Spanyol Tortilla Recept

Spanyol Tortilla recept

A spanyol tortilla recept kapcsán mindig eszembe jut az első alkalom, amikor szerencsém volt először kipróbálni a híres spanyol omlettet. Ugyanakkor azt is a szerencsének könyvelem el, hogy az alábbi eredeti tortilla recept egyenesen Spanyolországból származik. Ugyanis ottlétem alatt egy sevillai barátom mutatta meg az eredeti spanyol omlett recept elkészítésének lépéseit. Ez a roppant egyszerű fogás sokak kedvence és hiszem azt, hogy amint elkészíted, téged is azonnal le fog nyűgözni. 

Spanyol Tortilla recept – Tortilla de Patatas

A spanyol tortilla recept elkészítése pofonegyszerű. A tojásos krumplis puha tortilla recept alapja természetesen a burgonya, amelyet főzés után lereszelhetünk vagy kisebb kockákra apríthatunk. Az én személyes kedvencem a szeletés, de természetesen ez ízlés kérdése. Úgy készítsd el, ahogy számodra a legszimpatikusabb. Mint azt már említettem, az eredeti spanyol omlett recept egyszerű és kevés időt vesz igénybe. A legtöbb időt nem is az elkészítés, hanem a főzés veszi igénybe, a végeredmény viszont az egyik legfinomabb húsmentes, tojásos étel, amit csak el tudsz képzelni! 

Ha a legjobb eredeti spanyol omlett receptet keresed, az alábbi recept azt a verziót ismerteti, amelyet a spanyolországi Sevillaban készítenek. Spanyolországban ezt az ételt úgynevezett tapa-ételként fogyasztják, de köretként vagy snack-ként is az asztalra kerül. Tálalhatjuk kenyérrel vagy salátával. Ezt a mennyei fogást melegen, hidegen, vagy szobahőmérsékleten is fogyaszthatjuk. Egy biztos, minden tekintetben ínycsiklandozó fogásra számíthatsz. Azokban az országokban, ahol a sós reggelik vannak előnyben részesítve, ott a spanyol omlett egy vasárnapi reggelire remek választás, amelyet az egész család kétségkívül értékelni fog.

Mire van szükséged egy Spanyol Tortilla recept elkészítéséhez

A legtöbb hagyományos európai recepthez hasonlóan, az eredeti tortilla recept is csupán néhány egyszerű alapanyag felhasználásával könnyen elkészíthető. Ami az eszközöket illeti, egy serpenyőre, egy tányérra, egy fazékra és egy tálra lesz szükséged. 

A serpenyőre a hagyma megpirításához lesz szükséged, illetve az omlett elkészítéséhez. A fazék a krumplifőzéshez fog kelleni, a tál pedig azért, hogy felverd a tojásokat. A tányérra akkor lesz szükséged, amikor meg kell fordítanod az omlettet. Ha van azonban kétoldalú serpenyőd otthon, akkor nyugodtan használhatod azt is a tányér helyett. Most pedig minden további nélkül lássuk az eredet spanyo omlett recept lépéseit!

Spanyol Tortilla recept

Spanyol Tortilla recept

Spanyol Omlett Recept

Íme a legjobb spanyol tortilla recept. Sőt, mit több, az alábbiakban az eredeti spanyol omlett recept lépéseit találod egyenesen Sevillából. Mindazok számára, akik egy autentikus és egyszerű tojásos fogást szeretnének elkészíteni, ez a recept nem fog csalódást okozni!
Servings 4

Ingredients
  

 • 250 gramm burgonya
 • 4 darab tojás
 • 70 ml olívaolaj
 • 1 darab hagyma
 • bors

Instructions
 

 • A spanyol tortilla recept elkészítésének első lépése a burgonya héjában történő megfőzése. Ne főzzük túl, mert ha túl puha lesz, akkor nehéz lesz felszeletelni.
 • Az eredeti spanyol omlett recept alapján a burgonyát forrásban levő sós vízbe főzzük körülbelül 10 percig. Mielőtt leszűrnénk, ellenőrizzük, hogy eléggé megfőtt-e. Hámozzuk meg, majd miután kicsit kihűltek a burgonyák, szeleteljük fel őket vékony szeletekre.
 • Tegyünk a serpenyőben 1 evőkanál olívaolajat, és melegítsük fel. Közben tisztísuk meg és vágjuk apróra a hagymát. A tojásokat verjük fel, ízesítsük sóval és borssal. Ha felforrósodott az olaj, adjuk hozzá a hagymát, és lassú vagy közepes lángon pirítsuk meg.
 • Amikor a hagyma szépen megpuhult, vegyük le a serpenyőt a tűzről, és szedjük ki a hagymát. Adjunk még 1/2 kanál olívaolajat a serpenyőbe, majd helyezzünk két réteg burgonyaszeletet bele. Vigyázzunk arra, hogy szorosan egymáshoz tapadjanak, így az omlettünk nem fog szétesni.
 • Hasonlóan járjunk el a továbbiakban is, helyezzünk két vagy három réteg burgonyát egymásra, mindegyik réteg közé hagymát adagolva. A végén öntsük rá a tojásokat, ügyelve arra, hogy a burgonyák minden oldalát belepje a tojás. Ekkor tegyük vissza a serpenyőt a tűzhelyre, fedjük le és alacsony lángon hagyjuk főni körülbelül 15 percig. Közben ellenőrizzük, hogy a tojás kellően megsült-e.
 • Ezután vegyük le serpenyőt a tűzhelyről, és helyezzünk rá egy tányért vagy a serpenyő másik oldalát. Óvatosan helyezzük át az omlettet vigyázva arra, hogy ne essen szét.
 • Fontos, hogy a tojás kellően megsüljön, mert ha nem, az omlettünk szét fog esni. Miután a spanyol omlettünket sikerült átfordítani, óvatosan helyezzük vissza a serpenyőbe. Fedjük le újra, és hagyjuk még 10 percig sülni a legalacsonyabb lángon. Ha kétoldalas serpenyőt használunk, az átfordítás sokkal egyszerűbb feladat lesz!
 • A 10 perc letelte után ellenőrizzük, hogy elkészült-e az ételünk, majd helyezzük újra a tányért a serpenyőre, és fordítsuk meg újra. Tálalás előtt hagyjuk a tortillát a tányéron néhány percig, hogy kihűljön.

Pin: Spanyol Tortilla Recept

Spanyol Tortilla Recept
Spread the love
Scroll to top