Search
Close this search box.

15 Legjobb Női Táska Márka – Táska Márkák

luxus női táska márkák

Az kézitáskamárkák felhozatala az elmúlt évtizedben folyamatos átalakuláson ment keresztül, köszönhetően az olyan fogyasztók változó fogyasztási lehetőségeinek, mint te és én. Úgy gondolom, hogy mindenféle túlzás nélkül kijelenthetjük, hogy a kézitáska egy nő számára több, mint puszta pénztárca, ez a nő hordozható világa, védőhálóba csomagolva. Gondolj csak bele: akár egy gyors találkozásra készülsz a legjobb barátnőddel, akár csatlakozol a barátaidhoz, mindaddig, amíg a táskád melletted van, mindened megvan, amire szükséged van. Ellentétben a férfiakkal, akik gyorsan megragadják a kulcsukat és a pénztárcájukat, betömik a hihetetlenül nagy zsebükbe, és kirohannak az ajtón, a nők sokkal jobban odafigyelnek arra, hogy mit visznek magukkal. A kirepedezett ajkakra szánt ajakbalzsamtól a vészhelyzeti sminktartalékig, és a felhalmozott papír zsebkendőktől az egészségügyi betétekig sok minden megtalálható a női kézitáskában. Nem beszélve a kulcsokról, a pénztárcáról, a vízről, a fényvédőről, a telefontöltőről, a fülhallgatóról, a rágóról, a hajtűről és… elfogyott a levegőm csak ahogy sorolom! Az luxus táska márkák pedig örökzöld klasszikusok. A ridikültől kezdve a hobo táskákig az olasz táska márkák egyedi stílusukkal külön divatipart teremtettek. De milyen kincseket rejt a női táska márkák listája? Olvass tovább és nemsokára kiderül!

15 Legjobb táska márka – Luxus táska márkák

Sokunk számára a táska kötelező kellék, amely esztétikus és praktikus is egyben. Mindemellett, akár hasznos, akár nem, minden bizonnyal egy nagyon sokoldalú kiegészítő, amellyel könnyedén feldobhatod a szetted. De mindenek előtt a legfontosabb feltérképezni nemcsak az aktuális divatot, de azokat a nagynevű márkákat is, amelyek az évek során divatot teremtettek. 

Az olyan drága női táska márka, mint a Prada, a Chanel vagy a Louis Vuitton nem szorulnak bemutatásra. Ezek a márkák hosszú évtizedek óta a köztudatban vannak, néhány pedig már több, mint száz éve diktálja a trendeket. Gondolj csak a Guccira, aminek 1921-re nyúlik vissza a története. A Gucci táska pedig egy olyan darab, legyen szó bármelyik modellről is, amelyet nem lehet nem észrevenni. 

Hasonló kaliberű név a Chanel is. Coco Chanelt idézve, “ A divat nemcsak a ruhákban él”. Ez a rövidke mondat pontosan összefoglalja, mennyire fontos szerepe van a kiegészítőknek. És mi más kiegészítő jutna rögtön eszünkbe, ha nem egy gyönyörű kézitáska, amely megkoronázza a megjelenésed. 

Amint a női táska márkák listája készült, igyekeztünk a legjobb, leghíresebb márkákat összeszedni. Ikonikus dizájnok, ízléses, néha formabontó kivitelezés, de legfőképp a minőség az, ami leginkább jellemzi ezeket a márkákat. Most pedig, minden további nélkül, következzenek a legnagyobb nevek.  Íme a 10 legjobb kézitáska márka, amelyekben biztosan nem fogsz csalódni! 

1. Prada

luxus női táska márkák

A Prada a 10 legjobb női táska márkák közül az egyik legkiemelkedőbb. A márka olasz bőr kézitáskákat gyárt, lenyűgöző globális jelenléttel. A Prada Csoport a két testvér Mario és Martino Prada kezdeményezésére született. A couture márka abszolút minden dizájnjában az elegáns olasz divatesztétikára fókuszál, időnként egy kis őrületet csempészve a feltűnő darabokba.

Az első Prada üzlet 1913-ban nyílt meg Milánóban, és főleg bőrkiegészítőkkel kínáltak. Megnyitása óta a Prada családi vállalkozás maradt. A luxusmárka néhány közepes árazású darabot is kínál, amelyek ára 600 és 5000 euró között ingadozik. Hogy őszinte legyek, néhány klasszikus kézitáskájuk bármilyen ruhadarabot feldobhat.

2. Dior

luxus női táska márkák

A drága női táska márka listánkról nem maradhat le egy másik ikonikus név, a Dior sem. A Cristian Dior SE vagy egyszerűen csak Dior luxus márkát 1946-ban a normandiai tervező Christian Dior alapította Párizsban. A márka rövid időn belül globális hírnévre tett szert, és ez máig sem változott. A Dior táskák ma is a legnagyobb sztárok és legnépszerűbb hírességek vállán, karán feltűnik. De nem szabad megfeledkezni az egyik leghíresebb Dior táskáról sem, a Lady Diorról, amit maga Diana hercegnő viselt előszeretettel.

Stílusukat elnézve a Dior táskákat leginkább a finom elegancia jellemzi. Ez tökéletes kiegészítővé teszi bármely modellt úgy a mindennapi használatra, mint az alkalmi viseletre. A mostanában trendnek számító Dior táska pedig nem más, mint a Saddle (nyereg) táska, amelynek ára 2000 és 4000 euró között mozog.

3. Dolce & Gabbana

luxus női táska márkák

A női táska márkák listája élén egy másik kiemelkedő név a Dolce & Gabbana. Ez egy olyan olasz luxus divatház, amelyet 1985-ben Legnanóban alapított Domenico Dolce és Stefano Gabbana olasz tervezőpáros. Exkluzív szövött olasz bőr kézitáska kollekciót kínálnak, amelyek garantáltan megdobogtatják a divat szerelmeseinek szívét. 

Valójában a bőr minősége mellett, az egyedülálló kreativitás az, amely elengedhetetlen kellékké teszi ezeket a táskákat. A legfrissebb minták nagy része az új, világos aranyozott fémből készült crossover DG logóval rendelkezik, amely a kézitáskákat még kiemelkedőbbé teszi. Mindig nagyszerű látni, hogy egy márka az ügyfelek igényeivel együtt változik.

A Dolce & Gabbana bőr kézitáskák praktikusak és sokoldalúak, és állítható, levehető pánttal rendelkeznek. A Dolce & Gabbana a legjobb Olaszországban készült bőr kézitáskák. A fentebb bemutatásra választott Sicily kézitáska a márka egyik leghíresebb dizájnja, amely ötvözi az olasz hagyományokat és kultúrát.

4. Louis Vuitton

A luxus táskák közül egy másik, ami nem szorul bemutatásra az nem más, mint a Louis Vuitton. Ez a könnyen beazonosítható márka leginkább az LV logójáról és egyedi négyzetes mintázatáról ismert, amely a táskák nagyrészét díszíti. A Louis Vuitton márkát maga Louis Vuitton alapította 1854-ben Párizsban. A tervező eleinte az utazóládák gyártásával robbant be a piacra, majd később tovább bővítette kínálatát, amely gyorsan a legjobb táska márkák közé emelte a Louis Vuitton nevet.

A bőrárukra, kézitáskákra, órákra és kiegészítőkre specializálódott Louis Vuittont magas minőségű terméke a luxus kategóriába tartoznak. Kézitáska kínálatában leginkább klasszikus találhatók, és leginkább a fekete, az arany, illetve a jellegzetes barna bőrre nyomtatott minta jellemzi a dizájnokat.  

Bár az évek során a márka frissített a táskák kivitelezésén, hű maradt eredeti stílusához. Ma már  több mint 400 kézitáska közül válogathatnak azok, akik LV táskával szeretnék meglepni magukat. Az árazásukat tekintve, a Louis Vuitton táskák 2000 dollár körül indulnak, míg a legdrágább darabok elérhetik a közel 7000 dollárt is. Nézzünk még néhány minőségi tői táska márka nevet!

5. Chanel

Ha drága női táska márkák, akkor Chanel. Csak kimondva a Chanel nevet, máris a klasszikus, kifinomult nőies elegancia jut eszünkbe. A romantikus ruhák, kiskosztümök, az érzéki parfümök, stílusos cipők és nem utolsó sorban időtlen kézitáskák. A Chanel története 1910-re nyúlik vissza, ugyanis ekkor indította Coco Chanel a párizsi Rue Cambon kalapüzletét, amelynek kínálata gyorsan ruházattal és kiegészítőkkel bővült.

Olyan hírességek tették még ismertebbé a márkát, mint Audrey Hepburn. Ki ne emlékezne arra a fotóra, amelyen a kis fekete Chanel ruhát hord? Coco Chanel tervezése kétségkívül divatot teremtett és azóta is a márka erőteljesen diktálja a trendeket ha a klasszikus eleganciáról van szó. A márka kézitáska kollekciója kifinomult, időtlen klasszikusokat kínál. A steppelt táskáik, az egyedi szövegetek, a tweed, a nőies színek és a Chanel logó presztízst és stílust statuál, így nem véletlen, hogy a Chanel ma is egy a legjobb kézitáska márkák közül.

6. Versace

Az olasz Versace luxusdivat céget Gianni Versace alapította 1978-ban. A Versace egyedülállónak számít a luxus táska márkák közül mivel több olyan négyzetet is kipipál, amely az elvárt minősítéshez szükséges. Ezek a darabok exkluzívak, drágák, így érthető, hogy leginkább az elit réteg kedveli és engedheti meg magának.

A Versace termékei rendkívül drágák is lehetnek, és jól ismertek kiváló minőségű gyártásukról. A Versace márka híres innovatív dizájnjáról. Általában szimbolikus, feltűnő nyomatokat és élénk színeket ötvöznek stílusosan.

Idővel ez az olasz kézitáskamárka újrafogalmazta a klasszicizmust és a divatot, így a Versace táskák csak kiváló minőségű bőrből készültek. A Printed Medusa Empire táska, a Printed Leather válltáska és a Versace Black Medium Daydreamer táska a legkelendőbbek a Versace kézitáska kollekciók közül. Vess egy pillantást rájuk, és meg fogod érteni, hogy miért tartoznak az legfinomabb bőr kézitáskák kategóriájába.

7. Gucci

A női táska márkák listája következő világhírű neve a Gucci. A Gucci egy olasz divatmárka, amelyet 1921-ben alapított a Guccio Gucci. Idén pontosan 100 éves, így az egyik legrégebbi még ma is működő olasz divatmárka. Az évtizedek során a Gucci hihetetlen sikereket ért el, főleg a gazdag utazók körében. Célközönségük között szerepelnek hollywoodi sztárok és jó anyagi helyzetben levő vásárlók, akik előnyben részesítik az extravagáns, pazar dizájnt.

Hatalmas sikernek bizonyulnak ugyanakkor azok a darabok, amelyekben a Gucci a klasszikus stílust és a teátrális, feltűnő dizájnt kissé giccses pompával ötvözi. A márka továbbra is számos fiatal és feltörekvő vásárlót, valamint számos divatos bennfentest vonz. Az olasz kézitáskák piaca olyan ágazattá vált, amely a Gucci számára hatalmas bevételi forrásnak bizonyult. A forradalmi bambusz fogantyús táskától a felkapott övtáskákig a Gucci kézitáska kínálat ikonikus dizájnjai az egész világot meghódították.

8. Paco Rabanne

Az 1960-as években alakult Paco Rabanne márkát a drága női táska márkák közül leginkább a formabontó tervezés és futurisztikus stílus emelte ki. Az akkori divatvilágban nem volt megszokott a fém vagy műanyag használata, főleg a ruházatok esetében. Rabanne ehhez képest bátran próbálgatta a különböző futurisztikus és innovatív elemek és anyagok felhasználását ruháiban és kiegészítőiben.

Ez alul nem volt kivétel a táska kollekciójuk sem, amely tökéletesen bemutatta Rabanne a művészetekhez és a divathoz való sajátos viszonyulását. Remek példa az Iconic Silver táska, amely először 1969-ben került a piacra. Ez egy ragyogó, hajlékony ezüst táska. Az újragondolt verziója, amely jelenleg 1200 euróért kapható 367 egyedileg gyártott ezüst korongot tartalmaz, amelyek fémgyűrűkkel vannak összefogva.

Ilyen és ehhez hasonló ikonikus, feltűnő darabokat kínál a Paco Rabanne. Mindenképp ízlés kérdése, de egy biztos: a Paco Rabanne a legjobb táska márkák egyike és egy ilyen táska mellett szó nélkül elmenni lehetetlenség. Teljesen biztos, hogy Paco Rabanne táskát viselve nem lesz nehéz kitűnni a tömegből.

9. Isabel Marant

Listánkon a következő a luxus táska márkák közül az Isabel Marant. Mi sem bizonyítja jobban a márka sikerességét, mint a rengeteg díj, amit az alapító és márkatulajdonos Isabel Marant francia divattervező bezsebelt az évek alatt. Csak hogy néhányat említsünk, 1997-ben megnyerte az Award de la Mode díjat, egy évvel később a Whirlpool díjat, de a British Glamour’s Women of the Year Awards-on is díjat nyert. 2013-ban pedig a HM-mel folytatott együttműködése pedig annyira sikeres lett, hogy a cég weboldala a nagy érdeklődés hatására összeomlott. 

Az Isabel Marant táskák kínálata igencsak gazdag. Nagy népszerűségnek örvendenek a bőrből készült kézitáskáik, de makramé és a fonott táskákat is találsz a kollekcióban. Az egyik ikonikus Isabel Marant táska az Oskan Moon, amely feketében, fehér, barna, bézs és piros színben is elérhető. A jó hír, hogy ezek a táskák a megfizethetőbb kategóriába tartoznak. A fent említett Oskan Moon kézitáska például már 600 eurótól megvásárolható.

10. YSL – Saint Laurent

luxus női táska márkák

Ha drága női táska márkák érdekelnek, már biztosan találkozták a Saint Laurent névvel. Nem csoda ha így van, hiszen 1961-es alapítása óta a francia luxusmárka, a Saint Laurent túlzás nélkül megállíthatatlanul diktálja a divatot. Ez a divatház leginkább a klasszikus eleganciát képviselő dizájnok szinonímája, amely mind ruházati cikkeire, mind kiegészítőire, és így kézitáskáira is vonatkozik.

A Saint Laurent monogramos táskái az influencerek, hírességek, sztárok és jó anyagi helyzetben levő emberek közkedvelt kiegészítői. Az ikonikus, de visszafogott embléma természetesen nem hiányozhat a táskák nagyrészéről, legyen szó a márka elegánsabb, alkalmi borítéktáskáiról vagy hétköznapi viseletre is tökéletes kézitáskáiról. Remek példa ezekre például a Manhattan vagy a Le Maillon, de nem szabad megfeledkezni a Sac De Jour Nano táskákról sem. 

A jó hír, hogy a Saint Laurent táskák magas minőségük és kifinomult tervezésük ellenére a megfizethetőbb kategóriába esnek. Már 2000 euró alatt vásárolhatsz magadnak Saint Lauren táskát. A táska kollekciók színvilágát tekintve, a Saint Lauren táskák domináló színe a fekete, a bézs és a fehér, de a khaki zöld is egyre népszerűbb választás.

11. Loewe

A Chanel és a Gucci luxus táska márkák mellett egy másik kiemelkedő opció, ha igazán minőségi és időtálló táskát szeretnél vásárolni a Loewe. A Loewe márka története 1846-ra megy vissza, ekkor alapította ugyanis egy spanyol bőriparosokból álló csoport Madridban. Később, 1876-ban csatlakozott hozzájuk Enrique Loewe y Roessberg német kézműves, amikor hivatalosan is létrejött a Loewe márka.

A Loewe az egyik legösszetettebb táskadizájnt dobta a piacra, ami azóta is egyedülálló. Gondolj csak az egyik legnépszerűbb, divatot teremtő Puzzle táskára, amely manapság is az egyik legikonikusabb Loewe táskaként van számon tartva. Egy másik közkedvelt darab a Puffer Goya, ez 3 500 euróért lehet a tied. A márka ezen kívül számos vászon és bőrtáskát kínál, így akár a strandra, akár egy üzleti megbeszélésre igyekszel, a Loewe kínálatában biztosan találsz az alkalomhoz megfelelő kiegészítőt.

12. Hermès

luxus női táska márkák

A legjobb női táska márkák listája kínálatában a leghosszabb múlttal rendelkező márka a Hermes. 1837-ben alapította Thierry Hermes Párizsban. Kezdetben a márka kovácsoltvas hevederekre specializálódott, majd az 1920-as években elkezdett nyergeket gyártani,  később pedig ruházattal és kiegészítőkkel bővítette a kollekcióját.

Bár kétségkívül az összes kézitáska márka a luxuskategóriába tartozik, a Hermes kiemelkedik mind közül. Szakképzett kézművesek készítik a táskákat kézzel, így gondoskodva az összes darab minőségéről és a részletek pontosságáról. Egyik leghíresebb Hermes táska a forradalmi Birkin. A Hermes táskák igencsak borsos áron, 52 000 dollártól kezdődnek, és akár a 40 000 dollárt is elérhetik.

13. Valentino

A drága női táska márkák listája korántsem lenne teljes a Valentino nélkül. A Valentino S.p.A egy olasz luxus divatház, amelyet 1960-ban Valentino Garavani alapított, és ma a Valentino Fashion Group része. A Valentino kézitáskák klasszikus szövött darabok, amelyek bőrből készültek, és erős egyéniségükkel emelkednek ki a legjobb táska márkák közül. 

Számos alakítgatás és a dizájn finomítása után a Valentino olasz bőr kézitáskák kötelező divatkiegészítőkké váltak. Én személy szerint szeretek új kézitáskák után nézelődni, a Valentino kínálatában pedig bármikor találok olyan dizájnt, ami lenyűgöz.

Az igazat megvallva, a márkát sokkal inkább a színes és őrült ruhakollekcióiért becsülöm. Ennek ellenére, ha olyan táskát keresel, amely a minőségi olasz dizájner kézitáska kiemelkedő stílusát és luxusérzetét kínálja, akkor az Olaszországban gyártott Valentino designer kézitáskák pontosan azt nyújtják, amire vágysz.

14. Balenciaga

A luxus táska márkák közül a Balenciaga az a név, amely nem is olyan régen került a köztudatba. A márka történelme 2001-re megy vissza, amikor is Balenciaga Biker néven robbant be a piacra. Rögtön olyan hírességek ruhatárát díszítették a formabontó, szokatlanabb kivitelezésű táskák, mint  Kate Moss. 

A Balenciaga kézitáskákat leginkább bohém kivitelezésükről, feltűnő színeiről, rojtos, kissé puffadt dizánjukról legegyszerűbb felismerni. Vannak azonban a Balenciaga kínálatában a szokatlan tervezésű táskák mellett egészen hétköznapi, klasszikus kialakítású, elegánsabb darabok is. Ilyen például az Hoursglass vagy a Neo Classic, amelyeket akár hétköznapi vagy alkalmi kiegészítőként vagy stílusos üzleti viseletként is nyugodtan használhatunk. 

15. Bottega Veneta

Végül, de nem utolsó sorban a drága női táska márkák közül egy másik kiemelkedő márka, amelynek mindenképp helye van a listánkon az nem más, mint a Bottega Veneta. A Bottega Veneta egy olasz luxus márka, amelyet 1966-ban alapított Michele Taddei és Renzo Zengiaro az olaszországi Vicenzában. 

Az eleinte kézműves bőrtermékek készítésével foglalkozó márka rövidesen luxus divatházzá nőtte ki magát. Konfekcióruházatot, cipőket, ékszereket, kiegészítőket és nem utolsó sorban kézitáskákat gyártanak. A kollekciót elnézve a kiváló minőségű anyagok, a kézműves munka kifinomultsága, az elegancia, és az időtálló klasszikus vonalak jellemzik legjobbak a dizájnt.

 A Bottega Veneta kézitáskákat leginkább az egyszerű, kifinomult stílus jellemzi, így mind hétköznapi viseletre, mind alkalmi kiegészítőként remekül funkcionálnak. Nagy népszerűségnek örvendenek a fonott Sardine táskáik, amelyek 3200 eurótól vásárolhatók meg. A márka ma a Gucci tulajdonában van, a vállalkozást pedig Patrizio di Marco vezeti.

Összefoglaló: luxus női táska márkák

Ez volt a női táska márkák listája a legjobb világhírű nevekkel. Mielőtt azonban bármit is vásárolnál, egy biztos: ugyanaz a táska semleges irodai ruhával párosítva egészen más eredményt alkot, mint egy estélyi ruhával. Van azonban egy másik tagadhatatlan tényező is, ez pedig a kézitáskák árát illeti. Magától értetődik tehát, hogy a gardróbodba választott kézitáskáknak tökéletesen és többféleképpen kell megfelelniük. Szerencsére a luxus táska márkák felhozatalát elnézve, rengeteg lehetőség közül választhatsz ha igazán minőségi táskával egészítenéd ki a ruhatárad.

Csinálj helyet a szekrényedben, és ragadd meg ezeket az bőr kézitáskákat, amelyek bármilyen alkalomhoz illenek. Így mire teljesen beköszönt a nyár, már a karodon lesznek a szezon legforróbb táskái. Ezek a tervezők azonban sokkal többet nyújtanak, mint pusztán táskákat. Stílus, minőség, életérzés, ezeket nyújták a világ legjobb táska márkái!

Pin: Legjobb táska márka – női táska márkák

15 Legjobb Női Táska Márka – Táska Márkák
Spread the love
Scroll to top

You cannot copy content of this page