Search
Close this search box.

Bali Utazás – Bali Látnivalók

bali utazás 

Nem véletlen, hogy Bali az “Istenek szigete” néven vált ismerté. Az egyedülálló hindu kultúra mellett azonnal érezhető a különleges energia, ami áthatja a szigetet és annak minden létező elemét. A napsütés, a buja dzsungel, az élénkzöld rizsföldek, a szertartásoktól hangos templomok, a füstölők édes illata mind mind a Bali utazás szerves részei. Bali látnivalók terén lenyűgöző palettával fogadja vendégeit, a kávéültetvények felett magasló aktív vulkánoktól a lélegzetelállító tengerpartokig és vízesésekig mindent megtalálsz itt. A végtelen balinéz vendégszeretetről nem is beszélve. Indonéziának ez az egyedülálló szeglete egyszerre kínál nyugalmat, szabadságot, feltöltődést és felejthetetlen kalandokat. A jó hír pedig az, hogy bár Bali a világ másik felén van, ha időben és kitartóan kezdesz keresgélni, a Budapest-Bali repülőjegy olcsóbb lehet, mint gondolnád!

Bali Utazás – 15 látnivaló Balin

És ha már Budapest-Bali repülőjegy, az oda-vissza jegyárak általában 1000 és 1500 euró között mozognak. Természetesen ez az összeg függ a választott légitársaságtól, az utazás tartamától, illetve az átszállások számától is. Budapestről olyan légitársaságokkal juthatsz el Balira 1-2 átszállással, mint például a Quatar, az Emirates, a Turkish Airline vagy a XiamenAir. Ha pedig nincsenek ellenedre a fapados légitársaságok, a több átszállás, valamint hosszabb utazás, akkor bizony jelentős összeget spórolhatsz a repjegyeken.

Még mielőtt azonban belevágnánk a látnivalók listájába, egy másik fontos kérdés, az, hogy mikor érdemes Balira utazni? Nos, amit mindenképp érdemes tudnod az az, hogy Bali időjárás szempontjából két évszakra osztható, mégpedig száraz és az esős évszakokra. A száraz időszak áprilistól októberig tart, míg az esős novembertől áprilisig.

Természetesen Bali a száraz évszak alatt a leglátogatottabb, a legtöbb turista a július és augusztusban érkezik a szigetre. Ugyanakkor, ha szeretnéd elkerülni a tömeget és nem bánod, ha néha elered az eső, akkor érdemes a februári-márciusi hónapokra tervezni az utazást. Ilyenkor már kevesebbet esik, viszont az esőzéseknek köszönhetően lenyűgözően zöld minden! Ismerkedjünk meg Ázsia egyik legszebb szigetével!

1. Tegalalang Rice Fields

Bali Indonézia egyik leglátogatottabb szigete, ami cseppet sem véletlen. A sziget központi városa, Ubud pedig tökéletes hely arra, hogy amíg belekóstolsz a helyiek mindennapi életébe, csillagtúra szerűen bejárd az egész szigetet. Érdemes a felfedezést azonban az Ubudtól csupán 20 perces autóútra található Tegalalang rizsföldekkel kezdeni, amelyek az UNESCO világörökség részét képezik.

A Tegalalang rizsföldek rikító zöld pompában tárulnak a látogatók szeme elé. A hagyományos balinéz rizsteraszok lépcsőzetes elrendezésben terjednek szét a domboldalon, a különleges látvány pedig kevés dologhoz hasonlítható a világon. A teraszos megoldás egyébként a Subak öntözési rendszernek tudható be. A Subak teraszos rendszer egy elképesztően hatékony és gazdaságos öntözési rendszer, amelyet a gazdálkodók szívesen alkalmaznak.

A rizsföldek fölé szálló hatalmas hinták és a helyszínen bérelhető hosszú ruhák különleges fotózásra is lehetőséget adnak. Így ha igazán ütős Insta fotót szeretnél, akkor ennél jobb alkalom nehezen adódhat az életben. Ha pedig szívesebben sétálnál inkább, azt is megteheted. Járd be a rizsföldeket, figyeld meg a gazdálkodók munkáját, és ha időd engedi, fogyassz el egy kávét vagy ebédet az egyik rizsföldekre néző helyi vendéglőben.

Fontos tudnivaló: 2023 januárjától a Tegalalang rizsföldeket csak belépő vásárlása után lehet megtekinteni, amelynek ára 25,000 IDR, vagyis 1.47 euró.

2. Mount Batur

Bali utazás szempontjából a természet szerelmeseinek igazi kincses sziget, és ez kifejezetten vonatkozik azokra, akik kaphatók egy kis túrázásra, mondjuk az éjszaka közepén. Nem vicc, Bali egyik leghíresebb aktív vulkánja az 1717 méter magas Mount Batur, ahonnan elképesztő kilátás nyílik a környező tájra, különösen napfelkelte idején. Ahhoz viszont, hogy a napfelkeltét már a Batur tetején ülve csodálhasd, bizony hajnalok hajnalán érdemes útra kelned.

A túrák általában hajnali 3 és 4 között indulnak, így 2-2 és fél óra alatt pirkadatra már a csúszon lehetsz. Maga a túra kissé megerőltető, de hidd el, az élmény és az eléd táruló panoráma minden egyes lépésért kárpótol majd! Érdemes mindenképp megfelelő cipőt választani a kalandhoz, valamint a réteges öltözködésről se feledkezz meg.

A Batur hegyről beláthatod a Batur tavat, valamint az azt környező rizsteraszokat. A felkelő nappal ébrednek a hegyen élő majmok is, akik bátran bújnak elő sütkérezni és köszönteni a látogatókat. A túrázásról visszatérve pedig bekukucskálhatsz a helyiek életébe, ahogyan a vulkán lábainál elsősorban zöldségtermesztéssel foglalkoznak. Egy felejthetetlen élmény és programlehetőség, amit biztosan nem fogsz megbánni!

Fontos tudnivaló: A Batur hegyet turistavezető nélkül is megmászhatod, azonban tekintettel arra, hogy a túra éjszaka indul a hegy lábától, érdemes inkább egy helyi turisztikai irodánál lefoglalni a túrát.

3. Ubud Traditional Art Market

A legjobb Bali látnivalók listánkról nem hiányozhat Ubud élettel teli Hagyományos Művészeti Piaca sem. Ha imádod a fonott, faragott, hímzett, festett dolgokat, ha szuveníreket vásárolnál vagy egyszerűen magaddal szeretnél vinni valami apró kis emléket Baliról, akkor itt a helyed. Az Ubud központjában található hagyományos balinéz termékeket kínáló piacnál nincs jobb hely a vásárlásra.

A számtalan színes, mintás, festett ruhadarabok mellett itt találhatod meg a világhíres Bali táskákat is, amelyek szalmából vagy rattanból készültek. Ha viszont fából készült faragott tárgyak vagy a hagyományos balinéz batik szarongok után nézelődnél, abból is rengeteget megtalálsz ezen a piacon. Ami pedig az árakat illeti, ne habozz alkudozni, ez ugyanis itt kifejezetten gyakorlott és a vásárlási élmény része.

Miután pedig a Művészeti Piac minden kis zeg-zugát bebarangoltad, érdemes tovább sétálnod, és belesned a gyümölcsös-zöldséges asztalkák közé is, itt ugyanis jó eséllyel találsz majd számodra még ismeretlen gyümölcsöket, amelyeket érdemes kipróbálni. A mangosztán, rambután, sárkánygyümölcs, salak vagy kígyógyümölcs mind mind azok az ázsiai finomságok közé tartozik, amelyeket muszáj megkóstolnod.

4. Pura Lempuyang

Ha Bali nyaralás mellett döntesz, akkor érdemes a bakancslistádra írni a sziget lenyűgöző templomait is. Ezek közül az egyik legikonikusabb a Pura Lempuyang, amely Bali egyik legrégebbi temploma. A Lempuyang templom Tulajdonképpen egy szakrális komplexum, a balinéz hinduizmus egyik legjelentősebb helyszíne.

A templom a Lempuyang hegyen található, ahová számos lépcsőfok vezet fel. A helyiek úgy tartják, hogy a templomhoz vezető lépcsőkön megtett út nemcsak fizikai, de spirituális felemelkedést is jelent. Mivel a helyiek szent helyként tisztelik a templomot, a belépéshez szükséged lesz sarongra, amit magaddal is hozhatsz, de a helyszínen is kölcsönözhetsz.

A komplexumot alkotó öt templom közül az egyik legkiemelkedőbb a Pura Penataran Agung, amelyhez a templom fő kapuja is tartozik. Ez a kapu a Lempuyang templom legikonikusabb része. Mennyei Kapuként is emlegetik. A két részből álló hatalmas díszes kőkapu a balinéz hitvilág szerint a földi világot és a spirituális világot határolja. Lépj be a kapuk közé, és ha szerencséd van és tiszta az idő, a két kapu között megpillanthatod az Agung hegyet is.

Fontos tudnivaló: A belépő ára 100,000 IDR, vagyis 6 euró.

5. Ulun Danu Beratan Temple

Mint azt már említettük, Bali Indonézia egyik egyedülálló szeglete, főleg ha a vallási szempontot nézzük. A balinéz hinduizmus hitvilága és szokásai igazán sajátosak és ez a sajátosság a templomokat is különlegessé teszi. Bali egyik legszebb, legkülönlegesebb temploma a sziget közepén található Ulun Danu Beratan templom. Több szempontból is érdemes meglátogatni ezt a helyet.

Az első és legszembetűnőbb az, hogy a templom maga a Beratan tó partján fekszik, egészen pontosan minden oldalról víz veszi körül. Különösen szemet gyönyörködtető látvány, amikor a nyugodt tó vízéről vékony köd száll fel és körülveszi a templomot. Ilyenkor olyan, mintha a templom a víz felett lebegne.

Az Ulun Danu Beratan templom négy szent épületből áll, mindegyik más-más istennek szentelve. A Pura Ulun Danu templom egyébként Danu, a víz, tavak és folyók istennőjének imádatára épült, míg a másik három Shiva, Vishnu és Sang Hyang Widhi isteneket dicsőíti. Számtalan szertartás helye a templom, és mivel Bali híres gyakori ünnepségeiről és szertartásairól, így látogatásodkor jó eséllyel te magad is részese lehetsz egy balinéz szertartásnak.

Fontos tudnivaló: A belépő ára hétköznapokon 40,000 IDR (2.35 euró), míg hétvégeken 50,000 IDR (3 euró).

6. Nusa Penida

bali utazás 

Indonézia sokáig rejtve maradt kis szigete az utóbbi években a Bali utazás kötelező része lett. Érintetlen félreeső strandjainak, lélegzetelállító panorámáinak köszönhetően a sziget igencsak népszerűvé vált a Balira érkezők körében. Bali Sanur nevű kikötőjéből indulnak naponta többször hajók ide, az út kb. 35 perc. Bár az elmúlt időszakban számos fejlesztés történt az utakat illetően, Nusa Penida máig megőrizte természetes szépségét. 

A sziget legnépszerűbb látványossága a Kelingking Beach, ahol a part menti szikla fentről nézve egy T-rex fejre emlékeztet. A szikla aljában található azúrkék part pedig az egyik legszebb part a világon, amit valaha láthatsz. Nusa Penidát bebarangolva mindenképp ejts útba a Broken Beach nevű öblöt is, ami íves alagútjairól híres, valamint az Angel’s Billabong természetes infinity medencét is, amelyet meredek sziklák kereteznek. Apály idején meg is mártózhatsz a medencében, ahonnan festői kilátás nyílik az óceánra.

Mikor érdemes Balira utazni? Nos, ha zavartalan napsütésben szeretnéd élvezni szeretnéd Nusa Penida egyedülálló partjait, akkor érdemes a száraz időszakot választanod a kirándulásra. Ilyen például a Crystal Bay, ahol a helyiekkel együtt élvezheted a fantasztikus vizet. Egy másik remek programlehetőség a manta rájákkal való úszkálás, amelyre az év bármely időszakában lehetőséged van.

7. Uluwatu Temple

bali utazás 

Bali látnivalók terén számtalan izgalmas dolgok kínál, de az egyik legkiemelkedőbb mindközül Uluwatu. Uluwatu Bali déli részén található, és Bali 6 spirituális pilléreként szolgáló kulcstemplom közül itt található az egyik, az Uluwatu templom. A balinéz hitvilág szerint ezt a templomot arra szentelték fel, hogy megvédje az Istenek szigetét a gonosz szándékú tengeri szellemektől.

Járd be a templom udvarát, tekintsd meg az itt található tradicionális szobrokat, de a kilátásról se feledkezz meg. A templom ugyanis egy 70 méter magas sziklán található, ahonnan lélegzetelállító kilátás nyílik Uluwatu szikláira, illetve a vadul hullámzó Indiai óceánra. Figyelem, a templom környékén rengeteg huncut majom garázdálkodik, úgyhogy érdemes fokozott figyelmet fordítani a dolgaidra, nehogy elcsenjenek valamit.

Ami még különlegesebbé teheti a látogatást az a hagyományok Kecak tánc, illetve a tűztánc, amelyet naplementekor tekinthetsz meg. A szikla tetején egy kültéri amfiteátrum található, itt tartják meg az előadást minden nap délután 6 órakor, naplemente előtt. A Kecak tánc egy történetet mesél el, majd részese lehetsz a tűztáncnak is, amikor a táncosok égő parázson táncolva kapcsolódnak a spirituális világhoz.

Fontos tudnivaló: A templomba a belépő ára 30,000 IDR (1.76 euró), míg a Kecak táncelőadásra a belépő jegy 150,000 IDR-be, vagyis 9 euróba kerül.

8. Nyang Nyang Beach

bali utazás 

Sokakban feltevődik a kérdés, hogy mikor érdemes Balira utazni, ha elsősorban strandolni szeretnénk? Nos, mint már említettük a száraz, vagyis áprilistól októberig tartó időszak tökéletes, ha ki szeretnéd élvezni Bali fantasztikus partjait. Sőt, a listánkon következő part, a Nyang Nyang Bali egyik legeldugottabb és ezzel együtt egyik legszebb partja, így jó eséllyel el tudod kerülni a csúcsszezonban Balira érkező tömeget.

A Nyang Nyang egy 1.5 km hosszú fehér homokos partszakasz, amely az Uluwatu templom közelében bújik meg. A partra vezető út igencsak kalandos, ugyanis sziklás, fás földúton kell áthaladni, amíg eléred a tűrkizkék vízhez vezető lépcsőket. Hidd el azonban, megéri, ugyanis a végén egy hófehér homokos strand fogad, amelyet kristálytiszta kék víz szegélyez. 

Kétségtelenül elképesztő látvány, de ami tovább fokozza az élményt, az a remek hullámok, amelyek tökéletesen szörfözésre. Légy óvatos azonban, itt kifejezetten erősek is lehetnek az áramlatok, így a tapasztalatlanok számára úgy az úszás, mint a szörfözés veszélyes lehet. Egy biztos azonban, Bali nyaralás szempontjából is fantasztikus úticél és egy olyan máig is értintetlen part, mint a Nyang Nyang nem maradhat ki a bakancslistádról.

9. Gunung Kawi Temple

A Bali utazás során mindenképp ejtsd útba a Gunung Kawi templomot is. Ez egy történelmi helyszín, amelyet talán legjobban a Királyok Völgyéhez hasonlíthatunk. A Gunung Kawi ugyanis bizonyíték arra, hogy az ősi balinéz kultúrában a királyok számára különleges temetkezési rendszer műküdött.

Ez a templomkomplexum candinak hívott sziklába vájt templomokat rejt, szám szerint tízet, amelyek a balinéz hitvilág szerint az ősi királyok lelkének adnak otthont. A feltételezés, hogy minden templom egy istenített királynak állít emléket onnan származik, hogy Közép-Jáva területén hasonló temetkezési vagy Candi-tornyok találhatók.

A legenda egyébként úgy tartja, hogy a mitikus óriás, aki természetfeletti erőkkel rendelkezik, Kebo Iwo egy éjszaka alatt körmeivel vájta ki a sziklába vésett templomokat. Ősi örökséggel rendelkező szakrális hely ez, ugyanis a terület, ahol a Gunung Kawi templom található számos ősi lelőhelyet, sziklába vájt építményt, szobrot rejteget, különösen a Pakerisan folyó mentén.

Fontos tudnivaló: A belépő 50,000 IDR (3 euró).

10. Banyu Wana Amertha Waterfall

Bali Indonézia szerte az egyik olyan hely, ahol számtalan látványos vízesést találni. Az itt töltött idő alatt érdemes egy vízesés túrára is elindulni, az egyik legfontosabb viszont, amit mindenképp látnod kell az a Bali északi részén található Banyu Wana Amertha vízesés. A Banyu Wana Amertha igazából 4 vízesésből áll, amelyek egymás mellett találhatók.

A vízesésekhez egy körülbelül 20 perces séta vezet, amelynek során az ösvény egyszer csak ketté válik. Innen lépcsők vezetnek a lélegzetelállító vízesésekhez. A vízesések között találsz vízfüggönyhöz hasonlító vízesést, lépcsőzetes vízesést, valamint sziklafalból kizúdúló vízesést, amely egy medencébe ömlik, ahol meg is mártózhatsz. 

Bár a vízeséseknél található mosdó, ahol gyorsan átcserélheted a fürdőruhádat, mi inkább azt ajánljuk, hogy ha teheted, még otthon vedd fel, így a rövid, de kissé megerőltető túra után azonnal bele is ugorhatsz a hűsítő vízbe!

Fontos tudnivaló: A belépő 30,000 IDR (1.76 euró).

11. Ubud Monkey Forest

Ha Bali látnivalók, akkor kétségtelenül kihagyhatatlan élmény az Ubud Monkey Forest vagyis az ubudi majomerdő meglátogatása. Egyedülálló élmény, ami meglátod, igényel némi bátorságot, de annál szórakoztatóbb. Az Ubud központjában található majomerdő igazából egy természeti rezervátum és templom komplexum egyszerre. Több, mint 1260 makákó éli itt mindennapjait, akik izgatottan várják a világ minden tájáról érkező látogatóikat.

A majomerdőbe belépve tulajdonképpen akár órákon keresztül a majmok között sétálhatsz az erdőben. A látogatók számára kialakított ösvények vannak, de ne tévesszen meg, a majmok bizony épp annyira magukénak érzik az ösvényeket, mint az emberek. Beleláthatsz a majmok napirendjébe, részt vehetsz az etetéseken, rácsodálkozhatsz a kicsinyek nevelésére, szemtanúja lehetsz konfliktusoknak és így tovább.

Egészen biztosan egy percig sem fogsz unatkozni. Amire viszont érdemes fokozott figyelmet fordítani, az a megfelelő viszonyulás a majomerdő lakóihoz. Ezek a majmok ugyanis bizony jókora fogakkal rendelkeznek és akár haraphatnak is. A biztonságod érdekében kerüld a szemkontaktust, tartózkodj a hirtelen mozdulatoktól, a hangoskodástól, illetve semmiképp se érj a majmokhoz, főleg a kicsikhez ne.

Fontos tudnivaló: A belépő hétközben 80,000 IDR (5.3 euró), míg hétvégente 100,000 IDR (6.6 euró).

12. Beji Guwang Hidden Canyon

A Bali utazás során kevés lenyűgözőbb látványban lehet részed, mint amit a Beji Guwang rejtett kanyon nyújthat. Ez a máig is kevésbé ismert turisztikai látványosság Sukawati közelében található, a Gianyar régióban. A kanyonon áthaladó Guwang folyót a balinéz hitvilág szentnek tartja. A Beji Guwang kanyon egyébként több ezer éves természetes folyóerózió hatására jött létre. 

Azelőtt, hogy az utazók által is látogatottá vált volna, a Beji Guwang kanyon a helyiek kedvelt horgászhelyeként volt ismert. Mint sok más látványosság Balin, a Beji Guwant hírnevét egy internetre feltöltött fotónak köszönhető, amely a világ számos részéről vonzzani kezdte az utazókat.

Ha szeretnék megcsodálni ezt a helyet, akkor fontos észben tartani a következőket. Az esős évszakban a folyó áramlása jóval erősebb, így inkább a száraz évszakban ajánlott a kanyon meglátogatása. A látogatást mindenképp időzítsd a reggeli órákra, ugyanis a biztonságos visszajutás érdekében jóval sötétedés előtt már vissza kell indulnod.

Fontos tudnivaló: A belépők ára attól függően változik, hogy hány személyes csoportban érkezel. Az individuális jegy 200,000 IDR-be kerül (12 euró), míg a páros belépő 300,000, ami 18 eurónak felel meg.

13. Tirta Empul

A Tirta Empul az egyik legikonikusabb helyszín a szigeten és a Bali nyaralás kötelező látnivalója. A Tirta Empul balinéz nyelven földből kiömlő vizet jelent. A tulajdonképpeni vízi templomot a balinéz hindu közösség nagy becsben tartja, Bali 5 legszentebb templomai közé tartozik. A balinéz hitvilág szerint az itt található szent forrásokat Indra isten teremtette, a forrásokból pedig különleges hatással rendelkező szent víz ered.

A Tirta Empul i.e. 926-ra bevezethető vissza, máig működő és sűrűn látogatott kultuszhely. Bali vendégszeretetét bizonyítja, hogy a helyiek szívesen fogadják itt a külföldi látogatókat, akik velük együtt részt vehetnek a szertartásokon. Szám szerint 30 vízforrás egy hatalmas medencébe ömlik, ahol a szertartást végzők a medencében derékig merítkezve sorban állnak arra várva, hogy megtisztítsák magukat a vízköpők alatt.

A tisztító rituálét melukatnak nevezik. Érdekesség, hogy a 30 vízköpőből 2 a halottak megtisztulására szolgál, ezeket az élőknek tilos használni a melukat rituálé alatt. Akkor is érdemes ellátogatnod ide, ha nem akarsz részt venni a szertartáson. Amellett, hogy megcsodálhatod a gyönyörű udvart, kívülről szemlélve is életreszóló emlék látni a rituáléban résztvevőket.

Fontos tudnivaló: A belépő ára 50,000 IDR (3 euró).

14. Sekumpul Waterfall

Az eddigieket végigolvasva már biztosan egyetértesz, hogy Bali Indonézia azon kis szeglete, amely számtalan természeti szépséggel rendelkezik. Mint láthattad, vízesésből is bőven kijut a szigeten, így érthető, hogy az előzőek mellett még egy vízesést fel kellett írnunk a listánkra.

A Sekumpul vízesés tulajdonképpen 3 közvetlenül egymás mellett található vízesésből áll. A három oldalról lezúdúló víztömeg és az azt körülvevő buja dzsungel hihetetlen látnivaló. Nem véletlen, hogy sokan a Sekumpul vízesést tartják Bali legszebb vízesésének.

Az út a vízeséshez egy bambuszerdőn vezet keresztül és kb. 30 percedbe telik, amíg megpillantod a vízesést. Természetesen, mint azt megszokhattad a Balin található vízesések esetében, a Sekumpulnál is lehetőséged lesz megmártózni a hűsítő vízben.

Fontos tudnivaló: A belépő ára 20,000 IDR (1.17 euró).

15. Bali Swing and Bali Bird Nest

bali utazás 

Biztosan láttál már te is fotókat, amin a dzsungel fölött, lobogó hosszú ruhában festői táj felett hintázik egy lány. Nos, a fotó nagy valószínűséggel Balin készült, ugyanis a Bali méltán híres fantasztikus hintáiról, amelyek (szó szerint) közelebb visznek az érintetlen természethez. Amint az első fotó felkerült a Bali Swingről, azonnal többezer Instagram bejegyzést indított el. Futótűzként terjedt, így nem véletlen, hogy máig is, töretlenül nagy népszerűségnek örvend.

A másik, ugyancsak Instagramon hódító különleges helyszín a madárfészket imitáló Bali Bird Nest. Nagy valószínűséggel erről is láttál már fotót a közösségi média platformokon. Ez a fészek tulajdonképpen a kolibri fészkének mintájára készült, és a hintához hasonlóan a madárfészek is hatalmas népszerűségnek örvend a látogatók körében.

Akkor se keseredj el, ha érkezésedkor Bali időjárás szempontjából nem a legkedvezőbb, ugyanis percek alatt elállhat az eső és máris élvezheted ezeket a különleges helyeket. A fotózkodás közben azonban ne felejtsd el megcsodálni a panorámát sem, hiszen legyen szó akár a hintáról, akár a fészekről, nem mindennapi látvány terül eléd.

Összefoglaló: Bali utazás – Bali látnivalók

Reméljük, a fenti Bali látnivalók összeállításunknak sikerült annyira ámulatba ejtenie, hogy máris a Budapest-Bali repülőjegy kínálatot böngészed. Bali valóban egy olyan hely, ahová bármilyen korosztálynak egy életreszóló élmény eljutnia. Amellett, hogy leginkább fiatalok és digitális nomádok látogatják, kisgyermekes családok, illetve az idősebb korosztály számára is remek úticél. A sziget számtalan látnivalóval fogadja látogatóit. Mint láthattad, a magas vulkánoktól az rikító rizsföldeken és buja dzsungelen át a hófehér homokos tengerpartokig minden megtalálható Balin. Nem beszélve a világon egyedülállóan színes balinéz kultúráról, ami körülöleli a szigetet és annak minden lakójának életét.

Pin: Bali utazás – Bali látnivalók

Bali Utazás – Bali Látnivalók
Spread the love
Scroll to top

You cannot copy content of this page