Search
Close this search box.

Legjobb Önfejlesztő Könyvek

önfejlesztő könyvek

Mindenki a lehető legjobb életre vágyik. Van, aki elhiszi, hogy lehetséges és van, aki nem. Néha könnyebb, néha nehezebb az életünk hullámvölgyein átkelni, de mélyen, legbelül mindig a legmagasabbra szeretnénk törni. Az önfejlesztő könyvek sora rengeteget segít nekünk, hogy ez az út könnyebbé váljon. Íme a 10 legfontosabb önfejlesztő könyv kiemelve, melyek elindíthatnak, vagy adott esetben tovább segíthetnek az önfejlesztés útján, fel a csúcs felé, sikerekhez vezetve.

A legjobb önfejlesztő könyvek

Az önismeret nagyon fontos minden ember életében. Az önbizalom és magabiztosság kulcsfontosságú, ha előrébb akarunk jutni. Sokan vesznek kezükben egy-egy könyvet, hogy segítségül szolgáljanak a csúcsra törő úton. Az önfejlesztő könyvek férfiaknak is alkalmasak szakmai sikerek elérésére, a személyiség fejlesztésére vagy akár az emberi kapcsolatok javítására.

Abban az esetben is fellapozhatjuk ezeket a kiadványokat, ha csak lelki békére, nyugodt életre vagy boldogságra vágyunk, de nehezen érjük el őket. Világunkban rengeteg, sokszor képtelen elvárásokat támasztanak sokunkkal szemben. Az önfejlesztő könyvek nőknek is segítenek megtalálni helyüket a társadalomban, elérni az egyensúlyt életükben.

1. A kiemelkedően eredményes emberek 7 szokása – Stephen R. Covey

önfejlesztő könyvek

Dr. Stephen R. Covey nemzetközileg elismert szakértő, tanár és szervezetfejlesztési tanácsadó volt, a FranklinCovey Cég társalapítója. A szerző fő témája az elvközpontú élet és vezetés volt. Nemzetközi bestsellere, A kiemelkedően eredményes emberek 7 szokása, elnyerte “A XX. század legbefolyásosabb üzleti könyve” címet is és toplistás lett a valaha megjelent tíz legbefolyásosabb menedzsment könyvek között. Napjainkban rengeteg ember foglalkozik önfejlesztéssel a sikeresebb élet és karrier érdekében. Stephen R. Coveynak több könyve is megjelent ebben a témában az általunk kiemelt mellett: A sikeres élet hét aranyszabálya, A kiemelkedően sikeres emberek 7 szokása, Valódi nagyság, Először a fontosat! és folytathatnánk a felsorolást. Kiadott könyvei között olyanokat is találunk, melyek a bizalom témakörét járják körbe, vagy éppen házasoknak ír le tanácsokat. Könyvei között bátran lehet válogatni, érdemes olvasni őket!

A legjobb önfejlesző könyvek egyike A kiemelkedően eredményes emberek 7 szokása, mely már 25 éve megíródott, de mondanivalója és alkalmazhatósága napjainkban is aktuális. A szerző alapelveket és gondolkodásmódot tanít írásán keresztül, egy alternatívát kínál nekünk a sablonos, felületes önfejlesztő módszerekre. Olvasás után pedig a gyakorlat is fontos! “…ha valamit megtanultál és nem csinálod, akkor valójában nem is tanultad meg.”

2. A Titok – Rhonda Byrne

önfejlesztő könyvek

“A Titok, amely több millió ember életét megváltoztatta.” Bizonyára mindannyian találkoztunk már ezzel a mondattal. Már több irodalmi műben, vallásos és filózófiai szövegben fennmaradt a Nagy Titok, azonban ezek mind töredékeit dolgozzák fel. Rhonda Byrne összefoglalta kötetében mindezeket és már több mint egy évtizede segít az embereknek nemcsak könyvével, hanem ugyancsak 2006-ban megjelent A Titok című dokumentumfilmjével is, mely világszerte nagy sikereket ért el. Könyvét több, mint ötven nyelvre fordították le rövid időn belül. A globális sikere sokáig fennmaradt, még napjainkban is népszerűségnek örvend, az évszázad leghosszabb ideig számon tartott bestsellere lett. A szerző nem adta fel a segítségnyújtást és további köteteket jelentetett meg. További három bestsellerét kell megemlítenem: 2010-ben megjelent Az Erő, 2012-ben A Varázslat ás 2013-ban A Hős. 2016-ban megjelent a Hétköznapi emberek sikertörténetei alcímmel ellátott Titok-könyv is.

A legnépszerűbb önfejlesztő könyvek az élet bármely területén segítséget nyújtanak. Siker a pénzügyekben, egészségben, kapcsolatokban, szerelemben, családban vagy karrierben. Gyakran mondogatják, hogy minden fejben dől el. A Titok lényegében a vonzás törvényét fejti ki nekünk és lehetőséget nyújt, hogy az egész életünk megváltozhasson a világegyetem fantasztikus erejével. Minden lehetséges, csak akarni kell! Vedd kezedbe a könyvet és változtasd meg az életed!

3. Manifesztáció – 7 lépés a lehető legjobb élethez – Roxie Nafousi

Valószínűleg már többen hallottak Roxie Nafousi személyéről, akit úgy is emlegetnek, mint “a manifesztáció királynője”. A Sunday Times bestsellerszerzőjének is sikerült életét megváltoztatnia, sikereket elérnie. A manifesztáció fogalmát emelte ki, mely a megnyilvánulást jelenti, azaz mikor valami rejtett dolog szemmel láthatóvá válik. Bevallása szerint ő is szerette volna, ha fiatalon megkapja ezt a segítséget. Üzenete: “Az élet csodálatos, és benned megvan az erő, hogy azzá is tedd.” Mindenki képes rá, csak el kell indulni az úton és kitartani álmaink mellett. Nem is oly régen, 2022-ben jelent meg a Manifesztáció – 7 lépés a lehető legjobb élethez című könyve. Majd rá következő évben a Manifesztáció – Merülj mélyebbre című folytatást adták ki, mely segít az olvasó belső gyógyulását tartóssá, az álmait valósággá változtatni.

A 10 legfontosabb önfejlesztő könyv egyike határozottan a Manifesztáció – 7 lépés a lehető legjobb élethez. Egy praktikus útmutató, népszerű önfejlesztő gyakorlat, mely örökre meg tudja változtatni az életed. Roxie Nafousi önfejlesztő coach segít lendületesebben és hatékonyabban élni. Csupán 7 lépésben megtanít arra, hogyan érheted el álmaidat akár lelki békére vagy több önbizalomra vágysz, lelki társat, tökéletes munkahelyet vagy álomotthont keresel. Csak vedd kezedbe a könyvet!

4. Gondolkodj úgy, mint egy szerzetes – A világ legnépszerűbb motivációs trénerének tanácsai – Jay Shetty

önfejlesztő könyvek

Jay Shetty az egyik legnépszerűbb motivációs tréner napjainkban. Indiából származik és Londonba végezte az üzleti főiskolát. Tizennyolc éves korában egy barátja bíztatta, hogy menjen el egy buddhista szerzetes előadására. Eleinte kétségei voltak, hiszen az üzleti szakon cégvezetők, vállalkozók előadásait hallgatták a sikeres életről. Végül ez az előadás mégis meghatározó lett életében, szerzetesnek vonult. Gazdag élettapasztalatait és az időtlen bölcsességet, melyet hindu szerzetesként sajátított el, gyakorlatias módon adja át az olvasónak. Elérhetővé teszi a letisztult, mélyebb értelemmel teli életet. 2020-ban jelent meg angol nyelven a Gondolkodj úgy, mint egy szerzetes című könyve, melyet már több nyelvre lefordítottak. Ezt követte 2023-ban A szerelem 8 szabálya című kötet, mely a párkapcsolatok terén nyújt segítséget.

Jay Shetty útmutatásai és gyakorlatias formában átadott tudása elérhetővé teszik a letisztult, mélyebb értelemmel teli életet. Nem mondja meg a tuti tippeket, hanem példát mutat, történeteket mesél el, erő van a szavaiban. Segít felszabadítani a belül rejlő energiát és erőt, elérni a lelki békét, legyőzni a rossz beidegződéseket, negatív gondolatokat, szorongásokat. A legjobb önfejlesztő könyvek ebben a felgyorsult, stresszel teli világban is megmutatják az utat a boldogsághoz, melyre mindannyian vágyunk.

5. F**k It – B…a meg! – Az igazi spirituális út – John C. Parkin

John C. Parkin az Egyesült Királyságban nevelkedett, egy anglikán lelkész fiaként. Sokáig tanulmányozta a keleti spirituális gyakorlatokat, majd a gondtalan élet mellett döntött és megszökött családjával Olaszországba. Ott tartanak kurzusokat és gyakorlatokat, sőt, még saját zenét is írtak. Felismerte, hogy a b…a meg egy erőteljes gondolat és kijelentés, mely a lazább életvitelhez vezeti az embert. 2007-ben adta ki a F**k it című könyvét, melyet azóta már több kötet is követett. Magyar nyelven már két kötet is jelent meg: a F**k it – B…a meg! – Az igazi spirituális út, majd később a F**ck it – B…a meg! – Azt csináld, amit szeretsz! Angol nyelven még megjelent a F**k It Therapy könyve, valamint Gaia Pollini társszerzővel a The Way of F**k It. A mai rohanó világban rengeteg stressz éri az embert, sok inger okoz feszültséget, pedig jó részével törődnünk sem kellene.

Az önfejlesztő könyvek rengeteg lehetőséget kínálnak fel, többféle útmutatást adnak a boldogabb élethez. John C Parkin egy lazább stílusú életvitelt mutat meg nekünk. Szerinte a rohanó, stresszes korban elmulasztjuk az élet csodáját. Maga alá temet a múltunk, aggaszt a jövőnk és közben lemaradunk a jelenünkről. A ténylegesen fontos dolgok háttérbe szorulnak, mivel sokszor jelentéktelen dolgokon pörög az agyunk. Ne görcsölj! Néha muszáj kimondani, hogy B…a meg! és menni tovább, az elengedés és szabadság előtérbe helyezi majd az igazán fontos dolgokat, melyek tényleg számítanak.

6. A szerelem 8 szabálya – Hogyan találj rá, tartsd meg és engedd el – Jay Shetty

önfejlesztő könyvek

Jay Shetty szerzőről már szó esett korábban. Hindu szerzetesként szerzett gyakorlatias tapasztalatai sokak életét változtatta meg. Az 1987-ben született brit podcast-készítő, író és életvezetési tanácsadó rengeteg felmerülő kérdésünket válaszolja meg. A nagy sikerű Gondolkodj úgy, mint egy szerzetes – A világ legnépszerűbb motivációs trénerének tanácsai című könyve ténylegesen berobbant az önfejlesztő könyvek világába. Eredeti, angol nyelven 2020-ban jelent meg első könyve, majd az elért népszerűség és siker után, 2023-ban ismét bestseller került a polcokra. Ez esetben az eredeti megjelentést gyorsan követte a magyar fordítás kiadása. Még 2023-ban a könyvesboltok polcaira került A szerelem 8 szabálya – Hogyan találj rá, tartsd meg és engedd el! Bár elsőre csak a nagy szerelemre gondolunk, ez a könyv sokkal többet nyújt számunkra!

A 10 legfontosabb önfejlesztő könyv közé jogosan került be ez a kötet. A szerelem 8 szabálya nem arról szól, hogyan találj rá az Igazira, a tökéletes társra és a többit bízd a szerencsére. A szeretetre nemcsak vágyakozni kell, hanem tudatosan felépíteni magunkban. A szerző ebben segít. Meg kell küzdeni a nehézségekkel és azokkal a tökéletlenségekkel, melyekkel mindenki szembetalálkozik a szeretet felé vezető úton. Lehetőséget nyújt teljesebben megélni és gondosabban ápolni a szerelmet. Meg kell tanulnunk jobban szeretni önmagunkat és párunkat!

7. A “Még Egyszer” ereje – Útmutató a boldogsághoz és a sikerhez – Ed Mylett

Ed Mylett Kaliforniában született és nevelkedett. Alapítója és vezérigazgatója az Ed Mylett Shownak, mely egy vezetési tanácsadó showbiz. Sikereinek köszönhetően beválasztották a World Financial Group Millionaire Hall of Fame-be. Különböző jövedelemforrásai révén vagyona egyre gyarapszik, ennek ellenére inkább szerény életmódot folytat. Az elismert amerikai vállalkozó, üzletember, motivációs előadó és üzleti tréner népszerű világklasszis sportolók, sztárok és cégvezetők körében. A teljesítmény-szakértő már az olvasóknak is segít valóra váltani a személyes és szakmai célokat. Mindenkiben lakoznak belül szuperképességek és tehetségek, melyek felszínre kell törjenek és megfelelő alkalmazásukkal a sikeres és boldog élet könnyebben elérhető. Kulcsfontosságú szerepe van a motivációnak.

A 10 önfejlesztő könyv ajánló felnőtteknek kihagyhatatlan pontja Ed Mylett kötete. A “Még egyszer” ereje – Útmutató a boldogsághoz és a sikerhez lényegében arról szól, hogyan motiváljuk magunkat. Gyakorlati tanácsokat ad, hogyan dolgozzunk jobban és osszuk be jól az időnket. Az író gondolataival arra sarkallja olvasóit, hogy még egy gondolattal, még egy tettel többet teljesítsünk mindig. A céljaink előttünk vannak és megfelelő stratégiával el is lehet érni őket.

8. A pénz pszichológiája – Időtlen leckék vagyonról, mohóságról és boldogságról – Morgan Housel

önfejlesztő könyvek

Morgan Housel egy népszerű pénzügyi író, a The Wall Street Journal és a The Motley Fool ex-rovatvezetője. Sok könyvvel találkozhattunk már, melyek a pénz világát tárják fel előttünk. A személyes pénzügyi sikerek eléréséhez tanácsok hosszú sorát kaptuk már meg különböző oktató könyvekből. Az oktató könyvek konkrét, praktikus tanácsokkal látnak el minket, melyek könnyebbé teszik számunkra a pénzügyi előrejutást. A technikák többsége viszont akkor működik igazán, ha gondolkodásmódunk és viselkedésünk is változik. A díjnyertes szerző nagyon jól rátapintott erre a lényeges dologra. A gyakorlati tanácsok mellett fontosnak tartja, hogy a pénzhez fűződő alapvető gondolkodásmóddal és hozzáállással is foglalkozzon. Alapvető elveket és összefüggéseket állít előtérbe, melyek gondolatainkat változtatják meg.

A pénz pszichológiája – Időtlen leckék vagyonról, mohóságról és boldogságról című könyv méltán került be a 10 legfontosabb önfejlesztő könyv közé, hiszen a pénz életünk fontos része, mindent befolyásolni tud és az emberek változó véleményt fogalmaznak meg róla, legtöbben csupán matematikai területként gondolnak rá. A pénzzel szembeni helyes viselkedést nehéz oktatni, ez nem egy egzakt tudomány. A szerző e könyvben rövid történetekkel, tanításokkal példázza a helyes hozzáállást.

9. Hogyan szerezzünk barátokat és bánjunk az emberekkel – Dale Carnegie

Dale Carnegie 1888-ban született Missouri államban és kiskorában megismerte a vidéki élet minden nehézségét és szépségét. A munkavégzés mellett sikerült elérnie, hogy felvegyék főiskolára. Ott lehetőséget kapott az előadói készségeinek fejlesztésére, mely további életét nagyban befolyásolta. A Keresztyén Ifjak Egyesületénél kezdte el előadói tevékenységét és hamar rájött, hogy az érzelmeknek nagy ereje van, tanfolyamai során hallgatóinak önbizalma és magabiztossága is nőtt. Első jelentős műve 1912-ben jelent meg, a Nyilvános beszéd: Gyakorlati tanfolyam üzletembereknek. A továbbiakban több könyvét is kiadták, melyekből a három részes Sikerkalauzt emelném ki. Ennek kötetei: a Hogyan szerezzünk barátokat, hogy bánjunk az emberekkel?, a Ne aggódj, tanulj meg élni! és a Hatásos beszéd módszerei.

A három részes Sikerkalauz első kötetét vettük fel listánkba: Hogyan szerezzünk barátokat és bánjunk az emberekkel?, mely történelmi bestsellerré vált. Az elmesélt történeteken keresztül a szerző kulcsfontosságú, életre szóló tanulságokkal látja el az olvasókat, hogy azzá válhassanak, akivé szeretnének. Az önfejlesztő könyvek elsődleges célja az iránymutatás és motiváció. Carnegie tanácsai nemzedékek óta aktuálisak. Segítenek elsajátítani az emberekkel való bánásmód művészetét.

10. Idiótákkal körülvéve – Hogyan értsük meg azokat, akiket lehetetlen megérteni? – Thomas Erikson

önfejlesztő könyvek

Thomas Erikson egy világszerte ismert svéd bestsellerszerző. Művei, tanácsai már rengeteg ember életét megváltoztatták. A tapasztalt író dolgozott főnökként, beosztottként és vezetői trénerként is. Az Idiótákkal körülvéve című nagysikerű könyve után több kötete is megjelent, különböző témákban. A Pocsék főnökök – Hogyan kezeljük a lehető legreménytelenebb vezetőket? megtanít arra, hogyan kezeld a különböző típusú főnököket. A nagy sikerű könyvsorozat másik darabja a Narcisztikusokkal körülvéve – így kezeld az önimádókat!, mely a mindennapok narcisztikusainak elviselésében és kezelésében segít. Az Energiavámpírokkal körülvéve – Hogyan kezeld azokat az embereket, akiktől leginkább ordítani tudnál? című kötet tanácsai lehetőséget adnak, hogy visszavehesd az uralmat életed és energiáid felett.

Több szempontból összeválogatható 10 önfejlesztő könyv ajánló felnőtteknek, melyek pénzügyi, életviteli vagy gondolkodásbeli változásokat hozhatnak életedbe. Az Idiótákkal körülvéve – Hogyan értsük meg azokat, akiket lehetetlen megérteni? című kötet szórakoztató, olvasmányos és nagyon hasznos útmutató a kommunikáció különböző módjainak megértéséhez. Sok olyan történettel találkozhatsz, melyekben felismerheted önmagad és a környezetedben élőket. Találd meg az utat önmagadhoz és másokhoz is!

Összefoglaló: Önfejlesztő könyvek

Néha a legjobbaknak is szükségük lehet némi segítségre. Ha nagyon mélyen, magad alatt vagy, vagy csak éppen egy kis személyiségfejlődésre lenne szükséged, vagy feljebb törnél a sikeres emberek listáján, a legjobb önfejlesztő könyvek mindig rendelkezésedre állnak. Lehet olvasmányos vagy nehezebben emészthető, mindenki talál számára megfelelőt. Ha úgy érzed, ideje kézbe venni az életed, akkor ne habozz! Olvass és a tanultakat használd gyakorlatban is! Ne hagyd ki cikkünket a legjobb romantikus könyvekről sem!

Pin: Önfejlesztő könyvek

Legjobb Önfejlesztő Könyvek
Spread the love
Scroll to top

You cannot copy content of this page