Search
Close this search box.

20 Legjobb Olasz Ruha Márka

olasz ruha márkák

Olaszország és a divat két olyan dolog, amely évtizedek óta kéz a kézben jár. Az olasz ruhák világhírűek. Ettől függetlenül azonban okkal merül fel a kérdés: na de melyek a legjobb olasz ruha márkák? Ebben a cikkben nem csak a leghíresebb olasz divatházak drága ruházati márkáira szeretnék kitérni, hanem azokra a márkákra is némi figyelmet szeretnék fordítani, amelyek annak ellenére, hogy nem világhírű luxusmárkák, mégis kiemelkedők. Az olasz divat egyedülálló, és legfőképpen a részlet gazdag, minőségi munka teszi híressé az Olaszországban készült ruhákat világszerte. Legyen szó az olasz alkalmi ruhák felhozataláról vagy hétköznapi viseletről, a Made in Italy címke egyet jelent a minőséggel. Mai cikkünkben a legjobb olasz ruha márkákkal foglalkozunk. A leghíresebb márkáktól a legújabbakig, mindent megnézünk!

20 Olasz ruha márkák – olasz ruhák

Amint már említettem, a mai legjobb olasz ruha márkák listánk a legnagyobb és legkiemelkedőbb olasz luxus, couture és high end divatmárkákat tartalmazza. Ha megfizethetőbb olasz női ruha webshop érdekelne, aggodalomra semmi ok, Olaszországban ebből is bőven akad. A mai listán mindenekelőtt a legjobb és legelismertebb olasz divatmárkákat fogod megtalálni. 

Ha tehát vonzanak a gyönyörű olasz ruhák, és úgy érzed, itt az ideje neked is felfrissítened a gardróbod minőségi, lenyűgöző darabokkal, akkor ez a lista biztosan kapóra jön! Ebben az összeállításban olyan olasz divatházakat és újonnan piacra dobott márkákat mutatunk be, amelyek forradalmasították és felrázták az olasz divat világát! Most pedig, minden további halogatás nélkül, vásárlásra fel!

1. Giorgio Armani

italian fashion brands

Kezdjük is listánkat az olax ruhák egyik leghíresebb luxusmárkával! A Giorgio Armani egy olyan név, amit nem kell sokaknak magyaráznunk! Az egyik legnagyobb olasz divatmárka, az egyik leghíresebb olasz divatház, amely gyönyörű olasz ruhák széles választékát kínálja. A márka és a mögötte álló férfi, Giorgio Armani minden bizonnyal ikonikus! Az Armani hallatán azonnal borotvaéles, minőségi fekete öltönyöket képzelünk el, és azt az ízléses, egyszerű, mégis extravagáns stílust, amit csak az olasz tervezők tudnak megalkotni.

Giorgio Armani, a márka 1975-ben alakult, és azóta a világ egyik, ha nem a leghíresebb férfidivatikonja lett. Csakúgy, mint a Versace, az Armani is az alapítója tulajdonában van. Nos, Versace esetében az alapító nővére vezeti a céget, de még mindig ugyanarról a családról van szó. Az Armani divatház a 70-es évek óta rengeteget nőtt és terjeszkedett, és mára különböző márkákkal és tevékenységekkel rendelkezik.

Például a kistestvér, az Emporio Armani az elegáns nagytestvér kevésbé fényűző, játékosabb és megfizethetőbb változata. A csoporthoz tartozik még az EA7, az Armani Jeans, az Armani Exchange, valamint az Armani szállodák és éttermek is. Ez az eredeti Armani stílus azonban mindegyik márkán tükröződik.

Az Armani Hotel belsejét elnézve olyan érzés, mintha egy teljesen más világba csöppentél volna. Klassz, egyszerű, mindig a fekete-fehér dominál. Elegáns, könnyedén hűvös, mégis erős benyomást kelt és határozott. Az Armani nem kérdés, számunkra az első számú olasz designer márka. Ha jó minőségű öltönyök vagy olasz alkalmi ruhák után kutatsz, az Armani a legjobb hely a vásárlásra!

2. Dolce & Gabbana

italian fashion brands

Két olasz ruhatervező, akit mindenki ismer! A leghíresebb olasz ruha márkák közül az egyik legfontosabb kétségkívül a Dolce&Gabbana! Miközben a legjobb olasz divatmárkák listáját terveztük, nagy kihívás volt kiválasztani, melyik márka melyik után következzen! Az egyetlen ok az, hogy ezek a divatmárkák mindegyike egyedi, és mindegyik egyedülállóan lenyűgöző.

A Dolce and Gabbana volt a második választás az high street olasz női ruha márkák kínálatát elnézve, leginkább azért, mert az elmúlt 10 év során a márka folyamatosan olyan kollekciókkal rukkolt elő, amelyeket teljesen elképesztőnek tartunk! Gondoljunk csak a szicíliai stílusú festménymintázatokra vagy a néhány évvel ezelőtti ikonikus citromos ruhákra, vagy a legújabb kollekcióikra, amelyek a hagyományos olasz stílust eleganciával, csillogósággal és luxussal ötvözik.

A D&G-t a milánói Stefano Gabbana és a szicíliai Domenico Dolce alapította, akik nem csak egy tervezőpáros, hanem évek óta egy pár is voltak. Pályájukat a legnívósabb olasz dizájner márkák között kezdték 1985-ben. A tervezés egyedisége abban rejlik, hogy mindig a Földközi-tenger más-más narratíváját választották, a történelem különböző helyei vagy részei ihlették ruhakölteményeiket. Elegáns, mégis sokkal lazább stílus ez, mint az Armani, színes, mégis előkelő és elbűvölő.

3. Prada

italian fashion brands

Ha van olyan az olasz női ruha márkák közül, amely stílusában hasonlít az Armanihoz, az a Prada. A Prada az Armani márka női változata. Legalábbis ez jut eszembe, amikor egymás közelében látom őket. A Prada az egyik leghíresebb, és az egyik legnagyobb olasz divatmárka, amelyet ha máshonnan nem is, de az Ördög Pradát visel című filmből már biztosan ismered!

A Prada egyike azoknak az olasz luxusmárkáknak, amelyeket mindenki ismer! Ha drága ruhamárkákról van szó, nem hagyhatjuk figyelmen kívül a Pradát. De, mint az összes többi olasz divatmárka esetében, a Prada is valami egyedit mutatott be, ami ikonikussá tette. A márka gyökerei a luxus bőrtáskáknál és poggyászárunál kezdődnek.

A Pradát 1913-ban alapította Mario Prada, és a márka ma is a Prada család vezetése alatt áll. Ma az ikonikus tervező, Mario Prada unokája, Miuccia Prada a márka kreatív igazgatója, mivel a címkét nagyapjától örökölte.

Ez a ruha márka egy hihetetlen, stílusos ruházati vonallal rendelkezik, amely az elmúlt években tele volt színekkel, mutatós dizájnnal és érdekes mintákkal. A Prada kistestvére, Miuccia Prada márkája, a Miu Miu megegyezik az Emporio Armani-val Giorgio Armanival. A Prada kevésbé fényűző, megfizethetőbb, szabadabb szellemű változata. Oldalukra fellépve biztosan egyet fogsz érteni, hogy a Prada az egyik leglenyűgözőbb olasz női ruha webshop a világon!

4. Versace

italian fashion brands

Ne lepődj meg, ha ugyanolyan csodálattal fogok beszélni a Versace-ról, mint a többi olasz ruhák tervezőiről. Azt hiszem, a Versace-nek van egy elképesztő, de fájdalmas története, amely egy olyan címkét és márkát hozott létre, amely mellett nem tudunk elmenni anélkül, hogy legalább jól megnéznénk.

A Versace az egyik legnagyobb divatmárka az olasz női ruhák kapcsán, amelyet Gianni Versace alapított 1978-ban Milánóban. Miután Gianni-t Miamiban meggyilkolták, húga, a hihetetlen Donatella Versace teljesen átvette az üzletet, és ő tette a Versace-t olyan híressé, amilyen korábban soha nem volt.

Extrém elegancia, szemet gyönyörködtető minták, amelyek azt az olasz stílust tükrözik, amit csak az olasz dezájnerek álmodhatnak meg. Olyan olasz alkalmi ruhák ezek, amelyek kitűnnek a tömegből. 

Csakúgy, mint az Armani, a D&G és a Prada, a Versace-nak is történetete van a dizájn mögött, egy olyan történet, amely elvarázsolja a világot. Donatella nem fogja vissza magát soha. Azt akarja, hogy a nők feltűnjenek, és ez a kollekciókon is meglátszik. Nagyon hiszem, hogy nincs még egy olyan hihetetlen tervező, akinek ilyen erőteljes élettörténete van, mint az övé.

5. Fendi

italian fashion brands
Photo: Flaunt

A Fendi-t 1925-ben Adele és Edoardo Fendi alapította, és az olasz divatház azonnali sikert aratott hibátlan dizájnjával és kifogástalan stílusával. Gyorsan az egyik legdrágábbá vált az olasz ruha márkák közül, és az elmúlt időszakban egyre nagyobb figyelmet kapott világszerte.

Fendi a római Via del Plebesciton debütált, ahol Adele és Edoardo végre megnyitotta kis boltját, amely szőrme- és bőrárukra specializálódott. A siker, amivel berobbantak a legnagyobb nevek közé, 1925-ben kezdődött, amikor a pár öt lánya is csatlakozott hozzájuk. Később, 1965-ben Karl Lagerfeld, egy német tervező csatlakozott a Fendihez, és átvette a vezetést.

Lagerfeld azóta még mindig aktív tagja a Fendinek, az alapító unokájával, Silvia Venturini Fendivel együtt. Az utóbbi időben különösen a 2020-as és 2021-es kollekcióik keltették fel igazán a figyelmet, és egyre többen akarják a Fendit. És ami a Fendi-t illeti, nem csak az egyik olasz dizájner márka, de van szállodájuk is. Egy biztosan azonban, ha gyönyörű olasz ruhák érdekelnek, a Fendi egy remek hely a keresgéléshez.

6. Elisabetta Franchi

Elisabetta Franchi is felkerült a legjobb olasz női ruha márkák listánkra. Ha nőies, ízléses, sikkes és elegáns gyönyörű olasz ruhák érdekelnek vagy olyan olasz alkalmi ruhák és kiegésztők után kutatsz, amelyek kiemelik szépséged és nőiességed, akkor nézd meg a legújabb Elisabetta Franchi kollekciót! A kollekciók önmagukért beszélnek, és határozottan azt sugallják, vásárolj meg! Az Elisabetta Franchi az első márka, amelynek szó szerint minden darabját imádjuk!

Az Elisabetta 1995-ben nyitotta meg első stúdióját, amikor a cég az egyik legjobb olasz dizájner márkává nőtte ki magát, amely nemcsak ruhadarabokat, hanem táskákat, kiegészítőket és cipőket is kínált. A hivatalos Elisabetta Franchi központot 2008-ban alapították, és jelenleg több mint 300 alkalmazottat foglalkoztatnak. Az Elisabetta Franchi nem csak az egyik legjobb olasz luxusmárka, hanem maga Elisabetta mint nő is igazán inspiráló!

Egy márka, amely hibátlanul felveszi a versenyt a piacon, és az egyik legjobb olasz divatmárkává válik. Ha pedig megnézed a kínálatot, gyorsan rájössz, hogy rengeteg megfizethetőbb darab is létezik, így ha nem feltétlenül vágysz a luxusra, de szeretnéd, hogy minden szem az irodában, vagy az események rajtad legyen, Az Elisabetta Franchi ruhák tetszeni fognak! Azon olasz ruhamárkák egyike, amely jóval több figyelmet érdemel!

7. Valentino

Egy újabb olasz ruhatervező, akiről mindenki hallott! Amikor a csillogó tiszta eleganciáról van szó, az első név, ami eszünkbe jut, az a Valentino. Az egyik legnagyobb olasz luxus divatmárka, amely egy igazán változatos termékkollekciót kínál, a táskáktól, ruházati cikkektől, illatoktól és lábbeliktől kezdve egészen a kiegészítőkig. Ha luxus olasz ruhák érdekelnek egyenesen Olaszországból, a Valentino biztosan az egyik legjobb választás! Nem beszélve arról, hogy ezek olyan egyedi olasz ruhák, amelyek kevés valószínűséggel jönnek szembe az utcán.

A Valentino-t 1960-ban alapította Valentino Garavani, és azóta az egyik leghíresebb olasz designer márka lett. Ez egyike azoknak a csúcskategóriás márkáknak, amelyek megalapozzák a nőies megjelenést, amely a női formákat kitűnő földig érő ruhákkal és szoknyákkal ünnepli. Az utóbbi időben a Valentino nem csak az egyik legjobb luxus olasz ruházati márkaként kezdett megjelenni, hanem új, logós dizájner kézitáskáival is betört a piacra.

8. Gucci

Így van, ha egy olasz divatházról van szó, az a márka, amelyet nem hagyhatjuk ki a top 10-ből, az egyértelműen a Gucci. A Gucci, mint az egyik legjelentősebb olasz luxusmárka és a mai is egyik leglátogatottabb olasz női ruha webshop története érdekes és messzire nyúlik. Természetesen mai ruhakölteményeik is lenyűgözően stílusosak!

Mint korábban említettem, van néhány márka, amelyeknek mindig a legjobb olasz divatmárkák listájának élén kell állniuk, és a Gucci ezek közé tartozik. Ez az egyik legrégebbi olasz high street divatmárka, és továbbra is az egyik legtöbb eladást generáló márka. A Guccit 1921-ben alapította Guccio Gucci. Nemrég egy csodálatos film jelent meg Gucciról Lady Gagával, amit érdemes megnézni!

A Gucci szerény bőrüzletként indult, amely vonzó esztétikája miatt nőtt ki. Ami a stílust illeti, Guccira brit és francia kollégák hatottak, de fő stílusát és a legtöbb inspirációt Toszkánából merítette. A Gucci táskát mindig a zöld-piros csíkról, a lóbőrről és a GG monogramról ismerjük fel.

9. Max Mara

italian fashion brands

Max Mara nem elsőként szerepelt az olasz ruha márkák listánkon, és őszintén szólva nem is tudom, ennek mi az oka! Max Mara története az alapító nagyanyjával kezdődik, aki 1850-ben egy jelentős műhely tulajdonosa volt Reggio Emilia központjában. A szövetek és a szabás iránti szenvedély az unokára, Giulia Fontanesi Maramottira szállt át, aki 1925-ben kezdett el varrást és mintakészítést tanulni a nagymamától. Olyan gyönyörű, olasz alkalmi ruhák születtek, amelyek gyorsan meghódították a világot.

Cavaliere Achille Maramotti 1951-ben alapította a Max Mara Group első cégét, amely ma az egyik legrangosabb olasz divatház. A Max Mara kifinomult márkaüzletekkel rendelkezik, és jelen vannak a leghíresebb bevásárlóházakban Párizstól New Yorkig, Tokiótól Dél-Afrikáig, és természetesen Milánóban is. Gyönyörű tervezésű ruhákat kínálnak, de a táskáik és cipőik is meseszépek!

10. Etro

italian designer brands

Az olasz női ruha márkák kapcsán, az egyik legkiemelkedőbb családi tulajdonban levő olasz ruhamárka az Etro. A Gimmo Etro által 1968-ban milánói textilcégként alapított Etro nagyon rövid idő alatt vált híressé kifinomult mintáinak köszönhetően. Később, 1981-ben a Gerolamo Etro bemutatta a Paisley mintát, amely minden színváltozatban elkészült. Egyedi olasz ruhák születtel ennek a mintának a használatával. Nem véletlen tehát, hogy a Paisley később az Etro jellegzetes dizájnja is lett. Ma az ETRO székhelye a milánói Via Spartaco utcáján található, egy gyönyörűen felújított épületben.

Miközben az egyik legjelentősebb olasz designer márkává vált, az Etro a Made in Italy címkét is képviseli. Logójuk egy büszke Pegaso, egy szárnyas ló, amelyet néha ruhákra, táskákra és övekre is nyomtatnak vagy hímeznek. A családi cég, az Etro továbbra is olyan elvekre épül, mint a kíváncsiság, az innováció, az utazás, a természet, a művészet és a fenntarthatóság, valamint a közösség építése. Van néhány lenyűgöző boltjuk, amelyet minden divatrajongónak látnia kell!

11. Bottega Veneta

italian designer brands
Photo: nssgclub.com

Most pedig beszéljünk egy másik olasz ruhatervezőről, a Bottega Veneta márkáról. Ha az olasz ruházati márkákról és kifejezetten a csúcskategóriás márkákról van szó, a Bottega Veneta egy kötelező szereplő a listánkon. Csak néhány címke van, amely ennyire tökéletesen tükrözi a presztízst, mint a Bottega Veneta. Ezt a luxusmárkát választva nem lesz szükség hatalmas feltűnő logóra, hogy tudd, igazi luxust viselsz magadon.

A technika könnyen azonosítható, ha Bottega Veneta mintákról van szó. Néhány kísérlet után a márka az intracciato a páratlan bőrművesség szimbólumává vált. A Bottega Venetát Renzo Zengiaro és Michele Taddei alapította 1966-ban. A kifogástalan bőráruk mellett ruha-, cipő– és kiegészítő kollekciókkal is rendelkeznek, és továbbra is az egyik legjelentősebb designer ruhamárka, amely lenyűgöző olasz ruhák kínálatával rendelkezik.

12. Roberto Cavalli

italian designer brands
Photo: 10Magazine

A következő az olasz ruha márkák közül a Robert Cavalli. Ez a márka leginkább  a vad printekről és az egzotikus eleganciáról ismert. Sok híresség, például Jennifer Lopez is viselt már Roberto Cavallit a vörös szőnyegen. Az elbűvölő sziluettek és a csábító szabások kimagaslóvá tették ezeket a ruhakölteményeket.

Ha a hagyományos olasz ruházatról van szó, vannak olyan színek és minták, amelyeket az olaszok szívesen viselnek. A kiemelkedő, elegáns, mégis egyszerű, de mégis szemet gyönyörködtető stílus az, amit az olaszok mindig keresnek, ha divatról van szó.

Robert Cavalli 1940-ben, Olaszországban, Firenzében született művészcsaládban. Lenyűgöző művészi képességei késztették arra, hogy 1970-ben forradalmasítsa a divatipart. A legelső Robert Cavalli üzlet 1972-ben nyílt meg a franciaországi Saint Tropez-ben. A márka elképesztő fejlesztéseket hajtott végre, eközben pedig az egyik legnagyobb márka lett, amely gyönyörű olasz ruhák választékát kínálja a stílust és eleganciát kedvelő vásárlók számára.

13. Miu Miu

A Miu Miu az egyik kedvenc olasz divatmárkánk és határozottan az egyik első olasz női ruha webshop, ami eszünkbe jut, ha fiatalos, friss, mégis elegáns és nagyon stílusos olasz női ruhák után kutatnánk. Ha olasz ruhát keresel, érdemes megnézned a Miu Miu-t, a Prada Miuccia Prada által vezetett testvérvállalatát.

Miuccia 1993-ban alapította a Miu Miu-t, és az, hogy ugyanaz a kreatív igazgató és tervező vezeti mindkét márkát, megmutatja, mennyire sokrétűen tehetséges emberről van szó a brandek mögött. A Miu Miu kihagyhatatlan, ha a legjobb olasz divatmárkák listájáról van szó, hiszen a minőség, a stílus és az egyedülálló látásmód, amit képvisel páratlan.

A márka lenyűgöző kézitáska kollekcióiról, konfekciós ruháiról és aranyos kiegészítőiről ismert. A Miu Miu inkább a színekről, a láncokról, a flitterekről, a szőrméről, az aranyról és az érdekes formákról szól, figyelmen kívül hagyva a minimális márkajelzést.

14. Moschino

italian designer brands
fashion.mam-e.it

A Moschino-nak fantasztikus ruházati vonala világhírű, éppen ezért elengedhetetlen volt, hogy felvegyük az olasz női ruha márkák listánkra. Egyszerűen imádjuk a táskájukat! Amikor márkákról és gyönyörű olasz ruhákról van szó a Moschino egy kiemelkedő név, főleg, ha kis kézitáskákról van szó.

A Moschino azoknak a lányoknak a kedvelt márkája, akik szeretik sokkolni a körülöttük lévőket, és szeretnének kitűnni a tömegből egyedi olasz ruhák viselésével. A márkát Franco Moschino alapította 1983-ban. A Moschino híres a mindennapi ikonográfiájáról, a vállalati logókról, illetve a képregény figurákról, amelyeket a tervezéshez használtak. Később, 2013-ban Jeremy Scott, egy brit tervező csatlakozott a Moschino csapatához kreatív igazgatóként, és olyan új stílust hozott magával, amely a Moschino nevet a reflektorfénybe helyezte.

15. Missoni

italian designer brands
thefashionspot.com

Ha egyedi olasz ruhák érdekelnek, akkor az itt ideje, hogy beszéljünk egy hihetetlen olasz divatházról! A Misoni az olasz kötöttáru abszolút mestere, Olaszország egyik legjobb, kissé drága ruhamárkája, amit az olasz ruhák kapcsán mindenkinek érdemes ismerni. A Missoni egyike azon ikonikus olasz márkáknak, amelyek igazán egyedi, különleges esztétikával rendelkeznek. A márkát 1953-ban alapították családi vállalkozásként, és azóta is aként működik.

Ha a hagyományos olasz ruházatról van szó, akkor a kötöttáru is ide hozzátartozik. Itt ugyanis Olaszországban nem szeretjük a hideg időt, viszont ettől függetlenül minden évben kijut belőle. A Missoni híres cikkcakk nyomatairól, élénk, színes sáljáról és egyéb kötöttáruiról ismert, amelyeket mindannyian szeretnénk a szekrényünkben. A színek és stílus ellenére a márka továbbra is rendkívül ízléses és sokak által kedvelt.

16. Emporio Armani

Ha a megfizethetőbb olasz high street divatmárkákról van szó, szót kell ejtenünk Giorgio Armani másik márkájáról, az Emporio Armaniról. Igen, ha a legnagyobb olasz divatmárkákról van szó, mindannyian ismerjük az Armanit. Éppen ezért kezdtük ezzel a névvel a leghíresebb ruha márkák listánkat. Az Emporio Armani a nagy testvér megfizethető, fiatalos változata, és az egyik legnépszerűbb olasz női ruha webshop, amely lenyűgöző, stílusos darabokat kínál. 

A márka1975-ben alakult, a márka a trendekre és a modern jegyekre összpontosít. Az Emporio Armani és a Giorgio Armani az a két konfekciómárka, amelyeket tulajdonképpen elsősorban maga Giorgio Armani tervezett. Az EA elsősorban a fiatal felnőtteket célozza meg, és általában a milánói divathéten is reflektorfényében áll. A megfizethetőbb, minőségi ruhák mellett az Emporio Armani csodálatos órákat, táskákat és cipőket is készít!

17. Sergio Rossi

Ha már az olasz ruhatervezőkről beszélünk, következő a listánkon egy olasz női ruha webshop, ami nem más, mint a Sergio Rossi. Ez a márka kiemelkedő a luxus női lábbelik, de a kézitáskák és kiegészítők terén is. Sergio Rossi kézművességéről, kifinomult részleteiről és nőies formatervezéséről vált ismertté. A közel 70 éves múlttal a márka a Made in Italy címke szimbólumává vált. A Sergio Rossit 1951-ben alapították, majd 1999-ben a Gucci Group megvásárolta.

2021-ben a Fosun Fashion Group bejelentette, hogy aláírta a szerződést a Sergio Rossi S.p.A. 100%-os megvásárlásáról. A Sergio Rossi kollekciók kiemelkedők és egyediek, a mai trendekkel pedig naprakészek. Ezeket a ruhadarabokat elsősorban a fiatal nők kedvelik. A márka világszerte ismert, és az új tulajdonosok óta nagyobb növekedés várható.

18. The Attico

italian fashion brands

Tehát folytatva a csúcsminőségű olasz ruhák és ruházati márkák listáját, vessünk egy pillantást a The Attico névre is. Az Attico-t Giorgia Tordini és Gilda Ambrosio alapította 2016-ban. A márka az IT-girl stílus, a csillogás és stílus iránti szeretetből született. Mindkét alapító divatot tanult, amikor úgy döntöttek, hogy elindítják saját márkájukat, amely leginkább az olasz alkalmi ruhák kínálatát szélesítette.

Mióta egyre szélesebb termékcsaládot kezdtek kínálni, az Attico az utóbbi időben az egyik legkiemelkedőbb olasz ruhamárkává vált. Az Attico, mint márka, gyorsan az egyik kedvenc márkává vált mind a tapasztalt divatszerkesztők, mind pedig a Net-a-Porteren és nemzetközi koncepcióüzleteiben vásárló trendi női vásárlók körében.

A két tervező gazdag mintás dizájnokat és rengeteg csillámot használ, amelyek gyorsan a városi gardrób részévé váltak. Az Attico olasz ruha webshop kínálatában érzéki, selymes ruhákat, a 80-as évek stílusát tükröző csillogó blézereket és ultra nőies mini ruhákat találhatsz.

19. Moncler

A Moncler egyike az olasz ruha márkák közül, amelynek igazából nincs olasz történelme. Mivel azonban a márka ma olasz tulajdonban van, muszáj volt  felvennünk a listánkra. A márka 1952-ben született Monestier-de-Clermonban, amely egy kis falu a Grenoble melletti hegyekben. Moncler mindig is a hegyi sportruházatra összpontosított. Ennek természetesen nagy köze van a márka elhelyezkedéséhez is.

René Ramillon és Andrè Vincent, a Moncler alapítói híres tollkabátokat gyártottak, amelyek nagy ellenállást és védelmet nyújtanak a zord éghajlaton. A márka akkoriban különösen népszerű volt a munkások körében, akik ezeket a darabokat a munkaruha felett viselték. A Moncler által gyártott minőséggel kapcsolatban sosem volt kérdés. 2003-ban Remo Ruffini felvásárolta a Moncler csoportot.

A minőség továbbra is kétségbevonhatatlan, a Moncler pedig eközben a kreativitás és az innováció terén is egyre sikeresebb. Ha egy olyan olasz ruha webshop érdekel, ahonnan minőségi sportruházatot rendelhetsz, a Moncler oldalán mindenképp érdemes szétnézned!

20. Diesel

photo: hero-magazine

Az olasz ruha webshop és divatmárka kínálatról beszélve, nem fejezhetjük be a listát anélkül, hogy ne említsük meg a Diesel nevet! Akárhogy is vesszük, a ruhatárunk sosem lesz teljes egy jó Diesel farmer nélkül. A Diesel ugyanis az egyik leghíresebb farmer márka, nemcsak Olaszországban, de az egész világon is. Valamint, a vállalat központja Olaszországban, Breganzében található.

A Diesel farmer kollekciója különböző stílusú,  remek szabású darabokat kínál, amelyek különböző mosásban kaphatók. A farmer ruházat mellett a Diesel a bőrdzsekikre is kiterjed, amelyek ugyancsak nagy népszerűségnek örvendenek a vásárlók körében. Ráadásul, az utóbbi időben már női ruhákat és kiegészítőket is találni náluk. Minőségi anyagok és tökéletes szabás, ezek jellemzik legjobban a Diesel márkát.

Összefoglaló: olasz ruha márkák – olasz ruhák

Szóval, melyik lesz az az olasz ruha webshop, ahol beleveted magad a vásárlásba? Ha érdekelnek az olasz női ruha márkák vagy kíváncsi vagy, mégis milyen kínálat áll rendelkezésedre az olasz alkalmi ruhák terén, a fent említett márkák közül kedvedre válogathatsz. Természetesen, a mai cikkünkben említett márkák mellett rengeteg más fantasztikus olasz divatmárka létezik, amelyek különböző ruházati kategóriákra szakosodtak, mint például cipőmárkák, fehérneműk, fürdőruhák, de kézitáskák és még sok más.

Ezek voltak a leghíresebbek, a legjobb minőséget kínáló, és a legjobb stílussal megalkotó ruhamárkák, amelyek mellett képtelenség szó nélkül elmenni. Reméljük, hogy a listánk adott némi inspirációt a vásárláshoz és egy kis betekintést az olasz ruha márkák világába. Neked melyik volt a kedvenced a fent felsoroltak közül?

Pin: olasz ruhák – olasz ruha márkák

20 Legjobb Olasz Ruha Márka
Spread the love
Scroll to top

You cannot copy content of this page