Search
Close this search box.

15 Legjobb Online Munka – Online Munkák és Vállalkozás Ötletek

15 online munka otthonról

Az elmúlt években az online munka otthonról egyre nagyobb figyelmet kapott, egyrészt a pandémiának köszönhetően, másrészt, mert a digitális világ lehetővé teszi, hogy ugyanúgy elvégezhessük feladatainkat, kisebb ökologiai lábnyom mellett. Ennek köszönhetően a valós online munka lehetőségek is bővültek. Mindemellett, freelancer-ként a világban is több lehetőségünk van jó munkákat találni online, jobb fizetéssel. Ezekhez persze szükséges a nyelvtudás, de ez alapvetően egy szükséglet napjainkban. Egy ember minél több nyelvet beszél annál több lehetősége van, főleg a virtuális világban munkát találni. Azonban, úgy idegennyelven, mint magyarul is szükség van az újabb és újabb online iparágak megjelenése okán az online munkaerőre!

15 Szuper online munka otthonról – online vállalkozás ötletek

Az online munka otthonról napjainkban már nem is annyira szokatlan, a pandémia által kialakult kényszerhelyzet miatt. De mi az a szabadúsó online munka ami fizet? Az, hogy otthonról is tudsz dolgozni bizonyos poziciókban, bizonyos cégeknél, teljesen rendben van. De most inkább arra fókuszáljunk, hogy mi az amit te felépíthetsz online, szabadúszóként, vagy vállalkozóként.

Otthoni netes munka van rengeteg szinten, rengeteg féle. Hogy őszinte legyek, az internet annyira határtalan, hogy felsorolni képtelenség mennyi mindenből lehet pénzt csinálni online. Én személyesen több mint 25 online pénzforrási lehetőséggel dolgoztam, ezekből sokat én magam teremtettem meg. Az interneten, egy kis fantáziával nagy dolgokat érhetsz el.

Mindemellett, tudni kell azt is, hogy szabadúszóként, bizonyos iparágakban hol találhatsz megbízásokat, projecteket. A leginkább használt nemzetközi platformok az UpWork, a Fiverr, és a PeoplePerHour. Ezeket jómagam is mind használtam, úgy szabadúszóként, mint munkaadóként. Nem csak idegennyelvű de magyarnyelvű munkát is lehet találni ezeket az oldalakon. Emellett hazai oldalakon, és Facebook csoportokban is érdemes körülnézni!

1. Programozás és Software Fejlesztés

best freelance jobs

A valós online munka világa az alapokkal kezdődik: programozás és szoftver/alkalmazásfelesztéssel. Akik bármilyen IT szektorban dolgoznak, fognak találni bőségesen lehetőséget. A nemzetközi online munka otthonról végzése mostmár elérhető bárki számára. Ismerni kell az angol nyelvet, de sok esetben ha beszélünk bármi más nyelvet is az angolon kívül, megduplázzuk az esélyeket.

Saját szolgáltatáscsomagot is össze lehet állítani, és egy jó online marketinggel reklámozni ezt weboldallal alátámasztva. Emellett, a jól bevált freelancer platformokat kell keresni, és munkalehetőségben nem lesz hiány. Természetesen a teljes sikerhez kell egy minőségi portfólió és tapasztalat bemutatás is. Amennyiben programozó vagy software fejlesztő vagy, a lehetőségeid közé tartozhat saját software felépítése és bevitele a nemzetközi piacra, ahogy a saját app is egy jó lehetőség ha nagy céljaid vannak.

Ha egyszerűen csak freelancer munkákat keresel, akkor mindenképp jelentkezz be mindhárom fent említett platformra, hogy megnöveld az esélyeidet. Ne feledd, nemzetközi piacon a konkurencia is nagyobb! Épp ezért, a saját szolgáltatás csomag reklámozása belföldön kifizetődöbb lehet, de bele kell számítanod a saját magad eladását talán olyanoknak is, akik nem is értik miért jó nekik amit csinálsz!

2. Web Design és Web Development

Az egyik legközkedveltebb online végezhető munka a weboldal tervezés és -fejlesztés. Ez volt számomra is az egyik első olyan online munka ami fizet és megérte, hogy fenntartsam magam Olaszországban. A webdesign új klienseket is hozott organikusan, hisz a milánói és római kisebb hotelek látták egymás új weboldalát, és azonnal kerestek fel újabb kérésekkel.

Az a legjobb ha valaki komolyan is tanul webdesignt és a tudása túlmutat az alapokon amit kódolás nélkül meg lehet csinálni. Aki szakmájában webdesigner online is sokkal több lehetőséget talál. Az bizonyos, hogy az internet használatának fontosságával a világon mindenhol a cégek és vállalkozások sorban állnak weboldalakért, így ebben a szakmában rengeteg freelance lehetőség van.

Az Upwork, PPL/H, és a Fiverr-re is naponta kerülnek fel új projectek a webdesign kategóriában, tehát ajánlatos ezeken az oldalakon erős profilt kiépíteni, portfóliót készíteni, és jelentkezni a munkákra. Ne feledjük, hogy minden ilyen weboldalon minél több a vélemény rólad és 5*-os vélemények, annál több jól fizető munkát kaphatsz meg. Weboldalanként pedig, tapasztalattól és minőségtől függően kereshetünk nemzetközi és hazai piacon is 300 és akár 20.000 dollár között is.

3. Graphic Design

best freelance jobs

A graphic design egy tökéletes online munka otthonról kreatív lelkeknek! Akár ebben a szakmában vagy, akár tanulod, vagy meg szeretnéd tanulni, mert tehetséged van rajzolás, festés, tervezés, de akár kaligráfiában is, ez a szakma egy digitális munka és a lehetőségek végtelenek napjainkban! Ha csak ezután tanulnád meg ezt a szakmát, online is találsz rá kurzusokat, főleg angolul.

Minden online történik, és az online tér egyre nagyobb. Ez azt is jelenti, hogy a tehetséges graphic designerek nagyon keresettek úgy cégek, mint magánvállalkozók által is. Weboldal készítőkkel is össze lehet dolgozni, de különböző hosszútávú projecteket is gyakran találhatsz a neten. Ez egy újabb olyan munka amiben a nemzetközi piacon és a hazain is egyaránt kibontakozhatsz.

Ha szabadúszóként szeretnél graphic design-al foglalkozni, és egy saját brand-et hoznál létre magadnak, amin belül felajánlanád a szolgáltatásaidat, akkor a weboldal létrehozás, portfólió, és Social Media reklám elengedhetetlen! A magas kereslet miatt, egy tehetséges graphic designer igencsak nagy összegeket kereshet meg, főleg ha nemzetközi kliensekkel dolgozik!

4. Szabadúszó Író

Melyik az a naponta fizető online munka ami íróknak és az írást kedvelőknek ajánlott? A szabadúszó írás egy rendkívül felkapott munkalehetőség lett, és rengeteg lehetőség van hosszú távon is dolgozni weboldalaknál, úgy magyar, mint angol nyelvű cikkeket írva. Itt, a Mira Magazinon is jelenleg 6 fizetett írónk van, akik közül 2-en már az indulás óta, 2022-től velünk vannak.

A szabadúszó írás egy valós online munka, amit lehet teljes munkaidőben is végezni de részmunkaidőben is. A mi iróink között van olyan is aki ezt részmunkaidőben csinálja, és olyan is aki teljes munkaidőben. Íróink mind arról írnak amihez igazán értenek. Találsz köztük történészt, irodalmárt, marketing szakértőt, világutazókat, és cukrászt is.

Mint minden más szakmában, meg kell találni mi az a terület az íráson belül amiben a legjobbak vagyunk, és arra fókuszálni. Melyek azok a témák, amiben tapasztaltak vagyunk? Milyen szakmánk van? Milyen tudást sajátítottunk el autodidakta módon? Nem kell irodalmi oklevél, hogy valaki szabadúszó íróként dolgozzon. Szeress és tudj jól írni, értsd az SEO cikkek írásának módját és okait, és határozd meg a területeken amiken írni tudsz. A többi már tapasztalat kérdése.

5. Digitális Marketing

Az én személyes kedvencem az online végezhető munka típusok között a digital marketing, vagy online marketing. Ez egy olyan online munka ami fizet, és nem keveset, ha megtaláljuk az utunkat az online világban. Én személyesen nagyon sokáig próbálkoztam rossz marketing stratégiákat pitch-elni olyan klienseknek akik nem illettek hozzám. Amikor azonban megtaláltam miben vagyok én a legerősebb az online marketing világában, ez lett a fő kenyérkeresőm.

A marketing önmagában egy nagyon összetett üzleti ág, de az online marketing is mára már annyira kinőtte magát, és annyira nagy lett a konkurencia, hogy igazán nehéz ebben elindulni 2023-ban. Aki napjainkban nekifog az online marketingnek, annak tudnia kell, hogy pontosan mit is akar csinálni, milyen irányba akar elindulni, és azt az irányt jól ismerni.

A hazai piacon elég nagy a hiányosság sok szektorban ami az online marketinget illeti, tehát aki az angol nyelvű piacot eléggé ismeri, az megtalálhatja könnyedén a hiányosságokat és lehetőségeket a magyar piacon is. Az internethasználat hazánkban még nem jutott el arra a szintre, mint ami az angolnyelvű felhasználókat illeti. Ennek főképp az az oka, hogy az interneten magyar nyelven kevés a minőségi anyag és lehetőség. Tehát ez még egy szuper lehetőség marketelőknek is.

6. Social Media Manager

best freelance jobs

A közösségimédia-menedzser az egyik legkeresettebb szabadúszó állás a vállalatoknál, és ez az egyik legegyszerűbben végezhető online munka otthonról. Ez egy valós online munka, és ezt csak azért írom le így, mert sok emberrel találkozom akik még mindig meglepedten néznek, hogy ilyensmivel pénzt lehet keresni? Mivel a cégek és vállalkozások online jelenléte egyre inkább elvárt, a jó közösségi média jelenlét is elengedhetetlen.

Kávézók, bárok, vendéglők, szállodák az ország minden részén fontos lenne, hogy szabaduszó, de akár teljesállású Social Media Managereket használjanak, hiszen a fiatalabb generáció már online nézi hova üljön be, és milyen vendéglőt látogasson meg. Ugyanez érvényes a külföldi, idegen, új kliensek elérésére is, hisz a Social Media a legjobb mód a hírnév szerzésre.

Mint Social Media Manager, kereshetsz saját klienseket, megkeresve úgy a vendéglátásban, mint a divat, a szépség, és más iparágakban tevékenykedő cégeket, hogy megszerezd őket kliensnek. A hazai piacon még elég kiaknázatlan ez a szakma. Megfelelő felkészültséggel pedig úgy magánvállalkozóként, mint teljesállásban betörhetsz a piacra!

7. Fotográfus vagy Videográfus

Naponta fizető online munka keresésére indultál? A fotózás és a videózás nagyszerű lehetőségeket jelenthet akár diákok számára is digitális munka által extra pénzt keresni. Ugyanakkor professzionális és hobby fotósként is lehet érévényesülni a digitális világban.

Rengeteg fotó projectre keresnek szabaduszó fotósokat. Ezekhez persze nagyon jónak kell lenni a hozzád legjobban illő tematikában és stílusban. Napjainkban nagy a kereslet, főleg külföldön a divatfotósokra. Ez pedig egy olyan szakma ami hírnévvel, sok pénzzel és sok utazással is jár. Emellett, sok más dologban lehet valaki érdekelt és dolgozhat online projectekkel.

Gondolj itt az utazásra, gasztronómiára, természetre, portrékra vagy esküvői fotózásra/videózásra is. Ebben az iparágban a lehetőségek végtelenek, és mindig szükség van gyönyörű tartalomra vagy az események egyedi pillanatainak megragadására. Ugyanezek mind igazak a videósokra, főként, hogy a videó tartalom sokkal sikeresebb is! Emellett, a stock fotózást és videózást se felejtsük el, hisz ez egy újabb rendkívül felkapott ágazat!

8. SEO Szakember

best freelance jobs

A SEO szakértőként végzett munka az egyik olyan online végezhető munka amit én személyesen sokáig csináltam klienseknek. Ma már csak a saját weboldalakhoz használom a SEO tudást. Számomra a SEO (kereső optimizálás) ismeret, és 5+ évny tapasztalat, igen jó lehetőségeket hozott szabaduszó pályafutásom során. Angol nyelven ajánlott erről tanulni és igazán megéri, mert ez tényleg egy olyan online munka ami fizet!

Kulcsszavak, linkek, a weboldal strukturálása, ALT szövegek, kulccszavak variálása, használatának stratégiái, felhasználói élmény, és még legalább 100 más dolog tartozik a Search Engine Optimization alá. Rengeteg online kurzus van ahol erről tanulhatsz, és ezt követően ajánlott megkeresni a Youtubbereket, mint Brian Dean, Jesse Hanley, Chase Reiner és sok hasonlót találni még!

Az SEO megértésének kulccsa minél több különböző véleményt, meglátást, lehetőséget megtalálni úgy videókban, mint cikkekben, és a Google irányelvei alapján felépíteni a legjobb stratégiákat. – Amiket csak kisérletezéssel lehet kitapasztalni! Az SEO világa szines, hisz egyszerre kell megérteni az emberi agyat és a robot agyát, és úgy felépíteni weboldalakat, hogy mindkettőnek megfeleljen. Ez egy rendkívűl jól fizető lehetőség úgy szabadúszóként, mint vállalkozóként.

9. Freelance Szerkesztő

A szabaduszó szerkesztő nagyonis valós online munka, és magyar nyelvű tartalom weboldalak (blogok, online magazinok) esetében nagy szükség is van ezekre a szakemberekre. Helyesírás és fogalmazás ellenőrzése és javítása, de még SEO feladatokat is takarhat egy ilyen szerepkör. Minden online pubblikációnak szüksége van szerkesztőkre.

Bizonyos esetekben, bizonyos weboldalakon elvárt a vizuális média intézése is az oldal szerkesztőjétől, de ez nem minden esetben van így. Személyes tapasztalatom ebben az, hogy jobb a kreatív csapatra bízni a vizuális anyagot, de volt olyan weboldal project amin dolgoztam managerként, és a szerkesztőm intézte a fotókat és videókat is a cikkekhez.

Ha magas szintű az angolod, vagy épp angol nyelven van komoly tapasztalod a szakmában, akkor jelentős mennyiségű projectet találhatsz a szabadúszó weboldalakon, hiszen a minőség minden nyelven fontos, és valakinek biztosítania kell, hogy az írók munkája úgy kerül fel a világhálóra, hogy a minőség is biztosított legyen. Némi képzéssel (akár online is), újságszerkesztők is betanulhatnak az online cikkek szerkesztésébe.

10. Web Project Management

best freelance jobs

Online végezhető munka amihez szükség van hozzáértéshez több dologhoz is erről a listáról. Web Project managerként olyan digitális munka vár rád amihez kell tudnod, hogyan építs fel weboldalakat. Nem árt ha van tapasztalatod a technikai részében is a weboldal építésnek! Emellett, szerkesztői tapasztalat, SEO, Social Media, és digitális marketing tapasztalatokból áll össze egy olyan tudáscsomag, ami web project managementben sikerhez vezethet.

Ez volt az én utolsó szabadúszó munkám, a saját vállalkozások előtt. Ezzel a munkával otthonról, kényelmesen lehet dolgozni, hisz a csapatunk a világ minden szegletéből is lehet akár. A management tapasztalat nagyon fontos, hogy egy csapatot online is jól el tudj vezetni, de egy nemzetközi projecten egy ilyen munka €2.500-tól felfele fizet. Persze, tapasztalattól függően.

Hazai piacon is van szükség web project managerekre egyre inkább. Azonban, nagyon fontos, hogy ténylegesen tapasztalatot gyűjtsünk mindenben ami ehhez a munkakörhöz tartozik. Efféle munkákat és projecteket is lehet találni online platformokon, de érdemes kapcsolatokat kiépíteni weboldal tulajdonosokkal, mert így kerülnek igazán hamar az ilyen munkák.

11. Admin feladatok és Virtuális aszisztens munkák

Admin feladatok és virtuális aszisztensi pozició lehet akár naponta fizető online munka is. Találkoztam már esetekkel, ahol lehetett kérni a napi kifizetést. Otthoni netes munka opciók között az egyik legegyszerűbb a VA (virtual assistant), és az adatbeviteli és admin feladatokat ellátása. Az adatbeviteli és VA munkáknál sokszor nem is kell korábbi tapasztalat, míg érted a PC-t, és jól tudod használni is, és van problémamegoldó és szervezőkészséged, a munka a tiéd.

Természetesen a virtuális asszisztensnek lenni sok területen változhat, de mindig lehet szűrni az adott iparág után. Az otthoni adatbeviteli munka lehetséges azonban, hogy hamarosan nem lesz már olyan keresett, hisz az AI és különböző programok felhasználásával már automatizálni lehet ezeket a feladatoka a számítógépen. Így az emberi munkaerő lassan szükségtelen lesz itt.

12. Közösségi média tartalom készítés

Divat influencer, szépség, fitness, gasztro, és még sorolhatnánk… Igen, az internet tele van nemzetközileg ismert influencerekkel, és ha hiszed, ha nem, ez egy olyan online munka ami fizet is! Az influencerek úgy lesznek azok, hogy csalnak, próbálnak hamis követőket vásárolni, vagy olyan tartalmat tesznek ki, ami senkit nem érdekel.

Ahhoz, hogy valaki nevet szerezzen, a legjobbnak kell lennie. És, ez nem is egy olyan dolog amit nehéz lenne elérni. Az igazi tehetségeket 2023-ban is épp úgy előre veszi az algoritmus, és új fiókok is világhírűvé válhatnak. Nem csak amerikaiak, vagy nagy európai országokban lehet valaki nemzetközi influencer, ezt ne feledjük! De azokhoz szólva akik nem akarják saját magukat kitenni a közösségi médiára:

Ha érdekel a tartalom készítés, és van valami hobbyd amiből pénzt tudnál csinálni, vagy egy tematika amin belül megosztanál tartalmat, ezekkel is mind lehet nagy fiókokat építeni. Fotósok és videográfusoknak kimondottan ajánlott, hogy fektessenek figyelmet a Social Media tartalom készítésre is. Szuper lehetőségeket hozhatnak ezek!

13. Saját Youtube/Podcast Csatorna

best freelance jobs

Egy saját YouTube vagy Podcast csatorna manapság igencsak jó lehetőségeket rejt magába, ha online végezhető munka és szakmákról beszélünk. Természetesen nem javaslom, hogy bárki és mindenki indítson saját csatornát a YouTube-on. Azonban rengeteg olyan tematika van, ami angol nyelvű youtubbereknek millió dollárokat keres évente.

Ha jó vagy valamiben, tehetséges beszélő vagy, és szeretnéd tudásod tovább adni, a Youtube és különféle podcast platformok tökéletesek ehhez. Nem csak kozmetikumok bemutatásáról, vagy smink leckékkel lehetsz sikeres a Youtubeon. És nem is reality show-féle videókkal. Hasznos videókkal, melyekkel másoknak segíthetsz. Jó vagy fotózásban, videózásban, SEO-ban, kertészkedésben, vagy akár a divatban?

Bármi is az amiben tehetséges vagy, amihez igazán értesz, és másoknak segíthetsz vele, azt érdemes megvizsgálni, hogy sikeres lehetne-e. Ha angol nyelven sikeres, abszolút lehetséges, hogy magyar nyelven is az legyen. Emellett, nagyon fontos a minőség. Senki sem akar telefonnal felvett, gyenge fényben készült videókat nézni, rossz hangminőséggel! Podcast indításról többet itt olvashatsz!

14. Home Office

Otthoni netes munka esetén nem hagyhatjuk ki a legújabb lehetőséget, a home office-t olyan cégeknél amelyek akár ott is lehetnek lakhelyünk környékén. Ha érdekel olyan online munka otthonról ami megadja a lehetőséget, hogy egy olyan cégnél dolgozz akiknek a közeledben van fizikai székhelyük, irodájuk, akkor figyeld a hírdetésekben, hogy ajánlanak-e home office lehetőséget.

A digitális munka lehetővé teszi nagyon sok irodai munkásnak azt, hogy otthonról is dolgozhasson. A pandémia rákényszerítette a cégeket, hogy megoldást találjanak erre, és ez sokak életét tette könnyebbé. Olyanokról is tudunk, akik hazaköltözhettek Budapestre Angliából, mert a külföldi munkájukat végezhetik igazából a világon bárhonnan mostmár. De olyanokról is tudunk, akik ennek a lehetőségnek köszönhetően tudtak nyugodtabb szívvel gyermeket vállalni, hisz olyan esetben, ha a gyerek beteg és nem mehet óvodába, iskolába, a szülő otthonról dolgozva ott lehet mostmár.

Gondoljunk bele, hogy korábbi években ha ilyen helyzetek álltak elő, el kellett jönni a munkahelyről, ha nem volt ki segítsen. És hány munkaadót láthattunk akik nem értékelték ezt! A home office lehetővé teszi ott élni ahol szeretnénk. És megkönnyíti a szülőséget is bizonyos szinten, sok más pozitívumával együtt. Ugyanakkor nem hiszem, hogy egészséges lenne bárkinek hosszútávon otthonról és csakis otthonról dolgozni. Ha van iroda, be kell menni, ha nincs, co-working kávézókba és irodába is el lehet látogatni. Vigyázzunk, hogy ne idegenedjünk el a külvilágtól!

15. Nyelvtanítás/Korrepetálás

Végül, de nem utolsósorban az egyik legnépszerűbb online munka ami fizet az a nyelvoktatás és a korrepetálás. Ez egy olyan munka is, amely nagyszerű digitális munka lehetőség diákok számára, és nem nehéz elkezdeni! Nagyon sok olyan weboldal van, ahol nyelvoktatóként lehet dolgozni. Magyar nyelvre kevés a diák, de személyesen láttam többször is, hogy voltak akik magyar nyelvet akarnak tanulni!

Emellett, ha magasszintű az angol tudásod, vagy bármilyen más nyelvet beszélsz, és van hozzá egy nyelvvizsgád is, akkor ezeken a weboldalakon jelentkezhetsz: Preply, Italki, Verbalplanet, és Cambly. Sok más hasonló weboldalt találsz még online, ha ezek nem felelnének meg! A második lehetőség úgy nyelvtanításra, mint korrepetálásra a Social Media felhasználása.

Tanárként aki extra jövedelmet szeretne, egyetemi halgatóként, aki bizonyos tantárgyban kitűnő, nyelvtanárok, és bárki aki tényleg nagyon jó valamilyen nyelvben meghírdethet órákat vagy korrepetálást online. Mehet az információ szájról szájra, vagy kiteheted a Social Media oldalaidra és megkérheted az ismerőseidet, hogy osszák meg. Nem utolsó sórban, a Facebook csoportok igencsak hasznosak ilyen hirdetésekre!

Hasznos tippek: szabadúszóként, vagy vállalkozóként hirdetnéd magad/ a szolgáltatásaidat

Online ads-ek: Ha a szolgáltatásaidat helyben szeretnéd reklámozni, sose feledd: Egy jó marketing anyag és online marketing stratégia elengedhetetlen! Mivel Magyarországon, és úgy általában Közép és Kelet Európában, az emberek még főleg Facebookot használnak. Így, itt reklámozni hasznos lehet, ha a 30+ közönséget célozzuk. Ha fiatalabbakat is, akkor ajánlott az Instagramot és a TikTok-ot is játékba hozni mielőbb!

SEO eszköz amit használnod kell, szabadúszóként is, de vállalkozóként is akinek egy szabadúszó készíti a weboldalát. Ahrefs – ez az egyik legjobb elemző eszköz, és sokkal gyorsabban frissíti az adatokat, mint a Moz vagy a Semrush valaha. Az én személyes kedvencem mégis a Semrush, főleg kulcsszókeresés okán ezt használom 90%-ban.

GoDaddy.com – weboldal domain vásárlás és hosting lehetőség is jó áron.

Canva: Ha magad akarsz tervezni vizuális anyagot, akár weboldalhoz, logót, közösségi média tartalmat, vagy bármit amire szükség lehet vizuális tartalom fronton, akkor a Canva online platformjára mindenképp jelentkezz be. Nincs olyan amit ne tudnál itt megszerkeszteni. Pinterest pin-ektől, CV, videók, és prezentációk, de még online kurzusokat is lehet szerkeszteni Canva-ban.

Tailwind: A felület, ahol az összes jelentős Social Media oldalra előre tudod programozni a tartalmat amit megosztol. Ez rengeteg időt spórol meg, és előszeretettel ajánlott szabadúszók, bloggerek, influencerek, kis és nagy vállalkozások, és főként social media managerek figyelmébe!

15 online munka otthonról – összefoglaló

Befejezve a online végezhető munka lehetőségeit, csak egy kérdés marad: Mit szeretsz csinálni? Miben vagy tehetséges? Miben vagy jártas? Mit tudsz és mit az amit mindigis szerettél volna megtanulni? Autodidakta módon és online egyetemen is tanulhatunk felnőtt korunkban is, végig. A tanulásnak és az önfejlesztésnek sosem kell megállnia.

Én történelem szakos hallgató voltam, de az álmaim más utakra sodortak. Elkezdtem önállóan tanulni a szabadúszó írást angolul, webdizájnhoz szükséges készségeket sajátítottam el, webfejlesztés, SEO, közösségi média, fotózás, videózás, affiliate marketing, digitális marketing és webes projektmenedzsmentet. De eközben webshoppokat is építettem, és minden lehetőséget megragadtam a tanulásra.

Egyik készség hozta a másikat, és, újabb és újabb felkérések a kliensektől rákényszerítettek, hogy mind több és több aktivitásban szerezzek tapasztalatot. Ebből építettem fel az életemet Olaszországban a semmiből. miután hátrahagytam Angliát. Most pedig online tanulok business-t, mert jelenleg vállalkozásaim vannak, és tudom, hogy szükséges ehhez a magasabb szintű képzés is.

Ezzel csak azt szerettem volna kiemelni, hogy nem számít honnan jössz, ki vagy és milyen tapasztalatokkal rendelkezel! Sosem késő új utakat választani, új készségeket elsajátítani, vagy épp kikupálni egy már meglévőt, amit eddig a palcon tartottunk. Az internet mindenki számára kinyitotta a lehetőséget, hogy merjen nagyot álmodni, mert megvalósítható!

Pin: 15 online munka otthonról

15 Legjobb Online Munka – Online Munkák és Vállalkozás Ötletek
Spread the love
Scroll to top

You cannot copy content of this page