Search
Close this search box.

Zazie Bistro – Budapest MOL Campus

Igencsak különleges bemutatóval érkezünk a Zazie Bistro által, hisz egy olyan különleges helyről van szó mely az egyik MOL Campus étterem is. A MOL toronyban ugyanis két jelentős étterem található, és mindkettő könnyedén besorolható a legjobb budapesti éttermek közé. Ebben a cikkben a földszinten található laza de kifinomult, barátságos és gyönyörű belső designos Zazie Bistrót vizsgáljuk meg közelebbről, ahol nem csak a főételek, de a desszertek is egyenesen a csillagokig repítenek! Dél-Buda legújabb bisztrója vár mindenkit aki a MOL Campus kilátó miatt érkezik ide, a helyi lakosokat, és a több mint 10.000 irodistát is, akik a környéken dolgoznak. Garantáltan jó hely reggelizni, bruncholni, ebédelni, munka megbeszélésekre, de még vacsorázni is. Kipróbáltuk!

Zazie Bistro – MOL Campus étterem ajánló

Ha érdekel milyen a MOL Campus belülről, ne várj tovább! Látogass el az irodaházhoz és lépj be egy ebédre, vagy egy jó kis desszertre a Zazieba! Sokan közületek keresgéltek a kopaszi gát éttermek választékából, hogy mit érdemes kipróbálni? Akár a környéken dolgoztok, akár itt éltek, akár látogatóban vagytok, ezt a helyet ki ne hagyjátok!

A Kopaszi-öböl az elmúlt években óriási változásokon ment keresztül, mint tudjuk és egy új városnegyed van fejlődőben Budapest legmagasabb épülete körül. A Zazie mint már kiemeltük korábban is, ennek az új, modern negyednek szeretne egy gasztró élménypontjává válni, és törzshelyévé az itt élő/itt dolgozóknak.

Betérhettek ide egy reggeli kávéra, villásreggelizni, ebédre, vacsorára vagy csupán egy italra is! Az étterem 130 férőhelyes, és különböző stílusú és méretű asztalok, illetve boxok állnak rendelkezésre. Emellett, van lounge rész és cocktailozó rész is azoknak akik meginnának valamit munkaidő után. A Zazie hétfőtől péntekig nyitva tart reggel 7:30-tól este 21:00-ig.

Biró Dániel séf és a menü a Zazieban

Na de miért soroltuk a Zaziet a legjobb budapesti éttermek közé? Először is beszéljünk a Zazie Bistro séfjéről, Biró Dánielről! A konyhafőnök mielőtt saját, már összeszokott csapatával a bisztró konyháját átvette volna, kivételes tapasztalatokra tett szert. Dániel Svájcban tanult, majd a london The Arts Club-ban dolgozott Jean-Luc Mongodin keze alatt.

Ezt követően Bécsben is dolgozott, ahol Konstantin Filippou két Michelin csillagos éttermében fejlesztette tovább tudását. A menüt az alapján tervezik és állítják össze, hogy a Zazieban mik a szükségletek. Van itt elviteles reggeli, íncsiklandó villásreggeli, de van 40 perces üzleti ebéd menü is.

Az étlap összeállításánál különleges figyelmet fordítottak az egészséges alapanyagokra is. Dániel konyhájáról azt is tudni kell, hogy a reggelire nagy figyelmet fektetnek, a skandináv vonalú alapanyagokat felhasználva mennyei szendvicseikbe, és sok más különlegességet is kínálnak. Személyes kedvencünk a Zazieban a legfinomabb Hortobágyi Palacsinta volt!

Nagy Gergő cukrászmester és a Zazie desszertek

Ha más okból nem is, de mi személyesen már csak azért is visszamegyünk bármikor a MOL torony földszinti bisztrójába, mert életünk legfinomabb mákos gubáját itt ettük! Ha főételek, reggelik, és vacsoramenü nem lett volna elég meggyőző, a Zazie azért is lett általunk beválasztva a legjobb budapesti éttermek listájára, mert a desszertek párjukat ritkítják!

Nagy Gergő cukrászmester desszertjeit két dolog jellemzi: a felismerés öröme az első falatban, ami visszavisz minket gyerekkori emlékeinkez, és a csodálat a tökéletes csavar miatt ami mégis modernné, elegánssá, emlékezetessé teszik ezeket a desszerteket. Gergő a hagyományos magyar süteményeket gondolta újra, egy-egy csavart csempészve beléjük a modern gasztronómiára fókuszálva.

A fiatal cukrászmesterről tudni való, hogy a Dobos C. József cukrásziskolában tanult, ezután a Hungária Szállodában dolgozott, majd a Haris Parkban, és végul a Zazie előtt az Anantara New York Palace éttermében. Munkája csodája, hogy a hagyományos magyar konyha, és a magyar süteményeket alkotja meg a modern konyhatechonógiával.

Ez olyan ízeket és tálalási módszereket alkot, ami által gyerekkori kedvenceink valójában a leggyönyörűbb desszertek formájában kerülnek az asztalra. Olyant, mint a Madártej, mely kinézetre eolyan, mint egy madárfészek, 3 tojással benne. Igazán magávalragadó, éppezért ajánljuk szeretettel figyelmetekbe MOL Campus étterem lehetőségként a Zaziet!

Összefoglaló: Zazie Bistro – MOL Campus étterem, Budapest

Összességében, a Zazie egy olyan hely ami magával ragadott minket, és nagyon várjuk, hogy visszatérhessünk! Főleg azért a mennyei mákos gubáért! Azonban, nem a Zazie az egyetlen MOL Campus étterem amiről magazinunk be fog számolni, hisz hamarosan érkezünk egy újabb cikkel, a 28.-ik emeleti Virtu vendéglőről is. Ami a Kopaszi Gát éttermek lehetőségeit illeti, a Zazie úgy belül, mint kiszolgálás, profizmus, és konyhája ajánlatáért és minőségéért is mindenkinek szívből ajánlott! Maradjatok résen, hisz további éttermek, kávézók, brunch helyek, és rooftop bárok érkeznek a Mira Magazinra. Addig pedig, kövessetek minket Facebookon és Instagramon!

Pin: Zazie Bistro – új legjobb budapesti éttermek

Zazie Bistro – Budapest MOL Campus
Spread the love
Scroll to top

You cannot copy content of this page