Search
Close this search box.

Spanyol Tortilla Recept

Spanyol Tortilla recept

A spanyol tortilla recept kapcsán mindig eszembe jut az első alkalom, amikor szerencsém volt először kipróbálni a híres spanyol omlettet amit egy vérbeli spanyol készített el nekem. Ugyanakkor azt is a szerencsének könyvelem el, hogy az alábbi eredeti tortilla recept egyenesen Spanyolországból származik. Ugyanis ottlétem alatt egy sevillai barátom mutatta meg az eredeti spanyol omlett recept elkészítésének lépéseit, és ezt fogom veletek megosztani. Ez a roppant egyszerű fogás sokak kedvence és hiszem azt, hogy amint elkészíted, téged is azonnal le fog nyűgözni. 

Spanyol Tortilla recept – Tortilla de Patatas

A spanyol tortilla recept elkészítése pofonegyszerű. A tojásos krumplis puha tortilla recept alapja természetesen a burgonya, amelyet kettőbe vágunk majd felszeletelünk. Mint azt már említettem, az eredeti spanyol omlett recept egyszerű és kevés időt vesz igénybe. A legtöbb időt nem is az elkészítés, hanem a főzés veszi igénybe, a végeredmény viszont az egyik legfinomabb húsmentes, tojásos étel, amit csak el tudsz képzelni! Mellesleg, nem is lesz szükség csak néhány alap hozzávalóra ami minden háztartásban megtalálható!

Ha a legjobb eredeti spanyol omlett receptet keresed, az alábbi recept azt a verziót ismerteti, amelyet a spanyolországi Sevillaban készítenek. Spanyolországban ezt az ételt úgynevezett tapa-ételként fogyasztják, de köretként vagy snack-ként is az asztalra kerül. Tálalhatjuk kenyérrel vagy salátával.

Ezt a mennyei fogást melegen, hidegen, vagy szobahőmérsékleten is fogyaszthatjuk. Egy biztos, minden tekintetben ínycsiklandozó fogásra számíthatsz. Azokban az országokban, ahol a sós reggelik vannak előnyben részesítve, ott a spanyol omlett egy vasárnapi reggelire remek választás, amelyet az egész család kétségkívül értékelni fog.

Mire van szükséged egy Spanyol Tortilla recept elkészítéséhez

A legtöbb hagyományos európai recepthez hasonlóan, az eredeti tortilla recept is csupán néhány egyszerű alapanyag felhasználásával könnyen elkészíthető. Ami az eszközöket illeti, egy serpenyőre, egy tányérra, egy fazékra és egy tálra lesz szükséged. 

A serpenyőre a hagyma és a burgonya elkészítéséhez lesz szükséged, illetve az omlett elkészítéséhez. Emellett szükséged lesz egy tálra a tojások felveréséhez, amibe majd a hagyma és a burgonya is belefér. Ugyanakkor egy szűrőt is tarts kéznél! A tányérra akkor lesz szükséged, amikor meg kell fordítanod az omlettet. Ha van azonban kétoldalú serpenyőd otthon, akkor nyugodtan használhatod azt is a tányér helyett. Most pedig minden további nélkül lássuk az eredet spanyol omlett recept lépéseit!

Spanyol Tortilla recept

Spanyol Tortilla recept

Spanyol Omlett Recept

Agota Nagy
Íme a legjobb spanyol tortilla recept. Sőt, mit több, az alábbiakban az eredeti spanyol omlett recept lépéseit találod egyenesen Sevillából. Mindazok számára, akik egy autentikus és egyszerű tojásos fogást szeretnének elkészíteni, ez a recept nem fog csalódást okozni!
5 csillag 3 értékelőtöl
Prep Time 15 minutes
Cook Time 30 minutes
Course Főétel
Cuisine Spanyol
Servings 4 személy

Ingredients
  

 • 250 gramm burgonya
 • 4-5 darab tojás
 • 70 ml olívaolaj
 • 1 fej hagyma
 • bors

Instructions
 

 • A spanyol tortilla recept elkészítésének első lépése a hagyma és a burgonya megpucolása, majd felszeletelése. A hagymát hosszan vágjuk vékony szeletekre, míg a burgonyát előbb kettőbe vágjuk, majd szeleteljük. Az sosem gond ha 1ik darab vastagabb a másiknál!
 • Az eredeti spanyol omlett recept alapján a burgonyát és a hagymát oliva olajban kell közepes lángon főzni kb 15 percig, és mindegyre megkavarni. Semmiképp ne engedjük, hogy akár a hagyma vagy a burgonya megpiruljon! Ha túl forró az olaj, huzzuk le a tüzet!
 • Miközben a burgonya meg a hagyma készül, a tojásokat verjük fel, ízesítsük sóval és borssal. Mikor a burgonya eléggé megpuhult az olajban, szürjük le, és hagyjuk jól lecsepegni az olajat! Közben picit ki is kell hülnie, hogy ne keményedjen meg a tojás amint bele kerül a forró keverék.
 • Amint az olaj lecsepegett, adjuk hozzá a hagymát meg a burgonyát a tojáshoz, és jól kavarjuk össze. A mély serpenyőnkbe tegyünk egy evőkanál oliva olajat, melegítsük fel, és töltsük bele az omlett keveréket.
 • Lassu tüzön mozgassuk át az omlettet és adjunk neki formát. A széleit formázzuk át, és ne engedjük a serpenyő oldalához tapadni. Kb 10 percet kell sütnünk, lassú tüzön. Figyeljünk rá midnenképp, hogy a tojás megvan-e sülve már, ha még folyékony, mindenképp tartsuk a tüzön további 5 percet.
 • Ezután vegyük le serpenyőt a tűzhelyről, és helyezzünk rá egy tányért vagy a serpenyő másik oldalát. Óvatosan helyezzük át az omlettet vigyázva arra, hogy ne essen szét.
 • Fontos, hogy a tojás kellően megsüljön, mert ha nem, az omlettünk szét fog folyni. Miután a spanyol omlettünket sikerült átfordítani, óvatosan helyezzük vissza a serpenyőbe és hagyjuk a legalacsony lángon sülni még 10 percet. Ha kétoldalas serpenyőt használunk, az átfordítás sokkal egyszerűbb feladat lesz!
 • A 10 perc letelte után ellenőrizzük, hogy elkészült-e az ételünk, majd helyezzük újra a tányért a serpenyőre, és fordítsuk rá a spanyol omlettet. Tálalás előtt hagyjuk a tortillát a tányéron néhány percig, hogy kihűljön.
Keyword omlett
Tried this recipe?Let us know how it was!

Pin: Spanyol Tortilla Recept

Spanyol Tortilla Recept
Spread the love
Scroll to top

You cannot copy content of this page