Search
Close this search box.

Fetás Paradicsomos Tészta Recept

fetás paradicsomos tészta recept

Közeledik a vacsoraidő és tanácstalan vagy, mi kerüljön az asztalra? Váratlan vacsoravendégek érkeznek és nem volt időd előre készülni? Aggodalomra semmi ok, ez a fetás paradicsomos tészta recept minden bizonnyal megmenti az estét. A TikTokról ismert paradicsomos fetás tészta felér az őt körülvevő népszerűséggel, főleg, ha bevetsz néhány csavart, amelyek még egyedibbé teszik ezt a remek fogást. Az alábbiakban az általam elkészített fetás tészta recept lépéseivel fogunk megismerkedni. A jó hír az, hogy az étel elkészítése roppant egyszerű, és nem igényel komolyabb tudást. Ha szeretnéd elkápráztatni a családod, barátaid egy igazán ízletes fogással, a fetás paradicsomos tésztával lehetetlenség melléfogni.

Fetás paradicsomos tészta recept

fetás paradicsomos tészta recept

Fontos kiemelni, hogy ez a fetás paradicsomos tészta recept több okból is remek választás. Amellett, hogy egyszerű az elkészítése, egyetlen edényben elkészíthető. Szóval ha nem szeretnéd egy halom mosatlannak végezni az estét, a fetás tészta recept elkészítése a legjobb választás. Amire szükséged lesz az egy közepes méretű kerámia vagy jénai tál, de bármi sütőálló edény megteszi.

A másik ok, amiért ez a recept sokak kedvence az nem más, mint az alapanyagok egyszerűsége és megfizethetősége. A legdrágább hozzávaló maga a feta sajt, de minden egyéb hozzávaló olcsón beszerezhető. A tészta, a paradicsom és a fűszerek nagyon sok háztartásban megtalálhatók, így nem kell rengeteg pénzt költened egy finom vacsora elkészítésére.

Fetás paradicsomos tészta recept

A továbbiakban a paradicsomos fetás tészta elkészítésének módjával és lépéseivel foglalkozunk. Bízom benne, hogy már az első elkészítés után ez a fogás visszatérő kedvenccé fog válni. Fontos megjegyezni azonban, hogy bár olaszos beütésű ételről van szó, de mégis különbözik a világszerte ismert olasz konyha ételeitől. Ez a fetás tészta recept inkább azt mutatja meg, hogyan kombinálhatók kreatívan a legegyszerűbb alapanyagok úgy, hogy az eredmény egy mennyei egytálétel legyen.

fetás paradicsomos tészta recept

Fetás paradicsomos tészta recept

Agota Nagy
Ismerd meg te is sokak kedvencét, a fetás paradicsomos tészta recept elkészítésének egyszerű lépéseit és kápráztasd el vacsoravendégeid egy mennyei tésztaétellel!
5 1 értékelőtöl
Prep Time 10 minutes
Cook Time 30 minutes
Course Főétel
Servings 4 személy

Ingredients
  

 • 1 darab feta sajt (200 gramm)
 • 500 gramm koktélparadicsom
 • 4 cikk fokhagyma
 • 400 gramm tészta (kedvünk szerint választhatunk: campanella, rigattoni, rotini)
 • olívaolaj (locsoláshoz)
 • bors
 • bazsalikom
 • chili pehely (opcionális)
 • 1 evőkanál sűrített paradicsom (opcionális)

Instructions
 

 • A fetás paradicsomos tészta recept első lépéseként helyezzük egy kerámia, jénai tálba vagy bármilyen sütőálló edény közepébe a feta sajtot.
 • Helyezzük köré a megmosott koktélparadicsomokat.
 • Vágjuk ketté a fokhagymákat és helyezzük a paradicsomok közé.
 • Szórjunk a paradicsomokra és a fetára sót, borzót, ízlésünk szerint chili pelyheket. Végezetül locsoljuk meg kevés olívaolajjal.
 • Helyezzük az edényt 200 fokos sütőbe és hagyjuk félórát, amíg a sajt kissé megolvad, illetve a paradicsomok megfonnyadnak, átfőnek.
 • Amikor kész, vegyük ki a sütőből és egy krumplitörő segítségével törjük össze a paradicsomokat és a fokhagyma darabokat. Keverjük össze az edény teljes tartalmát a sajttal úgy, hogy egy egységes szószt kapjunk.
 • Ezen a ponton, ha szeretnénk még savasságot hozzáadni és krémesebbé tenné a szószt, keverjünk hozzá egy evőkanál sürített paradicsomot.
 • Adjuk a szószhoz az előre főzött tésztát és keverjük össze.
 • Utolsó lépésként szórjuk meg ételünket bőségesen friss bazsalikommal.
Tried this recipe?Let us know how it was!

Paradicsomos fetás tészta összefoglaló

Mikor felmerül, hogy mit főzzek hétvégén, ez a receptet időröl időre előveszem. Amint azt a hozzávalók listája és az instrukciók alapján láthattad, a fetás paradicsomos tészta recept elkészítése egy roppant egyszerű folyamat, amelyet a kezdő, tapasztalatlan szakácsok is gond nélkül elkészíthetnek. A fetás tészta recept mellett szól az alapanyagok megfizethetősége, az egyszerű és gyors kivitelezés és nem utolsó sorban az ínycsiklandozó végeredmény, amely minden bizonnyal minden szerencsés kóstolót elkápráztat. Jó étvágyat!

Pin: Fetás Paradicsomos Tészta Recept

Fetás Paradicsomos Tészta Recept
Spread the love
Scroll to top

You cannot copy content of this page