Search
Close this search box.

Legjobb Vígjáték Sorozatok a Netflixen

vígjáték sorozatok

Érdekelnek a legjobb vígjáték sorozatok a Netflixen? Jó hírünk van, a lehető legjobb helyre csöppentél! Az alábbi Netflix sorozat ajánló a legjobb 15 vígjáték sorozatot tartalmazza, így kedvedre válogathatsz a lehetőségek közül, amíg megtalálod a számodra legszimpatikusabbat! Előljáróban csak annyit, hogy a listánkon szereplő összes sorozat garantáltan pillanatok alatt rabul fog ejteni és órákra a képernyő elé szegez majd!

Legjobb vígjáték sorozatok a Netflixen

Az alábbiakban megtalálod a top 15 Netflix sorozat válogatásunkat. Mint azt már a címből is sejtheted, ezek a sorozatok nem szűkölködnek humorban, így biztosan remekül fogsz szórakozni rajtuk. A gyűjteményben a 90-es években berobbant és napjainkban is készülő sorozatokat is megtalálsz. Igazán meglepő, hogy olyan sorozatok, mint a Jóbarátok vagy a Gilmore lányok mennyi ma is aktuális poént és helyzetet mutat be, így fel sem tűnik, hogy 20 vagy akár 30 évvel ezelőtt készültek az egyes epizódok.

Ha előnyben részesíted a romantikus hangulatú sorozatokat, akkor bátran ajánljuk az Emily Párizsban sorozatot, de a Bridgerton is fantasztikus választás lehet. Ha könnyed humorú, csajos sorozatot keresel, akkor a Dolgozó anyák vagy az örök klasszikus, a Jóbarátok biztosan nem fog csalódást okozni. Most viszont minden további nélkül, vágjunk is bele és lássuk, melyek azok a sorozatok Netflixen, amiket érdemes bekapcsolnod! Ha az online filmek érdekelnek, ezek a sorozatok garantáltan tetszeni fognak!

1. The Kominsky Method – A Kominsky Módszer

vígjáték sorozatok

Megjelenés: 2018-2021
Fő szereplő(k):
Michael Douglas, Alan Arkin
IMDB értékelés:
8.2

A főszerepet a 78 éves világszerte ismert szinész, Michael Douglas,és Alan Arkin játszák. Alannek ez volt az utolsó előtti munkája, ugyanis idén (2023) 89 évesen elhunyt. Azonban úgy ment el, hogy a legjobb vígjáték sorozatot hagyta maga után amit a világ az elmúlt években látott. Naggyon ajánlott angolul megnézni!

A két tapasztalt és tehetséges színész a legjobb humorukat hsználva néznek szembe a legvalóságosabb időskori problémákkal, fájdalmakkal, veszteségekkel és ezt nekünk, fiatalabbaknak is át tudják úgy adni, hogy majdnem érezzük magunkon milyen lesz az a kor és milyenek leszünk mi. Ez az a film amin nem tudod visszatartani majd a nevetést mások előtt, szóval óvatosan a vonatokon és repülőkön!

A Los Angelesben játszodó sorozat egy színészet oktató és legjobb barátját, a tehetségkutató cég vezetőjének időskori életének részletét tárja elénk. A legjobb barátok az utolsó percig harcolnak azért, hogy élhessenek, és próbálnak szórakozni amennyit csak lehet. A Kominsky módszer az a sorozat ami bebizonyítja, hogy mennyit számít a filmjátszási tapasztalat. Egy mestermű.

2. Emily in Paris – Emily Párizsban

Netflix sorozatok Nőknek

Megjelenés: 2020 –
Fő szereplő(k):
Lily Collins, Philippine Leroy-Beaulieu, Ashley Park
IMDB értékelés:
7

A mai Netflix sorozat ajánló második szereplője az Emily Párizsban amerikai televíziós sorozat. A Netflix sorozatok közül az Emily Párizsban minden idők egyik legnépszerűbb sorozata. Tömegeket vonz nemcsak a képernyő elé, de a francia fővárosba, Párizsba is! A sorozat főszereplője Emily Cooper, akit a bájos Lily Collins alakít. Emily  egy ambiciózus amerikai marketingmenedzser, aki munkalehetőséget kap Párizsban a Savoir marketingügynökségnél. Párizsba költözve kezdetét veszi Emily kalandos élete.

Munkák,  projektek, szerelmek, barátságok kialakulását és zátonyra futását követhetjük végig a divat fővárosában töltött ideje alatt. A sorozat számos kulturális különbségre is rámutat, hiszen a harsány Emily tipikus amerikai nézőpontból közelíti meg a mindennapi dolgokat, munkát és emberi kapcsolatokat egyaránt, ami sokszor szembemegy a kifinomult francia viselkedési és öltözködési mintákkal. Az Emily Párizsban ugyanakkor bemutatja a pezsgő párizsi életet, betekintést enged a divat világába, de a francia kultúrára is rálátást ad.  

3. Working Moms – Dolgozó anyák

Megjelenés: 2017 – 2023
Fő szereplő(k):
Catherine Reitman, Dani Kind, Philip Sternberg
IMDB értékelés:
7.8

A top 15 netflix sorozat listánkról nem hiányozhat a Dolgozó anyák. Ez a remek humorral fűszerezett sorozat a családi vígjáték sorozatok műfaját erősíti. Valósághű ábrázolást nyújt az anyaság és a munka egyensúlyának megtartásáról a modern világban, illetve rámutat azokra a  kihívásokra is, amelyekkel a dolgozó anyák nap mint nap szembesülnek. A cselekmény középpontjában négy anya áll, akik mind-mind különböző életstílusokkal és személyiségekkel rendelkeznek, de számos közös nehézséggel küzdenek. 

Az epizódok során közelebbről is megismerhetjük a szereplők életét, beleláthatunk a mindennapi küzdelmeikbe, részesei lehetünk kalandjaiknak, és végigkövethetjük, ahogy  próbálják megtalálni az egyensúlyt a karrier és a családi élet között. Mivel anyákról van szó, elengedhetetlen téma a gyermeknevelés, de olyan egyéb problémák is felsejlenek a sorozatban, mint például a munkahelyi stressz és szexizmus, a társadalmi elvárások sokasága, a karrierépítés és az önazonosság kérdése is.

4. Bridgerton

Netflix sorozatok Nőknek

Megjelenés: 2020 –
Fő szereplő(k):
Nicola Coughlan, Jonathan Bailey, Simone Ashley, Phoebe Dynevor, Regé-Jean Page,
IMDB értékelés:
7.4

A Netflix vígjáték sorozat listánk nem lehetne teljes minden idők egyik legnépszerűbb Netflix sorozata, a Bridgerton nélkül. A Bridgerton sorozat vígjáték volta vitatható, de kétségtelenül egy humorral fűszerezett történelmi, romantikus dráma sorozatról van szó. A sorozat cselekménye a 19. századi Londonban játszódik, az arisztokrácia világában. 

A cselekmény fókuszában a Bridgerton családot láthatjuk, amelyet nyolc testvér alkot. A főszerepben a Phoebe Harriet Dynevor által alakított Daphne Bridgerton áll, aki az egyik legidősebb lánytestvér. Az epizódok során végigkövethetjük Daphne történetét, ahogy igyekszik rátalálni a szerelemre és a boldogságra az általa választott férjjel. Eközben azonban feltűnik egy titokzatos szerző, a Lady Whistledown néven ismert újságíró, aki a társasági eseményekről és  furcsa szenzációkról ír egy közkedvelt újságban. Természetesen mindenki igyekszik kideríteni Lady Whistledown igazi személyazonosságát. Izgalmas, de ennél sokkal több izgalom vár rád a Bridgerton világban.

5. Bold Type – Merész csajok

Netflix sorozatok Nőknek

Megjelenés: 2017 – 2021
Fő szereplő(k):
Katie Stevens, Aisha Dee, Meghann Fahy
IMDB értékelés:
7.8

A Netflix sorozat ajánló összeállításunk következő sorozata a Merész csajok. Ez az amerikai televíziós sorozat egy fiktív magazin, a Scarlet működését és a három főszereplő, Jane Sloan (Meghann Fahy), Kat Edison (Aisha Dee) és Sutton Brady (Katie Stevens) barátságát mutatja be. A sorozat fókuszában a női barátság, a karrierépítés és az egyéni önkifejezés áll.

Jane a Scarlet magazin szerkesztőségében dolgozik. Tehetséges író, és a sorozat folyamán arra törekszik, hogy sikeres karriert építsen magának, miközben újabb és újabb kihívásokkal szembesül. Kat a Scarlet szociális média igazgatója. Öntörvényű és elkötelezett a társadalmi igazságosság és a sokszínűség jegyében. Sutton karrierjét egy művészeti asszisztensként kezd a Scarletnél, majd a sorozat folyamán stylist lesz. Szerelem, karrier, szexualitás és egyéb fontos társadalmi kérdések kerülnek terítékre. Mindez persze remek humorral fűszerezve.

6. Good Girls – Cseles csajok

vígjáték sorozatok

Megjelenés: 2018- 2021
Fő szereplő(k):
Christina Hendricks, Retta, Mae Whitman
IMDB értékelés:
7.7

Ha érdekelnek a legjobb vígjáték sorozatok a Netflixen a Good Girls amerikai televíziós sorozat nem kerülheti el a figyelmed! A Good Girls főszerepében három középkorú anyát találunk: Beth Boland (Christina Hendricks), Annie Marks (Mae Whitman) és Ruby Hill (Retta). A cselekmény a három nő kisvárosi mindennapi életét mutatja be, amely igencsak szórakoztató. A főszereplők kilátástalan helyzetből indulnak, ugyanis komoly anyagi gondokkal küzdenek, de egy hirtelen ötlettől vezérelve úgy döntenek, hogy a pénzszerzés érdekében kockázatos útra lépnek, és az alvilágba merülnek a jobb élet reményében.

Az cselekmény kirobbantója az a momentum, amikor a három nő arra kényszerül, hogy egy bűncselekményt kövessen el. Kirabolják egy helyi boltot, és egy veszélyes bűnbanda körében találják magukat. A sorozat izgalmas és humorral teli, a főszereplők remek karaktereket alakítanak, akik egyszerre igyekeznek megbirkózni a törvénytelen munkájukkal és próbálják fenntartani a látszatot a családaik előtt.

7. Friends – Jóbarátok

Megjelenés: 1994-2004
Fő szereplő(k):
Jennifer Aniston, Courteney Cox, Lisa Kudrow
IMDB értékelés:
8.9

Szerintünk nem túlzás kijelenteni, hogy egyik Netflix sorozat ajánló sem lehet teljes a Jóbarátok sorozat nélkül. A Jóbarátok a jelenlegi Netflix sorozatok közül minden idők egyik legnépszerűbb sorozata. A sorozat cselekményét hat barát közös története alakítja, akik New Yorkban élnek. Az egyik főszereplő Rachel Green (Jennifer Aniston) egy csinos lány, aki próbálja megtalálni a helyét a munka világában. Belé szerelmes titkon Ross Geller (David Schwimmer), aki egy különc paleontológus, és Monica öccse. Monica Geller (Courteney Cox) a társaság tyúkanyója. Későbbi szerelme, Chandler Bing (Matthew Perry) egy vicces karakter, aki Joey Tribbiani (Matt LeBlanc) nőcsábász színészpalánta lakótársa. Végül, de nem utolsósorban a baráti társaság másik fontos karaktere Phoebe Buffay (Lisa Kudrow), aki legfurcsább zenei szerzeményeivel és egyedi humorával lopja be magát a néző szívébe.

A sorozat középpontjában a barátság, a humor, a szerelem, a karrier és az élet egyéb aspektusai állnak, és számos vicces és szívmelengető pillanatot kínál. Az egymás iránti szeretet, a nevetés és az egymásra való támaszkodás mindig a sorozat legerősebb üzenetei közé tartozott, és ez teszi a Jóbarátokat az egyik legkedveltebb és legemlékezetesebb televíziós sorozattá a világon.

8. Community – Balfékek

Megjelenés: 2009-2015
Fő szereplő(k): Joel McHale, Danny Pudi, Donald Glover
IMDB értékelés: 8.5

A Balfékek sorozat vígjáték a top 15 Netflix sorozat egyike, így mindenképp helyet érdemel a listánkon. A sorozat fókuszában a Greendale nevű fiktív közösségi főiskola áll, ahol az összes tanuló különböző motivációkkal és háttérrel rendelkezik. A Balfékek-et az teszi egy igazán különleges sorozattá, hogy a tipikus főiskolai szituációk és konfliktusok helyett inkább humorosan parodizálja a különböző filmeket, televíziós műfajokat, popkultúrális referenciákat és egyéb médiából ismert jelenségeket. 

A főszereplők között találjuk Jeff Winger (Joel McHale) ügyvédet, Britta Perry (Gillian Jacobs) aktivistát, Troy Barnes (Donald Glover) egykori népszerű futballjátékost és még sok más színes és különc karaktert. A Balfékek humora egyedi, így ha egy jó hangulatú, szórakoztató sorozathoz lenne kedved, akkor egy percig se habozz!

9. Astrological Guide to Broken Hearts – Asztrológiai útmutató összetört szíveknek

vígjáték sorozatok

Megjelenés: 2021-2022
Fő szereplő(k):
Lorenzo Adorni, Claudia Gusmano, Michele Rosiello
IMDB értékelés: 7.1

Egy másik Netflix vígjáték sorozat, amit bátran ajánlunk a figyelmedbe nem más, mint az Asztrológiai útmutató összetört szíveknek. Ez a 2021-ben kiadott sorozat a családi vígjáték sorozatok műfaját bővíti és az azonos című, 205-ben megjelent regényen alapszik. A sorozat történései Alice körül forognak, aki próbálja megtalálni az igaz szerelmet. 

Alice a számtalan sikertelen randevú után ráébred, hogy sehová sem tart az életbe. Összetört szívvel a reménytelen szingli összebarátkozik egy karizmatikus guruval és hatására az asztrológiához fordul, hogy az a helyes irányba terelje. Ha kedveled a szerelmes, humorral fűszerezett történeteket és szívesen elmerülnél egy jó hangulatú, kedves sorozat világában, az Asztrológiai útmutató összetört szíveknek remek választás. 

10. Gilmore Girls – Szívek szállodája

Megjelenés: 2000 – 2007
Fő szereplő(k):
Lauren Graham, Alexis Bledel, Keiko Agena
IMDB értékelés:
8.2

Elérkeztünk a Netflix sorozat ajánló következő állomására, ami egészen 2000-be repít vissza bennünket. A Szívek szállodája amerikai televíziós dramedy műfajú (dráma és komédia keveréke) sorozat Lorelai Gilmore (Lauren Graham) és lánya, Rory Gilmore (Alexis Bledel) életét mutatja be. Lorelai egy szingli anya, aki együtt él a lányával. A történet fókuszában az anya-lánya kapcsolat áll, valamint a közös életük különböző aspektusait is megismerhetjük. Rory egy jó nevű magániskolába jár, rendkívül intelligens és tehetséges. A két nő együtt küzd meg a hétköznapi élet problémáival, miközben megpróbálják megtalálni a saját boldogságukat és az életük értelmét.

A sorozat stílusa egészen különlegessé teszi ezt a sorozatot, nem beszélve a nagyszerű párbeszédekről és humor kiemelkedő szerepéről. A cselekmény nem csak az anya és lánya kapcsolatra összpontosít, hanem az egész közösség, köztük a barátok, a család és a városi lakosok életére is kiterjed.

11. Dead to Me – Halott vagy

vígjáték sorozatok

Megjelenés: 2019-2022
Fő szereplő(k): Christina Applegate, Linda Cardellini
IMDB értékelés:
8.00

A top 15 Netflix sorozat gyűjteményünk következő szereplője a 2019-ben debütált Halott vagy. A sorozat középpontjában két női főszereplő áll: Jen Harding (Christina Applegate) és Judy Hale (Linda Cardellini). A történet a két nő életét meséli el, a cselekményt a barátságuk és enyhén szólva bonyolult kapcsolatuk határozza meg. Jen Harding egy magabiztos, erős akaratú nő, akinek az élete összeomlik, amikor férjét egy autóbalesetben elveszíti. Jen özvegyként próbálja túlélni a veszteséget és a gyászt. Egy támogató csoport segítségét kéri az események feldolgozásához. 

Itt ismerkedik meg Judy Hale-lel. Judy Hale egy kedvesebb és érzékenyebb nő, de titkokat és sötét múltat rejteget a külvilág elől. A két nő meglepő módon megtalálja a közös hangot, és gyorsan összebarátkoznak. Ahogy azonban a történet folytatódik, kiderül, hogy Judy-nak sok olyan titka van, amelyeket először nem árul el Jen-nek, és ezek a titkok számos problémát és konfliktust okoznak a barátságukban. A sorozatot egyedi humor, drámai pillanatok és váratlan fordulatok jellemzik. Ha imádod az ilyen stílusú sorozatokat, a Halott vagy biztosan gyorsan a kedvenceddé válik!

12. Grace and Frankie – Grace és Frankie

Megjelenés: 2015- 2022
Fő szereplő(k): Jane Fonda, Lily Tomlin
IMDB értékelés: 8.2

Ha érdekelnek a legjobb vígjáték sorozatok a Netflixen, reméljük, hogy már az eddigi listánkból sikerült szemelgetni párat. A gyűjteményünknek azonban még koránt sincs vége. A következő sorozat a Grace és Frankie, amelynek főszereplői Grace Hanson (Jane Fonda) és Frankie Bergstein (Lily Tomlin). A történet középpontjában a két nő áll, akik bár kezdetben riválisok voltak, de életútjaik a későbbiekben összekapcsolódnak egy roppant váratlan eset kapcsán.

Kiderül ugyanis, hogy férjeik, Robert (Martin Sheen) és Sol (Sam Waterston), akik üzlettársak, erős érzéseket táplálnak egymás iránt. A férfiak bejelentik, hogy összeházasodnak. Ebből kifolyólag a két nőnek át kell alakítaniuk az életüket, és újra kell gondolniuk az egymással való kapcsolatukat. Mint az várható, Grace és Frankie összeköltözik, ami mindennek nevezhető, csak unalmasnak nem. Grace a társadalmi szabályoknak megfelelő, elegáns, de kissé merev karakter, míg Frankie a bohém, művészi és szabadjára engedett szellemiségű. Hogy sikerül-e elfogadniuk egymást és megtanulniuk együtt élni, az a sorozatból kiderül!

13. Sex Education – Szexoktatás

vígjáték sorozatok

Megjelenés: 2019-2023
Fő szereplő(k):
Asa Butterfield, Gillian Anderson, Ncuti Gatwa
IMDB értékelés:
8,3

Folytatódjon a Netflix sorozat ajánló a legszórakoztatóbb Netflix sorozatok egyikével, a Szexoktatással. Ez a brit sorozat Otis Bilburn (Asa Butterfield) főszereplével mutatja be mindazt a nehézséget és kihívást, amivel a tinik küzdenek szexuális életük tavaszán. Otis, akinek édesanyja egy híres szexuálterapeuta, egy különleges tehetséget fedez fel magában: képes segíteni másoknak a szexuális problémáik megoldásában és a kapcsolataik javításában.

Otisnak azonban nemcsak mások, de saját problémáival is szembe kell nézni. Ő maga még szűz, és tagadhatatlanul ügyetlen kissé. Egyik osztálytársa, Maeve Wiley (Emma Mackey) segítségével azonban létrehoz egy titkos terápiás rendszert, ahol diáktársainak segít. A diákok sorra fordulnak Otishoz szexuális kérdéseikkel és problémáikkal, így a nézők is beleláthatnak a tinik életébe és küzdelmeikbe. A Szexoktatás fantasztikus módon mutatja be a tinédzserek életét, a szexuális kalandjaikat, első szerelmeiket, a barátságok alakulását, kapcsolatok zátonyra futását és igazából minden olyan problémára rávilágít, ami a tinik vívódásának forrása lehet.

14. The Hookup Plan – Plan Cœur

Megjelenés: 2018-2022
Fő szereplő(k):
Zita Hanrot, Sabrina Ouazani, Joséphine Draï
IMDB értékelés:
7.1

Lassan a Netflix vígjáték sorozat listánk végéhez közeledünk, de van még néhány remek ajánlás a tarsolyunkban. A Hook Up Plan, amelynek eredeti címe “Plan Coeur” egy francia televíziós – sorozat vígjáték. A sorozat Elsa (Zita Hanrot) életét mutatja be, aki nemrég szakított a barátjával, és azóta képtelen túllépni a szívfájdalmon. Barátai, Emilie (Sabrina Ouazani) és Charlotte (Joséphine Draï) nagyon aggódnak érte, és úgy érzik, hogy muszáj közbelépjenek és segítsenek Elsának továbblépni.

Emilie és Charlotte egy trükkös tervet eszelnek ki, hogy újra boldoggá tegyék Elsát. A tervük lényege, hogy felfogadnak egy férfi gigolót, aki eljátssza a tökéletes pár szerepét. Azt remélik, hogy ezáltal sikerül kimozdítani Elsát, és elindul a gyógyulás után. Természetesen, a tervük nem halad zökkenőmentesen, számos vicces és kínos helyzet alakul ki. Elsa és a férfi között valódi érzelmek kezdenek kibontakozni, ami tovább bonyolítja a cselekményt. Egy igazán izgalmas történet, remek humorral és szereplőkkel gazdagítva.

15. Never Have I Ever – Én még sosem

Megjelenés: 2020-2023
Fő szereplő(k):
Maitreyi Ramakrishnan, Poorna Jagannathan, Darren Barnet
IMDB értékelés:
7.9

Mint azt láthattad, általában a legjobb vígjáték sorozatok a Netflixen mind megtalálhatók. Ugyanez igaz az Én még sosem című sorozatra is, amelynek első évada 2020-ban debütált a Netflix streaming szolgáltatásán. A sorozat fókuszában Devi Vishwakumar (Maitreyi Ramakrishnan) tinédzser lány áll. Devi egy első generációs amerikai tini, aki egy indiai bevándorló család leszármazottja. Életben rengeteg a váratlan változás, hiszen apja váratlanul meghal, Devi pedig lebénul. 

A sorozat azt mutatja be, ahogyan Devi a történtek után visszatér az iskolába, és megpróbálja újrakezdeni az életét. A lány egyik legfontosabb célja, hogy a középiskola senior éve alatt népszerűvé váljon, és hogy kapcsolatot alakítson ki a megnyerő Paxton Hall-Yoshidával (Darren Barnet). Az élet azonban nem adja könnyen a boldogságot, Devinek számos problémával és nehézséggel kell szembenéznie.

Bonusz: Jane the Virgin – Szeplőtelen Jane

vígjáték sorozatok

Megjelenés: 2014-2019
Fő szereplő(k):
Gina Rodriguez, Andrea Navedo, Yael Grobglas
IMDB értékelés:
7.9

Most pedig a Netflix sorozat ajánló végéhez érve, nézzünk meg még egy fantasztikus sorozatot, a Szeplőtelen Jane-t. A sorozat a Gina Rodriguez által alakított Jane Villanueva életét mutatja be. Jane egy fiatal, ambíciózus nő, aki egy Miami-ban élő, latin-amerikai családban nőtt fel. Jane egy lelkes író, akinek célja, hogy tanulmányait befejezze, és egy szép nap kiadja a saját regényét. 

Élete azonban hihetetlen fordulatot vesz, amikor orvosi hiba miatt véletlenül mesterséges megtermékenyítésen megy keresztül, és teherbe esik anélkül, hogy valaha is szexuális kapcsolatban állna. A sorozat humoros és érzelmes pillanatokkal teli, és rendkívül megnyerő karakterei még szórakoztatóbbá teszik a történetet. A sorozatban felmerülnek családi kérdések, romantikus szálak, de rejtélyes és izgalmas fordulatokból sem lesz hiány.

Osszefoglaló: Legjobb Netflix Vígjáték Sorozatok

Ezek voltak tehát a legjobb vígjáték sorozatok a Netflixen, amelyeket, ha minket kérdezel, neked is érdemes megnézni! Mint láthattad, mindegy, hogy milyen műfajú sorozatot keresel,  bőven van választék, amiből szemelgethetsz. Családi vígjáték sorozatok, romantikus sorozatok és sok egyéb végtelen tárháza áll a rendelkezésedre, ha nem tudnál eldönteni, mivel is töltsd az estéid vagy a hétvégéket. Hiszen nincs is jobb, mint egy jó vígjáték sorozat, ami mindig feldobja a napodat. A Netflix pedig gondoskodik arról, hogy sokszínű kínálatában biztosan megtaláld a kedvencedet!

Pin: Legjobb Netflix Vígjáték Sorozatok

Legjobb Vígjáték Sorozatok a Netflixen
Spread the love
Scroll to top

You cannot copy content of this page