sabrina Ouazani) és Charlotte (Joséphine Draï) nagyon aggódnak érte, és úgy érzik, hogy muszáj közbelépjenek és segítsenek Elsának továbblépni.

Emilie és Charlotte egy trükkös tervet eszelnek ki, hogy újra boldoggá tegyék Elsát. A tervük lényege, hogy felfogadnak egy férfi gigolót, aki eljátssza a tökéletes pár szerepét. Azt remélik, hogy ezáltal sikerül kimozdítani Elsát, és elindul a gyógyulás után. Természetesen, a tervük nem halad zökkenőmentesen, számos vicces és kínos helyzet alakul ki. Elsa és a férfi között valódi érzelmek kezdenek kibontakozni, ami tovább bonyolítja a cselekményt. Egy igazán izgalmas történet, remek humorral és szereplőkkel gazdagítva.

29. Never Have I Ever – Én még sosem

Megjelenés: 2020-2023
Fő szereplő(k):
Maitreyi Ramakrishnan, Poorna Jagannathan, Darren Barnet
IMDB értékelés:
7.9

A Netflix legjobb sorozatok felhozatala nem lehetne teljes Az Én még sosem című sorozatat nélkül, amelynek első évada 2020-ban debütált a streaming oldalon. A sorozat fókuszában Devi Vishwakumar (Maitreyi Ramakrishnan) tinédzser lány áll. Devi egy első generációs amerikai tini, aki egy indiai bevándorló család leszármazottja. Életben rengeteg a váratlan változás, hiszen apja váratlanul meghal, Devi pedig lebénul. 

A sorozat azt mutatja be, ahogyan Devi a történtek után visszatér az iskolába, és megpróbálja újrakezdeni az életét. A lány egyik legfontosabb célja, hogy a középiskola senior éve alatt népszerűvé váljon, és hogy kapcsolatot alakítson ki a megnyerő Paxton Hall-Yoshidával (Darren Barnet). Az élet azonban nem adja könnyen a boldogságot, Devinek számos problémával és nehézséggel kell szembenéznie.

30. Glamorous – Ragyogj, ha mersz

Netflix sorozatok Nőknek

Megjelenés: 2023 –
Fő szereplő(k): Kim Cattrall, Miss Benny, Jade Payton
IMDB értékelés:
6.0

A Netflix top sorozatok gyűjteményünk végéhez érve, nézzünk meg még egy sorozatot, amit szívesen ajánlunk a figyelmedbe. A 2023-ban megjelent Ragyogj, ha mersz a Netflix új sorozatok számát gyarapítja. A sorozat az LMBTQ+ világába kalauzol, ahol megismerkedhetünk többek között a 22 éves Marco (Miss Benny) karakterével. Marco egy sminkboltban dolgozik eladóként, de édesanyja folyamatosan nyaggatja, hogy keressen végre egy rendes állást magának.

Egy napon találkozik az egykori szupermodellből lett dúsgazdag üzletasszonnyal, Madolynnal, akit Kim Catrall alakít. A találkozás következményeként Marco a Glamorous by Madolyn sminkmárkánál talál asszisztensi munkát. Ekkor kezdődnek az igazi bonyodalmak. Beleláthatunk a divatvilág és szépségipar világába, valamint közelebbről is megismerhetjük a karaktereket és azok vívódásait.

Összefoglaló: 30 szuper Netflix sorozat

Ezek voltak tehát a legjobb Netflix sorozatok magyarul. A felkapott és évek óta népszerű sorozatok közül szám szerint 30-at választottunk ki azzal a céllal, hogy némi ötletet adjunk, ha a Netflixen keresgélnél figyelemre érdemes sorozatok után. Mint láthattad, a gyűjteményünkben mindenféle sorozatot megtalálsz, a humoros és szórakoztató sorozatoktól kezdve, a rejtélyes, már-már sokkoló sorozatokig. Reméljük, hogy sikerült némi újdonsággal szolgálnunk és találtál olyan sorozatot a listánkon, amit máris hozzáadsz a listádhoz! Nézd meg a legjobb Netflix filmek listáját is!

Pin: Netflix sorozat

30 Netflix Sorozat – Legjobb Netflix Sorozatok
Spread the love
Scroll to top

You cannot copy content of this page