Search
Close this search box.

Disney Hercegnő Filmek

disney hercegnő filmek

A Disney hercegnő filmek minden korosztálynak éppoly izgalmasak és szórakoztatók lehetnek. A kicsiknek, hogy tanuljanak, mmiközben gyönyörű grafikájú mesefilmeket néznek. A felnőtteknek sokszor a rajzfilmek tanulsága sokkal érthetőbb, mint a gyerekeknek, sőt, sokan felnőttként értik meg ezeket igazán. Cikkünkben azok a Disney hercegnős filmek szerepelnek, melyek a Disney rajzfilmek létezése óta a legnagyobb sikernek örvendenek. Lássuk hát melyek is ezek!

A legjobb Disney hercegnő filmek

A Disney hercegnők filmek a lányok nagy kedvence, hisz valahol titokban minden lány hercegnő szeretne lenni. Az alábbiakban felsoroltak mind Disney Plus filmek, tehát ha van fiókod, ott megtalálod őket mind. A legrégebbiekkel kezdve, mint Hófehérke vagy Hamupipőke, kiválasztattunk a legszebb rajzfilmeket amelyeket imádni fognak kicsik és nagyon egyaránt. Szó lesz a fent említettek mellett Árielről, Annáról és Elzáról, Csipkerózsikáról és Tianaról is, sok más között. Ha gyerekeknek szóló online filmek sokaságát kerestétek, itt megtaláljátok!

1. Hófehérke

disney hercegnő filmek

Megjelenési év: 1937

Hófehérke egy azon Walt Disney hercegnő filmek közül amelyet szinte mindenki ismer. Az árván maradt királylány, akit a féltékeny mostohája meg akar öletni a vadásszal az erdőben. A lány akinek ki akarják vágni a szívét, mert egy varázstükör ezt javasolta a gonosz királynénak.

Hófehérkének sikerül elmenekülnie, és rátalál a 7 törpe lakára, akik befogadták magukhoz. Amikor a királyné megtudja, hogy hófehérke életben van, eldönti, hogy megmérgezi egy mérgezett almával. Öregasszonynak álcázva magát felkínálja a lánynak az almát, aki beleharapva rögtön összeesik. Csak az igaz szerelem csókja mentheti meg.

2. Hamupipőke

disney hercegnő filmek

Megjelenési év: 1950

Az a mese a Disney hercegnős filmek közül amely megtanított minket hinni az álmok valóraválásában. Hófehérke nagy tanítója a kitartásnak, a tiszteletnek, szorgalomnak, és a töretlen hitnek. Az árván maradt lány, akinek mostohája és két mostohatestvére lesz a parancsolója. Szolgát csinálnak belőle saját házában. Ő mindezt szerényen és tisztelettel tűri.

Egy nap, a király bált hírdet annak reményében, hogy egyetlen fia feleséget talál, és biztosítják a királyság jövőjét. Erre a bálra minden hajadon leány hivatalos, így Hamupipőke is, aki örömmel el is menne rá. A mostohája és lányai azonban mindent megtesznek, hogy ezt megakadályozzák. Amikor minden remény oda, a segítség is megérkezik, de mindez csak határidővel.

3. Csipkerózsika

disney hercegnő filmek

Megjelenési év: 1959

Ez a Walt Disney hercegnők filmek listája nincs rangsorolva, de az elejére igyekeztünk az olyan Disney Plus filmek közül válogatni, melyek igazi klasszikusok. Ilyen a Csipkerózsika is, mely 1959-ben született, és napjainking az egyik legjelentősebb hercegnős rajzfilm. Az aranyhajú királylány akit Demóna megátkoz, hogy 16.-ik évének születésnapján megszúrja az újját egy rokka orsójával, és haljon meg.

Csipkerózsika szülei féltették lányuk életét, így a 3 jó tündérre bízták őt, akik egy erdei kunyhóban rejtették el és nefelték fel a királylányt. Születésnapjának közeledtével Csipkerózsika megismeri álmai hercegét, majd megtudja, hogy többé nem láthatja. Születésnapján, visszakísérik a királyi palotába, ahol Demóna átka beteljesülni látszik.

4. A Szépség és a Szörnyeteg

disney hercegnő filmek

Megjelenési év: 1991

A Szépség és a Szörnyeteg egy klasszikus amit mindenképp látni kell. Amellett, hogy jelenleg disney hercegnő filmek vannak fókuszban, ez a rajzfilm karácsonyi nagykedvenc is, hisz a karácsonyi változata nagyon szép, és tökéletes aláfestés az ünnephez a gyerekekkel. Ami az eredeti rajzfilmet illeti, a történet elején kell kezdenünk.

Belle mindig kilógott a sorból, hisz ő a pletyka helyett könyvekkel töltötte a szabadidejét, és a falubeliek mind furcsálták, hogy nem akar férjhez menni sem Gastonhoz, a sármos vadászhoz. Az apja egy furcsa feltaláló volt, aki elindult a vásárba a legújabb találmányával. Az erdei úton farkasok támadtak rá, és menekülés közben talált rá a Szörnyeteg kastélyára.

Belle elindul apja keresésére, akire egy cellában talál rá a kastélyban. Felajánlja magát az apja szabadságáért cserébe a Szörnynek, aki ezt elfogadja, és elengedi az apját. A történet itt kezdődik csak igazán, megismerve előbb a kastély elvarázsolt népét, és a Szörnyeteg átkát.

5. Jégvarázs

disneys filmek

Megjelenési év: 2013

Ideje a kislányok nagy kedvencéről, a Jégvarázsról beszélni. Ez az elmúlt 20 év legsikeresebbje a Disney hercegnős filmek listáján. A két hercegnő, Elza és Anna kiskorukban nagyon sok időt töltöttek együtt, míg Elza varázserejével meg nem sebezte Annát. Ezt követően Elza évekre elzárkozott a külvilágtól. Még akkor is amikor szüleik elhunytak.

Először a koronázása napján jött elő szobájából, de sajnos gyorsan rossz irányba fordult az ünneplés. Elza elmenekült és úgy döntött, hogy többé nem bújik el varázserej elől, de távol tartja magát mindenkitől akinek árthatna vele. Anna testvére keresésére indul, és útközben megismeri Swant, Kristofot és mindenki kedvencét, Oláfot.

6. Pocahontas

disney hercegnő filmek

Megjelenési év: 1995

Amikor inspiráló Disney hercegnő filmekre kell gondoljunk, ahol a főszereplő megtesítője az erős, független, bátor nőnek, akkor Pocahontas az egyik legjelentősebb rajzfilm. Szerintem ezt kötelező lenne minden lánynak megnézni, mert az egyik legfőbb tanulsága a filmnek ez. Milyen egy bátor, szabad lelkű, erős nő, aki a szeretet nevében harcol.

Miután felfedezték az Új Világot, az angolok elkezdték kolonizálni Amerikát. Pocahontas egy valós történet által inspirált rajzfilm, az indián nőröl aki mindent megtesz, hogy népe és a sápadtarcuak békében élhessenek egymás mellett. John Smith is részt vesz az angolok expedicióján, mely épp Pocahontas törzsének földje közelébe vezette őket.

7. Mulán

disney hercegnő filmek

Megjelenési év: 1998

A Mulán is azok a Disney hercegnők filmek közé tartozik mely kislányok, fiatal lányok, és felnőtt hölgyek számára is inspiráló. A mese mögötti üzenet, a bátorság, az, hogy harcoljunk azért amiben hiszünk, és, hogy ne tagadjuk meg önmagunkat ami a legjelentősebb. Mulán egy fiatal kínai lány, akit szülei ki akarnak mielőbb házasítani.

Tükörbe nézve rájön, hogy ő nem arra született, hogy csak feleség legyen, hanem ő sokkal többre is képes. Katona akart lenni, hogy apját megmentse a háborútól. Levágja haját, ellopja apja vértjét, és besoroztatja magát Ping néven, mintha férfi lenne. A Hunok elleni háború azonban sok megpróbáltatás elé helyezi őt, és a titkát is. Egyik leginkább ajánlott rajzfilm a Disney Plus filmek listáján!

8. Aranyhaj és a nagy gubanc

Megjelenési év: 2010

Aranyhaj és a nagy gubanc egy másik nagy kedvenc a disney hercegnő filmek között. Mint láthatjuk, ez is egy újabb hercegnős rajfilm, melyben benne van a Disney összes varázsa és csodája. Aranyhaj haja varázserővel bír, ami megfiatalít és gyógyít. Emiatt egy boszorkány elrabolja kiskorában, és gyermekeként neveli fel egy toronyban elrejtve a világtól.

Aranyhaj legjobb barátja a kis kaméleon, Pascal. A királylány vágyik látni közelről a lámpásokat melyek minden nap a születésnapján jelennek meg az égen. – Szülei így ünneplik elveszett leányuk születésnapját – ezért eldönti, hogy megszökik a toronyból, és elmegy megkeresni a fényeket. Induláskor azonban, összetalálkozik egy tolvajjal.

9. A hercegnő és a béka

Megjelenési év: 2009

A hercegnő és a béka más sokak nagy kedvence volt, a Disney hercegnős filmek megjelenése előtt is. Ez a rajzfilm a régen létező Grimm mese, a Békakirály feldolgozása. Tiana egy New Orleans-i szegény családba született. Édesapjával rendkivül közeli viszonyban voltak. Együtt főztek, és az édesapa beavatta Tianat nagy álmába, hogy egyszer saját vendéglője lehessen.

Az édesapa sajnos elhunyt, de Tiana tovább vitte álmát, és több váltásban dolgozott, több munkahelyen, csak, hogy előteremthesse a pénzt az álmodott vendéglőhöz. Útja keresztezi útját egy királyfival aki zülleni érkezett New Orleansba. A woodoo mester is feltűnik ekkor, és nem cssak a királyfit változtatja békává.

10. A Kis hableány

Megjelenési év: 1989

Minden lázadó tinédzser ki akar törni abból az életből amiben addig volt. Ilyenkor jön az első hulláma annak, hogy MI mit akarunk, mint egyének. Ariel, a Kis Hableány is épp ilyen tinédzser, aki rajongott a föld felszínén lévő életért, az emberekért. Arról ábrándozott, hogy egyszer ő is odafenn járhat, lábakon.

Találkozása a herceggel tökéletes ok volt rá, hogy ne érdekeljék többé az akadályok, és elfogadja a tengeri boszorkány ajánlatát. Okkal vette el a boszorkány Ariel hangját a lábakért cserében, hisz arra számított, hogy ha nem tud beszélni, nem tudja magába bolondítani a herceget 3 nap alatt. Ha pedig elbukik, örökre Urszula fogságába esik.

Összefoglaló: Disney hercegnő filmek

A Mira Magazinon mindenről akarunk írni, és ez magába foglalta a Disney hercegnős filmek listáját is. Ha más Disney Plus filmek is érdekelnek, nézd meg cikkünket a 30 legjobb Disney filmről is. További filmajánlóink a Netflix legjobb vígjátékai, összességében a legjobb Netflix filmek, romantikus filmek, és vígjáték sorozatok is. Természetesen emellett találsz nálunk mindent az utazástól a gasztróig, a kultúrától az életmódik.

Pin: Disney hercegnő filmek

Disney Hercegnő Filmek
Spread the love
Scroll to top

You cannot copy content of this page