Search
Close this search box.

Legjobb Netflix Sorozatok Nőknek

Netflix sorozatok Nőknek

Itt egy újabb Netflix sorozat ajánló a forró nyári napokra! Ha behúznál a hűvös szobába és szívesen töltenéd az időd egy kis sorozatnézéssel, ne keress tovább, itt ugyanis megtalálod a legjobb Netflix sorozatok nőknek szóló gyűjteményünket! Az alábbiakban olyan nagysikerű és népszerű sorozatokat gyűjtöttünk össze, amelyek többségéről már nagy valószínűséggel hallottál, de biztosan akad olyan is köztük, amelyek eddig elkerülték a figyelmedet.

15 Legjobb Netflix sorozatok Nőknek

Beszéltünk már a legjobb netflix filmekről, romantikus filmekről, és vígjátékokról is. Az alábbi Netflix sorozat ajánló a top 15 Netflix sorozat listáját tartalmazza. Természetesen a gyűjteményből nem maradhattak ki olyan népszerű sorozatok, mint az Emily in Paris vagy Bridgerton. Mondanunk sem kell, ezek évek óta tartósan nők sokaságát szögezik a képernyő elé. Mint ahogy azt mindig tesszük, az összes sorozat alatt egy rövid kis összefoglalót osztunk meg veled, amely alapján el tudod dönteni, hogy szimpatikus-e számodra az adott sorozat vagy sem. Mi mindenképp azt tanácsoljuk, hogy ne hezitálj sokat, hiszen az alábbi sorozatok közül bármelyik megéri az idődet és garantáltan remek kikapcsolódási lehetőségként fog szolgálni!

1. Emily in Paris – Emily Párizsban

Netflix sorozatok Nőknek

Megjelenés: 2020 –
Fő szereplő(k):
Lily Collins, Philippine Leroy-Beaulieu, Ashley Park
IMDB értékelés:
7.0

A Netflix sorozatok nőknek listánk első szereplője az Emily Párizsban amerikai televíziós sorozat, amelyet maga a Netflix készített. A sorozat főszereplője a Lily Collins által alakított Emily Cooper, aki egy ambiciózus amerikai marketingmenedzsert alakít. A történet azzal kezdődik, hogy Emily egy munkalehetőséget kap Párizsban a Savoir marketingügynökségnél, így átköltözik a divatos francia fővárosba, ahol számos kulturális különbségbe és nehézségbe ütközik.

A harsány Emily tipikus amerikai nézőpontból közelíti meg a mindennapi dolgokat, munkát és emberi kapcsolatokat egyaránt. Próbálja megtalálni a helyét mind a munkában, mind a személyes életében, miközben barátságokat és romantikus kapcsolatokat épít (és rombol). A sorozat ugyanakkor bemutatja a pezsgő párizsi életet, betekintést enged a divat világába, de a francia kultúrára is rálátást ad.  

2. The Bold Type – Merész csajok

Netflix sorozatok Nőknek

Megjelenés: 2017 – 2021
Fő szereplő(k):
Katie Stevens, Aisha Dee, Meghann Fahy
IMDB értékelés:
7.8

A Netflix sorozat ajánló gyűjteményünk következő sorozata a Merész csajok. Ez az amerikai televíziós sorozat egy fiktív magazin, a Scarlet működését és a három főszereplő, Jane Sloan (Meghann Fahy), Kat Edison (Aisha Dee) és Sutton Brady (Katie Stevens) barátságát mutatja be. A sorozat fókuszában a női barátság, a karrierépítés és az egyéni önkifejezés áll.

Jane a Scarlet magazin szerkesztőségében dolgozik. Tehetséges író, és a sorozat folyamán arra törekszik, hogy sikeres karriert építsen magának, miközben újabb és újabb kihívásokkal szembesül. Kat a Scarlet szociális média igazgatója. Öntörvényű és elkötelezett a társadalmi igazságosság és a sokszínűség jegyében. Sutton karrierjét egy művészeti asszisztensként kezd a Scarletnél, majd a sorozat folyamán stylist lesz. 

A sorozat olyan témákat érint, mint a szerelem, a női önazonosság, a karrierépítés, a női szexualitás, a barátság és a társadalmi kérdések. Ha érdekelnek igazán jó sorozatok nőknek, akkor a Merész csajokban biztosan nem fogsz csalódni!

3. Sex/Life – Vágyak/Valóság

Netflix sorozatok Nőknek

Megjelenés: 2021-2023
Fő szereplő(k):
Sarah Shahi, Mike Vogel, Adam Demos
IMDB értékelés:
5.5

Az online filmek fontosak, és a Netflix tele van velük. Ha pedig Netflix sorozatok Nőknek, akkor Vágyak/Valóság! Ez a felnőtt tartalmú amerikai dráma TV sorozat a Netflixen került bemutatásra. A Vágyak/Valóság Billie Connelly (Sarah Shahi) kettős életét meséli el, amely a házassági biztonság és az izgalmas múlt között ingadozik.

Billie Connelly egykor izgalmas és szenvedélyes életet élt New Yorkban. Ezt a korábbi életmódot azonban felváltotta a házasság, családi élet és gyereknevelés. A cselekmény kirobbantója ott kezdődik, amikor Billie újra elkezdi felfedezni vágyait és szexuálitását, miközben folyamatosan visszatekint a múltra és korábbi kapcsolataira. Naplója segítségével elmerül a vágyaiban és a fantáziáiban, és így a néző is betekintést nyer Billie életének korábbi, forró pillanataira.

A történetben Billie-t két férfival szövődő viszonya alapján is megismerhetjük. Az egyik oldalon ott van a megbízható és hűséges férje, aki biztonságot és stabilitást nyújt. A másik oldalon pedig visszaköszön egy korábbi szerelme, aki a szenvedélyt és az izgalmat képviseli Billie életében.

4. Bridgerton

Netflix sorozatok Nőknek

Megjelenés: 2020 –
Fő szereplő(k):
Nicola Coughlan, Jonathan Bailey, Simone Ashley, Phoebe Dynevor, Regé-Jean Page,
IMDB értékelés:
7.4

A top 15 Netflix sorozat listánk nem lehetne teljes minden idők egyik legnépszerűbb Netflix sorozata, a Bridgerton nélkül. A Bridgerton egy történelmi, romantikus dráma sorozat, amelynek cselekménye a 19. századi Londonban játszódik, ahol az arisztokrácia világába leshetünk be. 

A történet középpontjában a Bridgerton család áll, amelyet nyolc testvér alkot. A cselekmény fókuszában Daphne Bridgerton (Phoebe Harriet Dynevor) áll, aki az egyik legidősebb lánytestvér. A sorozatban végigkövethetjük Daphne-t, ahogy próbálja megtalálni a szerelmet és a boldogságot az általa választott férjjel. Eközben azonban feltűnik egy titokzatos szerző, a Lady Whistledown néven ismert újságíró, aki a társasági eseményekről és  furcsa szenzációkról ír egy közkedvelt újságban. Természetesen mindenki igyekszik kideríteni Lady Whistledown igazi személyazonosságát.

A Bridgerton romantikában, titkokban, szerelemben és szenvedélyben gazdag történetet mutat be, eközben pedig rálátást ad az arisztokrácia és a társadalmi osztályok szigorú hierarchiájára, valamint az ezzel járó társadalmi elvárásokra és korlátokra. A sorozat másik különlegessége, hogy modern zenei feldolgozások is felcsendülnek benne  korabeli feldolgozásban. Ez a megoldás egyedi és friss érzést kölcsönöz a sorozatnak és még különlegesebbé teszi. 

5. Working Moms – Dolgozó anyák

Megjelenés: 2017 – 2023
Fő szereplő(k):
Catherine Reitman, Dani Kind, Philip Sternberg
IMDB értékelés:
7.8

A következő Netflix vígjáték sorozat a Dolgozó anyák. Ez a sorozat egy humoros és valósághű ábrázolást nyújt a modern anyaság és a munka egyensúlyának megtartásáról és azokról a  kihívásokról, amelyekkel a dolgozó anyák nap mint nap találkoznak. A történet középpontjában négy anya áll, akik különböző életstílusokkal és személyiségekkel rendelkeznek.

A sorozat a mindennapi küzdelmeiket és kalandjaikat mutatja be, miközben foggal-körömmel egyensúlyt próbálnak találni a karrierjük és a családi életük között. A témák között feltűnik a szülői felelősség, a munkahelyi stressz és szexizmus, a társadalmi elvárások sokasága, a karrierépítés és az önazonosság kérdése is. Természesen beleláthatunk az anyák gyermeknevelési nehézségeibe, a szoptatás dilemmáiba és a párkapcsolati problémákba is. Mindez pedig könnyed humorral fűszerezve, az eredmény pedig egy remek vígjáték sorozat, amit főleg nőként nem lehet megunni.

6. The Crown – A korona

Megjelenés: 2016 – 2023
Fő szereplő(k):
Claire Foy, Olivia Colman, Imelda Staunton
IMDB értékelés:
8.6

A top 15 Netflix sorozat közül az egyik legnépszerűbb A korona. Ez a brit sorozat az Egyesült Királyság uralkodó családjának életét és munkásságát mutatja be. A sorozat első évadától kezdve főként II. Erzsébet brit királynő uralkodására fókuszál, kezdve a korai évektől egészen a kései évekig.

A történet elején láthatjuk, ahogy II. Erzsébet trónra kerül és próbálja megtalálni helyét és hangját a korabeli politikai és társadalmi változások között.A sorozat részletesen bemutatja a királynő és a brit királyi család tagjainak magánéletét, kapcsolataikat, az uralkodás nehézségeit és a hatalmi viszonyokat.

Emellett fontos eseményeket és történelmi pillanatokat is bemutat, amelyek az adott időszakban történtek, például a brit birodalom felbomlását, a hidegháborút, a Falkland-szigeteki háborút, de rálátást enged a különbző politikai botrányokra és változásokra is. A korona sorozat fontos részét képezi Diana élete is. Ha szívesen tudnál meg többet a brit királyi családról, A korona nem fog csalódást okozni.

7. Girlboss

Megjelenés: 2017
Fő szereplő(k):
Britt Robertson, Ellie Reed, Johnny Simmons
IMDB értékelés:
7.0

A Girlboss egy amerikai televíziós sorozat, amely Sophia Amoruso azonos című memoárja alapján készült. A sorozat  Sophia Amoruso életét és az általa alapított Nasty Gal vintage ruházati vállalkozás kezdeti éveit követi nyomon.

Az Britt Robertson által alakított Sophia Amoruso egy fiatal, vagány és ambiciózus nő, aki számos nehézséggel harcol az életben. Az alacsony motivációval és a pénzhiánnyal küzdő Sophia egy nap úgy dönt, hogy saját vállalkozást indít. Gyorsan rá is jön, hogy az általa készített ruhák, kiegészítők és vintage darabok nagy népszerűségnek örvendenek a fiatal nők körében.

A sorozat bemutatja Sophia útkeresését, illetve azt, ahogyan a semmiből egy sikeres vállalkozóvá válik. A Girlboss bemutatja Sophia őrültnél őrültebb kalandjait, a Nasty Gal brand megteremtését és Sophia hatalmas sikerét az online piactéren. Természetesen beleláthatunk Sophia pénzügyi nehézségeibe, a személyes és szakmai kapcsolataiba is.  Ha érdekel, melyek a legjobb Netflix sorozatok Nőknek, biztos lehetsz benne, hogy a Girlboss szerepel közöttük!

8. The Empress – A császárné

Megjelenés: 2022 –
Fő szereplő(k):
Hanna Hilsdorf, Melika Foroutan, Svenja Jung
IMDB értékelés:
7.8

De lássuk mi mindent tartogat még a Netflix sorozat ajánló! Még egy Sissi sorozat Netflix kínálatban nem más, mint A császárné. Ez a 2022-es történelmi dráma sorozat Erzsébet királyné életét mutatja be. A főszerepben Devrim Lingna Erzsébetet alakítja, Philip Froissant  pedig Ferenc József karakterét formálja meg. A német nyelvű sorozat 2022 szeptember 29-én látott napvilágot és két hétig a Netflix második legnézettebb idegen nyelvű sorozata volt. 

A császárné sorozat rámutat Erzsébet királyné életének nehézségeire, valamint a kihívásokra, amelyekkel szembesül, a trónnal és férjével való kapcsolatára. Beleláthatunk, hogy hogyan harcol meg a szerelemért, illetve milyen bonyodalmak kísérik sorsát. Etikett, tabuk, szerelem és dráma, egy tökéletes sorozat, ha rajongsz a történelemért és szívesen kikapcsolódnál.

9. The Client List – Ügyféllista

Megjelenés: 2011 – 2013
Fő szereplő(k):
Jennifer Love Hewitt, Loretta Devine, Colin Egglesfield
IMDB értékelés:
6.5

A Netflix sorozatok nőknek listánk következő szereplője az Ügyféllista. Ennek az amerikai sorozatnak a középpontjában Riley Parks karaktere áll, akit a bájos Jennifer Love Hewitt alakít. A sorozat azonos című 2010-es tévéfilm alapján készült.

A történet egy texasi kisvárosban játszódik, ahol Riley egyedülálló anyaként és volt texasi cheerleaderként próbál boldogulni. Riley sajnos nehéz anyagi helyzetben van, ezért úgy dönt, hogy titokban dolgozni kezd a helyi spa-ban, amely a felső kategóriás ügyfelek számára nyújt különleges szolgáltatásokat.

Riley azonban hamarosan rájön, hogy a spa valójában egy burjánzó prostitúciós vállalkozás, és a munkaköre nem csak egyszerű masszírozást jelent. Mivel pénzre van szüksége, Riley úgy dönt, hogy folytatja a munkát, és elkezdi kiszolgálni a különböző ügyfeleket. Hogy milyen bonyodalmak és belső konfliktusok árán sikerül fenntartania kettős életét, és milyen erkölcsi és etikai dilemmákat él át a főszereplő, az a sorozatból kiderül!

10. Women at War – Nők a fronton

Megjelenés: 2022
Fő szereplő(k):
Audrey Fleurot, Julie De Bona, Camille Lou
IMDB értékelés: 7.5

A top 15 Netflix sorozat listánkat folytatva, íme még egy remek sorozat, a Nők a fronton. A cselekmény 1914-be repít vissza, Franciaországba. Míg a német csapatok előrenyomulásával a férfiak életüket kockáztatva harcolnak a fronton, a történet 4 női főszereplőjének otthon kell helyt állnia a mindent elpusztítő háború közepette. Mint azt már említettük, a történet középpontjában négy nő áll: Marguerite, aki prostituáltként keresi a kenyerét,  a gyilkos Suzanne, aki ápolónőként dolgozik, a kolostor főapácája Agnes és Caroline, aki prostituáltból vált egy gyárigazgató feleségévé.

A négy nő sorsa összefonódik, közben pedig olyan témák merülnek fel, mint a prostitúció, azabortusz, a szexuális zaklatás és erőszak, a diszkrimináció, az egyház árnyoldala, stb. Mindez pedig a világháború árnyékában. Egy mély, üzenethordozó sorozat, amely bár nem tartozik a szó szoros értelemben vett szórakoztató sorozatok közé, de minden bizonnyal kiránt a valóságból.

11. Queen Charlotte – Sarolta királyné

Megjelenés: 2023
Fő szereplő(k):
India Amarteifio, Adjoa Andoh, Michelle Fairley
IMDB értékelés:
7.4

A Netflix sorozatok Nőknek gyűjteményünk egyik legújabb sorozata, a Sarolta kirányné. Ez a limitált Netflix sorozat tuladonképpen a Bridgerton sorozat előzménye, amely Mecklenburg-Strelitz Charlotte hatalomra jutását mutatja be. A spin-off sorozat a Bridgertonból ismert Sarolta királynéra fókuszál. A cselekmény két szálon fut, így végig izgalmas kettősség szegezi a képernyőhöz a nézőt.

Az első cselekményszál 1817-ben kezdődik, a Bridgerton sorozat idejében, Sarolta hercegnő királyi örökös halálával. Ekkor a királyné nyomást gyakorol gyermekeire, hogy megházasodjanak és örökösöket nemzenek. A második cselekményszál 1761-be repít vissza, amikor Sarolta György királlyal házasságra lép. Ha Bridgerton rajongó vagy, akkor egy percig se hezitálj, hogy megnézd ezt a sorozatot!

12. Elite – Elit

Megjelenés: 2018 –
Fő szereplő(k):
Omar Ayuso, Itzan Escamilla, Miguel Bernardeau
IMDB értékelés:
7.3

A Netflix sorozat ajánló végéhez közeledünk, de van még néhány remek sorozat a tarsolyunkban. Egyik közülük a spanyol TV sorozat, az Elit. A történet egy exkluzív spanyol magániskolában játszódik, ahol kizárólag gazdag és befolyásos családok gyermekei tanulnak. A sorozat kezdetén három középosztálybeli diákot, Samuelt, Cristiant és Nadia-t felvételiztetnek az iskolába. Az iskolának ezze az a célja, hogy előkészítse a tanulókat a sikerre és a privilégiumokra, ami a jövőben várja őket.

Az Elite fókuszában a társadalmi osztályok közötti feszültségek és konfliktusok állnak. Várható módon, a gazdag diákok és a szegényebb háttérrel rendelkező újonnan érkező diákok közötti különbségek miatt feszültségek és rivalizálások alakulnak ki. A sorozat során beleláthatunk a diákok személyes életébe, kapcsolataiba, valamint titkait is megismerhetjük.

13. Queen of the South – Az alvilág királynője

Megjelenés: 2016-2021
Fő szereplő(k):
Alice Braga, Hemky Madera, Peter Gadiot
IMDB értékelés:
8.0

Jó sorozatok nőknek? Ha titkon a spanyol telenovellák szerelmese vagy, akkor egy percig se keress tovább. Az alvilág királynője ugyanis az azonos című spanyol telenovella adaptációja. A sorozat középpontjában Teresa Mendoza áll, akit Alice Braga alakít. Míg az első évadban Teresa egy egyszerű mexikói nő karakterét hozza, a későbbiekben a legbefolyásosabb drogkartellek egyikét irányító kereskedővé válik, aki rengeteg hatalommal bír. 

Teresa életének gyökeres változásának okát is megtudatjuk. Egy napon barátját brutálisan meggyilkolját, a rendőrség és a bűnözők üldözőbe veszik. Teresa kénytelen megszökni Mexikóból. Új életet kezdeni az Egyesült Államokban, ahol csatlakozik egy drogkartellhez és lassan felfelé kúszik a ranglétrán. Idővel Teresa saját kartellt hoz létre és kezdi megalapozni hatalmát az alvilágban. Az alvilág királynő talán a legizgalmasabb sorozat a listánkon, így bátorítunk, hogy nézz bele!

14. Ginny and Georgia – Ginny és Georgia

Megjelenés: 2021 –
Fő szereplő(k):
Brianne Howey, Antonia Gentry, Felix Mallard
IMDB értékelés:
7.5

A Netflix sorozatok Nőknek listánk utolsó előtti szereplője nem más, mint egy Netflix vígjáték sorozat, A Ginny és Georgia. A sorozat egy anya és lánya kapcsolatát követi nyomon, miközben együtt és külön-külön is próbálnak beilleszkedni és új életet kezdeni Wellsbury kisvárosban. A sorozat legfőként a tinikorú Ginny (Antonia Gentry) és az anyja, Georgia (Brianne Howey) közötti kapcsolatra fókuszál, beleértve a generációs különbségeket és a köztük kialakuló konflikustokat is.  

Az anya, Georgia egy fiatal, vonzó és sokoldalú nő, aki a lányával együtt próbál új életet kezdeni. A részek során fény derül Georgia kalandos múltjára és az is kiderül, hogy a nő mindent elkövet annak érdekében, hogy elrejtse korábbi életét a külvilág elől. Ginny, a tizenöt éves lány keresi a helyét az új környezetben, miközben megpróbálja megérteni anyját és koránt sem tipikus életüket.

15. Glamorous – Ragyogj, ha mersz

Netflix sorozatok Nőknek

Megjelenés: 2023 –
Fő szereplő(k):
Kim Cattrall, Miss Benny, Jade Payton
IMDB értékelés:
6.0

A jó sorozatok nőknek gyűjteményünk végéhez érve, nézzünk meg még egy sorozatot, amit szívesen ajánlunk a figyelmedbe. A 2023-ban megjelent Ragyogj, ha mersz sorozat az LMBTQ+ világába kalauzol, ahol megismerkedhetünk többek között a 22 éves Marco (Miss Benny) karakterével. Marco egy sminkboltban dolgozik eladóként, de édesanyja folyamatosan nyaggatja, hogy keressen végre egy rendes állást magának.

Egy napon találkozik az egykori szupermodellből lett dúsgazdag üzletasszonnyal, Madolynnal, akit Kim Catrall alakít. A találkozás következményeként Marco a Glamorous by Madolyn sminkmárkánál talál asszisztensi munkát. Ekkor kezdődnek az igazi bonyodalmak. Beleláthatunk a divatvilág és szépségipar világába, valamint közelebbről is megismerhetjük a karaktereket és azok vívódásait.

Összefoglaló: Legjobb Netflix sorozatok Nőknek

Ez volt a külön nőknek címzett Netflix sorozat ajánló! Reméljük, hogy a fenti gyűjteményben sikerült olyan sorozatot találnod, amely felkeltette az érdeklődésedet és segít kikapcsolódni egy hosszú nap után. Mint láthattad, az elmúlt évekbe számos Netflix vígjáték sorozat és dráma sorozat jelent meg, így kedvedre válogathatsz a különböző műfajú és tematikájú sorozatok között. A fenti sorozatok között találsz csajos, szórakoztató sorozatot, de kemény életutakat bemutató sorozatokat is, amelyek nagy valószínűséggel elérzékenyítenek. Most azonban, ne várj tovább, ha megvan a választás, akkor pattogatott kukoricát, fagyit elő és filmezésre fel! Nézz meg más listákat is, mint a Disney filmek, vagy akár könyvajánlókat, mint az önfejlesztő könyvekről szóló cikkünket!

Pin: Legjobb Netflix sorozatok Nőknek

Legjobb Netflix Sorozatok Nőknek
Spread the love
Scroll to top

You cannot copy content of this page