Search
Close this search box.

10 Legjobb Olasz Cipő Márkák

olasz cipő márkák

Ha azt mondjuk, Made in Italy, mi jut eszedbe? Márkák, ugye? A Made in Italy címke az egyik legelismertebb márkajelzés az egész világon. Ezt szem előtt tartva, amikor az olasz cipő márkák felhozataláról beszélünk, valószínűleg kiváló minőségű olasz cipők, vagy olyan csúcskategóriás dizájner cipőmárkák jutnak az eszedbe, mint a Prada vagy a Versace. Mai cikkünkben összegyűjtöttük a legjobb olasz cipőmárkákat, és egy olyan listát kaptunk, amely akár kétszer ennyire hosszúra is nyúlhatott volna. Ezek a márkák mindegyike elismert kiváló minőségének és gyönyörű dizájnjának köszönhetően. Valójában, ha már az olasz designer cipőkről beszélünk, fontos megjegyezni, hogy kihagytunk a listáról olyan tervezőket, mint az Armani, a D&G vagy a Versace. Mai cikkünkben leginkább azokat a márkákat kívántuk kiemelni, amelyek elsősorban lábbelikre specializálódnak, és a legjobb Olaszországban gyártott cipőket kínálják. Lássuk tehát a legkiválóbb olasz női cipők és férfi cipők gyűjteményét, egyenesen Olaszországból!

10 Legjobb olasz cipő márka – olasz cipők

Kik a legjobb olasz cipészek? A legjobb olasz cipő márkák egytől egyig mind lenyűgöző stílust és kiváló minőséget képviselnek. Ezenkívül, a csúcskategóriás cipőmárkák nemcsak feldobják a viselő megjelenését, de már-már presztízs értékkel is rendelkeznek. Különösen az olasz luxuscipőmárkák verhetetlen minőségükről híresek. Az olasz alkalmi férfi cipők vagy kifinomult női lábbelik világszerte híresek. Nem véletlen tehát, hogy Olaszország-szerte több száz cipő márka közül válogathatsz,  de koncentráljunk most csak legjobbakra.

Egy biztos: a listánk végére érve garantáltan megtalálod a stílusodnak és pénztárcádnak megfelelő tökéletes cipőmárkát. Ne hagyja ki a többi híres olasz márkáról szóló cikkeinket sem, böngészd a blogunkat, hogy még többet tudhass meg a leghíresebb és legelismertebb olasz márkákról. Fedezz fel más márkákat is, mint a legjobb óra márkák, olasz ruhák, autók, olasz kávé, meg kávéfőző márkák, és még sok hasonló cikket! Most viszont minden további nélkül jöjjön  legjobb  olasz cipő márkák listája!

1. Ace Marks

Italian dress shoes

Elsőként, beszéljünk az olasz alkalmi férfi cipők választékáról! Az Ace Marks az olasz csizmák, fűzős és oxfordi cipők koronázatlan királya. A modellek tökéletessége nemcsak a dizájnból fakad, hanem az elkészítésükhöz használt színekből és a bőr megmunkálási módjából is. Mindez az Ace Marks nevet az egyik leghíresebb olasz cipőmárkává tette.

Az Ace Marks olasz cipők világszínvonalú anyagok felhasználásával, tökéletes kézműves munkával készülnek. A márka ma a híres olasz kézműves család 4. generációjának kezében van. És ahogy a Made in Italy címke is sugallja, az Ace Marks tökéletesen bizonyítja, hogy a minőség mindenek felett a legfontosabb. A cipők elkészítéséhez gondosan, kézzel választanak ki minden egyes borjúbőrt, amelyet a felső részeken használnak. A memóriahabos párnázott talpbetétek pedig az egész napos kényelmet biztosítják.

Az Ace Marks cipők egy életre szólnak, a cipők minősége pedig ezt tökéletesen alátámasztja. Mindegyik pár kézzel festett és kézzel égetett, gondosan megmunkált tapasztalt mesteremberek által. Ez egy kényes folyamat, amely órákig is eltarthat. Ez adja az Ace Marks cipők színének jellegzetes mélységét és gazdagságát. Ennek a folyamatnak köszönhetően az Ace Marks-nál nem létezik két pár egyforma cipő, és éppen ezért az egyik legjobb cipőmárka egész Olaszországban.

2. Bruno Magli

The best Italian shoes brands - 10 finest leather italian brands for men and women

Ha a legjobb olasz női cipők kínálatáról van szó, akkor Bruno Maglit kell a középpontba helyeznünk. Bár fontos azt is kiemelni, hogy nem csak a nők, hanem a férfiak számára is fantasztikus lábbeliket készítenek. A Bruno Magli abszolút az egyik legjobb az olasz cipő márkák közül, a siker titka pedig a dizájn mellett a minőségben rejlik. Ezt a designer cipőmárkát 1936-ban alapították Olaszországban, Bolognában.

Az elmúlt közel 100 év során a Bruno Magli az egyik legjobb, verhetetlen olasz cipőmárkává nőtte ki magát. A többi létező neves márka többségét évtizedekkel később alapították. A legikonikusabb nők, mint például Sophia Loren, Christina Onassis és Margit angol hercegnő is Bruno Magli cipőit viselték.

Mondanunk sem kell, ennek köszönhetően a  Bruno Magli olasz cipőmárka világszerte ismertté vált. Fantasztikus stílusának, eleganciájának és minőségének köszönhetően az olasz cipő márkák között az egyik legjobbnak minősül. Csodálatos, időtlen darabjaik vannak, így azok számára is kiváló választás, akik olyan cipőt keresnek, amely klasszikus és időtálló. Mindezen felül a Bruno Magli kiegészítők és kiváló minőségű táskák széles gyűjteményével is rendelkezik!

3. Bontoni

Ha a legjobb olasz alkalmi férfi cipők érdekelnek, a Bontoni olasz cipőmárka mindenképp megérdemli a figyelmed. A Bontoni alapítója, Guido Gazzani úgy indította el a márka útját, hogy otthonról dolgozott kis pincéjében. 1958-ra pedig már a gazdagabb emberek számára készített cipőket.

Guido szenvedélye e gyönyörű cipők megalkotása iránt sokkal inkább egy életforma volt, mintsem üzlet. Csakúgy, mint sok tehetséges, szenvedélyes kézműves esetében lenni szokott, a Bontoni cipő márka is egy kis kézműves csapattá nőtte ki magát, akik azóta is jobbnál jobb modelleket alkotnak meg. A Bontoni azon olasz cipő márkák egyike, amely elsőként jön szóba, ha minőségi kézműves márkákat keresel. Ők az egyik legjobb cipőmárka Olaszországban, amely lenyűgöző oxfordi darabot kínál sok más remek cipő mellett.

4. Cesare Paciotti

best italian shoe brands

Olasz cipőtervezők, Giuseppe és Cecilia Paciotti 1984-ben alapították a Cesare Paciotti márkát. A házaspár a márkát fiúkról nevezte el, aki ma a céget vezeti. A Cesare Paciotti olasz cipők dizájnjai merészek és kreatívak, mindeközben pedig ízlésesek maradnak, ezért is számít ez a név az egyik legjobb olasz alkalmi cipő márkának.

A Cesare Paciotti az alapítás utáni első 10 évben vált híressé. Legjelentősebb alkotása? Az ikonikus Stiletto az egyik legnépszerűbb olaszországi cipőtípus. Ma a Cesare Paciotti gyönyörű félcipőket, kiváló minőségű csizmákat és tornacipőket kínál, valamint a férfi és női ruházati vonalon is képviseli magát. Az olasz bőr cipők tekintetében pedig a Cesare Paciotti kétségkívül az egyik legjobb márka, amit csak kívánhatsz magadnak. Bár fontos hozzátenni, hogy ami az alkalmi cipőket illeti, az online boltjukat elnézve nem sok női cipőt találni.

5. Fratelli Rossetti

best italian shoe brands

Ha már az olasz alkalmi férfi cipők kapcsán az olasz cipőtervezőkről beszéltünk, a Fratelli Rossettinél nem egyet, hanem rengeteget találni. A legjobb olasz cipőmárkákat tartalmazó listánkon a Fratelli Rossetti az olasz férfi cipők és a csúcsminőségű olasz bőrcipők egyik kiemelkedő készítője. A luxuscipőmárkát 1953-ban Milánó közelében alapította Renzo Rosetti és felesége. Ma három fiúk, Diego, Dario és Luca, vagyis a „fratelli”, ami azt jelenti, hogy testvérek, vezetik a vállalkozást.

A Fratelli Rossettit 1978-ban vette át a Diego. Ez az olasz cipőmárka volt az első olasz márka, amely üzletet hozott létre a Madison Avenue-n Manhattanben, NYC-ben. A cipők, kiegészítők, táskák és a ruházat férfiak és nők számára egyaránt nagy népszerűségnek örvendenek a Fratelli Rossettiben. Bármelyik kategóriát is böngészed, fantasztikus dizájnokat, kiváló minőséget és eleganciát fogsz látni.

6. Giuseppe Zanotti

Best Italian Shoes Brands

Itt az ideje, hogy néhány igazán szemet gyönyörködtető olasz luxuscipőmárkáról beszélgessünk! Giuseppe Zanotti mindkét világ legjobbjait kínálja, ha az olasz cipő márkák választékáról van szó. Nemcsak az olasz női cipők, mint például a magassarkúk egyik előfutára, de a képzeletet felülmúló módon ötvözi a kényelmet az eleganciával.

Ha egy igazán látványos darabot keresel, ami feldobja a megjelenésed, mindenképp nézd meg Giuseppe Zanotti magassarkú kollekcióját és a férfi fűzős cipőket is! Akár a couture-t, akár az egyszerűséget választja, a Zanotti cipők az egyik legjobb választás. Ezek a darabok ugyanis garantáltan lenyűgöznek mindenkit. 

Ha megengedhetünk egy személyes véleményt, a Giuseppe Zanotti olasz dizájn cipőmárka olyan, mint a Louboutin a francia tervezők körében, némi extra fűszerezéssel. Női cipők, merész tornacipők, férfi cipők, különböző típusú tornacipők és csizmák közül is válogathatsz. A Zanotti azon túl, hogy az egyik legjobb luxus cipő márka, kiegészítőket, táskákat és ruhakollekciókat is kínál!

7. Prada

best italian shoe brands

Az egyik leghíresebb olasz luxuscipőmárka sokak körében nem más, mint a Prada. A Prada nemcsak az egyik legjobb olasz divatmárka, hanem az egyik legjobb olasz cipész is, ha az olasz bőr cipők kínálatáról van szó. Nem kérdéses tehát a Prada jelentősége az olasz cipők terén, különösen a dizájner darabokat illetően. A ruházati ágazatuk természetesen ugyanolyan fontossággal bír és ugyanolyan híres, de fontos tudni, hogy a Prada esetében minden az olasz bőrrel, táskákkal, cipőkkel és apró bőrárukkal kezdődött.

Igen, a Prada az egyik leghíresebb cipőmárka, és sajátos hangulata miatt a legjobb olasz alkalmi cipő márkák közé tartozik. A Miuccia Prada tervei és alkotásai 1977 óta tapasztalattal, szépséggel és tiszteletlenséggel büszkélkedhetnek. A Prada kiemelkedő stílust kínál. Elegáns, egyszerű, mégis kitűnő, a minőség pedig páratlan!

8. Salvatore Ferragamo

 Salvatore Ferragamo

Ha a stílusos Made in Italy cipőkről van szó, a Salvatore Ferragamo darabokra mindenképpen érdemes odafigyelned, különösen, ha trendi, csúcskategóriás olasz női cipők érdekelnek. Az olasz dizájner cipők tekintetében (férfi és női egyaránt), a Salvatore Ferragamo egy igazi gyöngyszem.

Salvatore Ferragamo hírneve az olaszországi Nápolyból indult, majd az Egyesült Államokba költözése után a tervező 1923-ban nyitotta meg üzletét, a Hollywood Boot Shopot. Salvatore Ferragamo azóta olasz luxuscipőivel robbant be a piacra vált híressé nagyszerű alkotásaival. Ilyenek például a népszerű wedge vagy platformos cipői, amelyek hatalmas sikernek örvendenek a vásárlók körében.

Miközben dizájnjai híressé váltak, a Salvatore Ferragamo elkezdett Hollywooddal együttműködni, amely világszerte ismertté tette a márka a nevét. A Salvatore Ferragamo egy csodálatos, az egyik legjobb olasz bőr cipő márka, mely időtálló, kreatív és elegáns darabokat kínál, amelyekbe egyszerűen lehetetlen nem beleszeretni. A cipőkön kívül a Salvatore Ferragamo kis bőrárukat, valamint kiegészítőket kínál, ugyanakkor ruházati vonalon is lenyűgöző darabokat dob piacra.

9. Sergio Rossi

Miközben a legjobb olasz cipő márkák listájának a végéhez közeledünk, ki kell emelnünk az olasz cipők és cipő márkák koronázatlan királyát, Sergio Rossit. A Sergio Rossi az egyik legjelentősebb felső kategóriás női cipőmárka. Ez a 70 éve alapított olasz márka a legjobb olasz luxuscipőket kínálja.

Pompás női magassarkú kollekciójuk bármilyen eseményre, alkalomra remek darabokat kínál. A stílusos és elegáns kis sarkú irodai cipőktől kezdve egészen a koktélruhádhoz tökéletesen illő magas sarkúig mindent megtalálsz itt. A szandálokra és a slingback-ekre is érdemes egy pillantást vetned a Sergio Rossinál! Platformos cipőik és a legújabb felkapott dizájnoknak köszönhetően a márka szárnyal, hatalmas népszerűségnek örvend a női vásárlók körében. Ha olasz dizájner cipőket keresel, feltétlenül nézd meg a kínálatukat!

10. Tod’s

Végül, de nem utolsósorban nézzünk meg még egy nagyszerű példát az olasz alkalmi férfi cipők másik közkedvelt luxurmárkájára. A Tod’s az egyik legjobb olasz cipőmárka. Sokan úgy gondolják, hogy amerikai vagy brit márkáról van szó, holott csak a név az, ami megtévesztő. A Tod’s hírneve a csodálatos, kiváló minőségű papucscipőkben rejlik. A legjobb olasz férfi cipők és női lábbelik köthetők a nevéhez. A kreatív és elegáns márka Olaszország lenyűgöző Marche régiójában született, és lassan, de biztosan ívelt felfele a siker útját.

Ma a Tod’s Group több márka tulajdonosa. Ilyen például a Tod’s, a Roger Vivier és a Hogan and Fay. Chiara Ferragni 2021-ben csatlakozott a Tod’s igazgatótanácsához, aminek következtében a márka néhány nap alatt annyira elkelt, hogy a pandémiás időszak összes veszteségét sikerült megtéríteniük. Ha kényelmes, stílusos, de egyszerű és elegáns olasz cipőt keresel a mindennapokra, akkor a gyönyörű papucscipőik a nyerők! A Tod’s határozottan egyike azoknak az olasz designer cipőknek, amelyeket érdemes szem előtt tartani!

Összefoglaló: Olasz cipők – Olasz cipő márkák

Most, hogy közelebbi betekintést nyertél a legjobb olasz cipő márkák világába, reméljük, készen állsz a vásárlásra! Felsoroltuk a 10 legjobb olasz cipőmárkát, és azokat az olasz cipészeket, amelyeket a legjobban szeretünk. Ha igazán minőségi olasz bőr cipők után nézelődsz vagy bármilyen más csúcskategóriás cipőmárkát keresel, ez a lista biztosan tartogatott pár figyelemre méltó lehetőséget.

Ha minket kérdezel, minőség, stílus és az anyagok tekintetében, a fenti 10 márka igazán kiemelkedő a többi olasz cipő márka közül. Míg egyes tervezők inkább a művészi oldalról közelítik meg a tervezést, addig mások az időtlen darabokra esküsznek. Legyen szó férfi alkalmi cipők vagy olasz női cipők választékról, fűzősről, magas sarkúról, tornacipőről vagy bármi másról, a fent említett tervezőknél biztosan megtalálod a számodra megfelelőt. Az eredeti cikket még több olasz cipő márkával megtalálod az Italy Best weboldalán.

Pin: – Olasz cipők

10 Legjobb Olasz Cipő Márkák
Spread the love
Scroll to top

You cannot copy content of this page