Search
Close this search box.

Eredeti Rigó Jancsi Recept

Eredeti Rigó Jancsi Recept

Az eredeti Rigó Jancsi recept egy igazi vendégváró sütemény. Egyike azon magyar süteményeknek mely a puha, krémes sütik kedvelőinek nagy kedvence. Krémes, gazdag, és hihetetlenül egyszerű. Azt is mondhatnám, hogy elronthatatlan, hiszen tényleg kevés esély van rá, hogy valami balul süljön el. Pár apróságra érdemes figyelni, de ezek tényleg minimális dolgok, egy kevésbé jártas ember is vidáman meglépi ezt a szintet. Éppen ezért igyekeztünk ebben az egyszerű rigó jancsi recept bemutatásában kitérni ezekre az apróságokra, így mindenki számára garantáljuk a sikerélményt, és hát a csokoládé sokkot is. Ha hiszitek ha nem több mint fél kiló csokoládét fogunk feldolgozni közösen az elkövetkezendő percekben.

Házi Rigó Jancsi Recept

Eredeti Rigó Jancsi Recept

Lássuk hát ez az egyszerű rigó jancsi recept miből is áll. Lesz egy kakaós piskóta lapunk, a legegyszerűbb fajtából, ami tökéletes lesz ennek a süteménynek. Hozzá készítünk egy brutálisan csokoládés krémet, ami nagyon habos, és könnyed hatást kelt, de ne tévesszen meg senkit, nem az a diéta barát krém. A tetejébe pedig még csurgatunk finom tejcsokoládét is, csak azért, hogy biztosra menjünk.

Láthatjuk már a rövid leírásból is, hogy hihetetlenül csokoládés dologról van szó, de mivel nagyon finom, akár rigó jancsi tortaként is nevezhetjük. Ha nem hiszitek nézzétek csak meg jól a mellékelt képeket, ahol azért próbáltuk érzékeltetni veletek mennyire magas, és imponáló egy szelet ebből a mennyei süteményből. Nálunk abszolút siker volt a dolog, így mindenkit biztatok, hogy ugorjon neki a dolognak.

A Rigó Jancsi története

Az eredeti rigó jancsi recept vissza nyúlik egészen a 19. század végéig, és igazán romantikus az egész történet, így ezt meglovagolva akár a közeli Valentin napra is használható süteménynek, bár azt hozzá tenném, hogy nem csak, bármilyen fontos eseményen megállja a helyét, és nem fog csalódást okozni senkinek sem aki szereti a kakaóst édességet.

A történetre visszatérve Rigó Jancsi, és egy szép hölgy Clara Ward zűrzavaros életéről szól. A hölgy tudniillik házas volt, és nagyon gazdag. Hogyan is találkoztak hát a cigány zenész Jancsival? Egy párizsi kávéházban, ahol szerelmük is kezdődött. A viszony hamar kitudódott, így a hölgy férjét elhagyva kalandos útra lépett. A 20. században már Budapesten is jártak, de hírük megelőzte őket. Annyira kíváncsi volt mindenki rájuk, hogy kész tömegbotrány lett.

A nagy szerelem viszont sajnos nagy tragédiának is mondható. Amilyen boldogok voltak kapcsolatuk elején a pénztelenség, és sok küzdelmes év után a pár szerelme kihunyt, és a nő végül Jancsit is elhagyta. Joggal tevődik fel a kérdés, hogy itt ebben a történetbe hol volt a sütemény? Valószínű, hogy sehol, de annyira közkedvelt volt a történet, hogy egy cukrász nagyon jó marketing fogást látott benne. Ha még is ettek Jancsiék a róluk elnevezett nyalánkságból ők is odáig voltak érte, erre mérget vennénk mi is.

Legfontosabb tudnivalók és tippek a receptről

Az eredeti rigó jancsi recept így nagyon is közismert lett, hála a történelmi idők celebének Rigó Jancsinak. Bár ez inkább fordítva lett igaz, hiszen a sütemény tette híressé magát az embert, és a sztoriját. Másképp bármennyire is meghökkentő volt akkor a szerelmük, kevés valószínűséggel maradt volna ennyire meg. Végeredményen viszont ez nem változtat. Sokféleképpen fennmaradt a történet, sőt a receptnek is vannak variációi, de a lényeg örök, és közkedvelt, és nagyon csokis.

A házi rigó jancsi szelet így már csak elkészítésre vár, és mi mondjuk is a tippjeink. Elsőként érdemes megemlíteni, hogy az alapot próbáljuk egyenletesen eldolgozni, mivel ha valahol vékonyabb lesz az felvágásnál biztos látszani fog. Nem egy nagy probléma, csak zavaró tud lenni azért. A második dolog amire figyelni érdemes az a hőmérséklet a krém esetében. Ne legyen az olvasztott csokoládénk túl forró, mivel a habtejszín nem fogja kedvelni, inkább hűtsük vissza jól. Ha erre figyelünk garantáltan egy stabil krémet fogunk kapni, amihez még azért zselatint is adunk.

Azok akik félnek a zselatintól se tegyék, egy kis tasak por zselatin, egy 30-40 ml vízzel össze kavarva 5-10 perc alatt megfog kötni. Ezt pár másodperc alatt felolvasztjuk mielőtt a habhoz adjuk, és kész is. Nem kell tartani attól, hogy folyós lesz ennyitől a krém, meg se kottyant neki. A csokoládés sütemény felvágása pedig az utolsó trükk a tarsolyunkban. Mindig forró vízbe mártsuk minden vágásnál a kést, és töröljük le. Így szépen lehet vágni a csokoládét is, és krémes sem lesz a sütemény széle. A pontos arányokat pedig mutatjuk is, fogjunk hát neki a sütésnek.

Eredeti Rigó Jancsi Recept

Eredeti Rigó Jancsi Recept

Dóra Tassaly
Ez egyszerű rigó jancsi recept elronthatatlan. Szó szerint. Viszont annál inkább ellenállhatatlan.
5 csillag 2 értékelőtöl
Prep Time 1 hour 30 minutes
Cook Time 20 minutes
Total Time 50 minutes
Course Desszert
Cuisine Magyar
Servings 11

Equipment

 • 1 keverő tál
 • 1 főző edény
 • 1 sütő lap

Ingredients
  

 • 8 db tojás
 • 8 kanál cukor
 • 8 kanál liszt
 • 30 g kakaó
 • 1 csipet

Krém

 • 1 l habtejszín
 • 600 g étcsokoládé
 • 7 g zselatin

Tetejére

 • 100 g tejcsokoládé
 • 2 kis kanál olaj

Instructions
 

 • Az eredeti rigó jancsi recepthez a tésztát készítjük el elsőnek. A tojásokat együtt felütjük, és magas fokozaton, legalább 20 percig habosítjuk. Amikor már kemény habunk van, és szép halvány sárga kész is van.
 • Ekkor hozzá adjuk lassan a cukrot, lisztet, sót, és végül a kakaót is.
 • A piskóta masszáját egy nagy tepsibe töltjük, és vékonyan elkenjük rajta. 180 fokon, egy 20-25 percig sütjük
 • Amikor kihűlt ketté vágjuk a felénél a vékony lapunkat.

Krém

 • A csokoládét vízgőz fölött felolvasztjuk, és langyosra hagyjuk vissza hűlni.
 • A zselatint kevés vízzel össze keverjük, és hagyjuk, hogy dermedjen meg.
 • Ha mindkettő elkészült kemény habot készítünk a tejszínből, és lassan hozzá adjuk a csokoládét.
 • A zselatint pár másodperc alatt megmelegítjük mikróba, és szintén hozzá adjuk a krémhez.

Összeállítás

 • Egy lapot előkészítünk, mehet rá az összes krém, hiszen jó stabil krémünk van.
 • Rá helyezzük a felső lapot is, kicsit megigazítjuk, és kis ideig hűtűbe tesszük dermedni.

A tetejére

 • Megolvasztjuk a csokoládét a kis mennyiségű olajjal. Ez utóbbi nagyon jó arra, hogy a csokoládé fényes legyen, és mikróban kevésbé égetjük oda.
 • Vékonyan elkenjük a süteményen, és vissza tesszük a hűtőbe.
 • Szeletelés előtt érdemes körbe vágni a széleit, hogy egyenletesebb legyen. Szép nagy kocka süteményeink lesznek így.
Keyword csokoládé, hungarikum, jancsi, kakaó, rigó
Tried this recipe?Let us know how it was!

Összefoglaló: eredeti rigó jancsi recept

Nagyon hamar, és probléma mentesen elkészült az egyszerű rigó jancsi recept, ami gyakorlatilag az eredeti variáció. Formájában készíthetjük torta formában is, és már is egy habkönnyű születésnapi tortát kapunk, aminek a története is jó, és kiváló meglepetésnek is. A házi rigó jancsi szelet pedig bármelyik cukrászda süteményét le fogja verni, hiszen benne lesz minden szeretetünk, és odaadásunk amivel versenyezni nem tudna egy vállalkozás sem. Spaklikra fel, és készítsünk süteményt valakinek!

Pin: eredeti rigó jancsi recept

Eredeti Rigó Jancsi Recept
Spread the love
Scroll to top

You cannot copy content of this page