Search
Close this search box.

10 Legszebb Látnivaló Valenciában – Valencia Látnivalók

Valencia látnivalók

Valencia Spanyolország egyik leglátogatottabb városa, ami nem véletlen, hiszen Valencia látnivalók terén megannyi izgalmas dolgot tartogat. Bár sokan érkeznek a tengerparti városba üdülés céljával, érdemes a városban is elidőzni és felfedezni a különböző történelmi, kulturális és tudományos látnivalókat. Ha nem jártál még Valenciában, készülj fel egy lehengerlő élményre. Itt ugyanis a régi és az új, sőt futurisztikus együtt létezik és olyan egyveleget alkot, ami teljesen egyedülállóvá teszi ezt a várost a világon. Természetesen, a mai cikkben összegyűjtöttem mindent, amit tudnod kell egy valenciai kiruccanással kapcsolatban. Ha készen állsz a kalandra, kezdj el gyorsan jegyzetelni, hiszen jön a legszebb valenciai látnivalók listája!

Valencia Látnivalók

 

Mielőtt azonban még közelebbről is megnéznénk, hogy mit is érdemes meglátogatnod, lássunk néhány fontos tudnivalót Valenciáról. Valencia Spanyolország kelet partján található, Barcelona és Málaga között. Valencia időjárás szempontjából a júniusi és szeptemberi periódusban a legkedvezőbb, ekkor élvezhető igazán a tengerpart is, illetve garantált a napsütét és a jó idő.

Ha azonban inkább a városnézésre fektetnéd a hangsúlyt, az év bármelyi szakaszában érdemes ide ellátogatni, hiszen ilyenkor kevésbé zsúfolt a város, így zavartalanul fedezheted fel az egyedülálló látványosságokat. Valencia legkönnyebben repülővel közelíthető meg, de ha már Spanyolországban tartózkodsz, érdemes a vonatjáratokat is szemügyre venned.

Valencia gazdag történelmi és kulturális örökséggel rendelkezik. Múzeumok, kastélyok, archeológiai lelőhelyek, építészet és színház mind-mind megtalálható itt. Ami viszont még külön megérdemli a figyelmet, az a fantasztikus gasztronómia. Tudtad, hogy a paella például valenciai étel? Ha valahol, akkor Valenciában mindenképp érdemes kipróbálnod!

Most viszont, minden további nélkül, lássuk, melyek azok a helyek és látnivalók, amelyeket a valenciai kiruccanásod alkalmával mindenképp érdemes meglátogatnod. A listán találsz történelmi, kulturális, tudományos, szórakoztató látványosságokat és programlehetőséget, ugyanakkor, hogy a tengerpartról se feledkezzünk meg, strandoláshoz is találsz néhány hasznos tippet! Vágjunk is bele!

1. Valencia Historic Center – Casco Histórico

Valencia látnivalók

Mi sem bizonyítja jobban, hogy Valencia Spanyolország egyik legjobb úticélja, mint a látnivalók sokfélesége. A Valencia Historic Center vagy Casco Histórico rögtön garantáltan lenyűgöz nyüszgő mindennapi életével és fantasztikus látványosságaival.

Az óváros egyik fontos állomása a Museo Histórico Municipal de Valencia, a Quart és Serranos tornyok, a Valencia katedrális, illetve Plaza de la Virgen, ahol az apró kis utcákban kávézók, éttermek és helyi kézműves termékeket árusító üzletek fogadják a látogatókat. Ez egy tökéletes hely ha megpihennél a városnézés közben és elfogyasztanál egy frissítő kávét vagy koktélt.

A La Rotonda teret is érdemes megtalálnod, ez nem messze található a városházától és a Plaza de la Reinától. Itt egy kör alakú épületet találsz, amelynek udvarán szökőkút és éttermek találhatók, így akár itt is erőt gyűjthetsz a további felfedezéshez. Ezen kívül, amit még érdemes megnézned az óvárosban az a 8000 m2-en elnyúló Central Market, amely a legnagyobb friss termékek piaca Európában.

2. La Lonja de la Seda

Valencia látnivalók terén olyan emblematikus épületeket is tartogat a látogatók számára, mint a Lonja, más néven Selyembörze vagy Tőzsdepalota. Ez a gótikus stílusú nemzeti, történelmi és művészeti emlékmű az UNESCO világörökség részét képezi. A Lonja a város központjában található, egészen pontosan a Központi piac és a Santos Juanes-templom előtt.

Az első követ 1492-ben tették le, az építkezés pedig Pere Compte irányításával folyt. A Lonja három jól körülhatárolt részre és egy kertre osztható: a torony, a Tengerészeti Konzulátus Terme, az Oszlopos Terem, illetve negyedik a narancsos udvar.  Az Oszlopos Teremben nyolc oszlop található, amelyek a kupolás mennyezetet támasztják alá. Igazán impozáns látvány tárul a szemed elé, ahogy ide belépsz. A 17.40 méteres oszlopok szédítőek és gyönyörűek, felejthetetlen látványt nyújtanak.

A Lonjaban ezen kívül a földszinten egy kis kápolna is megtalálható. A két felső emeletet pedig börtönként használták azok számára, akik nem fizették adósságukat. Ha szeretnél egy igazán egyedülálló épületet megcsodálni, a Lonja tökéletes úticél. Nem beszélve a narancsos kertről, ami garantáltan átmulatba ejt majd.

3. City of the Arts and Sciences

Valencia látnivalók

Kétségkívül, Valencia legfontosabb és legikonikusabb látványossága a Művészetek és Tudományok Városa. Ha Valenciába érkezel, feltétlenül látogassa meg ezt a helyet, ugyanis egyedülálló a világon! Santiago Calatrava valenciai építész munkája a Turia folyó egykori medrének mintegy két kilométeres szakaszán terül el.

A Művészetek és Tudományok Városa tulajdonképpen egy tudományos és kulturális szabadidős komplexum, ultramodern, már-már futurisztikus épületekkel, amelyekhez hasonlót nehezen találni bárhol a világon. Az építkezés a 90-es évek közepén kezdődött, és 2005-ben végezték el az utolsó simításokat.

A hatalmas épületekben kulturális, tudományos, családi látványosságok találhatók kaptak helyet. Ilyen például a L’Hemisfèric, amely egy planetárium és IMAX mozi, vagy a lélegzetelállító L’Umbracle. De a komplexumban található az Oceanogràfic és a Science Museum (Tudomány Múzeum) is.

4. Oceanogràfic

Valencia látnivalók

Tudtad, hogy Valencia Spanyolország egyik legnagyobb óceánáriumával rendelkezik? Sőt, Európa szerte is a legnagyobb óceánáriumot látogathatod meg Valenciában járva! A 2003-ban megnyitott Oceanogràfic a Művészetek és Tudományok Városának egyik legfontosabb állomása. Az akvárium 45 000 élőlénynek ad otthont, amelyek összesen 500 különböző fajból származnak.  

Az akvárium tíz zónára van bontva, amelyek mindegyike sajátos környezetet nyújt a fajok számára. Tulajdonképpen az Oceanogràfic-ban a föld összes tengeri ökoszisztémája bemutatásra kerül, a megvalósításhoz pedig valódi tengervizet használnak, amelyet Valencia vízpartjáról szivattyúznak.

A sarkvidéki tágas és speciálisan kialakított tartályban például beluga bálnákat is megcsodálhatsz. Az Oceanogràfic más részein pedig rozmárokat, oroszlánfókákat, pingvinek, cápákat, delfineket is találsz, nem beszélve a különböző halakról és teknősökről. Remek kikapcsolódási lehetőség kicsik és nagyok számára egyaránt! 

5. Valencia Cathedral

A legfontosabb Valencia látnivalók közé tartozik a város gótikus katedrálisa, a Valencia Cathedral. A katedrális az egykori vizigót katedrális helyére épült, amelyet a mórok alatt mecsetté alakítottak át. 1238-ban szentelte fel a város első püspöke, Pere d’Albalat.

Stílusát tekintve a Valencia Cathedral leginkább valenciai gótikus stílusjegyeket hordoz, de tartalmaz román, francia gótika, reneszánsz, barokk és neoklasszikus elemeket is. A katedrálisban lenyűgüző 15. Századi reneszánsz festményeket csodálhatsz meg. Emellett az egyik legfontosabb látnivaló a katedrális belsejében a Szent Kehely kápolna.

Ez egyben az egyik legellentmondásosabb látnivaló is Valenciaban. Úgy tartják ugyanis, hogy az itt látható kehely megegyezik azzal a kehellyel, amit Jézus az utolsó vacsorán használt a Szent Eucharisztia megalapításához. A kutatások szerint a kehely a Krisztus előtti 4 és 1. századból származik, de egyöntetű tudomány kutatás és konszenzus még nem született a témában.

6. Barrio del Carmen

Az óváros északkeleti oldala a város legfiatalabb és legbohémabb része. Itt található az El Carmen negyed, amelynek eredete a középkorra nyúlik vissza. Az El Carmen ugyanis a középkorban formálódott, a 11. századi mór falakon kívül, de határai a 14. században emelkedett keresztény falakon belül.

Ami igazán egyedülállóvá teszi ezt a helyet az az, ahogy a hűvös, árnyékos sikátorok melletti egykori fényűző palotákat felkapott butikokká, bárokká, éttermekké és éjszakai klubokká alakították át. Leghíresebb pontja pedig a Calle de Caballeros, amely a Plaza de la Virgennél kezdődik.

Itt a pezsgő éjszakai élet rendszerint hajnalba nyúlik, ahogyan sok helyi és turista egyaránt itt fejezi be a napot. Tehát ha barátokkal utazol és egy kis kikapcsolódásra vágytok vagy csak szeretnél ismerkedni, az El Carmen a lehető legjobb hely, ahová a nap végén ellátogathatsz. Ízletes Spanyol ételek és italok, zene és fiatalos társaság, minden, ami egy kellemes nyári estéhez csak elképzelhető.

7. Bio Park

Valencia Spanyolország egyik legnagyobb Bioparkjának itt otthon ad. A több mint 100 000 m2 területen fekvő Bioparc az egykori Turia folyó medrében található. A szavannai oroszlánoktól, a kongói gorillákig közel ezer 150 különböző afrikai fajhoz tartozó állatnak ad otthon a park.

Ami pedig még különlegesebbé teszi a valenciai Bioparc-ot az az, hogy az állatok speciálisan kialakított, származási helyüknek megfelelő környezetben élnek. Az akadályok pedig, amelyek konkrétan elválasztják embert és állatot gyakorlatilag láthatatlanok. Erre a célra például mesterségesen kialakított folyót, emelkedőt, sziklákat, és egyéb természetben megtalálható akadályokat használnak.

A Bioparc célja, hogy biztosítsa az állatok számára a maximális jólétet és kényelmet, a látogatók pedig megismerhessék az afrikai kontinens természeti sajátosságait, állatvilágát és felhívja a figyelmet a környezet védelmének fontosságára. Kicsik és nagyok számára egyaránt remek szórakozási lehetőség, amit kár lenne kihagyni!

8. El Miguelete

Valencia látnivalók

Mint azt már láthattad, Valencia látnivalók szempontjából fantasztikus építészeti remekművekkel rendelkezik, amelyeket érdemes meglátogatnod. A katedrális nyolcszögletű harangtornya, az El Miguelete számos valenciai képeslap és illusztráció ikonikus eleme, így mindenképp érdemes megcsodálnod.

Az El Miquelete gótikus stílusban épült, amelynek története a 14- századra nyúlik vissza. Az építkezés 1381-ben kezdődött, és 50 évvel később fejeződött be. Eredetileg teljesen külön állt a katedrálistól, de az 1400-as évek végén a bővítések során összekapcsolták a két építményt.

Ha kedved tartja, 207 lépcsőfok vezet fel a torony tetejébe, ahonnan nagyszerű kilátás nyílik a városra. Bár ez kissé megerőltető lehet, de a lenyűgöző kilátás garantáltan kárpótol majd a fáradalmakért. A torony legtetején található a Miguel harang is, amelyet 1432-ben öntöttek és több mint tíz tonnát nyom.

9. Jardín del Turia

Valencia látnivalók

Valencia Spanyolország legszebb parkjainak is otthont ad és az első, ami eszembe jut az nem más, mint az ország legnagyobb városi parkja, a Jardín del Turia. Ez a kert Valencia egyik ikonikus helyszíne. Mind a történelem során kiemelkedő fontosággal bírt, mind a mostani Valencia lakóinak életében központi helyszínnek számít.

A Turia kert története a 20. századra nyúlik vissza, amikor is 1957-ben a Turia folyó áradása hatalmas károkat okozott a városban. A folyót a katasztrófa után elterelték, és a 80-as években a város medrét kilenc kilométernyi zöldellő zöldterületté alakították. Itt található ma a Jardín del Turia.

A folyó medrét összesen 18 híd szeli át, a legrégebbiek a középkorból származnak. A Jardín del Turia 9  kilométernyi zöldterületen fut végig a városon, a park pedig gyalogutakkal, szabadidős területekkel, bicikliutakkal és sportolásra alkalmas területekkel ellátott. Tökéletes hely a lazításra és sportolásra egyaránt.

10. Malvarrosa Part

Ha számodra a nyaralás az aranyhomokos tengerpartot jelenti, akkor Valencia tökéletes nyári úticél számodra. A Valencia látnivalók listánk végéhez érkezve, ejtsünk néhány szót a város legfontosabb strandjáról, a Malvarossa Beach-ről, enélkül ugyanis nem lehet teljes a Valenciai kiruccanás.

Ez a széles, 1 kilométer hosszú homokos tengerpart csupán néhány percre található az óvárostól, így némi túlzással pillanatok alatt a parton teremhetsz, ahol mindent megtalálsz, amire csak szükséged lehet. A strand ugyanis életmenő tornyokkal, ivókutakkal, zuhanyzókkal és mosdokkal ellátott. 

A Malvarossa Beach remek hely akkor is, ha harapnál valamit. Fantasztikus éttermek, kávézók, bárok találhatók itt, ahol megkóstolhatod Valencia világhírű gasztronómiai remekművét, a paellát. A strand melletti sétányon rengeteg hely közül válogathatsz, akár ízletes és friss tengeri fogásokat fogyasztanál el, akár egy hideg Sangriara fájna a fogad.

Összefoglaló: Valencia látnivalók

Mint a fenti listából egyértelműen látszik, Valencia rengeteg látnivalóval és programlehetőséggel várja a kirándulókat, emellett pedig gyönyörű arany homokos tengerparttal rendelkezik, ami a várost fantasztikus úticéllá teszi a nyári hónap alatt is. A régi és új egyedülálló találkozása, a múzeumok, piacok, a Művészetek és Tudományok Városa vagy éppenséggel a Bioparc mind-mind felejthetetlen élményeket nyújt az év bármely szakaszában. Nem beszélve az ínycsiklandozó gasztronómiáról, amely kapcsán kihagyhatatlan fogás a paella, ezt Valenciában kötelező kipróbálni! Reméljük, hogy a legszebb valenciai látnivalók listánk meghozta a kedved a kiruccanáshoz és egyetértesz velünk, hogy Valencia Spanyolország egyik legszínesebb városa, amit neked is látnod kell!

Pin: Valencia látnivalók

10 Legszebb Látnivaló Valenciában – Valencia Látnivalók
Spread the love
Scroll to top

You cannot copy content of this page