Search
Close this search box.

Hagyományos Hókifli Recept

hagyományos hókifli recept

Hogyan készül egy mennyei omlós hókifli recept? Az új év úgy indult, hogy szükségessé vált újabb adag sütemény készítése, hisz a vendégek érkeztek, és a család is szereti az ínyencségeket! Még a karácsonyi hangulat is megvolt, sőt a karácsonyfa is, így egy egyszerű hókifli recept igazán hozta az elmúlt december hangulatát. A nehézséget az okozta, hogy a hagyományos hókifli recept lehet diós, vagy lekváros, de akár más töltelék is szóba jöhet, és a döntés igencsak kifogott rajtunk! Mivel a sütögetésekből maradt megbontott lekvár itthon, így ez volt a legkézenfekvőbb. Jöjjön tehát a lekváros hókifli recept amit mi elkészítettünk otthon, és ennek minden trükkjét is!

Hagyományos Hókifli Recept

hagyományos hókifli recept

Ez a hagyományos hókifli recept nem is lehetne egyszerűbb, és finomabb. Omlós tészta, finom édeskés íz, egy kis savanykás lekvárral. A tökéletes karácsonyi sütemények egyike! Számunkra kétség kívül a legfinomabb hókifli recept díját elvitte már, de nálatok is biztosan elfogja. Ha még nem kóstoltátok azért, ha pedig a miénk próbáljátok ki akkor azért.

Tudjuk, hogy lehet vajjal is készíteni, de a titok náluk abban rejlik, hogy ez a hókifli zsírral készül. Igazi házi sertés zsírt használtunk, hiszen olyan szerencsés helyzetbe vagyunk, hogy nem rég volt sertés vágva a családba, így éppen van is. Tudjuk, hogy nem mindenkinek adatik meg, de keressétek bátran a hentesnél is, neki is kell legyen. Hinni kell nekünk, egy igazi kincs a zsír!

Diós hókifli, szilvalekváros hókifli, és más töltelékek

Bár interneten van már biztos sok hókifli, de a nagymama hókifli receptje lesz a tuti biztos, legalábbis a mi esetünkben. Hiszen mama receptjei igazi kincsek, és igazán változatosak is, így ha neked épp nincs kéznél a nagyi receptes füzetje, használd nyugodtan a miénkét, nem fog megharagudni érte ígérjük, sőt örülni, fog ha hallja, hogy segíthettünk vele neked.

Mindig nagy dilemma, hogy melyik recept legyen, van a családba különféle ízlés, csak győzzük kielégíteni mindenki kívánságát. Ha nálatok is így van gyúrjatok be egyszerre két adagot is, és legyen diós hókifli, és szilvalekváros hókifli is. Miért is válasszunk ha nem muszáj. A recepttel mi segítünk, a filmet hozzá ti kell válasszátok. Jól hangzik, ugye az esti terv?

A puha hókifli recept titkai

A klasszikus hókifli nálunk zsírral készül, ami azt eredményezi, hogy nagyon omlós, és porhanyó lesz. Ez azt jelenti, hogy kellemesen roppanós lesz minden darab, ami nagyon jól illik hozzá. Nem feltétlenül a puha hókifli receptje ez, de ha te a roppanósabb verzió helyett egy puhábbat szeretnél cseréld le részben a zsírt vajra. A kettő együttes használata hozza számunkra az omlós és puha jelzőket.

Ennek a kiflinek a titka, hogy készítsük bármivel jól fog állni neki, és finom falatkák lesznek, ami csak úgy eltűnik az ember szájában. Ahogyan a tészta alkotó eleménél a tölteléknél is variálhatjuk a dolgokat. Amennyiben lekvárosat szeretnénk egy sima alap tésztát készítsünk, amit tudunk tölteni. Itt csak arra figyeljünk, hogy semmiképp ne legyen a lekvár folyékony. Tökéletes hozzá a szilvalekvár, de lehet ribizli kocsonya, vagy bármilyen más íz ami jó stabil, és nem folyik ki.

Diós, sőt mákos tölteléknél két fajta hókifli is létezik. Használhatunk bejgli tölteléket bele, amivel a lekvároshoz hasonlóan megtöltjük a kis kifliket, de a darált magvak kerülhetnek a tésztába is, ezzel pedig ki is válthatjuk azt, hogy kelljen tölteni. Ebben az esetben a liszt egy részét cseréld ki dióra, vagy épp mákra és kész is vagy. Érdemes figyelni, hogy csak 100-150 gramm cserélődjön ki egy fél kilós adagnál, hogy könnyen kezelhető maradjon.

hagyományos hókifli recept

Hagyományos Hókifli Recept

Dóra Tassaly
A legfinomabb hókifli amit konyhánkba készítettünk eddig, egy igazi csemege ami semmiperc alatt el fog tűnni.
5 csillag 3 értékelőtöl
Prep Time 45 minutes
Cook Time 40 minutes
Total Time 1 hour 25 minutes
Course Desszert
Cuisine Magyar
Servings 5

Equipment

 • 1 keverő tál
 • 1 háztartási fólia
 • 1 nyújtófa
 • 2 sütő lemez
 • 1 pogácsa szaggató

Ingredients
  

 • 500 gramm liszt
 • 200 gramm zsír
 • 9 evőkanál porcukor
 • 200 gramm joghurt vagy tejföl
 • 1 csipet

Töltelék

 • 1 üveg szilvalekvár

Forgatni

 • 200 gramm porcukor

Instructions
 

 • A hókifli első lépéseként a liszthez adjuk a hideg zsírt, porcukrot, a joghurtot (a mi esetünkben ez volt itthon), de lehet tejfölt is, és a csipet sót.
 • Gyors mozdulatokkal össze dolgozzuk, ha összeállt akkor be tesszük fél órára a hűtőbe. Jól tekerjük be fóliával, hogy ne keményedjen meg túlságosan, de azért hűljön le.
 • Ha lejárt az idő lisztezett asztalon folytatjuk a munkát. 1 cm vastagúra nyújtjuk, és pogácsa szaggatóval, vagy egy pohárral kiszaggatjuk.
 • Felére lekvárt helyezünk, és feltekerjük, kiflit formázva belőle.
 • Sütő lemezre helyezzük, és 180 fokos sütőbe, alól-felől sütési módban 15-20 percig sütjük.
 • Ha kihűltek megforgatjuk porcukorban őket, és kész is vagyunk, lehet fogyasztani is.
Keyword hókifli, lekvár, porcukor
Tried this recipe?Let us know how it was!

Összefoglaló: hagyományos hókifli recept

Készen is vagyunk a hagyományos hókifli recept leírásával, most már ti jösztök az elkészítésével, és a hozzá illő film kiválasztásával. Ez az egyszerű hókifli recept olyan hamar elkészül, hogy a mai este már falatozhatod is a film mellé, és el se fogsz fáradni készítés közben. Könnyen meglehet az is, hogy a legfinomabb hókifli épp nálad fog készülni így ma! Koronázzátok meg ti is az, esti filmezést ezzel az, édes nassolnivaló csemegével! Ne hagyd ki listánkat a legfinomabb magyar sütemények cikkben, hogy mégtöbb finomsághoz találj receptet!

A receptet elkészítette és megírta: Tassaly Dóra

Pin: nagymama hókifli recept

Hagyományos Hókifli Recept
Spread the love
Scroll to top

You cannot copy content of this page