Search
Close this search box.

Lekváros Kókuszgolyó Recept

Lekváros Kókuszgolyó Recept

Szuper finom kókuszgolyó receptet hoztunk ma nektek, sőt dupláztuk az élvezetet, mivel egy adagból rögtön két ízesítést is! A klasszikusnak számító baracklekváros kókuszgolyó recept mindenki számára ismert lehet, hiszen nem telhet el úgy gyerek zsúr, vagy vendégváró tál, hogy ne találkozzunk vele. De felnőtt változatban egy igazán finom lehetőség a kávés kókuszgolyó is, ami amint látni fogjátok kevéssel tér el a tradicionális recepttől, ízben viszont teljesen más. Ugyanakkor, a szilvalekvár sem elhanyagolandó, sőt mi azzal is elkészítettük!

Baracklekváros Kókuszgolyó Recept

Lekváros Kókuszgolyó Recept

Azt mondhatnánk, hogy nem is létezik legfinomabb kókuszgolyó recept, mivel mindegyik a maga ízvilágában nagyon ízletes. Egyenesen etetik magukat ezek a kis labda csodák, amik tökéletes falatkák, csak úgy belopják magukat a szájunkba. Gyerekként vissza emlékezve nem is lehetett annyit elénk tenni, hogy ne fogyjon el fél órán belül. Micsoda emlékek! Viszont felnőttként jelenleg a legfinomabb kókuszgolyó számomra a kávéval bolondított lett, hiszen egyenesen ötvözi a finom kakaós ízvilágot az enyhét kesernyés eszpresszóval. Csodálatos! Gyerekeknek ebből az ízből viszont ne tálaljon senki.

Kókuszgolyó lekvárral – Mi a titka?

A lekváros kókuszgolyó azon édességek egyike, aminek nincs titka, egyszerű és nagyszerű. Szükségünk pár alapanyagra lesz csak, és pár szorgos kézre. Tökéletes elfoglaltság már 2-3 éves gyerekkel is, bár jóval, kevesebb golyóval kell számolni így a végén, vagy nagyobb adagot készíteni eleve. Olyan családi móka tud kerekedni a kicsikkel való együtt dolgozásból, hogy csak, na! Biztosan meglesz a munkával járó sikerélmény is. Bár mi a konyha takarítását szívesen át adtuk volna másnak, hiszen ott is kókusz volt ahol nem is jártak a szorgos kezecskék. De annyi baj legyen!

A legfinomabb kókuszgolyó recept variációi

De nem csak gyerekeknek tud újat adni ez a sütemény, hanem felnőtteknek is. Jelen esetben a megadott adagot feleztem, és a saját tálacskámba eszpresszót adtam még hozza, így kókuszgolyó kávéval lett a saját koncepcióm. A gyerkőcöknek mindenképp maradjon azért a koffeinmentes variáció, a kókuszgolyó lekvárral. Itt viszont elég sok lekvár szóba jöhet, nekünk most barack került bele, mivel eleve volt itthon kéznél.

Lekváros Kókuszgolyó Recept

Baracklekváros Kókuszgolyó Recept

Dóra Tassaly
Egy recept, és két íz, tökéletes párosítás gyerekeknek és felnőtteknek a kókuszgolyó lekvárral, és kókuszgolyó kávéval.
5 csillag 3 értékelőtöl
Prep Time 40 minutes
Total Time 40 minutes
Course Desszert
Cuisine Magyar
Servings 6

Equipment

 • 2 nagyobb tál
 • 1 kisebb tál a kókusznak

Ingredients
  

 • 500 g háztartási keksz
 • 4 ev. kakaó
 • 20 dkg porcukor
 • 200 ml tej
 • 200 g kókuszreszelék
 • 6 ev. barack lekvár

Opcionálisan

 • 1 rövid eszpresszó

Instructions
 

 • A legfinomabb kókuszgolyó recept első lépése, hogy össze törjük minél kisebbekre a háztartási kekszet, viszont ne legyen azért teljesen por állagú.
 • Hozzáadjuk a száraz hozzávalókat, kivéve a kókuszreszeléket.
 • Belekanalazzuk a lekvárunk.
 • Enyhén melegítjük a tejet, és rá öntjük az egészre, majd jól össze gyúrjuk.
 • Felezzük az adagunkat, és felébe jön még egy rövid kávé. Ha túlságosan lágy lett a masszánk adunk még pár kekszet, vagy kókuszreszeléket hozzá.
 • Egy tálba kókuszreszeléket töltünk, és elkezdünk golyókat formázni, és beleforgatjuk.
 • Érdemes rövid időre a hűtőbe tenni, hogy össze érjenek az ízek, de azonnal fogyasztva is teljesen működik a dolog.
Keyword barack, eszpresszó, kókuszgolyó, lekvár
Tried this recipe?Let us know how it was!

Összefoglaló: baracklekváros kókuszgolyó recept

Mire kész lettünk el is fáradtunk, de jól is szórakoztunk a gyerekkel. Külön öröm volt, hogy a puha kókuszgolyó recept neki is nagyon finom lett a házi baracklekvárral, és az eszpresszós változat nekünk is nagyon tetszett. Ő először készített kókuszgolyót, mi először ettünk kávésát. Mindenki elégedett volt nálunk. Próbáljátok ki ti is, csapjatok egy családi délutánt, és készítsetek kókuszgolyókat akár kicsikkel is. Mielőtt tovább állnál, a meggyes kókuszgolyó receptünket se hagyd ki! Emellett, oldalunkon más magyar süteményeket is találsz, a zserbót, az almás sütit, a kürtőskalács receptet, és sok mást! Ha sütés mentes receptet keresel, mint amilyen a kókuszgolyó is volt, akkor nézd meg hogyan készül a keksz szalámi is!

A receptet elkészítette és írta: Tassaly Dóra

Pin: kókuszgolyó recept

Lekváros Kókuszgolyó Recept
Spread the love
Scroll to top

You cannot copy content of this page