Search
Close this search box.

15 Leghíresebb Cipő Márka – Cipő Márkák

legjobb cipő márkák listája

Kíváncsi vagy, hogyan nézhet ki a legjobb cipő márkák listája? Ha a válaszod igen, jó hírünk van számodra, a lehető legjobb helyre tévedtél! Az alábbiakban egy összesítést találsz a világ leghíresebb, legnépszerűbb és legjobbnak titulált férfi és női cipő márkák kínálatából. Listánkon mindent típusú cipőből találsz, így bármilyen lábbelit is keress, biztosan akad majd némi inspiráció, hogy hol érdemes beszerezned ezeket. Luxus cipő márkák, sportcipők, alkalmi és mindennapi viseletre tervezett cipők, nevek és márkák, amelyek beírták magukat a történelembe. Készen állsz? Kezdjük is el!

A legjobb cipő márkák listája

Tudtad, hogy a ma ismert és előszeretettel hordott női cipő márkák nagy részének története nemhogy a múlt századra, de akár azelőttre is visszanyúlik? Gondolj csak olyan világhírű nagy nevekre, mint a Prada, a Chanel, a Gucci, vagy éppenséggel a Burberry, amelyet az 1800-as évek közepén alapítottak.

Ezek a drága cipő márkák egytől egyig történelmet írtak és divatot teremtettek. Sőt, teszik ezt ma is. Olyan nevek kapcsolódnak ezekhez a márkákhoz, mint Coco Chanel, vagy Guccio Gucci. De gondolhatunk akár olyan személyiségre is, mint Michael Jordan, akinek neve szorosan összefűződik a Nike sportcipő kollekciójával.

Nem véletlen, hogy a legnagyobb sztárok és legrajongottabb hírességek gardróbjában is szép számmal megtalálható számos lábbeli az alábbi listánkon szereplő nagynevű cipő márkáktól. Hailey Bieber például gyakran teszi le voksát a Jimmy Choo magassarkúk mellett, a Converse pedig ma már klasszikusnak számít, főleg a fiatalok körében. De melyek is ezek a márkák? Jöjjön tehát a legjobb cipő márkák listája!

1. Prada

legjobb cipő márkák listája

A legjobb cipő márkák listája nem is kezdődhetne mással, mint az olasz cipő márkák egyik leghíresebbjével, a Pradaval. A Prada nemcsak az egyik legjobb olasz divatmárka, hanem az egyik legjobb olasz cipész is, ha az olasz bőr cipők kínálatáról van szó, de főleg a táskáik miatt lettek híresek annó.

Nem kérdéses tehát a Prada jelentősége az olasz cipők terén, különösen a dizájner darabokat illetően. A ruházati ágazatuk természetesen ugyanolyan fontossággal bír és ugyanolyan híres, de fontos tudni, hogy a Prada esetében minden az olasz bőrrel, táskákkal, cipőkkel és apró bőrárukkal kezdődött. Igen, a Prada az egyik leghíresebb cipőmárka, és sajátos hangulata miatt a legjobb olasz alkalmi cipő márkák közé tartozik.

A Miuccia Prada tervei és alkotásai 1977 óta tapasztalattal, szépséggel és tiszteletlenséggel büszkélkedhetnek. A Prada kiemelkedő stílust kínál. Elegáns, egyszerű, mégis kitűnő, a minőség pedig páratlan! A márka hozta be divatba a mostmár mindenki által utánzott Mocassini-kat, de a félcipőik és magassarkúik is kitűnőek.

2. Jimmy Choo

legjobb cipő márkák listája

Listánkon a következő a női cipő márkák közül nem más, mint a Jimmy Choo. A márka története 1986-ra megy vissza, amikor Choo megnyitotta első üzletét Hackneyben. Kitűnő dizájnjai gyorsan meghozták a tervező számára hírnevet, a cipők kiváló minősége és kifinomultsága megannyi vásárlót vonzott be.

A népszerűséget csak tovább növelte a Vogue, amikor is 1988-ban a divatlap nyolc oldalt szentelt Choo-nak és cipőinek. Az idők során nem sok változott, manapság is a Jimmy Choo cipők nőies, kifinomult eleganciájukról, kellemes megjelenésükről híresek. Gyöngyökkel, strasszokkal díszített magassarkúik, de színes, sportos cipőik is megannyi világsztárt, hírességet és trendkövetőt ejtenek szerelembe.

3. Christien Louboutin

legjobb cipő márkák listája

A Christian Louboutin a női cipő márkák között is kiemelkedőnek számít, de fontos megjegyezni, hogy a férfi vásárlók számára is megannyi izgalmas darabot tartogat. Mindenki felismerheti a Louboutin cipőket már távolról is, ugyanis ez az a cipő márka, melynek minden darabjának a talpa piros. A szokatlan tervezésű strandpapucsoktól a feltűnő sportcipőkön, szandálokon és elegáns fűzős alkalmi cipőkön át minden megtalálható a kollekciójukban.

A hatalmas választék és megannyi stílus ismeretében nem csoda, hogy a Louboutin a luxus cipő márkák közül egyik legnagyobb népszerűségnek örvend. Ez az a márka, amiben találkozik a klassztikus, kifinomult elegancia, a vagány sportosság és lazaság. Bármilyen alkalomra is keress cipőt, egy biztos: a Louboutin nem fog csalódást okozni. Ez főleg a nőkre igaz, mert manapság, ki ne szeretne egy párral azokból a pirstalpú magassarkúkból amiket az Ördög Pradát Visel cimű filmben annyit csodálhattunk!

4. Burberry

Ha érdekelnek a drága cipő márkák, már biztosan találkoztál a Burberry névvel. Ha engem kérdezel, szerintem vitathatatlan, hogy a férfi cipő márkák között a Burberry nem szorul bemutatásra. Most vessünk mégis egy gyors pillantást. A Burberry márka egy brit luxusdivatház, amelyet 1856-ban Thomas Burberry alapított.

A lenyűgöző precizitással készített Burberry bőrcipők teljes bizonyossággal megdobogtatják a divat szerelmeseinek szívét. Klasszikus elegancia, kifinomult dizájn és makulátlan munka jellemzi ezeket a darabokat. Az áruk kétségkívül borsosabb sok más márkánál, amelyet a listánkon találsz, de ha megteheted, ne hezitálj Burberry cipőt vásárolni!

5. Vans

Mint azt már a cikkünk elején is említettük, az általunk összeállított legjobb cipő márkák listája mindenféle típusú, stílusú és árazású cipőt és márkát tartalmaz. Következő listánkon a Vans, az egyik legelterjedtebb és legnépszerűbb sportcipő márka. Férfiak és nők számára egyaránt stílusos, trendi cipőket találhatsz itt.

A cipők vászonból, bőrből, suede mikroszálas szintetikus bőr szövetből és egyéb anyagokból készülnek. Tervezésüket illetően a márka szemmel láthatóan az egyszerűségre és kényelemre törekszik, de természetesen a klasszikus fehér, fekete, bézs vagy kockás cipők mellett találni feltűnőbb, színesebb darabokat is.

6. Chanel

Mind a drága cipő márkák, mind a luxus cipő márkák közül az egyik leghíresebb a Chanel. Így természetesen a mi összeállításunkban is helyet kapott. A Chanel márkát 1910-ben alapította Coco Chanel Párizsban. Sajátos tervezésű ruhákat, kiegészítőket és lábbeliket kínálnak a klasszikus elegancia jegyében.

A Chanel cipők a szofisztikáltságot, exlúzivitást és eleganciát sugározzák. A strasszos, lakkbevonatos, selyembevonatos lábbelik tökéletesen kiegészítenek bármilyen öltözetet, de egy-egy visszafogottabb darab is remek választás lehet. A papucs cipők, csizmák és sportcipők is nagy népszerűségnek örvendenek.

7. Nike

A férfi cipő márkák kínálatát elnézve, főleg, ha sportcipőkről van szó, a Nike az egyik vezető márka. A Nike-ot 1964 januárjában alapították az Amerikai Egyesült Államokban. Gyorsan a kosaras világ és a kosárlabázók előszeretettel választott sportcipő márkájává nőtte ki magát. A Nike és minden idők egyik leghíresebb kosárlabdázója Michael Jordan 1984-ben egy megállapodást írt alá, amely később a világhírű Air Jordan sportcipők születéséhez vezetett.

A márka kollekcióit elnézve, mindenképpen a sportos, színes, feltűnő darabok dominálnak, de szép számmal találni visszafogottabb, klasszikusabb darabokat is. Mindenesetre, ha fel szeretnéd dobni az öltözéked egy igazán feltűnő, trendi sportcipővel, a Nike nemcsak egy stílusos, de kényelmes opció is egyszerre.

8. Dior

legjobb cipő márkák listája

Folytatódjon a legjobb cipő márkák listája a drága cipő márkák egyik leghíresebb nevével, a Diorra. Christian Dior SE, ismertebb nevén Dior egy európai multinacionális luxus divat márka, amelynek története 1946-ra nyúlik vissza. A Dior dizájnok rövid idő alatt meghódították a divat világát és azóta is szüntelenül diktálják a trendeket.

A márka cipő kollekcióját elnézve, a strandpapucstól, sportcipőtől, szandáltól, az irodai és alkalmi lábbelikig mindent megtalálsz a Dior boltjaiban. Lévén egy luxus márka, az árak igencsak borsosak. Népszerű Dway papucsuk 715 eurótól kezdődik, drágább darabjaik pedig akár a 2000 eurót is meghaladhatják.

9. Gucci

A Gucci talán az egyik leghíresebb a luxus cipő márkák közül, főleg ha a női cipő márkák tárházát vizsgáljuk. A kitűnő minőségű bőrcipőinek és divatteremtő dizájnoknak köszönhetően, a Gucci piacvezető a divat világában. A márka történelme 1921-re megy vissza, amikor is Guccio Gucci magalapította a vállalkozást.

Bár Alessandro Michele kreatív igazgató új víziója alapján a márka időközben némi finomításon ment keresztül, folyamatosan erősíti pozícióját a világ vezető divatházai között. A Gucci cipők legkiemelkedőbb darabjai egyértelműen a papucscipők. Ezek az ikonikus Gucci lábbelik könnyen versenyezhetnek a Prada cipőkkel. Különösen ajánljuk azok számára, akik valami nőiesebb, visszafogottabb, elegánsabb darabokat részesítenek előnyben.

10. Converse

A Converse cipők napjaink legnépszerűbb cipői közé tartoznak. Szinte bármilyen ruhával, kiegészítővel társíthatók, főleg ha hétköznapi viseletről van szó és szinte bármilyen alkalomra hordhatók a hétköznapokban. Kényelmesek, egyszerűek, így nem csoda, hogy ennyire elterjedtek, főleg a fiatal vásárlók körében, de az idősebb korosztály is előszeretettel választ Converse cipőt, férfiak és nők egyaránt.

Minden 1908-ban indult, amikor Marques Mill Converse, a márka alapítója egy vulkanizáló üzemben kezdett dolgozni. A gumi megmunkálásának megismerését követően olyan cipőket kezdett gyártani, amelyeket a kosárlabda ihletett. Mára pedig az alapító nevét viselő márka az egyik leghíresebb tornacipő márkává nőtte ki magát.

11. Adidas

A legjobb cipő márkák listája végéhez közeledve szót kell ejtenünk a sokak által ismert és kedvelt sportcipő márkáról is, az Adidasról. Az Adidas márkát az első világháború után alapította Adolf és Rudolf Dassler testvérpár. Kezdetben a háború utáni szűkös időkben beszerezhető anyagokból sportcipőket készítettek, a későbbiekben pedig a minőséget is új magaslatokba emelve ivódtak be a sportolók és sportesemények világába.

Ma már az három csíkos Adidas logó világhírűvé vált. Cipőik kényelmesek, tartósak és az árazásuk megengedi, hogy a világ különböző pontjain rengeteg vásárlóhoz eljussanak. Legyen szó akár klasszikus fehér dizájnról vagy egy színes, izgalmas tervezésről, az Adidas cipő mindig egy remek választás a hétköznapokra és sporteseményekre egyaránt.

12. Tod’s

legjobb cipő márkák listája

Most pedig nézzünk meg még egy nagyszerű példát a női cipő márkák közül. A Tod’s nevet hallva, sokan úgy gondolják, hogy amerikai vagy brit márkáról van szó, holott csak a név az, ami megtévesztő. A Tod’s hírneve a csodálatos, kiváló minőségű alkalmi, illetve papucs cipőkben rejlik. A legjobb olasz férfi cipők és női lábbelik köthetők a nevéhez. A kreatív és elegáns márka Olaszország lenyűgöző Marche régiójában született, és lassan, de biztosan ívelt felfele a siker útját.

Ma a Tod’s Group több márka tulajdonosa. Ilyen például a Tod’s, a Roger Vivier és a Hogan and Fay. Chiara Ferragni 2021-ben csatlakozott a Tod’s igazgatótanácsához, aminek következtében a márka néhány nap alatt annyira elkelt, hogy a pandémiás időszak összes veszteségét sikerült megtéríteniük. Ha kényelmes, stílusos, de egyszerű és elegáns olasz cipőt keresel a mindennapokra, akkor a gyönyörű papucscipőik a nyerők! A Tod’s határozottan egyike azoknak az olasz női cipőmárkáknak, amelyeket érdemes szem előtt tartani!

13. Puma

A Nike és Adidas után nézzünk meg még egy kiemelkedő nevet a női és férfi cipő márkák közül egyaránt. A Puma története ugyanabból a németországi városból, Herzogenaurach-ból indul, mint ahol az Adidas márka született. Érdekesség, hogy a Puma alapítója Rudolf Dassler, aki az Adidas egyik alapítója is volt. A testvérpár viszonya azonban az évek során megromlott, így vállalkozásuk is ketté vált. Míg Rudolf a Puma márka építésével maradt, Adolf az Adidas márkát vitte tovább.

A Puma kollekcióját elnézve, stílusában, funkcionalitásában a kényelemre, tartósságra és szép, trendi dizájnra tökreszik. A klasszikus, egyszerű daraboktól kezdve, a színes, feltűnő, fiatalos lábbelikig mindent megtalálsz itt. Árazását tekintve, a Puma cipők hasonló kategóriába esnek az Adidas és Nike cipőkkel.

14. Dolce & Gabbana

A legjobb cipő márkák listája nem lehet teljes Olaszország egyik legkiemelkedőbb divatháza nélkül! A Dolce & Gabanna a drága cipő márkák közül az egyik leghíresebb a világon. Ha kreatív, színes dizájnokat és kiemelkedő olasz női cipőket keresel, a biztos válasz nem más, mint Dolce & Gabbana.

Az ikonikus divatház ruházati cikkei mellett lenyűgöző cipőket kínál férfiak és nők számára egyaránt. A sportcipőktől kezdve az egészen elegáns, alkalmi lábbelikig mindent megtalálsz a márka kínálatában. Különösen nagy népszerűségnek örvend a zokni típusú KIM bokacsizma, amely már 750 eurótól elérhető.

15. Vagabond

Végül, de nem utolsó sorban zárjuk listánkat a női férfi cipő márkák közül egyaránt az egyik legkiemelkedőbbel, a Vagabond márkával. Ezt a márkát leginkább az utcai divat ihlette, hétköznapi viseletre tervezett ruháik, kiegészítőik és cipőik pedig gyorsan meg is hódították az egyszerű, de kifinomult divat kedvelőit.

Papucsok, szandálok, magassarkúk, csizmák, papucs cipők, sportcipők kellemes, elegáns színekben, mint például fehér, fekete, barna, pasztell színek. Már csak ránézve ezekre a lábbelikre látható, hogy a márka mennyire fontosnak tartja a kényelmet és a stílust, és mennyire remekül sikerült ötvöznie ezeket úgy, hogy kifinomult hétköznapi utcai viseletre alkalmas cipők születhessenek.

Összefoglaló: legjobb cipő márkák listája

Most hogy a legjobb férfi és női cipő márkák sorának végére értünk, itt az ideje kiválasztanod, hogy mely márkák állnak hozzád a legközelebb! Ha sportosabb stílusod van, remek választás lehet számodra a Vans, az Adidas, a Nike vagy a Puma, ha pedig inkább az elegánsabb, alkalmibb viselet az, ami jellemez téged, akkor a Chanel, a Jimmy Choo vagy a Dior boltokban találhatod meg azt, amit keresel. Reméljük, hogy a legjobb cipő márka gyűjteményünk adott némi inspirációt a keresgéléshez, vásárláshoz, és könnyen megtalálod a számodra tökéletesen passzoló lábbelit. Ne hagyj ki más hasonló cikkeket márkákról, mint a női fehérnemű, vagy a karóra márkák!

Pin: legjobb cipő márkák listája

15 Leghíresebb Cipő Márka – Cipő Márkák
Spread the love
Scroll to top

You cannot copy content of this page