Search
Close this search box.

10 Kihagyhatatlan Magyar Fesztivál – Magyar Fesztiválok

magyar fesztiválok

Szerintem a következő állítással nagyon sokan egyet fognak érteni: nem múlhat el nyár fesztivál nélkül. Szerencsére, a magyar fesztiválok kínálatát elnézve, rengeteg lehetőség közül választhatunk. A nyári fesztiválok Magyarország szerte az összes korosztály számára remek kikapcsolódási lehetőséget, szuper koncerteket, kreatív és kulturális programokat kínálnak, így biztos mindenki talál a számára megfelelő fesztivált, ahol kicsit kiengedheti a gőzt. Természetesen, a választék hatalmas, így érdemes már időben kiválasztanod azokat a fesztiválokat, amelyeken szívesen részt vennél. Nem beszélve arról, hogy a belépők ára is idővel változik, így minél hamarabb vásárolsz jegyet, annál kedvezőbb áron tudod beszerezni a jegyed álmaid fesztiváljára. Mai cikkünkben pontosan ezzel foglalkozunk. Megnézzük, hogy melyek a legnépszerűbb, kihagyhatatlan magyar fesztiválok, amelyekre neked is érdemes ellátogatnod.

10 Legjobb Fesztivál Magyarországon – magyar fesztiválok

Melyek tehát a legjobb magyar fesztiválok? És legfőképpen, hol találhatók ezek? Budapest fesztivál szempontból is egy igencsak izgalmas nyári úti cél. Itt szervezik meg ugyanis az ország leghíresebb fesztiválját, a Sziget Fesztivált. De ezen kívül az ország számos pontja, különösen a Balaton vidéke teljesen felpezsdül a nyári szezonra. Most viszont minden további nélkül, nézzük meg Magyaroszág 10 legjobb fesztiváljának gyűjteményét!

1. Sziget Fesztivál

Ha fesztiválok Magyarországon, akkor Sziget Fesztivál. Ehhez nem fér kétség. A nyári fesztiválok Magyarország területén rengeteg látogatót bevonzanak, és ez különösen igaz a sziget fesztivál esetében. Mint az a fesztivál neve is sejteti, maga a fesztivál helyszíne a Budapesten található Óbudai-sziget. A Sziget Fesztivált minden év augusztusában rendezik meg, 1993 óta, amikor a rendezvény még Diáksziget néven volt ismert. A Sziget népszerűségét mi sem bizonyítja jobban, mint a számok: 2022-ben ugyanis 452,000 jegy kelt el.

Az elmúlt évek során a Szabadság Szigeteként is ismert fesztivál olyan nagy neveket állított a színpadra, mint Justin Bieber, Dua Lipa, Dimitri Vegas & Like Mike, Robbie Williams, Rihanna, csak hogy néhányat említsünk. Ha pedig idén látogatnál el a Szigetre, és érdekel, hogy kik az eddig bejelentett meghívottak, fogózz meg. Idén olyan neveket találni az előadók között mint Billie Eilish, David Guetta, Imagine Dragons, Florence + The Machine, és még sokan mások.

A fesztivál területén természetesen többféle szálláslehetőség közül választhatsz. Ha olcsón szeretnéd megúszni, az Alap kemping ingyenesen használható ha 3 vagy 6 napos fesztiválbelépővel rendelkezel. Ha pedig valami extrábbra vágysz, akkor ajánjuk figyelmedbe a Sziget Ville-t, ami egy szuper glamping opció. Na de mennyibe is kerül a belépő? A teljes fesztiválbérlet ára 139 000 forint.

2. VOLT

magyar fesztiválok

Hol volt, hol nem volt, volt egyszer egy volt fesztivál. Viccet félretéve, ha érdekelnek a nyári fesztiválok Magyarország területén, a VOLT kötelező program! A Telekom rendezésében Sopronban megrendezett VOLT az egyik legnépszerűbb könnyűzenei fesztivál, amelynek történelme ugyancsak 1993-ig megy vissza. Általában június utolsó hetében startol a fesztivál, így tökéletes nyárindító fesztivál az iskolákból, egyetemekről kiszabadult szórakozni vágyó emberek számára.

Ami még érdekesebbé teszi a fesztivált az az, hogy a remek könnyűzenei koncertek és DJ szettek mellett a programot színházi előadások, sportprogramok, beszélgetések, kiállítások és filmvetítések gazdagítják. A zenei stílus sokszínű, az alternatív rock, hard rock, pop, hip-hop, metál, világzene és elektronikus zene kedvelői egyaránt megtalálják a számukra izgalmas fellépőt a koncert programot böngészve.

Iron Maiden, Linkin Park, Slash, David Guetta, Sum41, Borgore, Depeche Mode, Limp Bizkit, csak hogy néhányat említsünk az elmúlt évek nevei közül, akik felléptek a VOLT színpadán. Az előző évet tekintve, a négynapos fesztivál bérlet csupán 39 990 forintba került, ami például a Szigettel összehasonlítva tagadhatatlanul egy jóval pénztárca kímélőbb ár.

3. Balaton Sound

Ha nyári fesztiválok Magyarország különösen színes programokat tartogat a balatoni fesztiválok tekintetében is. A Balaton Sound az egyik legjobb program, amire befizethetsz a nyári szezonban. Végülis, miért is ne hangolnád össze a kötelező balatoni lazítást egy szuper fesztivállal, ami felpezsgeti egész Zamárdit? Nehezen találni jobb helyet, ahol június végén, július elején lehetnél!

A belépők árát elnézve, a Balaton Sound mondhatni egy közép árkategóriás fesztiválnak tekinthető. A 4 napos bérlet ugyanis 85 000 forintba kerül, míg a napijegy 27 000 forinttól kezdődnek. Választhatsz pénztárcabarát kempingek közül, de ha igazán meg szeretnéd adni a módját, lehetőséget van a VIP jegy mellé panorámás apartmant is foglalni, ahonnan remek kilátás nyílik a Balatonra és környékére.

Lévén, hogy a Balaton Sound Európa egyik legnagyobb és legszínesebb elektronikus zenei fesztiválja, a lineup lenyűgöző. A külföldi fellépők közül olyan nevek találhatók a lineup listán, mint Dimitri Vegas & Like Mike, Tiesto, Armin Van Buuren vagy Hardwell. Ha tehát kiengednéd végre a gőzt és te is együtt buliznál a legnagyobb DJ-szettekkel és előadókkal a Balaton partján, akkor június végéhez közeledve érdemes Zamárdi felé venned az irányt! Ha pedig szállást keresel a Balatonnál, ne hagyd ki a 10 legmagávalragadóbb helyet!

4. Belvárosi Fesztivál – Budapest

magyar fesztiválok

Ha viszont inkább Budapesten maradnál, akkor sincs aggodalomra ok. A nyári fesztiválok Magyarország teljes terültén megtalálhatók, és ez alól Budapest belvárosa sem kivétel. Egy budapesti kiruccanás az év bármely szakaszában tökéletes döntés, de különösen ha érdekel, milyen is Budapest fesztivál szezonban.

Mi több, a Belvárosi Fesztivál egy teljesen ingyenes fesztivál, ahol számtalan zenei program kerül megrendezésre. Az budapesti élet a fesztivál ideje alatt teljességgel felpezsdül. A koncertek mellett gyerekprogramok, állatsimogató, vásárok, retro disco, családos programok és rengeteg egyéb színes program várja az érdeklődöket.

A helyszínek a Szabadság téren, Erzsébet téren, a Zrínyi utcában, a Vigadó téren, a Bástya parkban, valamint V.30 Belvárosi Sportközpontban találhatók. Csak hogy néhányat említsünk, az előző években olyan népszerű magyar fellépők adtak koncertet, mint a Bagossy Brothers Company, Korda György és Balázs Klári, Ivan & the Parazol, Péterfy Bori & Love Band vagy az Irie Maffia.

5. Feszt!Eger

A magyar fesztiválok másik kiemelkedő példája a Feszt!Eger. A helyszín nem más, mint a mesés Losonczi-völgy. A kertek és borospincék között megrendezett fesztivál megannyi látogatót vonz. Ha szereted az igazán lazítós programokat, a jó zenét, illetve a borospincérek hűsítő finomságait, a Feszt!Eger fesztivált neked találták ki. A jegyek teljesen pénztárcabaráti áron elérhetők, a három napos bérlet helyszínen csupán 15 000 forintba kerül.

Az elmúlt évekre visszatekintve, olyan nívós hazai előadók adták a talpalávalót, mint a Valmar, a Belga, Geszti Péter, Krúbi, Dzsúdló vagy a Blahalouisana. DJ-ből sem volt hiány, csak hogy néhányat említsünk DJ Endru, Beatronic, Elektra, DJ Szecsei vagy a Katapult DJ gondoskodott a késő esti jó hangulatról.

Nemcsak a fesztivál terültén, de fesztivál helyszínéhez közel is megannyi program áll a rendelkezésedre, ha napközben kis felfedezésre indulnál. Eger alapvetően egy remek hely, ahol megannyi látnivaló fogad, de nem szabad megfeledkezni a lenyűgöző borpincékről és vendéglőkről sem, amelyek finom fogásokkal várják a betévedt fesztiválózókat.

6. Everness

Egy másik balatoni fesztivál, amely egyenesre Siófokra repít, az az Everness. Mint azt már láthattad, a fesztiválok Magyarországon leginkább a fővárosban, illetve a Balaton környékén kerülnek megrendezésre. Érthető is, hiszen ez a két pont az ország kedvelt úti céljai közül a legnépszerűbbek közé tartozik.

Az Everness fesztivál idén, 2023-ban ünnepli 10 éves évfordulóját, úgyhogy jó kis bulira számíthatunk! A június közepére szervezett fesztivál minden korosztály számára színes programokat kínál. Koncertek, előadások, workshopok, gasztronómiai programok várják a látogatókat. Ugyanakkor ha érdekel a jóga, a hangterápia, illetve a meditáció világa, az Everness fesztiválon ezekbe is belekóstolhatsz.

A jegyek árát tekintve, a 6 napos fesztiválbérlet elővételben 48 900 forintba kerül, a későbbiekben pedig ez az ár a hivatalos weboldal szerint várhatóan 60 000 forintra emelkedik. Ez az ár azonban tartalmazza a sátorhely árát is, így kényelmesen megszállhatsz a fesztivál területén és mondhatni az első sorból élvezheted az eseményeket.

7. SZIN

A kihagyhatatlan magyar fesztiválok listánk végére érve, nézzünk meg még egy fesztivált, ami nem más, mint a SZIN. Ha nem lenne elsőre ismerős, hogy mit is takar ez valójában, a SZIN a Szegedi Ifjúsági Napok valójában, amely rendszerint augusztus végén kerül megrendezésre. A SZIN története 2003-ra nyúlik vissza.

Ezidő alatt Szeged élete valósággal felpezsdül, ami nem véletlen, hiszen olyan előadók állnak színpadra a SZIN alatt, amelyek az ország minden pontjáról vonzzanak látogatókat. Az előző évek lineup-ját megnézve olyan nevek léptek fel, mint például Rag ‘n’ Bone Man, Jason Derulo, de a hazai kedvencekből sem volt hiány. Majka & Curtis, Byealex & a Slepp, Honeybeast vagy éppenséggel a Wellhello kínálta a talpalávalót.

A SZIN idei fellépői közül pedig egyelőre olyan sztárokat jelentettek be, mint Timmy és Lukas Graham. A heti bérlet ára az olcsóbb fesztiválok kategóriájába sorolja a fesztivált, ugyanis már 37 555 forintért válthatsz jegyet az 5 napot tartó eseményre.

8. EFOTT

magyar fesztiválok

Folytatva a kihagyhatatlan magyar fesztiválok listáját, íme még egy népszerű fesztivál, az EFOTT. Ha egyetemista vagy és szeretsz bulizni, akkor nagy valószínűséggel az EFOTT-ot nem kell bemutatni. Ez a fesztivál ugyanis az egyetemisták kedvenc bulija, ami (fogózz meg!) 45 évre tekint vissza. Ha valaha egyetemista voltál, vagy, vagy éppenséggel leszel, július közepén neked is az EFOTT-on a helyed!

A Velencei-tó partján, Sukorón megrendezett fesztivál napközben hallgatói centrikus programokkal várja a fesztiválozókat. Ez remek lehetőség arra, hogy megismerkedj különböző felsőoktatási intézményekkel, civil- és társadalmi szervezetekkel, egyesületekkel és alapítványokkal, amelyek mind képviseltetik magukat a programokon. Ezen kívül természetesen strandolhatsz, pihenhetsz, ismerkedhetsz. Mi kell ennél több?

Óh, természetesen! Az esti buli. Az kétségkívül nem fog csalódást okozni! Esténként az EFOTT színpadán szuper DJ-k és népszerű előadók felelősek a fantasztikus hangulatért. A hetijegy 35 900 forintba kerül, az egyetemi hallgatók azonban kedvezményben részesülnek, így 32 900 forintért válthatnak jegyet az EFOTT fesztiválra.

9. Művészetek Völgye

A művészeti fesztiválok Magyarországon igencsak hódítanak. Nem véletlen tehát, hogy a Művészetek Völgye fesztivál is helyet kapott a 10 kihagyhatatlan magyar fesztivál listánkon. Ez a fesztivál általában július végén kerül megrendezésre és a legnagyobb összművészeti fesztivál egész Magyarországon.

A helyszínt illetően, a Művészetek Völgye Kapolcs, Taliándörögd és Vigántpetend falvak ölelésében található. A művészetekben való elmélyülés és kreatív programok mellett, a fesztivál remek lehetőséget biztosít a vidék felfedezésére is. A programkínálatot elnézve pedig az unalom teljességgel ki van zárva.

Irodalmi estek, színház, kézműves foglalkozások, kiállítások, gyerekprogramok, kreatív workshopok, filmvetítés, beszélgetések, zöld programok és koncertek színesítik a fesztivál napjait. És hogy a fellépők közül is említsünk néhányat, a színpadon olyan nevekre számíthatsz, mint a Quimby, a Carson Coma, 30 Y, Lóci játszik, Punnany Massif, Margaret Island és még sokan mások. Óh és még mielőtt elfelejtenénk, a Művészetek Völgye 10 nap robog megállíthatatlanul, a teljes fesztiválbelépő pedig 55 000 forintba kerül.

10. Babel Sound

Egy másik fantasztikus példa a magyar fesztiválok tárházából, amely felpörgeti a Balaton vidékét nem más, mint a Babel Sound. A Balatonbogláron megrendezett Babel Sound fesztivál a világzene legjobbjait gyűjti össze színpadára. A fellépők a világ különböző pontjáról érkeznek. Csak hogy néhány példát adjunk, az elmúlt években a Babel Sound színpadán algériai, zimbabwei, kínai, mongóliai, indonéziai művészek álltak, és a lista itt még koránt sem ér véget.

Ez a fesztivál leginkább azoknak szól, akik szeretik a jó zenét, illetve a zene sokszínűségét, érdeklődnek különböző kultúrák zenei világa iránt és szeretnének néhány napot eltölteni a Balaton partján, miközben világzenei és tánczenei ismereteiket teljesen új alapokra helyezik.

Ez a fesztivál egyedi hangulattal és koncepcióval várja a látogatókat. Július közepén Balatonboglár a zenei stílusok és kultúrák találkozásának helyévé válik, ahol minden korosztály féktelenül szórakozhat. Az előadók mellett természetesen egyéb programokkal is várják a fesztiválozókat. Ilyenek például a gasztronómiai és táncos programok, és családos foglalkozások. A 3 napos fesztiválbérlet 15 000 forint körüli összegbe kerül.

Bónusz Erdélyből: VIBE Fesztivál

A Vibe Fesztivál Marosvásárhelyen kerül megrendezésre minden évben, júniusban. Erdély szívében, a strandtól néhány lépésre található a helyszíne Erdély egyik legnagyobb nyári fesztiváljának. Főleg hazai fellépők jelennek meg, de főleg ha Magyarországon élsz, és szeretnél egy különleges helyre utazni szórakozni, akkor a marosvásárhelyi Vibe lesz a befutó!

A hangulat minden évben garantált és napközben is rengeteg program vár úgy a fesztivál helyszínen, mint a városban. Felfedezheted a várost, a legjobb bárokat és vendéglőket, Suppozhatsz a Maroson, vagy kihasználhatod a strand kínálta lehetőségeket, medencéket, vendéglőket, bárokat, és sport pályákat.

Van itt minden a tenisz pályától a kosár, beach volley és focipályákig. Csónakázási lehetőség is van a strandot körülölelő csónakázóban. Ha pedig teheted, egy székelyföldi és Erdély körutat is mindeképp tervezz a fesztivál mellé! Ha pedig nem szeretnél sátrazni, van egy cikkünk a legjobb marosvásárhelyi szállásokról is!

Összefoglaló: magyar fesztiválok

Mint az láthattad a fesztiválok Magyarországon igencsak népszerűek, éppen ezért az országos számos pontja a nyári hónapok alatt valósággal felpezsdül. Kétségkívül, a legnépszerűbb helyszínek közé tartozik a Balaton vagy Budapest, ahol a sziget fesztivál kerül megrendezésre. Bármilyen típusú fesztiválra is vágyj a nyáron, egy biztos: Magyarországon találni fogsz kedvedre valót. Akár könnyűzenei, művészeti, világzenei fesztivál az, ahol a legjobban érzed magad, a fenti listánkból kedvedre válogathatsz. Neked melyik fesztivál a kedvenced a fent felsoroltak közül? Van már jegyed valamelyikre? Ha nincs, itt az ideje beszerezni, ugyanis a nyár nem múlhat el fesztivál nélkül!

Pin: magyar fesztiválok

10 Kihagyhatatlan Magyar Fesztivál – Magyar Fesztiválok
Spread the love
Scroll to top

You cannot copy content of this page