Search
Close this search box.

N28 Wine & Kitchen – Budapest, Nagymező Utca

N28 Wine & Kitchen

Aki N28 Wine and Kitchen vélemények után kutat, az a legjobb helyen jár! Mi felkerestük, kipróbáltuk, és megtapasztaltuk az egyik legkedvesebb, leghangulatosabb belvárosi bisztrót, ahol a vendéglátás remek, a borválaszték páratlan, és a séf előtt le a kalapokkal! Az N28 étterem tökéletes választás úgy ebéd, mint vacsoraidőben. Akár azoknak is akik valamelyik Nagymező utcai színházba készülnek, vagy épp onnan távoznak, akár azoknak akik ebéd időben erre járnak, ez az étterem szívből ajánlott. Mi hajlandóak vagyunk átutazni a városon ezért a létesítményért! Tábláról kínált bisztrómenü a magyar konyha javát kínálja a séf, Nagy Szabolcs konyhájából. Az N28 étteremről két dolgot kell tudnunk előljáróban: egy részt, itt nem a díjak, a túlzott újításokra kerül a hangsúly. Ez az étterem az a hely, ahova visszatérünk, ha nagyanyáink főztjét megkívánnánk, és egy igazán csalogató és ínycsiklandozó szervírozással és ízvilággal párosítanánk. Ez a hely, ahova vissza járunk, mert otthonos, mert barátságos, mert minőségi. A főpincér, a kedves Sándor szavaival élve, ők nem felszolgának, hanem kiszolgálnak.

N28 Wine & Kitchen Étterem

N28 Wine & Kitchen

Az N28 Wine and Kitchen vélemények egyeznek. Az újonnan nyitott, megújult étterem a Nagymező utca étterem kínálatából bátran kimondhatjuk, hogy toplistás. A szezonális alapanyagokra építő konyhában nincs hely kompromisszumnak, de pazarlásnak sem. Nagy Szabolcs konyhájában a tiszta és minőségi ízvilág, a minőségi magyar termékek a főszereplők melyek magukért beszélnek. Éppezért lett bisztrósra formálva az étterem, hisz ez hozzájárul ahhoz, hogy valami addig legyen étlapon, míg szezonja van, míg az alapanyag rendelkezésükre áll frissen, jó minőségben.

A séffel való beszélgetésből kiderült az is, hogy kiváló minőségű hazai mangalicát, marhát, gyöngytyúkot, libát és harcsát tudnak beszerezni. Ezt mi is megtapasztalhattuk a fogásokból melyeket már próbáltunk az N28-ban. Ezek mindegyre változnak, ahogy azt említettük, de a téli mangalica kocsonya, a gyöngytyúk és az aranygaluska is meggyőztek minket, hogy amikor csak tehetjük, az N28-ban ebédeljünk, illetve vacsorázzunk.

Az N28 szíve és lelke

Ahogyan azt már említettük, az N28 étterem séfje Nagy Szabolcs, aki igazán kiváló abban amit csinál. Tanulmányai elvégzése után a Faustóban dolgozott, innen pedig az Árkád bisztróba ment, majd a legendás Olimpia étteremben és az Egykettő Borbisztróban is főzött. Mint tudjuk, többször stázsolt Franciaországban, dolgozott a gödöllői Smarniban, volt kreatív séf a Stand 25-ben, majd bekerült az ő igazi világába, a Fricskába. Innen jött az N28-ba, ahova a Fricskából a csapatát is magával hozta.

Szabolcs szereti és tiszteli a magyar konyhát, a hagyományos magyar ételeket próbálja is előtérben tartani, de természetesen vannak fúziós elemei az ételeknek. Ezek azonban csak olyan mértékben, míg az ételt nem hiteltelenítik el, és az ízvilágát nem változtatják át. A magyaros fogások mellett néhány nemzetiközi konyhából inspirált fogás is étlapra került, mint a garnélaropogós, vagy a személyes kedvenc, a korábbi étlapon lévő vaddisznó mezzaluna. Ha ezt nem is találjátok meg az étlapon ne keseregjetek, hisz az új étlap is tele van mennyei fogásokkal!

Menü az N28-ban

Az N28 Budapest az a bisztró, ahol igyekeznek felhasználni mindent fejétől a farkáig. Ez takar olyan ínyencségeket is, mint a bárányhere. Mivel semmit sem vesznek előkészítve, lehetőség nyílik az állatok bensőségeit, és különböző részeit feldolgozni úgy, hogy például a nyúl, vagy a bárány egyes darabjait a délu menühöz ötvözik, a többit a vacsorához.

A táblás bisztrómenü segít abban, hogy az igényekhez mérten igazodjon a konyha a kialakulú törzsvendégekhez is. A menü változó déli menüt ajánl déli 12 és 15 óra között. Az esti menü pedig 17 órától érhető el. Sok érdekesség készül az N28-ban. A gyöngytyúk ravioli például egy olyan étek, amit az állandú menübe is bevezettek, akkora sikere volt.

Borlap

N28 Wine & Kitchen

Az Andrássy út étterem és borozók szempontjából nem szűkölködik, hisz minden rányíló utcán találhatunk valami jót. Az N28 azonban a mennyei ételei mellett abban is kiváló, hogy borkínálata páratlan. Hazai borok széles választéka érhető el és található meg itt, melyek között a legnagyobb tételt Barta Károly és Szentesi József alkotják.

Ezek mellett számos más hazai és külföldi borral is találkozhatunk. Az új sommelier, Lisztes Ivett és fiatalos, újító lendülete az ételek és a borok ötvözésében is igazán sokat emelt a helyszín kínálatán és lehetőségein. A borok mellett sok más alkoholos és alkohol-mentes ital is elérhető az étteremben, ahogy alkohol-mentes bortételek is rendelkezésre állnak, helyben készített szörpök és házi jegesteák is.

Összefoglaló: N28 Wine & Kitchen

Mindent összevetve az N28 Wine and Kitchen az egyik olyan magyaros étterem Budapest belváros szívében, ahol úgy a hazai mint a külföldi ízvilágot és borválasztékot megtaláljuk. Egy rendkívüli csapatra, kedves, figyelmes és tiszteletteljes vendéglátásra számíthatunk az N28-ban. A tökéletes törzshely úgy a környéken dolgozóknak, mint az ott élőknek, de azoknak is akik csak egyszerűen szeretnének egy nagyon jó bisztrót találni Budapesten. Mi szívből ajánljuk, és elmondhatjuk, hogy nagy kedvencünk lett az N28!

Ha több Budapesti étteremről szeretnétek olvasni, vagy brunch helyről, rooftop bárokról, avagy kávézókról, vizsgálódjatok bátran a Mira Magazinban, mert sok szuper hely vár benneteket! Étterem ajánlónk következő gyöngyszeme pedig a Zazie!

Pin: N28 Wine & Kitchen

N28 Wine & Kitchen – Budapest, Nagymező Utca
Spread the love
Scroll to top

You cannot copy content of this page