Search
Close this search box.

15 Legjobb Szállás Barcelonában – Barcelona Hotelek

Barcelona szállás tekintetében végtelen kínálattal rendelkezik, így nem véletlen, ha a keresgélés közben elbizonytalanodsz, hogy hol is vannak a legjobb szállások Barcelonában? Aggodalomra semmi ok! Mai cikkünkben közelebbről is megnézzük Barcelona hotel kínálatát. Összegyűjtöttünk 15 szálláslehetőséget a város különböző pontjain, különböző árkategóriában. A listára felkerült úgy 5 csillagos hotel, mint olcsó szállás Barcelona belvárosában, így bármilyen budgettel is rendelkezz, biztosan találsz számodra megfelelőt. Itt az idő felfedezni Spanyolország egyik legszebb városának a kínálatát!

15 Legjobb Barcelona szállás – Barcelona hotel kínálata

 

Mindenek előtt fontos megjegyezni, hogy nem mindegy, hogy a kiválasztott szállás Barcelona melyik negyedében található. Míg egyes negyedek biztonságak, más városrészek, mint például a La Rambla és a hozzá kapcsolódó déli utcák nagyobb elővigyázatosságot igényelnek. A legbiztonságosabb negyedek közé tartozik az Gothic Quarter, az Eixample, a Sants és a Gracia, amely Barcelona party negyedeként is ismert.

A tengerparton megszállva remek szálláslehetőségeket találsz az El Poblenou negyedben, de a La Barceloneta környéke is remek választás. Az alábbi listánkra olyan Barcelona szállások kerültek, amelyek biztonságos helyen találhatók. Ha pénztárcabarát kirándulást tervezel, egy kis keresgéléssel könnyedén a horgodra akadhat olyan Barcelona szállás olcsón, ami a város egyik legjobb negyedében található!

Mondanunk sem kell, Barcelona látnivalók és programok szempontjából kifogyhatatlan, így érdemes több napot rászánni erre az utazásra. Bár Barcelona az év bármely időszakában fantasztikus úticél, ha szeretnél elidőzni a tengerparton és élvezni a város fantasztikus strandjait, azt ajánljuk, hogy válaszd a melegebb hónapokat. Így mind városnézés, mind tengerpartozás szempontjából remek élményben lehet részed!

1. Ohla Eixample

barcelona szállás

Barcelona szállás kínálatának egyik kiemelkedő hotele az Ohla Eixample. A hotel az egyik legjobb helyen, az Eixample negyedben található. Ez az 5 csillagos hotel a Bookingon 9-es értékeléssel a legjobb Barcelona szállások egyike. A helyszínen Michelin-csillagos vendéglő várja a vendégeket, ahol az Ebro régió hagyományos fogásait szolgálják fel.

A szolgáltatások között mesés reggeli, reptér transzfer, szépségápolási kezelések és vásárlási tanácsadás is szerepel. A modern kétszemélyes szobák 137 000 Ft-ról indulnak, de superios és delux szobák foglalására is lehetőség van. Ezen kívül 173 000 Ft-ért kibérelhető a Junior lakosztály vagy 190 000 Ft-ért a tetőtéri deluxe szoba.

Ezen kívül a Sky tetőteraszos bár nemcsak fantasztikus kilátást nyújt a városra, de finom koktélokat is kínál. Nem beszélve az egész évben üzemelő kültéri medencéről, ahol egy finom koktél kíséretében megkoronázhatod a napot. A hotelben ezen kívül minőségi gépekkel felszerelt fittnessz terem is található.

2. Colón Hotel Barcelona 

barcelona szállás

A Colón Hotel Barcelona egy fantasztikus négy csillagos szállás Barcelona Ciutat Vella negyedében,  8.9 értékeléssel a Bookingon. A a letisztult stílusú, design szobák ára 113 000 Ft-tól kezdődik, míg a családi lakosztály 160 000 Ft-ba kerül. A hotel tetőtéri kávézója lenyűgöző kilását nyújt a Santa Eulàlia katedrális homlokzatára.

És ha már tetőtér, természtesen a tetőn egy napozóágyakkal ellátott vitalitás medence is található, ahonnan fantasztikus kilátás nyílik a katedrálisra. Ha pedig igazán kényeztetni szeretnéd magad, a hotelben wellnes testkezelések és masszázsok is igénybe vehetők.

Ez a Barcelona hotel természetesen saját étteremmel várja vendégeit, ahol nemzetközi ételeket és a katalán konyha különleges fogásait szolgálják fel. A szobaszervíz mellett, utazásszervezői tanácsadás, reptéri transzfer, illetve autóbérlési lehetőség is biztosított a vendégek számára.

3. Hotel SOFIA Barcelona, in The Unbound Collection by Hyatt

barcelona szállás

A Les Corts negyedben található Hotel Sofia Barcelona csupán 5 perces sétára található az FC Barcelona világhírű stadionjától, a Camp Nou-tól. Ez az 5 csillagos hotel 8.7-es Booking értékeléssel rendelkezik. Fittnesszterem, élményfürdővel, gőzfürdővel és szaunákkal felszerelt wellnessközpont is található itt, ahol kezelések széles választékát veheted igénybe. 

Mint azt már láthattad a szállások Barcelonában remek vendéglőkkel rendelkeznek és ez nincs másképp a Hotel Sofia esetében sem. A hotelben található Sofia Be So étterem hagyományok katalán fogásokat kínál, míg az Impar étterem a nemzetközi és mediterrán ételekre specializálódott. Ezen kívül a Philioshopia kávézóban friss péksüteményeket kóstolhatsz.

Míg a hasonló szintű hotelek Barcelonában jóval drágábbak, a Hotel Sofia legolcsóbb King szobája 73 000 Ft-ba kerül. A King lakosztály bérlése két személyre azonban eléri a 300 000 Ft-ot éjszakánként, ez viszont tartalmazza az reggelit, az ingyenes lemondást, illetve a helyben fizetési lehetőséget.

4. ME Barcelona

barcelona szállás

Barcelona szállás kínálatát tovább nézve, listánkon a következő szereplő a ME Barcelona hotel, amely az Eixample negyedben található. Ami még jobbá teszi ezt a hotelt az az, hogy mind a városközponthoz, mind a tengerparthoz közel helyezkedik el. A Somorrostro strandot például csupán 2,7 km-re találod. 

A világos, modern berendezésű szobák ára 170 000 Ft-ról indulnak. A hotelben azonban fantasztikus lakosztályok is foglalhatók, ebből a legolcsóbb kategóriájú 300 000 Ft körül mozog, míg a ledrágább Ultimate ME 2 hálószobás városra néző teraszos lakosztály ára akár a 2 500 000 Ft-ot is elérheti. 

Ebben az 5 csillagos 9.2-es Booking értékeléssel rendelkező hotelben a tetőtéri medence és fittnesszterem mellett éjszakai szórakozóhely is működik, nem beszélve a helyszíni étteremtől, ahol ínycsiklandozó olasz és mediterrán fogásokat szolgálnak fel. Concierge szolgáltatás, utázásszervező pult, reptér transzfer is igénybe vehető. 

5. The Hoxton, Poblenou

barcelona szállás

A The Hoxton szállás Barcelona központjában található, a Poblenou negyedben. A hotel remek elhelyezkedését tovább fokozza, hogy a közelében található a La Sagrada Familia, a Mar Bella, valamint a Bogatell strand csupán 1,7 km-re helyezkedik el. Ez a 4 csillagos hotel a Booking-on 8.8-as értékelést ért el. 

A szobák stílusa a klasszikus eleganciát és a modern stílust ötvözi. A legolcsóbb szoba 90 000 Ft-ba kerül, míg a legdrágább, városra nyíló kilátással rendelkező kétszemélyes szoba 190 000 Ft. Mint a Barcelona szállások esetében legtöbbször előfordul, a Hoxton is szabadtéri úszómedencével várja vendégeit, ahonnan lenyűgöző kilátás nyílik a városra.

A hotelben két étterem is található, ahol finomabbnál finomabb nemzetközi fogások fogyaszthatók. Ugyanakkor, a hotel bárjában a széles koktélkínálatból válogathatsz. A szolgáltatások közé tartozik az éjjel nappali recepció, a szobaszervíz, illetve pénzváltó is található a hotelben.

6. Hotel Paxton Barcelona

Mielőtt bebizonyítanánk, hogy létezik Barcelona szállás olcsón is, nézzük meg még egy 4 csillagos, 8.6-os Booking értékelésű hotelt, a Hotel Paxtont. Ez a szállás a Sant Marti negyedben található, a Bogatell strandtól mindössze 1 km-re. A hotel szezonális szabadtéri medencével, fittnesszközponttal, társalgóval és magánparkolóval ellátott.

A hotelben ezen kívül saját étterem található, ahol ínycsiklandozó olasz és spanyol fogásokat kóstolhatsz. A svédasztalos és kontinentális reggelit a vendégek mesésnek értékelték. A szállodában társalgóval ellátott bár is található, ahol impozáns bárpult és finom italok várják a lazulni vágyókat. 

A hotel szolgáltatásai között szerepel a concierge-szolgáltatás, a szobaszervíz, illetve a poggyászmegörző. A szobák ára 99 000 Ft-tól indul, míg a legdrágább Executive King szoba szezontól függően 150 000-200 000 Ft-ba kerül. Ugyanakkor, családi apartmant is bérelhetsz, ennek ára 4 személyre 250 000 Ft körül mozog.

7. Bed and Bike Barcelona

Barcelona szállás kínálata igencsak sokszínű, így szerencsére nemcsak borsos áron bérelhető hotelszobák, de pénztárcabarát választékból sincs hiány. Oolcsó szállás Barcelona központjában? Igen! A Bed and Bike Barcelona az Eixample negyedben, a La Sagrada Familia-tól csupán 900 méterre található. A Booking értékelése ennek a hostelnek 8.7.

A 16 ágyas koedukált szobákban 24 000 Ft-ért szállhatsz meg, a 12 ágyasban 25 000 Ft-ért, míg a 4 ágyas hálótermekben a 26 000-28 000 Ft-ba kerül egy éjszaka. Természetesen lehetőséged van külön szobát is bérelni, ezekhez 2 ágy és saját fürdőszoba jár. Ezek ára 60 000 és 70 000 Ft között mozog.

A hostelben minden szobához szekrények tartoznak, illetve szobától függően közös vagy saját fürdősziba. Ezen kívül a vendégek igénybe vehetik a közös konyhát és TV sarkot is, ami remek lehetőséget ad az ismerkedésre. Kerékpárat is bérelhetsz, illetve a szolgáltatások közé tartozik az utazásszervezői pult, a 24 órás recepció és a jegyiroda is.

8. TOC Hostel Barcelona

A TOC Hostel Barcelona egy 8.6-os Booking értékeléssel rendelkező olcsó szállás Barcelona központjában, mindössze 700 méterre a Plaza Catalunya tértől. A hostel egy napozóágyakkal ellátott szabadtéri medencével várja vendégeit, illetve egy hangulatos terasszal. 

A közös fürdőszobával rendelkező 8 ágyas koedukált szobában 27 000 és 32 000 Ft között bérelhetsz ágyat, ugyanezek az árak vonatkoznak a 6 személyes szobákra is. A kétszemélyes ággyal ellátott szobák 160 000 Ft körül mozognak, a felnőttek részére ideális családi szobák ára pedig eléri a 200 000 és 280 000 Ft-ot. 

A hotelben működő turisztikai iroda és jegyiroda remek szolgáltatásokat kínál, ha inspirációra van szükséged az utazásod megszervezéséhez, illetve jegyet szeretnél vásárolni a legfontosabb látnivalókhoz. Ezen kívül TV sarok, közös konyha és játékterem is van a hoteben.

9. Ohla Barcelona

Ha érdekelnek a legjobb szállások Barcelonában, ez az 5 csillagos, 8.9 Booking értékelésű hotel biztosan felkelti az érdeklődésed. A hotel a Ciutat Vella negyedben található, és néhány szobából egyenesen a gótikus negyedre nyílik kilátás. A szállodához fittneszterem, és szaunával ellátott wellnessrészleg is tartozik. 

A modern berendezésű szobák ára 150 000 Ft-ról indul, a deluxe kategóriájú szobák ára 170 000 Ft, míg a két személyes, lenyűgöző kilátást nyújtó lakosztályok 220 000 Ft körül mozognak. Az Ohla Barcelona medencés pihenőtetőterasza fantasztikus kilátást nyújt a város gyönyörű épületeire.

Mint az 5 csillagos hotelek Barcelonában, az Ohla is természetesen saját éttermekkel rendelkezik. A Caelis, a Vistro49 és La Plassohla éttermek katalán ételeket, tapasokat, nemzetközi fogásokat és megannyi finomságot kínálnak. A tetőn ugyanakkor egy remek koktélbár is található, ahol érdemes elidőzni.

10. Unite Hostel Barcelona

Barcelona szállás olcsón? Persze! Listánkon a következő a Unite Hostel Barcelona, amely csupán 400 méterre található a Nova Icaria strandtól. Ez az olcsó szállás Barcelona Sant Martí negyedében található, a Bookingon 8.3-as értékeléssel. Mind elhelyzedését, mind árkategóriáját tekintve a Unite Hostel előnyös választás, főleg a fiatal utazók számára.

A hostelben 8 ágyas koedukált, illetve ugyanennyi ágyas női hálotermek vannak, amelyek ára 19 000 Ft-tól kezdődik. A legdrágább ágy reggelivel az árban 24 000 Ft körül mozog. A világos, letisztult szobák tágasak, és a hozzájuk tartozó közös fürdőszobák is modern, stílusos kialakításuak. 

A Unite Hostel másik nagy előnye, hogy a helyszínen étterem található, magánparkoló áll a vendégek rendelkezésére, illetve egy színes, laza hangulatú, babzsákokkal ellátott közös társalgó ad remek lehetőséget az ismerkedésre. Ezen kívül pedig a hostel tetőteraszán napozóágyakat találsz, ahol kedvedre élvezheted a napsütést és a városra nyíló remek kilátást.

11. Barceló Sants

A következő szállás Barcelona Sants negyedében található és a  Barceló Sants nevet viselő. Túlzás nélkül, a Barcelona szállások kínálatából ez a hotel magasan kiemelkedik. Ez a 4 csillagos, 8.7 Booking értékeléssel rendelkező hotel berendezését a világűr ihlette. Igen, jól értetted! 

A szobák berendezését a letisztultság jellemzi, a hotel minden zeg-zuga designer bútorokkal van berendezve. Különösen figyelemre érdemes a hotelben működő Orbital bár, ahol az ugyancsak űr tematikájú berendezés biztosan ámulatba ejt. Ezen kívül a hotelben működő Oxygen és Hydrogen éttermeket is érdemes kipróbálnod.

A szobák éra 60 000 Ft-ról indul, míg a legdrágább deluxe szoba reggelivel 110 000 Ft-ba kerül. A hotelben családi szobák és lakoszályok is foglalhatók, a legdrágább ára 130 000 Ft. A szolgáltatások közé tartozik a fittnesszközpont, az utazásszervezői pult, illetve az autóbérlési lehetőség is. 

12. Occidental Diagonal 414

Barcelona hotel kínálatából a következő szálláshely az Occidental Diagonal 414. Ez a hotel a Eixample negyedben található, a La Pedrera lenyűgöző épületétől mindössze 600 méterre. Az Occidental Diagonal 414 4 Sup 4 csillaggal és 8.8-as Booking értékeléssel rendelkezik. Árkategória szempontjából nézve a szobák 75 000 és 120 000 Ft között mozognak. 

Mint azt a Barcelona hotelek esetében már megszokhattuk, ez a hotel is saját étteremmel ellátott, ahol a vendégek elegáns környezetben fogyaszthatnak el hagyományos és nemzetközi fogásokat. A reggelinél svédasztalos és kontinentális opciók közül választhatunk, mindkettő bőséges és választékban gazdag.

Ezen kívül az az Occidental Diagonal 414 4 Sup hotelben fitnesszközpont, tetőterasz és egy hangulatos bár is lehetőséget nyújt azidőtöltésre. A szolgáltatások közé tartozik a concierge szolgáltatás, az utazásszervezői pult, az éjjel-nappali recepció, illetve a pénzváltó.

13. U232 Hotel

Barcelona szállás kínálata még bőven tartogat néhány figyelemre érdemes hotelt, ilyen például az Eixample negyedben található U232 Hotel. Ennek a 4 csillagos, 8.8-as Booking értékelésű hotelnek a tetőteraszán hangulatos terasz található, amelyet a halkan szóló jazz és koktélbár tesz igazán lenyűgözővé.

A szolgáltatások közé tartozik az ingyenes igénybe vehető bizniszközpont, a fitnesszközpont, illetve a szobaszervíz, amelynek napi ajánlatai között a pizzarendelés is szerepel. A hotel stílusára leginkább az art deco jellemző, a társalgót művészi fotók és kényelmes bőrfotelek díszítik. 

A szobák a pénztárcabarát árkategóriába tartoznak, a legolcsóbb szobák 50 000 Ft-ba kerülnek, míg az erkéllyel és városra néző kilátással rendelkező szobák ára 80 000 Ft körül mozog. De lássuk melyek az listánkon szereplő utolsó hotelek Barcelonában, amelyekről mindenképp érdemes tudnod!

14. Vincci Mae

A Barcelona szállások listánk végéhez közeledve, vessünk egy pillantást a 4 csillagos Vincci Mae szállodára, amely a Sarrià-St. Gervasi negyedben, a Francesc Macià tér mellett fekszik. Ez a hotel 8.5-ös értékelést ért el a Bookingon, ami nem véletlen, hisz stílusos, napfényes szobákkal, letisztult dekorációval várja vendégeit.

Nem beszélve a tetőtéren található napozóágyakkal ellátott medencéről és az onnan nyíló fantasztikus kilátásról. Többek között belátható innen a Diagonal sugárút, valamint a város híres hegye, a Tibidabo. A Vincci Mae-ban étterem és bár is található, ahol változátos finomságokat szolgálnak fel.

A listánkon felsorolt hoteleket végignézni, a Vincci Mae szobáit a közepes vagy felsőbb árkategóriába sorolhatjuk, a legolcsóbb szobájuk ugyanis 90 000 Ft-ba kerül, míg a legdrágább deluxe szoba 150 000-be. Nagycsaládosok vagy baráti társaságok számára ideális egybenyitható 2 franciaágyas, 4 személy szoba is foglalható, ennek ára 200 000 Ft körül mozog.

15. Catalonia Atenas

Végül, de nem utolsósorban a Barcelona hotelek listánk utolsó szereplője a Catalonia Atenas Barcelona szállás, amely egy 4 csillagos hotel a Sant Martí negyedben. A hotel Booking értékelése 8.1. Az egyszerű berendezésű, fapadlóval ellátott szobák a pénztárcabarátabb kategóriába esnek, az árak ugyanis 50 000 és 100 000 Ft között váltakoznak.

A tetőtéren természetesen, ahogy elvárnánk jókora úszómedence található, körben napozóágyakkal. A kilátás innen elképesztő! Mivel a La Sagrada Familia mindössze 1 km-re található, fantasztikus kilátás nyílik rá a tetőről. Mégis mi kell ennél jobb ha Barcelonában szállsz meg?

Ugyanakkor, a hotelben törökfürdővel ellátott wellnessközpont is működik. A Catalonia Atenas nem akármilyen vendéglővel, hanem látványkonyhás étteremmel várja vendégeit, A reggelit ugyanitt, svédasztalos reggeli formájában szolgálják fel. Ezen kívül pedig a hotelben snackbar is található.

Összefoglaló: Barcelona szállás kínálata

Barcelona Európa egyik legszebb városa, így érdemes ha megteheted inkább olyan szállást választani, ami javít az élményen és nem ront rajta! Mint azt az fenti összeállítás alapján láthattad, a szállás Barcelona városában igencsak sokféle lehet. Budgettől függően választhatsz panorámás, medencés hotelszobát vagy egyedülálló, fiatalos hangulatú hostelt. És ami a legjobb, a kettő között is bőven találsz szálláslehetőséget. A legfontosabb szempont, hogy igyekezz a biztonságos negyedekben szállást foglalni, de mint láthattad, ez nem jelenti azt, hogy bankot kell robbantanod, ha jó környéken szeretnél megszállni. Reméljük, hogy a 15 legjobb barcelonai szállás gyűjteményünk adott némi inspirációt és útmutatót a szálláskereséshez. Neked melyik Barcelona hotel volt a kedvenced?

Pin: Barcelona szállás

15 Legjobb Szállás Barcelonában – Barcelona Hotelek
Spread the love
Scroll to top

You cannot copy content of this page